Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 Nisan 2022 aylıkları e-Devlette göründü mü?

Arkadaşımın çalıştığı iş yerinde genel sağlık sigortası yapılmış ama normal sigortası yok engelli maaşını hala çeke bilir mi bilen var mı

İşyeri nasıl yapıyor? Engelli ve yaşlıların zaten genel sağlık sigortası otomatik oluyor ve primleri devlet ödüyor..
İşyeri GSS yapamaz o işte bir yanlışlık var..
GSS olunca zaten maaş da oluyor, GSS yoksa maaş da olmaz..

Benim de ayin 7 sinde yatmasi gerek ama pazartesi cekicegimi biliyorum tek sorun e devlette son odeme tutarinda herhangibi bir degisiklik yok 1 ay once raporumu yenileyip sydv ye goturdum isleme konmus durumda yardimin durumu devam ediyor yaziyor ama son odeme tutarim 4 ay onceki aldigim tutar 69 tl sizce pazartesi gunu cekebilirmiyim maasimi

Ugursamii

Benim 2 ile bitiyor şu an Ptt hesabıma baktım yatmamış, muhtemelen pazartesi yatacak..
Sizin e-devlette kaç para görünüyorsa o kadar alırsınız..
İşleme alınmış ama daha onaylanmamış demek ki..
Evrakları Sydv'ye verdiğiniz tarihten itibaren hesaplanır..
Bağlanınca toplu olarak alırsınız..Yani pazartesi hesabınızda para olmayacaktır..

Onaylanmis gorunuyor yani yardimin durumu devam ediyor yaziyor ben sydv ye sordugumda nisan ayinda alicaksiniz dendi nedense son odeme tutari sadece halen eski aldigim tutar onu cozemiyorum nedensizce

Ugursamii

devam ediyor yazıyorsa pazartesi alırsın, e-devlette tutar yanlıs girilmis olabilir ama hata yapacaklarını sanmam..
69 TL mantıksız..
Benim de aynısı oldu gecen yıl 1900 lira falan almıstım ama 1 ayda baglanmadı..2.5 ay falan beklemiştim..

69 tl benim raporumun suresi bitmisti hakedis parasi diye bana 69 tl verildi sadece ondan sonra raporumu yenilettim mart ayinda nisan ayinda cekersiniz dendi ama halen bu son odenen tutar degismemis onu cozemwdim mantikli bi cevap da bulamadim

Ugursamii

Mantıklı cevvap, benim de aynısı oldu başvurdum ve 3. ayda maaşımı aldım yani 3 maaş dönemi bekledim sonra 1900 küsür aldim..
onaylanınca zaten E-Devlette miktar da görünüyor..Sizin 69 görünüyorsa onaylanmamış demektir..Mayıs ayında alırsın 3 maaş.

Ugursamii

aylığın baglanmış ablam. e-devlette aylık durumunda "devam ediyor" yazıyorsa aylık baglanmış demektir.

ama son ödeme miktarında eski ödemen yazıyormuş halen. bu durumda ödemeni bu ay alamayacaksın ablası. ödemeni mayısta alacaksın.
aylığın rapordan dolayı (rapor süresi dolmuşsa) durdurulmuşsa, alamadığın aylıkların hepsini mayıs aylığı ile birlikte toplu alacaksın

Abla valla senin yazmani bekliyordum iki gundur cok saol dogru bi cevap bulamadim bir turlu beklemekten 10 dakkada bir e devlete girip.cikiyorum guncellendimi acaba diye

Ablaa merhaba gecen gun sana yazdim gormedin sanirim ben ikamet degisikligi yapicam ilce sehir ayni sadece mahalle degisikligi olacak engelli maasi aliyorum bi yere bildirmem gerekiyor mu ikameti sorun olur mu acba

Ugursamii
e-devlete girip girip kendini boşa üzme ablası. ödeme miktarın güncellenmediyse bu ay ödeme yok sana. bu ayın sonunda güncellemen yapılır. 5-9 mayıs'da doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde ödemeni alacaksın sen. ödeme işlemlerin yetişmemiş senin. nisanda ödeme almayacaksın alsaydın şimdiye son ödeme miktarında ödeme miktarın güncellenirdi. işin mayısa kaldı. ama canını sıkma. aylığın rapor süresi dolumundan dolayı durdurulmuş. bu yüzden alamadığın aylıkların hepsini mayıs ayı aylığı ile birlikte mayısta toplu alacaksın:)

Suskunkiz934
vakıf değişmeyecek şekilde adres değişikliği yapacakmışsın. yani aynı ilçede başka mahalleye taşınacakmışsın. bu durumda aynı vakfın sınırları içinde kalıyorsun, vakıf değişmiyor. bu yüzden de adres bildirmene gerek yok vakfa. sadece nüfus müdürlüğüne gidip yeni adresini bildirirsin. bunu yapmak zorundasın zaten. vakıf da ADNKS kayıtlarından adres bilgilerini günceller. sadece ikamet işlemleri için nüfus müdürlüğü ile işin olur senin vakıf ile değil:)
özetle, vakıf sınırları dışına taşınmadığın için 2022 engelli aylığı için vakfa adres bildiriminde bulunmana gerek yok:) aylıgın da bu sebeple durdurulamaz.

ama evde bakım aylığı alıyorsan, yeni adresinizi en geç 15 gun içinde bildirmek zorundasın. aksi halde hakkında hukuki işlem yapılır.

Yok ablam sadece engelli maasi aliyorum tesekkür ederim sagolasn o zaman ben sadece normal ikamet aldigim yere gidip alacam 2022 ile ilgili bir islem yapmiyorum . Peki son bi soru ablam ikamet aldigim yere gelirler mi raporum suresiz

Suskunkiz934

senede bir defa sosyal inceleme yapılması gerekir zaten. vakıf, yogunluğa göre belirlediği bir vakitte hane ziyareti yapacaktır. sistem üzerinden de yeterli bulabilir ama hane ziyareti yapması gerekr.
ikametgah işlemlerini yapman kafi abası. vakfa adres bildirimi yapmana gerek yok.

sosyal inceleme ile ilgili cevabı yönetmelik de versin istersen ablası:

"Sosyal inceleme

MADDE 6 – (1) Sosyal inceleme, hane ziyareti ve çevre araştırmasından elde edilen bilgilerden oluşur.

(2) Sosyal inceleme; başvuru formunda beyan edilen bilgiler ile merkezi veri tabanlarından yapılan sorgulamalar doğrultusunda elde edilen bilgilerin doğrulanması ve hanenin genel durumunun mahallinde tespit edilmesi amacıyla, Vakıf personeli tarafından başvuruda bulunanın ikametgâhına ve çevresine gidilmek ve hane ziyaret bilgi formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilir.

(3) Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir."

Ya ben ptt şubesinden sosyal ptt kartı aldım şifrede verdiler ama ptt mobil bankacılığı indirdim ama müşteri bulunmadı diyor giriş yapamıyorum yoksa ptt kayda geçmemiş mi

Üst Alt