Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 öncesi raporlar e-Rapora dönüşüyor mu?

E- nabıza olacaktı yanağınıza diye çıkmış. Özür dilerim
Klavye hatası sorun yok:) e nabız da görünüyor e rapora cevirmeliler olmazsa arkadaşların dediği gibi gündemde tutmalı sürekli rapor yenilenmesine gerek yok ki adı üstünde keşke tedavisi olsa kimsenin umrunda olmazdı

Hangi hastaneden almışsanız orijinal raporunuzla ulusal veri raporuna raporumu işletmek istediğinizi belirtiyorsunuz ama bazı memurlar nedense uğraşmak istemiyor

@bilgeadam Peki o hastane kapandıysa? Mesela; benim eski raporumu aldığım hastane yıllar önce kapandı. Gerçi yeni rapor çıkardık ama çıkarmasaydık bu durumda ne yapacaktım?

Bir belgeye resmiyat kazandıran önemli unsurlardan biri imzadır. Belgeler dönemin mevzuatına göre çıkarılır ve veriler dönemin mevzuatına göre kabul edilir. Eski usulle hazırlanmış, ıslak imzalı bir belge elektronik belgeye çevrilemez. Elektronik belge demek e-imzalı belge demektir. Yani ıslak imza atılmamıştır, e imza atılmıştır. Bir belge imza ve kayıt sürecini tamamladıktan sonra artık bir değişiklik olmaz. Yani e imzalı ıslak imzalı yapılamaz, ıslak imzalı e imzaya dönüşemez. Nasıl imza atılmışsa öyle kalır. Ancak yeni bir rapor alınırsa bu dönemde e imza atıldığı için e imzalı olur.

@zego,
Kıymetli kardeşim, inan ben bu konuda çok uğraştım, yazıştım ama üzülerek söylüyorum ki hiç bir sonuç elde edemedim.
Dalga geçtiler resmen. Vakti olan bir başka arkadaş varsa biraz da o uğraşsın, daha kibar-daha nazik şekilde yazsın çizsin belki
bir sonuç elde eder.

@Tenê,
İyi hoş diyorsun da raporların durumu malum.
%60 hastalık raporu ile heyete giriyorsun, hastalığında hiç bir iyileşme olmamasına rağmen %30 hastalık raporunu eline vererek
kapıdan güle güle diyorlar adama. Sıkıntı bundan ötürü doğuyor.

Cumhurbaşkanı yönetmelik çıkarırsa ve ilgili hastane tarafından ıslak imzalı raporlar taranıp elektronik sisteme aktarıldıktan sonra e imza atılarak elektronik ortama aktarımı (e devlette doğrulama) yapılabilir...

Ancak o zaman mümkün olabilir. Mevcut şartlarda ıslak imzalı raporun elektronik ortamda doğrulanmasını sağlamanın yolu yoktur.

@alifatih1958 Abı mağduriyet konusunda haklı olmasına haklısınız. Ben de şimdiden 2030da ehliyetimi yenilersem raporum ne olur diye korkuyorum.

Ama kurumların da kabahati yok, bunu demek istiyorum. Cumhurbaşkanı yasal zemini oluşturursa kurumlar o zaman seve seve yapar. Şuan yasal zemin yok.

Son düzenleme:
Ayhan Metin İsimli bir arkadaşımız vardı. Tekerlekli iskemle kullanan bu arkadaşımız omurilik felcinden mi yoksa trafik kazasından ötürü mü tekerlekli iskemle kullanmak zorunda kaldı bilmiyorum. Bu arkadaşımız benim bildim kadarı ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığında müdür yardımcısı idi. Daha sonra kendisi ile münasebetim kesildi. 2011 senesinde de Engelliler İdaresi başkan yardımcılığına atandığı yazıyor internette. “Hozgül” veya “Oturanboğa” kendisini muhtemelen tanıyor olabilir.

Bu arkadaş, yine internette yazan bilgilere göre, özellikle spor alanında son derece faal ve hükümette veya bürokraside tanıdığı kimseler olan birisine benziyor.

Şayet Ayhan Metin’i tanıyan varsa bu sıkıntımızı ona aktarıp konuyu en azından hükümette veya bürokraside tanıdıklarına anlatmasını isteyebilir.

@Tenê,
İstedikten sonra her şeyin bir yolu bulunur sen merak etme. Islak imzalı raporlarda rapor numarası var, numarasız rapor yok. Bu tür ıslak imzalı raporları sisteme tanıtmak için mutlaka bir çare bulunur.
Ama istenmiyor. Yeni rapor alımına insanlar zorlanıyor. Maksadı sen de biliyorsun, buradaki arkadaşlar da, hükümet de. Oranları düşürerek verilen yardımların miktarını azaltmak, istatistiki değerlerde oynamak, kısacası sakat insana zulmetmek. Başka hiç bir amaç yok.

@alifatih1958,

Yönetmelik açık sürekli raporlar için kurumlar yeni rapor isteyemez.kazanılmış hak maddesinde yazıyor onu ihlal etmiş olur kurumlar. E imzalı olup olmaması başka bir konu e imza atmazsın sisteme yuklersin barkod verir olur biter. Aynen

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
Dostum yönetmelik dediğin gibi açık. Ben bunu da belirttim müracaatımda ama kimsenin tınladığı yok.

Bu engellilerin hakkını savunan koskoca TC. de hüçbir yetkili merci kurum yokmu!?.Sanki kaderlerine terk edilmiş,yalnız bırakılmış fazlalık gibi insana hissettiriyolar.Ne kendini anlatabiliyor nede hakkını savunup arayabiliyor.Tüm herşey Allah,a kalıyor.Hayata 1_0 geride başlanıyor zaten onu hiç eşitleyemiyoruz sanırım hep böyle gidecek galiba.çok enteresan bir hayat!!!!

@Kırmızıı,

Henüz yeni bu e rapor konusu çoğu engelli durumdan bi haber onun için konunun konuşulması gerekiyorki düzenleme yapılsın. Dijitalleşme her alanda başladı ama kimse mağdur olmamalı

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
Üst Alt