Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2020 EKPSS ile atanacak edebiyat öğretmeni olarak kaç kişiyiz?
Arkadaşlar merhaba bu seneki Ekpss lisans sınavına girdim Türk dili edebiyatı mezunuyum formasyonum var öğretmen olmak istiyorum ancak ilk kez girdiğim için atamaların nasıl olduğu ile ilgili pek bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim örnegin geçen sefer ki gibi 750 kişilik kontenjan açıldı öğretmenlik tercih eden ilk 750 kişiyi atıyorlar mı yoksa bölüm kontenjan olarak fark edecek mi birde 75 civarı bir puan gelecek gibi duruyor Ankara ya atanma şansım olur mu acaba genel olarak öğretmen atamalarında sistem nasıl işliyor yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler
lacivert21
Öncelikle cevap için teşekkürler o zaman anladığım kadarıyla örnegin bir bölüm 60 ile atanırken başka bölümde ki kişi 70 ile açıkta kalabiliyor yani şansa bağlı biraz umarım tercih eden sayısına göre kontenjan belirlerler de fazla kişi açıkta kalmaz
Sonuçta sıralama önemli bu konuda. Mesela 10 matematik öğretmeni alırlar puanlar iner. 5 edebiyat alırlar puan yüksek olur. Branş bazında sıralama belirliyor her şeyi.
Merhaba arkadaşlar ... 2018 yılı itibariyle tüm atamalara baktım..Tarih Türkçe Edebiyat Sosyal Bilgiler gibi branşlarda 70 ve üzeri alan tüm adaylar atanmış. Sadece biraz beklemek gerekiyor. Ayrıca bu PANDEMİ ortamındaki alımlar da önemli . Eğer ki normal alımlar olur ise umarım hepimiz atanırız. Fakat pandemi sebebi ile alımlar azalırsa sıkıntı olabilir...
Haklısınız pandemiden dolayı atama sayılarında azalma olma ihtimali var ama umarım daha fazlasını vermeyeceklerse bile daha azalmaz atanma sayıları inşallah
Değerli arkadaşlar aşağı yukarı hepimiz aynı puanları bekliyoruz... Alacağımız puanlar normal şartlarda atanmamıza yeter... Sadece tek endişem pandeminin alımı olumsuz etkilemesi... 74 - 78 arası genelde ikinci atamada gidiyor geçen sınavın verilerine göre ... Ama bu sene biraz daha zordu sınav ... Biraz düşebilir alım puanları... Üçüncü alımlarda ise 70 üzeri alan hemen hemen herkes atanmış
cemodestan Merhaba hocam ben 45,25 net yaptım 87-88'e denk geliyor ama sonuç nasıl olur bilemiyorum inşallah güzel bir alım olur, hepimizin hakkında hayırlısı
Kendi branşımızda kaçıncı olduğumuzu göreceğiz. Fakat sonuçlar açıklandığı zaman mı yoksa kısa bir süre sonra mı emin değilim . Çünkü Ösym geçtiğimiz aylar içinde yapılan normal Kpss sınavının ardından tekrar bir duyuru ile branş sıralaması açıkladı... Ama sonuçta göreceğiz...
Evet üç arkadaşım var hepsi de aşağı yukarı 75 -78 civarı bekliyorlar.. Hocam ben 2018 in verilerine bakarak yorum yapmayı tercih ediyorum ... 77-78 ile ilk atamada gitmek zor gibi duruyor ama bu açılacak kontenjana da bağlı . Bu puanlar ile genelde ikinci atamada gidilmiş... Hep belirttiğim gibi üçüncü arama sonunda 70 üzeri alan hemen herkes atanmış ... Örnek Edebiyat 65 e Tarih 69 a kadar düşmüş ... Her şey kontenjanlara bağlı...
Anladım hocam çok tşk ederim. Ben 2018 den bu yana bakınca 74 68 puanla kapatan alımları gördüm ve en sonda 10 kişilik atama olduğunu gördüm. Onun puanını bilmiyorum açıkçası, bi sürü açıklama dolaşıyor yok 361 engelli öğretmen adayı filan kaldı gibisinden. Edebiyat bölümü olarak sayımız kaç bilmiyorum ama inş ilk atamada gideriz. Bence iki atama olacak 2022 şubata dek. Üçüncü bir atama yapmazlar bu süreçte. İkincisinden bile şüpheliyim. Ama ilki kesin olacak ve inş o atamada gideriz. Memurluk düşünüyor musunuz peki?
Hocam benim tahminim Şubat 2021 Haziran 2021 ve Şubat 2022 olmak üzere üç atama olması lazım ... Evet Edebiyat 68 Türkçe 66 ile kapattı... Ama Haziran 2020 de yapılan 200 alımda hangi bölümden kaç kişi aldılar ve hangi puanlarla kapandı bir bilgiye rastlayamadım ... Açıkçası düz memurluk düşünmüyorum.. Alım az olurda atanamaz isem diğer sınava girerim ... Bu sınava hiç hazırlanmadan bile 21 net genel kültürden 13 net Türkçeden yaptım .. Sanırım atanırız... Ama olmaz ise diğer sınava biraz daha hazırlanıp gireriz... Ama bu netlerde yeterli olur gibi geliyor bana...
@Tandil
İnş hocam söylediğiniz gibi olur ve atanırız. Hocam benimde ilk girişimdi ekpss ye. Güzel şeyler olsun hepimiz için umarım atandıktan sonra da burda atandığımız yeri konuşuyor oluruz. Çünkü emek verdik iyisiyle kötüsüyle bu sonucu aldık. Hakkımızda hayırlısı olsun
@Sabayrak05
sınavın nasıl geçti hocam. Edebiyat mı bölüm
Açıkçası bakmadım hocam ... Sadece bir kaç gün önce 2016 ile 2018 i karşılaştırdım .. 2018 sınavı 2016 ya göre biraz daha net sayıları yükselmiş ; yani 2016 da 32 net yapan kabaca 78 almış buna karşılık 2018 de 32 net yapan 76 puan almış ve sıralaması düşmüş .. Bu seneki sınavın 2018 sınavına göre biraz daha fazla çeldirici sorulardan oluştuğu bir tık daha zor olduğu aldığımız duyumlar...Zannımca 2018 e göre birkaç net daha düşük bile yapılsa standart sapma biraz daha yüksek olabilir.. Yani netlerimizi 2018 puanıma göre hesaplar isek üzerine 1,5 2 puan daha fazlası gelir gibi duruyor... Sıralama da tabiki daha yukarıda olur ...
Tşk ederim hocam atanana kadar başınızı şişireceğim galiba. Valla hocam böyle olacak diye kesin diyemediğim için ilk girişte olduğu için habire sorularla şişiriyorum merak ettiklerimi hakkınızı helal edin.
Hocam sınava giren kaç edb öğrencisi var peki bu konuyla ilgili bilgiler var mı?
Rica ederim hocam ne demek ... Aslına bakarsak bu sabah ; geçtiğimiz gün konuştuğumuz bir konunun Cevabını aldık . Ösym bugün Ön Lisans Kpss nin branş sıralamalarını ilan etti. Yani bizde de önce sonuçlar açıklanacak , kısa bir zaman sonra da branş sıralamalarımız açıklanacak... Biz öğretmenlik tercih edeceğimiz için önemli olan branş sıralamamız . Kaç kişi olduğumuzu bilmiyorum . Aynı şekilde branş sıralamamız açıklanınca göreceğiz.
Tşk ederim hocam. Sıralamaları görmemiz iyi olacaktır. En azından umudumuzu diri tutma adına da güzel olacaktır ve de kaç edb mezunu var sınava giren öğrenebileceğiz.. Hocam bu 3 aralıkta kontenjan belli olacak dedikleri ne, bu sene atamalarda verilecek kontenjan sayısı mı?
Merhaba Arkadaşlar.Ben de atama bekleyen engelli bir öğretmenim,sosyal bilgiler öğretmeniyim.Paylaşımlarınızı okudum.İNŞALLAH ALLAH hepimizin gönlüne göre verir.
Puanım 77.505 , sıralamam ise 3099. Herkes için hayırlısı olur umarım. İlk defa girdim arkadaşlar atama, kontenjan, hangi ile neye göre atama oluyor bilginiz var mı ?