Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS konu dağılımı nasıl olacak?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
2020 EKPSS Konu Dağılımı Nasıl Olacak?

Arkadaşlar merhaba,

2014, 2016 ve 2018 tarihlerindeki konu dağılımlarıyla 2020'deki konu dağılımı aynı mı? ÖSYM'nin yayınladığı konu dağılımlarını bulamadım.

Birisi konu dağılımlarını ve ağırlıklı çıkan konuları yazabilir mi?

Kardeş konu dağılımı dedim soru dağılımı değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2014, 2016 ve 2018 deyince.... pardon.... onlarında belli değil bununda belli değildir.. O konu hakkında ÖSYM bilgi vermiyor.

Merak ediyorum Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi konuları nerde başlayıp nerde biter arkadaşlar? Ben Osmanlı dışında tüm tarihe çalıştım. Senedi ittifak'tan itibaren. Ekpss için kesin bilgisi olan var mı?

24 Şubat 2016 tarihinde yayımlanmış bir şey buldum ama şu anda bunlar mı geçerli hiç bilmiyorum...

1-TARİH

1-Tarihteki ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
2-İslamiyeti kabul eden ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
3-Anadolu’da kurulan Türk devletleri, yerleşik hayat ve yönetim şekilleri
4-Selçuklularda devlet yönetimi
5-Anadolu'da kurulan beylikler ve önemleri

OSMANLI TARİHİ

1-Kuruluş dönemi önemli gelişmeler
2-Yükseliş dönemi önemli gelişmeler
3-Duraklama ve dağılma dönemi önemli olaylar ve hareketler
4-Milliyetçilik, Osmancılık,Turancılık ve İslamcılık hareketleri
5-Meşrutiyet dönemi ve Atatürk

İNKILAP TARİHİ

1-1.Dünya savaşı sebep ve sonuçları,anlaşmalar,Osmanlı açısından önemi
2-Atatürk’ün okuduğu okullar
3-Genelge ve kongreler dönemi önemleri
4-Kuvay-i milliye
5-Çanakkale,İnönü, Trablusgarp ve büyük taarruz savaşlarının önemleri
6-Mondros, Lozan ve Sevr anlaşmaları önemleri
7-İtilaf devletleri ile yapılan anlaşmalar
8-itlaf ve ittifak devletleri
9-Osmanlının 1. dünya savaşına girme sebepleri
10-1.TBMM'nin açılması ve gelişmeler
11-2.TBMM ve cumhuriyetin ilanı
12-Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleşen gelişmeler
13-Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
14-İnkılaplar
14-1924 Anayasasında yapılan değişiklikler
15-Cumhuriyet sonrası yapılan tüm değişiklikler
16-istiklal marşının kabulü – Bestecisi – Yazarı
17-Atatürk ün son zamanları gelişmeler (tarımda sanayide eğitimde sağlıkta askeri alanda medeni kanun)

COĞRAFYA

1-Göllerimiz
2-Irmaklarımız
3-Dağlarımız
4-Barajlarımız
5-Ada,yarımada,koy,körfezler
6-Ovalar,platolar ve vadiler
7-Bitki örtüsü
8-Nüfus dağılımı
9-Tarım
10-Toprak çeşitleri ve görüldüğü yerler
11-Kıyılarımız ve turizm
12-Hayvancılık
13-Madenlerimiz
14-İklim
15-Rüzgarlar ve yağmur çeiitleri
16-Erozyon ve heyelan
17-Matematik ve coğrafi konum

GÜNCEL KONULAR

1-Son 3-4 yılları arası önemli güncel olaylar (İnternet'ten aynen yazarsanız)

TÜRKÇE

1-Okuduğunu anlama
2-Cümlede anlam ve çeşitleri
3-Anlatım biçimleri
4-Düşünce geliştirme yolları
5-Paragraf bilgisi
6-Sözcüğün yapısı
7-İsim ve sıfat tamlamaları
8-Sıfatlar,zamirler,zarflar,bağlaçlar,edatlar
9-Fiiller
10-Cümlenin ögeleri
11-Anlatım bozukluğu
12-Resmi yazıların yazılımı
13-Noktalama işaretleri

MATEMATİK

1-Kümeler
2-Sayılar(rasyonel,ondalıklı,reel..)
3-Üslü ve köklü ifadeler
4-Problemler
5-Açılar
6-Alanlar ve çevre
7-Hacim
8-Fonksiyonlar
9-Mutlak değer

VATANDAŞLIK

1-Anayasalarımız
2-Son anayasamız(1982 anayasa şu anda kullandığımız anayasa)
3-2010 referandumu
4-Merkezi ve yerel yönetimler
5-Milletvekilliği görev ve yetkileri
6-Bakanlar ve bakanlar kurulu görev yetkileri
7-Meclis başkanı görev ve yetkileri
8-Başbakan görev ve yetkileri
9-cumhurbaşkanı görev ve yetkileri
10-Uluslararası kuruluşlar
11-Vatandaşın ödev ve sorumlulukları
12-Haklar ve ödevler

talha1907 inan net olarak hangi konular var bilmiyorum sadece bulduklarımı yazdım
Violet ben de buraya baktım güzel gibi

Hocam, benim hocam ekpss ders videosu çekmiş her dersin girişinde ders tanıtım videoları var orda az çok ne çalışman gerektiğine değiniyorlar yani konu dağılımlarına, yaz youtube çıkar umarım işini görür

Türkçe de dil bilgisi sorusu çok nadir gelir 1 tane. Genel olarak okuduğunu anlama. Sözcükte anlam. Matematik 15 sorudan 1 2 tane yüzde, karışım ve yaş problemleri. 6 7 tane rasyonel sayılardan 1 tane fonksiyon( 2 sınavdır fonksiyon kesin geliyo, ortaöğretim). Tarih 13 soru 3 tanesi islamiyet öncesi Türk devletleri ve Osmanlı. 10 tanesi İnkılap Tarihi( trablusgarp savaşından itibaren) coğrafya, vatandaşlık ise genel kültürden geliyo genelde. Bu yazdığım ortaöğretim. 2016 ve 2018 sınavından yola çıkarak bu kanıya vardım.

Benim de genel yetenek kötü, okumamız lazım bol bol

arkadaşlar tavsiyem, gündemi de takip edin. özellikle uluslararası toplantılar, spor müsabakaları, ödül törenleri veya ülkemizi ilgilendiren bilimsel sanatsal haberler genel kültür sorusu olarak çıkabiliyor. Matematiğe yoğunlaşın. herkesin yapabileceği kolay sorular oluyor herzaman. özellikle şekilli sorular korkutmasın.

NETBUS

Merhaba matematik için hızımı artırmak istiyorum soru çözerken çok vaktimi alıyor matematiğim iyi olmasına rağmen hız konusunda sıkıntı çekiyorum. Bana hız kazandırabilecek pratiğimi artıracak bir kitap öneriniz var mı acaba?

Benm matematik ve tarihim iyi ama henüz hiç coğrafya ve vatandaşlık çalışmadım neredwnne çalışmam bilmiyorum

Benim hocam videoları var ekpss için ayrı ama vakit kaybı olurum acaba

Laborant ve veteriner sağlık mezunuyum acaba kendi bölümümden atanır mıyım bilgisi olan varmı?

Violet

Geçmişte 92 puan alarak atanan birisi olarak yazıyorum benim hocam e-kpss matematik kitabı bu iş için uygun gibi duruyor.

arakdaşlar bu VATANDAŞLIK konusuunda sınavda sadece 1982 anayasası çıkıyor diyorlar, ama bu kesin mi çünkü diğer dersler gibi değil normalden baya farkı oluyor o zmn

herokobra

82 anayasasının güncel hali ve haricen güncel bilgilerden 6 soru çıkar toplamda 12 soru çıkar vatandaşlıktan.

2020 ekpss ders konuları

selamün aleyküm ekpss tarih konulara biliyormusunuz kaç soru geliyor hangi konulardan nasıl ders çalışmam gerek 2020 için

Sınava o kadar çok vakit varki bütün dersleri va konuları bir kaç kez tekrar ederiz.Hakkımızda hayırlısı artık.Sözün bittiği yerdeyiz...

konu dağılımları mantık olarak belli...asıl konu bu tuhaf gergin dönemde nasıl derse odaklancagimiz...🤔

doğaevrim İnşallah durum daha kötüye gitmez.Hayırlısıyla şu sınavımızı olsaydık...

_Kuzey ...evet umarım gitmez kötüye...sen yapabiliyo musun ders peki ...ben sadece 82 anayasası degisikliklere bakıyorum ara sıra...biraz da inkilap tarihi ...zaten agirlik burdan gelcek tarih ve vatandaslik da ...sayısal da sıkıntım yok ..ders çalışma seviyem düştü yani ...

doğaevrim Bu çinliler bütün dünyayı mahvetti.Sonuçları hepimizi etkiledi. Bu apaçık aşikar.Ara verdim derslere.Tatil diyebiliriz bir nevi. Zaten epey çalışmıştım.Matematikte biraz eksiğim var.Başlarım Mayıstan itibaren.Programımı o şekilde ayarladım.

_Kuzey...evet malesef kötü bi sürec...normal yaşantımız tuhaf bi hâl aldı...uyum sağlayıp beyni sartlandirip ders yapmak gerek eskisi gibi..matematik en zevkli ders çabuk halledersin bence ...

Arkadaşlar daha önce ekpss giren var mı zorluk derecesi ne kadar acaba.

Hocam 2018 sınavına girdim.Kendi adıma söyleyecek olursam sorular çok zor gelmedi ama çok donanımlı olmak hatırı sayılır bir puan almak lazım en az 90 gibi.Kazanmak yetmiyor anlayacağın.Sınav iki yılda bir yapılıyor, atama desen sıkıntı.Benim tavsiyem gireceğin sınavı iyi değerlendir.Daha zaman var çalış başarırsın inş.. Emiro

Üst Alt