Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS'de lisansta ilk atamada atanmak için en az kaç puan almak gerekir?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2020 ekpss ilk atamada atanmak istiyorum. Ben iktisat mezunuyum.Lisansta ilk atamada en az kaç puan alırsam kesin atanırım? iibf kadroları var mı yoksa sadece 4001 düz memur kadrolarını mı tercih edeceğim?

Merkezi atamanın ne zaman yapılacağına bağlı.

Örn; biz 2018 EKPSS'ye girdik, daha bizim sonuçlar açıklanmadan merkezi atama yapıldı. Dolayısıyla 2016'nın düşük puanlıları atandı. Atama bizim sonuçlar açıklandıktan sonra yapılsaydı, ilk atamalar 85-100 aralığında filan olurdu.

İlk atamada atanmak istiyorsan, ki herkes öyle ister, minimum 85 almayı hedeflemelisin.

Vhki son atamada 81.55 ile kapattı ama arkadaşın dediği gibi memurluk için en az 85 alman lazım ki garanti olsun. Ben bundan sonra alımların çok az olacağını düşünüyorum . Puanlar yükselecektir. Eğer bir değişikliğe gidilmesse.

25 genel yetenek 20 genel-kültür yaparsan 89 puan alıyorsun ekpss puan hesaplama diye yazarsan ordan hesaplarsın.

85+ kafan kulağın rahat olsun
alınmayacak bir puan değil inan güzel çalışan biri için çok kolay hatta

başarılar dilerim şimdiden

Merhaba arkadşlar Lisans 2018/1. yerleştirme sonuçları ve 2018/2 Yerleştirme sonuçları arasındaki makasın bu kadar açık olmasının sebebi nedir. Mesela (2018/1. de taban ve taban puan 72.289222 - 73.984212 civarlarında iken 2018/2. yerleştirmede nasıl oluyor da taban ve tavan puanlar minimum 82 - 90 civarı olabiliyor ben bir anlam veremedim. Yani 1. yerleştirmede taban 72 iken 2. yerleştirmede taban nasıl 82 cvarı olabiliyor?

dhuseyinemir çünkü 2018 1 alımlarını 2018 sınava girenlere yapmadılar. 2016 yılında sınava girmiş ve on bin kişiden fazla alım yapıldığı halde doymayan daha çok atama isteyen kişiler açlık grevi yapınca
2018 sınavına bir ay kala 2016 da sınava girinlere tekrar tercih verildi

ve olan 2018 sınavına girenlere oldu

yani 2018/1 tercihleri 2016 sınavına girenler alındı bizimle alakası yok

2018/2 sınavı ilk tercih düşün hocam

Anladım teşekkür ederim. 2016 2018 arası dediğiniz nedenlerle bayağı düşmüş! Peki bu sefer taban puanlar tahmininizce en son kaça düşer?
(işletme lisans- herhangi bir lisans programınd da tercih verebilir)

ben 75 puan aldım e kpssden fakat hiç bölüm yok 2 yer acılmıs istanbulda anlamadım.benmi yanlıs yapıyorum 2 yer olurmu cogu din görevlisi dogru dürüst bölüm yok bu sene girsemmi girmesemmi diye düsünüyorum.cok umutsuzum bu nedenle bosuna giriyormusuz gibime geliyor arkadaşlar.bir yardımcı olcak kimse yokmu tercihlerde 2-3 yer görüyorum kılavuzda bendemi hata?

Lisans, gih olarak atanan birisi önlisans, sh olarak tercih yapıp atanabilir mi? Bu konuda ki bildiklerinizi yazarmısınız?

Valla birilerinin dikkatini çekmedikçe 95 ile bile atanamayacağız. Kimse hazıra konmasın yani..

StadtholderPuck

Tercih verme dönemi bitti, Cuma günü sonuçlar açıklanacak.

Hangi eğitim düzeyinden tercih verdin, hangi kadrolar için konuştun bilmiyorum, "2 yer açılmış istanbul'da" ifadenden bir şey anlamadım ama; Çok az sayıda kadro verildi, verilenlerin de büyük çoğunluğu Diyanet kadrolarıydı. Buradan bakınca çok absürt değil İstanbul için 2 yer açılması.

11379 lisans öğrencisi var 2018 EKPSS'ye giren, ne kadarı atandı net olarak bilmiyorum, 45 tane memur kontenjanı verildi Cuma günü açıklanacak atamada :D Sınava giren lisans öğrencilerinin yüzde 0,4'ü kadar memur kadrosu. Yüzde 1 bile değil yani. Harca harca bitmez.

Engelli memur kontenjanı dolduğu için, bundan sonra bu kadrolar dahi verilmeyecek. Kendinizi hazırlayın. Kontenjan artmazsa, EKPSS'nin hiçbir hükmü kalmadı.

E-kpss lisans kalan az sürede neler yapabilirim.

E-kpss lisans kalan az sürede neler yapabilirim.

dinc07

Ben kendi yaptıklarımı soyleyim 2 günde bir deneme çözüyorum ,turkce matematik kolay olduğundan ötürü gyyi sallamış durumdayım gkye agirlik veriyorum en çokta tarihe günde ortalama you tube dan 6 video izleyip sorularini cozmeye calisiyorum suan ortalama 40-45 net arasi yapabiliyorum sanada ozellikle cikmis sorulari cozmeni tavsiye ederim ekpss gordugum kadariyla kisa ve net sorular ve %70 i oldukca basit %30 u oldukca zor sorulari kapsiyor.

şimdiden DENEME erken değilmi ayrıca sadce videodan dinlemekte rriskli değilmi son sorumda yurttaşlıktan denilen gibi sadece 1982 anayasasımı var bilginiz varmı

herokobra bence deneme çözmenin tam zamanı sınava sadece 1,5 ay kaldı dinc07 benimde konular tam sayılmaz istediğin kadar çalış yine eksik kalan yerler var bolca soru çözmek lazım hedefim 90 üstü alıp Allahın izni ile atanmak herkes için hayirlisi

Ekpss Lisans

ekpss lisans atama puanları nasıl ? Lisanstan atanmak zor mu ?

Baraj 85 civarında 85 in altında atanamazsın dersek yalan olmaz, sınav normal kpss düzeyinde. Tek avantajın normalde 3 milyon giren var, Ekpss de Lisans bölümü için 10 bin civarı giren var. Lisans bölümünde 2-3 yılda bin kişi ya alınır ya alınmaz. Kısaca özetlersek birinde atanma şansın %10, diğerinde 3 milyonda 300 filandır sanırım.

AliKoçFB Son tercihlerde 4001 kodu 80-81 puan arasıyla kapattı. O yüzden hedef minimum 85+puan olmalı. O da yaklaşık 43 nete denk geliyor. Yani kolay değil ancak ahım şahım zor da değil.

Son düzenleme:
AliKoçFB Kalan derslerden hepsinden toplamda 2-3 tane yanlış yapma hakkın olur. O da oldukça düşük ihtimal bence.

Ekpss lisanstan 87 puanla ilk atamada atanabilir miyim?

Ekpss lisanstan 87,40 puan aldım. Siralamam 646. Bolum iktisat 4001den ilk atamada atanabilir miyim? İşe çok ihtiyacım var. Şu an oturduğum ev mahkemede satışta. Satılırsa sokakta kalma durumum var. Acil atanmam lazım. Çok çaresiz durumdayım.

hakanyildiz
Tebrikler öncelikle. Bence büyük ihtimalle ilk atamada gidersin. Tabi atama sayıları da önemli..

İstorika
Teşekkür ederim. Çok ihtiyacım var. Inşallah giderim.

MusaT.
Ben 3 tane matematik neyiyle 87,40 puan aldım. Genel yetenek 18 doğru 1 yanlış gk 27 doğru 2yanlis benim netlerim

LİSANS dan
Ben 80,463 ALDIM.

85 üstü kesin atanır da 85 PUAN AŞAĞISI ÇOK ZOR.

Buna BENDE dahilim.

2 TERCİH YAPTIM ikiside OLMADI.

Üst Alt