Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 alanların Mart ve Haziran dönemlerinde aylıkları kesilmeyecek!?

azad21

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
Tüm eski 2022 maaşı alanlar için durumlarında değişilik olmayanlar yani adres değişikliği, sgk primi yatırılması gibi bir değişiklik yoksa son duyumlarımız mart ve haziran maaşları dönemlerince yeni yönetmelik uygulanmayacak.

Bu duyum sydv çalışanlarından alınmış bilgidir, ne kadar kesinliği olmasada büyük ihtimalle seçim öncesi değişiklik söz konusu değildir.

1 temmuza kadar yanı gercek ıse tabi inşallah dogrudur 2 maaş daha alırız ama cozum degıl yenıden belırlenmış oranlarla temmuzda gene sorun karşımızda bunun adı oy çalmadır başka bı şeydegıl bakalım gorelım dogrumu marta nekaldı şurda.

mirhat bu haberi dün akşam başka bir sitede (engeliler gen.tr) gördüm admin tarafından yazılmıştı bu konu? bu günde sabah vakti sydv ye gittim. 2022 maaşına bakan yetkiliyle uzun uzun konuştum kimliğimi aldı tc kimlik numaramı girdi. dosyama baktı maaşında bir sorun yok dedi günceleme olayını bahsetim annem emekli dedim kişi başına düşen geliri aşıyoruz dedim ben evli olduğum için dosyamda yani aile tablosunda annem gözükmüyor dedi oysa emekli olan annem benimle aynı hanede kallıyor aynı zamanda evde bakım maaşıda alıyor? şu an için günceleme falan yok dedi mart maaşınıda alırsın dedi.

şey dicem azad kardeş
annen ikametini değiştirme imkanı yokmu

mirhat kardeşim benim bakım maaşım annemin üstüne ikametgahını başka bir adresse alamam?

hee öleyse tamam

yani senin son iki maaş hı

Evet son iki maaşta
son 34 güne girdik
gerçi benim son iki maaş olmaz devam eder heralde
na çalışan var ne emekli
belki raporu sorun ederler 5 sene ye yakın yenile diyebilirler loris e dedikleri gibi
gerçi raporda süreklidir evet yazıo

Banada buradaki sydv müdürü aynısını dedi martta maaşınızı alacaksınız dedi işlemler hazirandan sonra baslayacakmıs göz boyamak için seçim bitince kaldıkları yerden devam

oy çalmak ıçın 1temmuza ertelenecegını yazmıştım aylar oncesınden nabza gore serbet vermeyı çokıyı bılır bunlar.
1temmuz gelır gene kaldıgımız yerden devam ederız oylarınıza sahıp çıkın çok degerlı olacak onlar bu secımde..

Yani musty adamlar makarna kömür le oy alıo

Engelliler ve aileleri oylarınızı verin, hele Haziran ayı bir geçsin Temmuz'da görüşürüz demişler kısaca :)

ben e-devletten bakıyorum arada sırada en son az önce baktım yardım durumu devam ediyor gözüküyor herhangi bir kesinti yok şu an için bu arada sydv nedir hangi kurumdur ?

türkiye'de 10 milyona yakın engelli var bu da seçimlerde kullanacağımız oy oranlarının ne kadar etkili olacağının göstergesidir,işte bu şekilde engellilerin aldığı 3 krşluk maaşına göz diken bi hükümete verebileceğimiz en güzel cevaptır,ben 8 yıldır AKP üyesiyim ama vallahi billahide bu seçimlerde oyumu AKP'ye vermiyecem,umarım her mağdur olan engelli arkadaşımız benim gibi düşünceye sahip olur,yoksa seçim öncesi 1 torba kömür 1 paket makarna ile göz boyaması yaparlar,bakınız işte bakım parası alan binlerce engelli vatandaşın 2022 maaşı keslecek,tabi seçimden önce olmasada seçimlerden sonra kaldıkları yerde,yine kendi çıkardıkları yasalarla devam edecekler engellileri mağdur etmeye!!!

Selam bizim 2022 maaşını kesmişler.Üstelik sürekli %52 raporuma, rapor süresi dolumu nedeni ile yazmışlar.Bu sorun başka kimde varsa nedenini yazabilir mi?Teşekkkürler.

Cuma günü öğleden önce normaldi şimdi baktım böyle yazmışlar.

Ecarus. Eğer raporun aldığın tarihten bugüne 5yıl gecmisse kesilmiştir.Eşimin de raporu surekliydi fakat 5yılı gectıgı icin sydv çalışanları raporu yeniletti sende biran evvel yenile mart maaşını al.sydv seni hastaneye sevk ediyor bashekimle konuş heyete girmeden rapor tarihini yenilet

hacer hanım
benim rapor tarihi
16.03.2010
yazıo ne zaman 5 sene oluo

ecarus rahatsızlık psikolojik hastalıkmı
zannedersem psikolojik raporlara 5 senede bi yenileme olabilir
loris arkadaşımız mesela benle aynı psikotik bozukluk
belkide durumunda iyileşme vardır diye yenilenebilir rapor

hacer hanım başhekime gidince hemen yeniliolarmı raporu heyete girmeden

ben kaymakamlığa vakıfa gidiom 2022 ile bişey sorcam diom
beni hemen karşıda 2022 yazan yer var oraya yolluolar
iki kere gittim o 2022 yazan yere
raporum sürekli 5 senede bi yenilemem gerekiomu dedim
2 sefer hayır gerekmez dedi memur

144 ü aradımdada 2015 in son aylarına doru vakıfınızla irtibata geçin dediler

ecarus e devlet demi yazıo 5 sene dolmuş die
bende devam ediyor yazıo e devlette

Piskolojik rahatsızlık

benim raporum 7 ci yılı dolduruyor piskİatriden almış olduğum rapor E devlete aktif gözüküyor?

ee senden nie istemiolar azad kardeş
valla ben bişey anlamadım bu işten

2022 yazan yere girdimde
üstüne basa basa 2 kere sordum adama
5 senede yenilemem gerekiomu die hayır dedi adam

neyse bakalım

şey dicem azad kardeş bu haziran maaşları ne zaman ödenir
haziran 7 sinde seçim varda
erken verirlermi

Mirhat bey bize soylenen buydu ama biz raporu yeniledikten sonra soylendi bashekime gidin diye.esim beyin felci gecirmis sag tarafı felc hemde epilepsi hastası neye gore raporu yenilettiler bilmiyorum

anladım hacer hanım teşekkür
bide burda nıck loris var hacer hanım bende ilk ondan duydum 5 sene die
çok geçmiş olsun

vallahi 81 ilin her ilçesinde vakıf var. her vakıf bu kararı almış mıdır?
böyle ortak karar alınması için genel müdürlüğün bir resmi yazı göndermesi lazım vakıflara. Böyle resmi bir yazı var mıdır?
bilen yok.
gerisi vakıfların inisiyatifine kalmış. butun vakıfların genel müdürlükten emir almadan boyle bir karara varması zor yani. hangi vakıf ne yapacak bilen yok.
tek kanıtınız da ordan burdan sordugunuz en fazla 5 vakıf.
bunun garantisi yok arkadaşlar.
hade butun vakıflar sosyal incelemeyi erteledi diyelim. ya sonra nolacak?
şunu da hatırlatayım. bugun bile başvuran birinin gelirine evde bakım aylıgı dahil ediliyor. eger sınırı geçerse de 2022 aylıgı baglanmıyor.

yani ortada mevzuat değişikliği yok. sadece ülkede engelliler birbirinden habersiz olsun diye bir kısmınızı erken bir kısmınızı geç inceleyecekelr işlemleri 1 seneye dagıtacaklar.
yahu zaten yönetmeliğe göre sosyal incelemeler 1 Ocak'ta başlayıp 31 Aralık'ta sonlanması gerekiyor. neyin ertelemesi ki bu?:)
zaten sureleri var yönetmeli,ğe göre. 31 Aralık'a kadar vakitleri var. (vakıflar için 31 Aralık'a kadar sure var. isteyen vakıf hemen sosyal inceleme yapsa kimse bir şey diyemez buna.)
hep birlikte ortalıgı velveleye vermeyin, oy kaybı olmasın vs diye parça parça kesecekler.
sevinilecek hal mi bu?
mücadeleye devam!
seçim öncesini herkes çok iyi değerlendirmeli. seçim öncesi ne yaparsanız yapın etkili olun. bu şekilde etkili olursanız belki insafa gelirler ilgili Kanun ve yönetmelik değişikliği yaparlar. yapmazlarsa aylıklar uçar.

Mevcut hükümetin seçimden sonraki yüzünü az çok gördük.Sığınmacı ve göçmen sayısının gün geçtikçe arttığını da düşünürsek,seçimden sonra vay halimize.

benim rapor 10 senelik benden istemediler isteme haklarıda yok yönetmenlikte öyle bişey yazmıyor

tum engellıler ve aılelerı oylarınızı iyi kullanın başka sansınız yok. hatta hatırı gecen herkese anlatılmalı bunlar...

engellıler arasında bıle bırlık yok adam banane ben ekpssye gırecem nasıl olsa dıyo sankı 120.000 kışının ıçınden garantı gırecek 2022ler kesılence 2016 ekpss kaç kışı gırecek hep bırlıkte gorucez ozaman anlıyacaklar nerden cıktı bu kadar adamlar dıyecekler ama gecmış olsun.

2015yılında alınacaklar 3000-4000 i gecmez oda'' secım oldugu ıçın'' ...
2016 -2018yılında secım olmadıgına gore onlardada husran ugrayacaklar ozaman aglamayın banane dıyenler.

1000tane ımzayı tamamlayamadı bu kadar adam sıteye gıren gunluk engellı sayısı 1.000-5.000-10.000mıdır bılmıyorum ama bukadar adam sadece bakıp gecıyor ne bır tepkı cumlesı ne bırşey yazıyo.

mirhat
evet e devletten öğrendim. Karışıklık olmuş.Karşımdaki zaten benim açığımı arıyordu 2022 maaşını vermemek için bende açık verdim onlarda değerlendirdiler .

hacer demirbilek
mart maaşı gitti kardeşim.Belki haziranda 1200 tl civarında birşeyler alırız.Hesaplarıma göre seçimlerden 2 gün önceye denk geliyor. :)

Üst Alt