Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı için 12 Eylül'de başvuru yapmıştım, halen sonuçlanmadı..?

Ablacım ben de onu soracaktım ya, benimle sözlü münakaşaya girdiler ve dilekçemi alıp biz değerlendireceğiz dediler o sinirle çıktım hemen vakıftan, dilekçe sayısı ve tarih numarası derken?

Çünkü onlar vermediler kayıt numarasını, ben de ilk defa başvuru yaptım sonra dank etti

Esilaa
ablacım, sen dilekçeyi verdiğinde onlar evrağın kaydını yapmaları lazım.
senin de verdiğin dilekçenin sayı ve tarih numarasını onlardan alman lazım.

daha sonraki süreç için dilekçenin sayı ve tarih numarası şart.

o yüzden senden ricam bir ara vakfa gidip dilekçenin sayı ve tarih numarasını iste.

madem o kadar yaptıkları işlemden eminler, madem yaptıkları hesap mevzuata uygun, o halde dilekçeni işleme almaları lazım. dilekçenin evrak kaydını yapsınlar,sayı ve tarih numarasını sana versinler. bundan korkmalarına gerek yok di mi? :)

telim ettiğin dilekçenin kaydının yapılıp yapılmadığını yapıldıysa tarih ve sayı numarasını iste. bunu vermelerinde de sakınca yok. istemeyi unuttugunu söyle.
ha kaydını yapmadık derlerse yeniden dilekçe ver, evrak kaydının yapılmasını iste, sayı ve tarih numarasını istemeyi unutma.

@Kalem Hiç sıkılmadan ve pes etmeden yarın ilk iş sayı ve tarih numarasını almak olacak abla. Bimer ve cimer'e de yazdım, eklemeler yaptım, dilekçedeki yazıyı onlara ithafen düzenleyip ekledim.

Ben zaten eksik yatırılan aylıktan ziyade yapılan yanlışa dur demek için pes etmeyeceğim. Bir kaç kuruş varsın eksik olsun orası önemli değil fakat ortada bir haksızlık, bir çirkin muamele varsa her türlü ne gerekiyorsa yapacağım.

Ekpss'nin yaklaştığı şu günlerde sınava odaklanmam gerekirken beni nelerle uğraştırıyorlar. Benden çaldıkları 'zamanımı' asla onlara helal etmeyeceğim.

@Kalem ablacım her türlü yardım ve desteğin için çok teşekkür ederim

@Kalem Elimde aynı dilekçenin yeniden yazılmış haliyle hazırlıklı gideceğim vakfa abla merak etme. :)

ablacım istersen iadeli taahhütlü de gönderebilirsin dilekçeni. bu da işimizi görür. tercih senin.

ablacım, haklısın. sonuna kadar haklısın. ama vakıflar çok yanlış yapmaya başladı. dur demezsek çok vatandaşın canı yanacak.

NOT: bu sorun gerekli dökümanlarla birlikte Bakan'ın basın müşavirine de iletildi. Gazeteci arkadaşım, Whatsapp'tan direkt iletti. Basın müşavirinin verdiği cevabı da gördüm. konunun araştırılması için dökümanları Sosyal yardımlar genel müdürlüğüne gönderip kısa sürede bakan'a da ileteceğini yazmış.

(gönderdiğim dökümanlar arasında, konu özeti, yasal dayanaklar, daha önceki eksik ödemelerde vakıfların bimer aracılığıyla verdiği yanlış cevaplar, gönderdiğiniz dilekçe örneği, sizin için yaptığım hesap örnekleri vs var.

iadeli taahhütlü derken ptt'den mi Kalem ablacım
Çok sevindim, inşallah bir an önce gerekli makamlara ulaşır bu sorunlar ve çözüm olarak bizlere geri döner.

Esilaa
ablacım PTT'den iadeli taahhütlü de gönderebilirsin.

ayrıca senden bir ricam var. hazırladığın dilekçenin T.C. numaranın da olduğu tam fotografını çekip benim cep telefonuma gönderebilir misin?

senin dilekçeni bakanlığa ulaştıracağım direkt. telefon numaramı özel mesaj ile yazıyorum şimdi sana.
...
biz yine mücadelemize devam edicez. mahkemeyse mahkeme.
bu arada bakanlığın da bu sorunlardan haberdar olması ve gereğini yapması lazım.

Arkadaşlar ben vakfa gittim fakat 'vakıf' olarak dilekçe sayı ve numarasının verilmediğini söylediler.Mütevellit heyeti toplanıp dilekçeyi değerlendireceklermiş .Cimere ise yazdıktan sonra cevap olarak beni vakfa yönlendirdiler.Bimerden cevap gelmedi henüz. Benim gibi ilk aylığı eksik yatırılıp dilekçe vereniniz oldu mu hiç ?

Esilaa

Dilekçeye sayı numarası vermemek demek, dilekçenin kaydedilmediği anlamına gelir -ki bu durumda dilekçe almadık deseler hiçbir şey ispatlayamazsınız. Aynı dilekçeyi tekrar verip sayı numarası ısrarla isteyiniz, vermezlerse yazı işleri müdürüne şikayet ediniz, o da olmazsa PTT'den haber kağıtlı olarak gönderin.

hozgul ben de aynı dediğiniz gibi karşılık verdim. Sayı ve tarih numarası yoksa evrak kaydına geçilmiyor dilekçe, dedim. Yasal bir dayanağı olmayacak dedim. Muhatap olduğum kişi de müdür yardımcısı idi. O da biz bilgisayara kaydını yapmışız ne zaman kimliğinle gelsen süreç hakkında bilgi edinebilirsin dedi. Ben de yayınlanmış bir genelge var resmi bir işlem bu, verilen dilekçenin sayı ve numarasını vermek zorundasınız dedim. Karşı çıktı vs. Burası vakıf dedi, kurum değil dedi. Ben de sonuçta devlete bağlı bir vakıf dedim, sayı ve tarih numarası olmalı dedim. O da TR'nin hiç bir vakfında verilmez dedi. Müdür yardımcısı bile böyleyse yazı işleri bir şey yapmaz.

Esilaa

Şaşılacak bir durum. O zaman PTT ile göndereceksiniz. Başka çare kalmadı.

@hozgul

Vakfa dilekçe verdikten sonra bir de PTT'den göndermem sıkıntı olmaz mı?

Mütevelli heyeti ne zaman toplanır diye sorduğumda, belki yarın belki bir ay sonra belki "3 ay" sonra dedi. Ama yasaya göre 60 gün içinde cevap verilmesi gerekir. Sırf bu gerekçeyle yasal işlem yapılamaz diye taahhütlü de göndereceğim. Kendi hatalarını farkedip en azından benden sonra başvuru yapacak engelli kardeşlerimin hakkı yenilmesin diye ne gerekiyorsa yapacağım.

@Esilaa

Siz yazıyı gönderin. 60 gün içinde cevap vermezse o zaman zımmen red etmiş sayılır ve hukuk yolu açılır. 60 günden sonraki ikinci 60 gün içinde ya idare mahkemesine ya da Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuru yapmalısınız. KDK'da harç / ücreti vekalet gibi ödemeler yoktur ve 6 ay içinde sonuçlandırmak zorundadır. Bu yöntem de kullanılabilir.

Esilaa
sen dilekçeni PTT'den de gönder ablası. sıkıntı olmaz.
vakfın ne yapacağı belli olmaz. biz işimizi sağlama alalım.

Kalem

Abla bugün ptt'ye gittim ama ne yazık ki sadece merkez şubeden taahhüt gönderiyorlar. orası bana biraz uzak kalıyor, yarın ilk fırsatta inşallah gitmeye çalışacağım. sürekli yeni bir engel çıkıyor ama pes etmek yok, o taahhüt de hal olacak.

Selamlar. Süreç ile ilgili bilgi vermek istedim.

Öncelikle ben PTT'den taahhütlü gönderemedim, ne zaman PTT'ye gitsem ya orası taahhütlü almıyordu ya da kapanmak üzereydi. EKPSS yoğunluğumdan ilgilenemedim. Bir yandan da vakfa bıraktığım dilekçenin sonuçlanmasını beklemek istedim. Her ne kadar sayı numarasını vermemiş olsalar da bilgisayarda kayda geçildiğini söylemişlerdi. Heyetin toplanıp karara bağlayacağını söylemişlerdi. Ben de beklemek istedim ve uzun aradan sonra dün dilekçenin değerlendirilme süreci ile ilgili bilgi almaya gittim.

Tam da tahmin ettiğim gibi, böyle bir dilekçenin kayıtlarda olmadığını ve ilgilenen çalışanın da dışarda olduğunu söyleyip başlarından salmaya çalıştılar. Tabi öfkem kat kat artmıştı. Müdürle görüşmek istediğimi söylediğimde yine müdürün dışarda olduğunu ve bugün göreşemeyeceğimi söylediler. Vesaire vesaire...

Kısacası vakıfta şeffaflık yok, vatandaşa ilgi alaka yerlerde, saygı sıfır, küstahlıkta ise sınır tanımıyorlar.
Artık taahhüt olayını da geçtim, ben o kadar bekleyemem deyip valiye tweet attım. Valilik özel kaleminden ulaşıp durumu anlatmamı istediler, Anlattım. Gayet nazik ve anlayışlı bir şekilde iletişim kurdular. Bana dönüş yapacaklarını söylediler.

Vakıf zaten valiliğe bağlı. Fakat valinin vakıftaki iç işleyişin böyle yürütüldüğünden haberinin olduğunu hiç sanmıyorum. Bir kaç gün içerisinde dönüş olmazsa tekrar tweet atacam. PTT'ler çok erken kapanıyor ve her PTT taahhüt almıyor. O yüzden taahhütlü dilekçeyi alacak PTT bulmam ve gitmem biraz sıkıntılı. Keşke online olabilse idi. Neyse...

Bu olay artık yanlış yapılan bir işlemden ibaret değil, vakıf çalışanlarının engelli vatandaşlara karşı tutum ve davranışlarının nasıl kötü olduğunu da ileteceğim yetkililere.
Kalem abla, önerilerini bekliyorum.

Ve lütfen arkadaşlar herkes olabildiğince yönetmelikleri okusun, haklarınızı bilin. Hiç kimse bizlere zavallı, muhtaç gözüyle bakıp acıyamaz. Evelallah belli uzuv eksiklerimizin oluşu bizlerin hiç kimseye muhtaç olduğumuzu ve güçsüz olduğumuzu göstermez. Yasal olarak güzel haklarımız olsa da iş uygulayanlara geldiğinde maalesef haklarımızı bertaraf olmaktadır. Ama biz söke söke de olsa haklarımızın peşine düşelim.

Sevgiler..

Valilikten aradılar, vakıf müdürüyle görüştüklerini söylediler. Vakıf müdürü onlara raporun kabul tarihinden itibaren ödemenin yapıldığını söylediler. Vakıf müdürü bile başvuru tarihi değil kabul tarihi üzerinden konuşuyor. Benim anlayamadığım şey, hala ve ısrarla başvuru değil kabul tarihi diyorlar. Acaba aynı kanunu okumuyor muyuz bunlarla?

@hozgul kendi bildiğimden şüphe etmeye başladım. Bu durumda iyice zıtlaşıp taahhütlü dilekçe de göndersem sonuçsuz kalır gibime geliyor. Ne önerirsiniz?

Esilaa

Sonuç itibariyle başvuru tarihinizi resmi olarak belgeleyebiliyor musunuz?

hozgul

e-devlet bilgilerimde başvuru tarihi yazıyor, 12 eylül. Fakat kabul tarihi yazmıyor.

Esilaa

O zaman süreç şöyle olacak. Onlar size eksik aylık ödemesi yapacak. Siz de bunun üzerine itiraz edip düzeltilmesini isteyeceksiniz. Kabul etmezlerse o zaman ASPB'ye, kabul olmazsa Kamu Denetçiliği Kurumu'na ya da İdare Mahkemesi'ne müracaat edeceksiniz. Dilekçelerinizde siz destek olurum.

hozgul

Daha önce verdiğim dilekçe işleme alınmamış, kayıtlara geçilmemiş maalesef. Bugün valilikten arayanlar vakıf müdürü ile görüşmemi önerdiler ama gitsem de aynı savunmayla karşılaşacağım.

Benim merak ettiğim şey, yönetmelikte 'başvuru tarihini takip eden aybaşı' derken bu aybaşı dönemsel olarak yani 3 ayda 1 verildiği için mesela takip eden aybaşı olarak sadece aralık, mart, haziran ve eylül mü baz alınıyor. Yani bu aksaklık sadece bende olmamış sanırım belki de bu şekilde yorumluyorlar yönetmeliği. Eğer kesin olarak bir yanlışlık varsa ve haklıysam sonuna kadar giderim bu işin ama papağan gibi hepsinin aynı şeyi tekrarlaması tuhaf geldi.

Daha önce benimle aynın durumu yaşayan var mı acaba, onların hikayesini merak ediyorum doğrusu.

Esilaa

Çok açık aslında: Takip eden aydan sonrası şu demektir; Nisan 15'te müracaat edilmişse aylık 1 Mayıs'tan itibaren ödenecek demektir. Bunun peşini bırakmayalım. Aylığınız bağlansın, eksik ödeme için itiraz edelim.

Üst Alt