Selamlar. Süreç ile ilgili bilgi vermek istedim.
Öncelikle ben PTT'den taahhütlü gönderemedim, ne zaman PTT'ye gitsem ya orası taahhütlü almıyordu ya da kapanmak üzereydi. EKPSS yoğunluğumdan ilgilenemedim. Bir yandan da vakfa bıraktığım dilekçenin sonuçlanmasını beklemek istedim. Her ne kadar sayı numarasını vermemiş olsalar da bilgisayarda kayda geçildiğini söylemişlerdi. Heyetin toplanıp karara bağlayacağını söylemişlerdi. Ben de beklemek istedim ve uzun aradan sonra dün dilekçenin değerlendirilme süreci ile ilgili bilgi almaya gittim.
Tam da tahmin ettiğim gibi, böyle bir dilekçenin kayıtlarda olmadığını ve ilgilenen çalışanın da dışarda olduğunu söyleyip başlarından salmaya çalıştılar. Tabi öfkem kat kat artmıştı. Müdürle görüşmek istediğimi söylediğimde yine müdürün dışarda olduğunu ve bugün göreşemeyeceğimi söylediler. Vesaire vesaire...
Kısacası vakıfta şeffaflık yok, vatandaşa ilgi alaka yerlerde, saygı sıfır, küstahlıkta ise sınır tanımıyorlar.
Artık taahhüt olayını da geçtim, ben o kadar bekleyemem deyip valiye tweet attım. Valilik özel kaleminden ulaşıp durumu anlatmamı istediler, Anlattım. Gayet nazik ve anlayışlı bir şekilde iletişim kurdular. Bana dönüş yapacaklarını söylediler.
Vakıf zaten valiliğe bağlı. Fakat valinin vakıftaki iç işleyişin böyle yürütüldüğünden haberinin olduğunu hiç sanmıyorum. Bir kaç gün içerisinde dönüş olmazsa tekrar tweet atacam. PTT'ler çok erken kapanıyor ve her PTT taahhüt almıyor. O yüzden taahhütlü dilekçeyi alacak PTT bulmam ve gitmem biraz sıkıntılı. Keşke online olabilse idi. Neyse...
Bu olay artık yanlış yapılan bir işlemden ibaret değil, vakıf çalışanlarının engelli vatandaşlara karşı tutum ve davranışlarının nasıl kötü olduğunu da ileteceğim yetkililere.
Kalem abla, önerilerini bekliyorum.
Ve lütfen arkadaşlar herkes olabildiğince yönetmelikleri okusun, haklarınızı bilin. Hiç kimse bizlere zavallı, muhtaç gözüyle bakıp acıyamaz. Evelallah belli uzuv eksiklerimizin oluşu bizlerin hiç kimseye muhtaç olduğumuzu ve güçsüz olduğumuzu göstermez. Yasal olarak güzel haklarımız olsa da iş uygulayanlara geldiğinde maalesef haklarımızı bertaraf olmaktadır. Ama biz söke söke de olsa haklarımızın peşine düşelim.
Sevgiler..