Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı kesildi. Tekrar başvurdum, 1 yıl beklemelisiniz dediler!?

kaya12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sigortalı ise girdigim icin 2022 maaşım kesildi

sakatlıgımdan otürü calısamadıgım icin cıkıs aldım sonrasında basvuruda bulundum sosyal yardımlasmaya once yesil kartı basvuru yapalım dediler ardından 2022 maası basvurusunu yaparız dediler

bugun aradım yesil kart onaylandımı die devletin gss odemeli onaylandı 2022 ye basvuru yapamazsınız dediler lutfen yardımcı olurmusunuz benim nasıl ne gibi bir islem yapmam gerekiyor

@kaya12 GSS gelir testi sonucunda g1 çıktıysanız 60/g GSS'lı olursunuz. bu durumda da aylık 53 TL ödeyerek sağlık güvencesinden yararlanacaksınız.

60/g GSS kapsamında olanlar 2022 aylığına başvuramaz. 2022 aylığı başvurunuzun alınması için GSS gelir testinde G0 çıkmalıydınız (60/c 1 / eski yeşil kart).

GSS gelir testinde G1 çıktıysanız ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL üstünde demektir.

hanede kimlerle kalıyorsun? anne, baba ,eş çocuk, buyuk anne buyuk baba? kardeşler aileye dahil edilmez.
aileye anne, baba, çocuk ve eş, buyuk anne ve buyuk baba dahil edilir. senin gelirinle bunların geliri toplanır. ailedeki kişi sayısına bölünür. sonuç 592,50 TL üstündeyse 60/g GSS/ prim ödemeli tesclin yapılır.

abla ben tek yasıyorum ailemle yasamıyorum babamın 3 katlı evi var ben 3 katta yasıyorum ailem ise 1 katta yasıyor ailemden hic bir sekilde destek almıyorum markete basvuru yaptım calısamadıgım icin cıkıs verdiler bende tekrar basvuru yaptım ama kimse eve gelip bakmadılar bugun aradıgımda aylık sigorta odemeli cıktıgını solediler ben hix birsekilde gelirim yokken calısamazken bunu nasıl odeyebilirim abla bana bu konuda yardımcı olurmusunuz abla durdugum evde kira vermiyorum ama eletrik su gbi faturaları oduyordum 2022 maasımla

kaya12 ablacım yukarıda genel bir cevap verdim ben. tek yaşadığını ne bilim:)
ailenden ayrı yaşıyorsan ve ikametin ayrı hanede ise bu durumda sadece senin gelirin dikkate alınmalı.
ama ikametin ayrı olup ailenle yaşıyorsan bu da sosyal inceleme raporuyla tespit edilirse ailen de gelir hesabına dahil edilir.

daha önceden ailenle mi oturuyordun sen? yeni mi taşındın üste?

oturdugun ev babana ait, kira ödemiyorsun. hiçbir gelirim yok diyorsun. bu durumda aylık harcamaların da hesaplanır. hanede tek oturdugun için aylık harcamaların 592,50 TL üstünde çıkarsa GSS gelir testi sonucun g1 ÇIkar. ama bu sınırın altında çıkarsa sonuç G0 olur.

eger aylık harcamaların da aylık gelirin 592,50 TL üstünde değilse vakfa gidip GSS gelir testi sonucuna itiraz et. gelişmelerden de muhakkak haberim olsun.

abla uzun zamandır ayrı yasıyorum ikametgahım ayrı ailemden daha onceden oldugu gibi ayrı hicbir degisiklik yapmadım ne olduysa ise girip cıktıktan sonra oldu

abla aylık harcamam olmuyorki zaten devletin vermis oldugu 2022 maasla gecim yapıyordum bunun dısında herhangi bir gelirim de söz konusu degil yarın gidip tekrar basvuru yapcam abla anlamadıgım konu su aylık harcama neye gore hangi gelire gore hesaplanıyor ben calısmazken tek yasadıgım halde gelir olmayınca aylık harcamanın ustune nasıl cıkılır die hesaplanır

ablacım 2022 aylığında da GSS gelir testinde de hanenin hem toplam aylık geliri hem de toplam aylık harcamaları hesaplanır.

emsal kira bedeli hariç, faturalar, mutfak, sağlık, ulaşım, eglence vs her türlü harcamanın aylık ortalaması dikkate alınır. aylık harcamalar aylık gelirden fazla çıkarsa aradaki fark gelire eklenir.

senin gelirin yokmuş. aylık harcamaların da muhakkak oluyordur. gelirin olmadığı için aylık harcamaların dikkate alınır. bu da 592,50 TL'yi geçmiyorsa GSS gelir testin G0 çıkar ve 2022 aylığına başvurabilirsin. aksi durumda 2022 aylığı başvurun alınmaz (G1 çıkarsa).

madem ailenle oturmuyorsun ve gelirin yok. yukarıda bana anlattıklarını vakfa git yazılı olarak anlat ve GSS gelir testi sonucuna itiraz et. gelişmelerden de haberim olsun.

bakalım vakıf ne diyecek? ona göre rotamızı belirleriz. vakıftan sana soylenen her şeyi bana detaylıca anlatırsın. buyuk ihtimalle ailenin gelirini de dahil etmişlerdir. boyle bir şey olduysa yönetmeliğe aykırıdır bil.
sen işten ne zaman çıktın? sigortan sonlandı, sgk kaydın yok di mi?

2017 ekim 20 si işe giris kasım 2 si isten cıkıs suan ssk kaydım yok cıkıs verildi bende kasım 9 da basvuru yaptım abla banka hesapları kontrol ediliyormu ben internet bankacılıktan fatura oduyorum arada sırada havale yapıyorum kartım aktif olsun 3 ay islem yapılmadıgında 20 tl kesinti yapıyor die bazen bu islemleri yapıyorum bunlardan yana sıkıntı olmaz sanırım ama hastaneye son 6 ay cok gttim devamlı rahatsızlandım abla yarın gidip itiraz etcem abla insallah

Ben anlamadım tam olarak ortada sigorta yok peki ne için kesmişlerki

kalem abla gittim sydv sordum durumu anllattım suan itiraz etsende birsey degismez dediler ocak ayında gel ozaman tekrar basvuru yaparız dediler suan yesil.kart icin yapmıs oldugun basvuruda gelir gostermen icin aylık 300 lira yazmıstık birde son aldıgın maaslarda hesaplanmıs bu sebebten yuksek cıkmıstır dediler yıl bi dönsün yeni yıl girsin ozaman gel basvurunu yaparız dediler abla

@kaya12 yahu ablası sen ekim 20'de ie girmiş, kasım 2'de şten çıkmışsın. ne kadar maaş aldın ki sana yılbaşı gel diyorlar? aylık gelir için de aylı harcamalar için de aylık ortalama esas alınır. tamam. ama senin 3 aylık ortalamanı almış bu akıllılar.

sen kasım'da işten çıksıysan topu topu 1 ay çalıştıysan başvurun için ocak ayını beklemene gerek yok. 6 aylık ortalamayı esas alır insan en azından. 3 aylık ortalama mı alınırmış yahu?

sen vakfa git, yazılı olarak (dilekçeyle) hanede tek kaldığını, aylık gelirinin 592,50 TL üstünde olmadığını, karara itiraz ettiğini, dolayısıyla GSS gelir testi sonucunun tekrarlanmasını talep et.

Abla dediginiz gibi gittim gene aynısını solediler ocakta gel dediler abla size bisey sorcam suan saglıktan yararlanmıyorum g1 ssk ya gidip actırsam ocakta tekrar basvuru yaptıgımda g0 olabilmeme sorun olurmu Yani g1 den yararlanmya baslasam ocakta sorun yasatırlarmı ??

Dediginizi yaptım bu sekilde yazıyor abla 》》Genel sağlık sigortası tescil işlemlerinizin gerçekleştirilmesi için en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat*ediniz.

@kaya12 başka hiçbir şey yazmıyor mu? sadece o mu yazıyor? verdiğim linkten bilgilerini girdin di mi? sağlık provizyon sorgulama yaptığına emin misin?

@kaya12 neyse ablası, sen en iyisi 60/g GSS'yi tescil ettir, sgk'ya git. ocak ayı içinde de vakfa gider GSS gelir etstine başvurursun. gelir testinde g0 çıkarsan 2022 aylık başvurun da kabul edilir. hane gelirin uygunsa 2022 aylığı baglanır. 2022 aylığı baglanınca da 60/c 3 GSS'lı (yeşil kart/pirmi devlet öder) olursun.

diyelim ki 2022 aylığı baglanmadı g0 çıktığın için 60/c 1 GSS'lı olursun (yeşil kart/primini devlet öder).

ama sgk'ya gittiğinde 60/g GSS olduktan sonra ocak'ta GSS gelir testi yaptırıp 60/c 1 GSS'ye geçip geçemeyeceğini sor ona göre hareket et.

Son düzenleme:
Tamam abla dun sordum sydv sorun olmaz dediler tescil ettir ssk ya git dediler nedense güvenemedim tescil ettirdikten sonrada onu da sorun edeceklermis gibi geliyor ocak ayında

kaya12 sorun çıkacağını sanmıyorum ablası. zaten 60/g GSS için gelir testi kalktı. ocak'ta gider GSS gelir testi yaptırırsın, g0 çıkınca 60/g GSS sonlanır zaten. ama yine de tüm gelişmelerden haberim olsun.

Tamam abla allahrazı olsun cok tesekkür ederim

Kalem abla 3 ay gecmesine ragmen subatta bitti nerdeyse bugun gttim hala gelirin yuksek cıkıyor dediler birde oturdugun evin rayic bedel belgesini getir girelim dediler hicbirsey anlamadım rayoc bedel belgesi ne alaka

kaya12 oturdugun ev babana ait. baban da senin hanende ikamet etmiyor ve kalmıyor. dolayısıyla oturdugun evin rayiç degeri o memuru ilgilendirmiyor! oturdugun ev senin olsa gelire dahil edilmiyor. babana kiracı görünsen emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. nerden tutsalar elelrinde kalır yani.
hane geliirni nasıl yüksek çıkarıyorlar yahu?

sen oturdugun ev için babana kira ödediğini söyle ablası. bu durumda emsal kira bedelini senin gelirden düşmek zorunda kalırlar:) git vakfa, "babam benden ayda 300 TL kira almaya başladı" de:)

ama kira ödemiyorsan, ev de senin değilse o evi hiçbir şekilde hesaba katamazlar.

Daha önce almıs oldugun yani son 1 yılda almıs oldugun maaslardan ötürü yüksek cıkıyor dedi hicbir gelirim olmadıgı halde yesil kart basvurusu yaparken aylık 300 lira gelir yazmak zorundayız dediler birde bu eklenince yuksek cıkıyor bir kac ay daha gecsin dediler gelirken de rayic bedel belgesini getir dediler vala abla saskınım bu ise anlamıs degilim

Ben sordum rayic bedel belgesi benim ne isime yarayacak ki siz benden bunu istiyorsunuz dedim gelir olarak eklencek dior abla bu nasıl is ki benim olmayan ev kira da vermesem benim üzerime olmayan bir evi nasıl gelir olarak sisteme ekleyecez dior abla cözemedim ben bu isi

kaya12 ev senin olmazsa bile o evde oturduğunuz için en azından sizin bir kiraya tabi tutulduğunızu belirtmeniz gerekiyor çünkü( sonuçta ev size ait deyil ve yalnız başınıza yaşamaktasınız resmi kurallar gereği)

kaya12 oturdugun ev senin değil. o evin rayiç degerini senin gelirine ekleyemezler. kaldı ki oturdugun ev senin olsa bile o ev gelire dahil edilmez. oturdugun ev kira olsa, bunda da emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.
vakfa gidip neye dayanarak (hangi mevzuata?) oturdugun evin rayiç bedelini istediklerini sor. kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağını da söyle.

sen en iyisi şöyle yap. bir dilekçe hazırla. dilekçende " 60/g GSS kapsamında prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlandığını, babana ait olan bir evde tek başına yaşadığını, aylık gelirinin 676,50 TL altında olduğunu, yeşil karttan (60/c 1) yararlanmak için GSS gelir testinin yenilenmesi için vakfa başvurdugunu, lakin aylık gelirinin yüksek çıktıgı bahanesiyle GSS gelir testinin yapılmadığını, üstelik haksız yere sana ait olmayan evin rayiç degerinin belgesini istediklerini ve evin rayiç degerinin de hane gelirine dahil edileceğini söylediklerini, bütün bu işlemlerin mevzuata uygun olmadığını, dolayısıyla en kısa sürede gSS gelir testinin yenilenmesini, GSS gelir testi için yapılan gelir hesabının da ayrıntılarıyla yazılı olarak tarafına bildirilmesini" talep et.

dilekçenin evrak kaydını yaptır, kayıt numarasını da al.

Simdi durmus bana diorki abla sen engelli maası icin basvuru yapmıyorsun once yesil kartlı olcaksın sonra engelli maasına basvuru yapcaksın yesil.kartta basvuru sırasında oturdugun ev dahi gelir olarak yazılır dior abla bende bana ait olmayan bir ev nasıl oluyorda gelir yazılır dedim ozaman kira kontratı yap getir dior bu nasıl bir sacmalık ya

kaya12 o memura söyle kafadan atmasın.
bu işi sıkı takip et ablası. o memur yanlış yapıyor. kaymakama mı şikayet edeceksin ne yapacaksın o memurun havasının alınmasını sağla.

bu işin peşini bırakma. ister dilekçe yaz ister şikayet et ne yaparsan yap o memurun işiyle hakkından vaz geçme. vakıf müdürüne çık, kaymakama çık, olmadı dilekçeyi yaz vakfa ver ne yaparsan yap bu memurun dediğine kulak asıp hakkından vaz geçme.

oncelikle elbette yeşil kart başvurunu almak zorundalar. ama yeşil kart başvurusunda da yani GSS gelir testinde de o oturdugun evin rayiç degeri dikkate alınmaz. senden ancak "kiranı söyle" deme hakları var. ki bu durumda da emsal kira bedelini aylık gelirinden düşmek zorundalar. bu durumda da sen karlı çıkarsın. kira kontratı da verme. kontrat yok. ev sahibi babam de. buna da bir şey yapamazlar.

bu işi sıkı takip et ve her gelişmeden beni haberdar et.

İste bir madur daha. Dilekcede red olacaktir canim bende ocagi bekledim gelir testi icin yilda bir yapiliyormus bence edevlete yaz

yılda bir olurmu yahu ilk kez duydum kalem apla sen bi cvp verirsen sevinirim gss olmak için yılda birmi test yapılıyor

Selam Kalem abla uzun sure vermis oldugum mucadele sonunda gelir testi basvurusunu yaptırdım pesini bırakmadım devamlı gidip arayıp itiraz ettim bugunde e devletten baktım gelir testi sonucuna su sekil yazıyor BASVURU TARİHİ 06,04,2018 GELİR TESPİT SONUCU G0 ( ASGARİ ÜCRETİN 1/3 NE KADAR ) bu sekil yazıyor abla ben simdi ne yapmam lazım yardımcı olurmusun kalem abla

kaya12
aşağıdaki linkte kalem cevabını vermiş 2014 yılında cevaplandıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira değil 483,63 lira.ben mesajda değişiklik yapmadım sadece bu farkı belirttim.sanırm sorunun cevabını almış oldun.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...-basvurusunda-asgari-ucretin-1-3-i-nedir.html
Yeşil kart kalktı arkadaşlar.
İntiharçiçeğim, gelir testin asgari ücretin 1/3 kadar çıkmışsa 60/ c 1 kapsamında GSS'lı olursun. Prim ödemezsin.
2022 aylığı baglanırsa da 60/ c 3 3 kapsamında GSS'lı olursun. prim ödemezsin
Sosyal incelemen sonucunda hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altında olursa 2022 aylığı bağlanır.
eşin çalışıyor mu?

NOT: Gelir testinde hanedeki geliri 1/3 'in altında olanlar prim ödemez. üstünde olanlar gelir durumuna göre prim öderler ve 60/g kapsamında GSS'lı olurlar.

Üst Alt