Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 aylığı kesildi. Tekrar başvurdum, 1 yıl beklemelisiniz dediler!?
Tesekkür ederim -mka said peki 1 sorum daha var ben gelir testi yaptırmadan önce g1 cıkmıstı gss borcum da var peki g1 nasıl kapattıra bilirim 2022 ye basvuru yapmam icin once g1 kapattırmam mı gerekiyor g0 oldugum icin
Kalem
Ablacığım burda soru sormak yerine ayrı bir başlık ile forumlarda sorulursa daha çok kişi bilgilenir diye düşünüp size bir soru sormuştum sanırım gözünüzde kaçtı burada sorayım cevap verirseniz memnun olurum.
1. Ben %57 sürekli rapor ile 2022 maaşı başvurusu yaptım. gelir testi ev kontrolü yapıldı. e-devlette kontrol ettiğimde önceden başvuru alındı yazan yerde şimdi devam ediyor yazıyor . acaba onaylandığı için mi ?
2.başvurumun alındığı tarih 06/04/2018 , onaylanmışsa ilk maaş ne zaman ve ne kadar verilir.
kaya12 GSS gelir testinde G0 çıkmışsın. bu durumda 2022 aylığı için vakfa (SYDV) başvurabilirsin. gSS prim borcunun olması 2022 aylığına başvurmana engel değil.
GSS prim borcu için de sGK müdürlüğüne gitmen gerek. GSS gelir testinde G0 çıktıgını da söyle. sana yardımcı olacaklardır.
kaya12
GSS gelir testi için gelmişler daha yeni. 2022 aylığı için ayrıca gelmezler. sen hafta içi gecikmeden başvurunu yap ablası. başvuru formunu doldurunca başvuru alındı belgesini almayı da unutma.
Peki abla cok saol allah razı olsun bilgilerin ve yardımların icin 2022 ye basvurudan sonra ssk ya gitsem olur dimi abla gelir testi g0 cktı diyip g1 sildirmek icin
Selam @Kalem abla bugün gittim SYDV 2022 basvurumu yaptım 2 3 hafta icinde sonuclanır dedi eve denetlemeye geldikten sonra sonuclanır dediler birde basvuru yaptıgıma dair belge verin dedim ona gerek yok basvurunu aldık dediler bende ozaman 7 mayıs basvuru günüm ilerde sıkıntı cıkarsa size bunu hatırlatırım dedim abla basvuru yu yaptıktan sonra sgk ya gittim abla g1 iptal ettirip g0 aktiflestirdim simdi bir sıkıntı yok dimi abla bu yapmıs oldugum islemlerde 60 c1 hazine tarafından ödenen yesil kart yazıyor müstehaktır provzyon sorgulamasında abla
kaya12
tamam ablası. her şey yolunda. 2022 aylığı başvurunu da yapmışsın. hanene sosyal incelemeye gelecekler. sonrasında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,63 TL altındaysa 2022 aylığın bağlanacaktır.
evet, sağlık güvencen 60/c 1 GSS (yeşil kart) kapsamında şu an. sen prim ödemeyeceksin, devlet ödeyecek
2022 aylığı baglandıktan sonra da sağlık güvencen 60/c 3 GSS Olacak. bu da yeşil kart. primi devlet ödeyecek.
SGK'ya prim borcun olduğunu söylemiştin. SGK'ya gittiğinde borcu sordun mu? ne yaptın? eger hiç sormadıysan e-devletten GSS prim borcu sorgulamaya gir, orada yazanları (kimlik bilgilerini gizleyerek) buraya kopyala.
bu arada benim sınav sorusu hazırlamam gerekiyor. sana ancak yarın dönebilirim...
Tesekkürler Kalem abla allahrazı olsun rabbim kolaylık versin insallah Bu arada telefon actım sordum nezaman geleceksiniz eve diye onlarda daha yeni gelinmis evinize gelmeye gerek yok dediler 3 hafta sonra tekrar gelin sonucu ogrenirsiniz dediler abla evet sgk ya borcu sordum silinmiyor dedi suan yatırma yapılandırma gelcek ozaman net belli olur dedi dedginiz gibi e devletten yaptım abla sole yazıyor YAPILAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI DOLAYISIYLA BU HİZMET GEÇİCİ OLARAK KULLANIMA KAPATILMIŞTIR
Bu arada gelir testi aylık geliri ile 2022 aylık geliri aynı miktarda degilmi abla
kaya12
ablası, 2022 aylığı gelir sınırı ile gSS gelir sınırı farklıdır.
GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 676,50 TL'dir. GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelirin, bu miktarın altında çıktığı için 60/c 1 GSS'lı (yeşil kart) oldun sen. bu miktarı geçseydin, 60/g 1 olurdun ve prim öderdin.
2022 aylığında ise aile değil hane gelirine bakılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında ise 2022 aylığı baglanır. aksi takdirde yeşil kartlı bile olsan 2022 aylığı baglanmaz.
borç konusuna gelince. evet şimdiden borç yatırmaya kalkma. onların dediğine uy. sanırım bu konuda yeniden bir düzenleme yapılır. arada sgk'ya sorarsın gelişmeleri.
2022 basvuru yapmıstım e devletten baktım devam ediyor yazıyor simdi ben 60/c 1 yesil kartlıydım simdi 2022 devem ediyor yazıyor peki 60/c 3 sistem otomatik mi gececek yoksa benim bir islem yapmam gerekiyormu arkadaslar
@Kalem abla e devletten baktım devam ediyor yazıyor ama ödeme hazırdır yazmıyor peki haziran da alabilcekmiyim maas abla