Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığım kesildi. Ne yapmam gerekiyor?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bugun 144 u aradim ayligimin kesildigini soylediler gerekce olarakk muhtac olmama dediler ardindan edevlet gov tr den sorguladim ayni yaziyordu rededildi fesedildi diye yazmislar ne yapmam gerekiyor lutfen yardim edin...

muhtaçlıktan çıktığınız gerekçesiyle aylık kesildiyse bu durumda gelirinizde bir değişiklik olmuş muydu? SGK kaydınız var mı? Çalıştınız mı, istege baglı psim yatırdınız mı, emeklilik duurmu var mı?
hanede toplam gelirleriniz ne kadar kaç kişisiniz?
Adres değiştirdiniz miydi? Evde bakım aylığı alıyor musunuz?

Mart dönem aylığınızı almış mıydınız? yani aylığa yeni başvurmuşsunuz baglanmamış da olabilir. kesildi dediğiniz için soruyorum. Mart dönem aylığınızı almış mıydınız?

Evet aldim pttden cektim adres degistirmedim diyaliz hastasiyim hanede calisan bir kardesim var baskada calisanim yok

Ben yeni rporumla basvurdum ptt dn aldigim maas eski raporuma gore aldim simdi kesildi yaziyor evde bakim maas i almiyorum rapororanim %91 ama iptal ediyolar cok sacma ne dayanaarak iptal ediyolar

hanede kaç kişisiniz? evde bakım aylığı alıyor musunuz?

4 kisiyiz annem babam ben kardesim hayir evde bakim almiyorum

kardeşin ne kadar maaş alıyor?

muhtaçlığı da geçmiyor bu. sgk kaydınız yok di mi? başka gelir vs? bu verdiğiniz bilgilere göre muhtaçlıkta sorun yok. en iyisi pazartesi vakfa gidin sorun nedir öğrenin bana da gelişmeleri bildirin.

Tamm abla sagol allah razi olsun umarim bir yanlislik olmustur iyi geceler allaha emanet ol

Sigortam yok k i abla genel saglik sigortam var baskada bir guvencem yok bir ucayda bir maas aliyodum onuda kestiler simdi insallah geri baglarlar

tamam ablacım kaygılanma şimdi. hele bir sorun neymiş öğrenelim ona göre bakarız. sen durumu ayrıntılarıyla vakıftan öğren sonra bana gel anlat tamam mı?

Tamm abla allah razi olsun alla emanet ol ...

dilekce yazdı hale gelmediler

Benimde maaşım kesildi evim olmadığı icin dedemin yanında kalıyorum gerekce olarak dedemin tarlaları olması emekli olması ne yapmam gerekir bilmiyorum

keserler kardesim nerde zengin hali vakti yerinde adam var onlar alır garibanda gözleri açılır allah yardımcımız olsun

karanlıkadam dedenin geliri fazlaymış demek. kalacak başka yer ve bakıcı yok mu senin için? Dedenin evinden taşın ve gelir sorununu çözdükten sonra tekrar başvurunu yap. hatta 1 temmuz itibariyle hanede kim varsa gelire dahil edilecek bunu da bil. yani bakmakla yukumlu olunan akraba şartı 1 temmuzdan sonra uygulamadan kalkacak.
artık hanende kim olursa olsun yegen, kuzen, evli kardeş vs başkalarıyla kalabilirsin. bu durumda onların geliri dahil edilecek. ona göre gelşri fazla olmayan bir yerde kal lütfen:)

Melek abla temmuzda yeni bi yasa falan mi çıkıyor abla bide bazı vekillerin bu evde Bakım aylığınin gelir e katılma si konusunu bilmiyor lar nasıl duyura biliriz saygilar abla. .

anne baba sen ve kardeşinin gelirleri ne kadar. eğerki belirtilen maaş kadar gelir varsa onaylamazlar. yani kişi başı tl gelir varsa onaylamazlar.

kayaya, ablacım Kanun değişikliği olmuştu zaten. 2828 sayılı Kanun geçici madde 10 oyle söylüyor:
"Geçici Madde 10 – (Ek : 6/2/2014-6518/25 md.)[FONT=Georgia]1/7/2014 tarihine kadar, ek 7 nci madde kapsamında özel bakım merkezlerinde veya ikametgâhında bakım hizmeti verilenlerin gelir değişikliklerinin, bu hizmetlerden yararlanmak için başvurmuş olanların ise gelir durumunun tespitinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki hükümler uygulanmaya devam olunur."
2828 sayılı Kanun, geçici 10. madde için bkz:Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |[/FONT]

Anladım ama kalacak yer yok köyde yaşıyorum bakıcı annem kendim mi başvurmalıyım annem başvuruda bulunamazmı benim yerime

sen başvurmalısın. Ama gelir sorununuz varmış sizin. kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira ustundeyse 2022 aylığı baglanmaz.

şöyle demişsiniz:
"Benimde maaşım kesildi evim olmadığı icin dedemin yanında kalıyorum gerekce olarak dedemin tarlaları olması emekli olması ne yapmam gerekir bilmiyorum"

e geliriniz yuksekse yani kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçiyorsa yine baglanmaz ki.

Son düzenleme:
3.24.2014 tarihinde memurlar geldi gelir testi icin geldiler yaptırdık gelir fazla diye 2022 maaşım kesildi annemde ocakla şubatın maaşını aldı onuda kestiler ve demin tlf sosyal politikalar lardan son 2 ayın aldığınız maaşı getirin dediler ne yapmam gerekir

yahu karanlık adam sen evde bakım aylığından mı bahsediorsun?

2022 aylığın kesildi tamam. ama annen için "ocak ve şubat aylığını aldı" demişsin. 2022 aylığı 3 aylık ödenir. bahsettiğin aylık evde bakım aylığı mı?
her ikisi de mi kesildi?
evde bakım aylığı için borç mu tahsil ettiler sana?
---------------------------------------------------------------------
tamam.
evde bakım aylığı alıyorken gelir artışı olmuş demek. o yuzden aylık kesilmiş. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liranın ustunde çıkmış demek ki. o iki ay yersiz alınan 2 aylık parayı ödemek zorundasınız.

başka eve taşının annen ile. kişi başına düşen aylık 510,45 lirayı geçmesin. o zaman tekrar başvurabilirsiniz.

1 temmuz itibariyle hanede kim varsa gelire dahil edilecek. gelir açısından teyze, dayı vs kim uygunsa onlarla kalıp maaş için tekrar başvurun.

Abla enson ben 2022 maaşını 07.12.2013 de aldım mart ayında almam gerekiyordu ama kesildi dendi annem bakım aylıgını almaya devam ediyordu 2014 ocak ve şubat ayının maaşını da aldı ve oda kesildi ikindi üzeri tlf geldi bakım maaşı icin son aldığınız 2 aylık bakım parasını getirin diye niye cektiniz cekmeseydiniz dedi tlf memur

Abla ben köydeyim sadece annemle ben kalacam başka kimsenin yanına gidemem ki :-(

Sadece annemle ben kalsam hem 2022 maaşı hem bakım parasını alamıyormuyum hic bir gelirimiz yok

tamam ablacım. annenle bir yere taşının köyde. uygun ufak bir yer bulun. evde bakım aylığına başvurun. ikamet adresinizi oraya taşıyın ama.
sonra il müdürlüğüne söyletin durumunuzun acil olduğunu acelee aylığınızı baglasınlar. ama evde bakım aylığı baglanırsa 2022 aylığı baglanmaz.

Tşk abla zaten köydeyim sadece başka ev bulup tekrar mı başvuracaz sadece kapı nosunu değiştirecez

deden olmasın da sizle, nasıl çözüm bulursan bul ablası. dedenin geliri fazlaymış ve sınırı geçiyor.

Cok tesekkurler aile sosyal politikalar bakanı bu işleri cıkaran acaba kendisi gecinebiliyormu aylık 255 tl ile işin yoksa bide şimdi ev kirası ver nasıl gecinilecek bakalım

ablam sen il müdürlüğü telefonunu bul onlar bu işi lehine çözsün rehberlik etsinler sana.
ya da en iyisi sen alo 183'ü ara. 7 gün 24 saar arayabilirsin,ücretsizdir.
bu sorunları anlat, taşınacağını vs

evde bakım aylığı için sınır, 510.45 lira ablam.

anladığım kadarıyla deden yardımcı olmuyor size maddi yönden. boyleyse bunu soyle. annenle taşınmak istediğinizi, ama kira bile ödeyecek durumunuzun olmadığını söyle. yardımcı olsunlar. en azından taşındıktan sonra hemen evde bakım aylığı baglansın ve başka yardımlar da yapılsın.

Vakdinde engelli sınavına gir dediler dinlemedik şimdi uğraş dur goca kafa goca kafa

Ya abla zaten dedem aylık 550 tl alır kendini zor gecindiriyor biraz tarla var gelir diye onu gösteriyor Devlet tarlayada bakarsan olur e dedem olmuş 85 ninem var 80 bi akıl sır erdiremedim bu işe

Üst Alt