Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığım kesildi. Ne yapmam gerekiyor?

ya ablam dedenin 550 lira geliri varsa bu tarlaların gelirini zıraat odası ne kadar gostermiş ki geliri aşmışsınız?
siz hanede 4 kişiyseniz toplam geliriniz 2041,80 lirayı geçerse evde bakım aylığınızın kesilmesi gerekir.

eger sadece deden 550 lira alıyorsa başka geliriniz yoksa, 550 lirayı çıkaralım size 550 haricinde aylık 1491,80 lira gelir gösterilmiş demektir. Bu gelir tarlalardan mı? Nasıl oluyor? Tarlayı işliyor musunuz,kiraya mı verdiniz?

Bakıyor tarlaya tabi ki kira deil

Varmı başka abla şu sınavlarla ilgili bi bilgin girsem sınavlara

tarladan aldığı gelir mi 550 lira?
ablacım ben sana olayı anlatayım sen de bana gerekli bilgileri ver.

tarla sözkonusu olunca gelir tespiti için Zıraat Odasından bilgi alınır. Zıraat odası yıllık ne kadar gelir belirlemişse tarla için evde bakım aylığında o dikkate alınır. isterseniz tarla boş olsun. isterse tarladan geliriniz az olsun.
burada Zıraat odasının belirlediği yıllık gelir esas alınır.
şimdi dedenin sadece 550 lira eline geçiyorsa ayda, size evde bakım aylığı tarlalar yuzunden kesildi denmişse, buyuk ihtimalle zıraat odası tarla için yıllık geliri yüksek göstermiştir.
siz 4 kişi yaşıyorsanız o evde deden ve ninenle birlikte bu 4 kişinin toplam geliri ancak 2041 lirayı geçerse evde bakım aylığı kesilebilir. yani sizin 2041,80 lirayı geçen aylık bir geliriniz olmuş ki evde bakım aylığı kesilmiş.
eger deden sadece 550 lira alıyorsa ve o hanede bundan başka gelir yoksa zıraat odası tarla gelirini yıllık bazda fazla göstermiş demek ki siz bu 2041,80 lirayı geçmişsiniz.

eger 550 liradan fazla geliriniz yoksa zıraat odasına gidip tarlalar için yeniden gelir belirlemelerini soyleyin. deden yaşlı sen engelli,annen sana bakıor zaten. o tarlaları kim işleyecek ve o geliri kazanacak? itiraz edin.
yoksa zıraat odasının belirlediği gelir yuksekse evde bakım aylığı baglanamaz. çunku bu konuda zıraat odasının belirlediği gelir dikkate alınır.

Boşver abla bu iş anca başka eve cıkınca hallolur gene gelir testine tabi olunur bi sorun daha cıkarırlar en iyi ev kiralamak yapacak bişey yok devlet kaşıkla verir sapıyla alır

Abla ekpss sınav birdaha nezaman olacak bi bilgin varmı

Abla şimdi benim hem bakım aylıgı hem 2022 aylığı alma durumum yokmu bi annemle ben hic bir gelirim yok ev tutsam kira ödeme durumum yok icine eşya alma dururmum yok

Üst Alt