@
Fatma hanim yukarıda ben size cevap yazmıştım yazdıklarımı okumadınız galiba. yukarıdaki yazımı dikkatlice tekrardan okuyun lütfen:
https://www.engelliler.biz/forum/20...at-getirilmis-ve-reddedilmis.html#post1863795
elbette itiraz edebilirsiniz. ama yazdıklarımı okursanız eger evin rayiç degeri benim yazdığım sınırdan yüksekse siz sınırı geçiyorsunuz. 2022 aylığı alabilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması şarttır.
hanede tek yaşıyorsunuz.
250 TL nafaka alıyorsunuz.
oturdugunuz kat gelire dahil edilmez. ama alt kat ayrı ikamet adresi olan bir konut ise gelir hesabına dahil edilir. alt kattan kira almadığınızı söylediniz. bu durumda alt katın rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine eklenir.
siz itiraz etmeden önce o alt katın rayiç degerini öğrenmeye çalışın. eger o katın rayiç değeri 20.829,60 TL ve ustu olursa siz sınırı geçiyorsunuz.
20829,60 TL'nin %120'de biri 173,58 TL'dir.
250 TL de nafakanız vardı. 250 + 173,58 = 423,58 TL eder.
evde tek kaldığınız için de hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 423,58 TL olur. bu durumda 2022 aylığı alamazsınız.
ama bana "bu katın rayiç değeri yirmi bin sekiz yüz yirmi dokuz tl etmez, daha düşük" derseniz o zaman başka.
bakın size yardımcı olmaya çalışıyorum. bu konulara hakimim. kazanamayacağını bile bile kimseye itiraz dilekçesi hazırlamam.
evin rayiç degerini öğrenin bana. eger tahmin ettiğim gibi rayiç deger yüksekse hanene bir kişiyi daha alırsın olay çözülür.
ama bu şekilde itiraz etsen bile bir şey değişmez.