Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığım muhtaç olmadığıma kanaat getirilmiş ve reddedilmiş!?

@Fatma hanim

o zaman diyelim bankada 5bin liranız cıktı o zman vakıf yok bu 5bin değil 20bin demesi gerek. siz vakıfa gidip aynen böyle örnek verin .belediyenin verdiği rayiç bedeli geçerli olması lazım vakıfın bedel biçme yetkisi yokkı sizn beledıyeden aldıgınız belge resmı belge.maaş bağlanması için verilen forumda gezip onaylatacağınız kurumların içinde belediye de var .itirazınızı yapınız.

not:adana gibi yerde 14 bin liraya ev olmasına bende şaşırdım vakıf hakkı olmadıgı halde bu yüzden böyle bir karar almıştır herne kadar yanlışta olsa.

3. Sınıf yığma ev 67 metre iki kat üstüste seklinde goruluyor belediyede ve dökülüyor hal boyle olunca rahicde 14 bin oluyormus iste mka

Fatma hanim 2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik için bkz: Mevzuat Bilgi Sistemi

sizin konu ile ilgili kısımlar:
geçici madde 1'in 1. fıkrasının "a" bendinin 4 numaralı alt bendi der ki:
"4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,"

geçici madde 1'in 1. fıkrasının "c" bendi der ki:
"c) Birinci fıkranın (a) bendinin alt bentlerinde yer alan taşınır ve taşınmazların tespit edilen rayiç bedellerine ilişkin değerlendirmeyi Mütevelli Heyeti yapar."

Yanı belediyenin rayiç bedelini kayle almıyorlar 3.madde ile öyle mi tapuya verecek harç ücretim olsaydı evin devrini yapabilirdim çünkü ev para getirmiyor benim paraya ihtiyacım var 63 yaşında engelliyim ne iş yapabilirim

3 çocuklu işsiz boyacilikla geçinen koah hastası oğlumu evden çıkarıp evi kiraya mi vereyim bu nasıl vicdan olur vermezse vermesinler ben bu vicdansızlığı yapamam

Kalem
yav abla madem mütevelli heyeti rayiç değerlendirmesi yapacak niye belediye ve diğer kurumları dolaştrıp yoruolar kafalarına göre forum kendılerını doldursun madem devlet kurumu kaale alınmıcak :mad:

Fatma hanim
ben ikametiniz adana yazıyor adana büyükşehir evler ucuz değildir diye meraktan sordum :( .sizin sıkıntı birde 2 kat üstüste ayrı ayrı görünüyormuş sıkıntı ondan kaynaklanıyor sanırım.

Başbakanlık muhtaçlık aylığına başvursam şartlar aynı belki daha insaflı dırlar olur mu*♂️

@Fatma hanim vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığına tabi ki başvurabilirsiniz.
vakıflar genel müdürlüğü muhtaç aylığında belli bir kontenjan var, herkese ödenmiyor. ayrıca puanlama sistemi geçerli.

vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı için bkz: https://www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayır-hizmetleri/muhtaç-aylığı

yanınıza birini aldığınız takdirde de 2022 aylığı sorununu çözebilirsiniz. haneye birinin ikametini alın, sizle yaşasın. o kişinin de geliri olmasın tabi:)

NOT: 2022 aylığı ile vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı aynı anda alınamaz.

Haneye bir kişi eklememize karşı çıkıyorlar ve red ediyorlar!?

Melek hanim haneye bir kisiyi dahil etmemize karsi cikiyorlar daha once sizle yasamiyormus aylik icin dahil etmissiniz diyorlar ve yine red oluyor bizzat söylediginizi yaptim simdi ne yapabilirim

@Fatma hanim sizin haneye birinin ikametini aldırdıysanız ve bu göstermelik olursa (yani ikameti sizde olup gerçekte sizde yaşamazsa) bu durumda başvuru reddedilebilir.

hanede ikamet eden kişinin o hanede sosyal inceleme raporuna göre yaşamadığı tespit edilirse, ikameti hanede olsa bile o kişi haneye dahil edilmez.

bahsettiğiniz kişinin ikameti sizde mi? evet.
bahsettiğiniz kişi sizle yaşıyor mu? evet.
bu durumda başvurunuz alınmak zorunda. vakfın niyetinizi sorgulama hakkı yok niyetinizin ardındaki sebebe dayanaraktan aylık başvurunuzu reddetme hakkı yok:)

önemli olan haneye gelen kişinin ikametinin ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi) kayıtlarında sizin hanede görünmesi ve hakikaten sizle yaşıyor olması.

başta da dedğim gibi sizle yaşamıyorsa, göstermelik bir ikamet değişikliği ise başvurunuz reddedilir.

Melek hanim rayic bedelle ilgili bir madde var mi benim durumuma uyabilecek bir degisiklik yok mu altli üstlü oglumla oturuyorum 82 engelliyim iki evin var deyip maasimi kesiyorlar daha yasim 62 oldugu icin 65 e de basvuramiyorum kelepir evime fais bir rayic bedel biçiyorlar boyle vakif mi olur ya

PTT'ye para yatmış, kesilen aylığım yeniden bağlanmış oldu mu?

Annemin engelli ayligi kesilmisti 2 yil boyunca surekli basvurdum cimere yazdim dilekce verdim sonuc sıfırdi gecen gun telefona bir mesaj geldi yardim basvurunuzu ptt den alabilirsiniz diye pttye gittim hem 400 yardim hemde 1520 engelli ayligi yatmisti şok yasadim e devlette ise 2015 deki ilk maas aldigim basvuru tarihine devam ediyor yazmislar bu ne demek oluyor hic anlamadim annem simdi tekrar maasa mi baglandi yani

Devam ediyor yazıyorsa engelli maaşı onaylanmış...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bitmeyen umut insallah oyledir anlamadigim neden 2015 yilindaki ilk basvuru tarihini kullanmislar

Merhaba arkadaşlar benimde 2022 aylığım muhtaç olmama nedeni ile kesilmiş vakıfa bir ay önce dilekçe yazdım süreç nasıl işleyecek yardımcı olursanız sevinirim maaşın kesilme sebebi haneye giren gelirin yüksek olması yani Muhtaçlık sınırını aşmamız

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar benimde 2022 aylığım muhtaç olmama nedeni ile kesilmiş vakıfa bir ay önce dilekçe yazdım süreç nasıl işleyecek yardımcı olursanız sevinirim
siz önce muhtaçlıktan hangı sebeple çıktınız onu öğrenın.eğer gelirnizde artış olup hane kişi başı gelir sınırını geçtıyseniz heç bişi edemezsiniz.kesılmeye sebebın ne oldugnu bilmeden kımse size yardımcı olamaz

-mka haneye giren gelir yüksek olduğundan dolayı kesilmiş yani muhtaçlık sınırı aştığımız için vakıf çalışanları bir yıl sürenin geçmesi gerek dedi ama 2022 yasanın 8. Maddesinde 2022 sayılı kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin tüm iş ve işlemler 1 ay içerisinde sonuçlandırılması gerek diye bi ibareye var neye dayanarak vakıf çalışanı 1 yıl süre geçmesi gerek dedi merak ettim

Üst Alt