Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığına müracaatım kabul edilirse sağlık güvencesinden ne zaman yararlanırım?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Selamlar herkese. Bugün hastaneye gittiğimde sigortamın olmadığını söylediler.(daha önce vardı ama uzun zamandır yıl içerisinde 30 günlük prim ödenmediği için yok dediler.)
Raporum var. Oranı %52. Daha önce hiç engelli maaşına başvurmadım. Almak istemediğim ve düşük olduğu için.
Şimdi ise başvurmayı düşünüyorum parasından ziyade hastane vs için lazım olur diye.
Yarın başvurmayı düşünüyorum.
Diyelim başvurdum ve kabul edildi ama bazı sorularım var;
1. Tahmini ne zaman hastaneye gidip muayene olabilirim.
2. Bu başvuru olduğu ve maaş bağlandığı takdirde ileriki dönemde işlere(işkur typ, kamu işçi alımları, normal iş alımları vs.) engel olabilir mi? Yani bir sorun olmaz değil mi?
Teşekkürler.

1-2022 maaşı alanların GSS primini öder, sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Vakfa gittim. Raporu verdim. Sosyal yardım işaretli olmadığı için 2022 maaşı bağlanmaz dedi memur. Öyle mi olması gerekiyor?

En az 15 gün sürer hastane işi önce yeşilkarta geçin sosyal hızmetten başvuru yapıp sonra 2022 başvurusu yapın

Rapor işaretli değilse raporu değiştirmeniz lazım

@Rukenamin

[FONT=sans-serif]Raporu aldılar ama adres değişikliği olacak.
[/FONT]

Süresini biliyorum. Raporu değiştirmeniz lazım demeden önce bilgi sahibi olmanız daha önemlidir. Raporu bir günde mi değiştireceğim. Kaldı ki ilk başvurum diyorum o da sağlıktan faydalanmak için, maaş için değil.

Cevap veren yok ama üstüne birde mesajlarım siliniyor!?

Edevlete bak ne yaziyor ? Basvurun ne durumda kabul edilir ise gss ni devlet oder yinede muyane ucreti ve ilac parasi veririsin .
maas ise 40-69; 480
70-100 ;720 liradir.

İleride onune cikabilicek hic bir sorun yok maasini ve al keyfine bak.

sağlık için sosyal hizmetlere gidip yeşilkart başvurusu yapın eğer uygun görülürse zaten 15 gün sonra hastaneye ücretsiz gidebilirsiniz bunun 2022 ile ne alakası var maaş almayı düşünüyorum diye yazmışsınız başvurun 2022 ye rapor kabul edilmezse itiraz edip yeni rapor istersiniz yeşilkart ile alakasız siz sordunuz ben yazdım

Üzerinize mal mülk yoksa ve gelir 609 un altındaysa Maaş’da bağlanır yeşilkartta olur ancak ilerde sigortalı bi işe girerseniz direk kesilir

Ben özellikle belirtmişim maaş için değil sağlık sisteminden yararlanmak için. Eğer öyle ise ben sadece ona başvururdum ama raporum varken kullanayım dedim. Konular karışmış galiba.
Evet biliyorum sadece dezavantajlarını merak ediyordum. Neyse ki yokmuş.

Cuma günü vakfa gidip başvurdum hala e devlette birşey yazmıyor?

Alındı belgesi verildi ise yeterli

Hayır belge falan verilmedi. Sadece raporu ve kimlik fotokopisini verdim.

1) 2022 aylığınız bağlandığında hemen 60/c 3 (yeşil kart) sağlık güvenceniz başlar. 2) 2022 aylığı alıyorken iş başvusunda bulunabilirsiniz. Lakin çalışmaya başladıktan sonra 2022 engelli aylığı kesilir.

Kalem

Teşekkürler. Cuma günü başvurdum tahmini ne kadar sürede belli olur bu?

Emrdyl
Yönetmelik'e göre tüm iş ve işlemlerin en geç 1 ay içinde tamamlanması gerekiyor. bu süreye sosyal incelemenin yapılması da dahil.
sosyal inceleme için hanene gelecekler. daha sonra muhtaçlığın vakıf mütevelli heyeti tarafından karara baglanacak. muhtaç bulunduğun takdirde de 2022 aylığın baglanır. aksi durumda baglanmaz.
bir aya kalmaz işlemelrin sonuçlanır.

NOT: sağlık güvencen şu an yoksa, 2022 aylığı baglanana kadar 60/g GSS tescilini yaptır. aylık prim ödersin. GSS gelir testini bekleme bile. bir ay prim ödeyerek idare edersin. ayrıntılı bilgi için alo 170'i ara.

2022 aylığı baglanınca da otomatik olarak 60/c 3 GSS'ya (yeşil kart) geçersin.

Bir ay olacak. Hala haber yok. E devlete baktım birşey yok. Vakfı arıyorum telefonu açmıyorlar. Ne yapmak lazım.

Bulunduğunuz yerdeki vakıfın yoğunluğundan kaynaklı olabilir bizzat vakıfa gitmeniz daha mantıklı ayrıca e devlette görünür imcelemedemi yoksa red mi veya kabul edildiğine dair yazar

Mrb kardeşim %52 raporun varmış esk i raporsa yeni rapor isterler ve genelde istıyorlar bende senin gibi eski raporum cvardı ve sosyal yardım yada ağır engelli bölümü işaretli olmadığı için yeni rapor çıkartmak için başvurdum yalnız yeni rapor çıkarcağın için hastaneyi onlar belirleyecek nerde oruruyorsan ilçe yada il sağlık müdürlüğüne gidip durumunu anlatıcan dilekçe verecen ve elindeki raporun iptali için yeni rapor için elindeki rapora itiraz etmiş olucaksın sonra cep telefonuna bir mesaj gelicek il yada ilçe sağlık müdürlüğünden o mesajda hangi hastaneden gün alıp heyete girceğini yazacak sonra o gün gidip 1 günde biter işlemlerin yalnız rapor oranın değişik olacak ki oran tesbitleri değişti çünkü gitmiş olduğun hastahane heyete girdikten sonra sana dıycekki hakem hastane raporunu verecek 10 gün daha beklersin hakem hastahane belli olacak yıne cep telefonuna mesaj gelicek gidip raporunu oradan alıcaksın bire bir aynnen böyle oldu benimki 10 gün önce bende senin gibi bu işlemleri yaptım rapor için ücret ödemedim hiç bir yerde mhrs randevu sistemini teline indir bildirimleri açık tut randevu günü için boş gün olunca sana mesaj geliyor öyle daha kolay randevu almak çünkü 182 aradığımda hep soluydu bu arada ben istanbuldaki hastane durumunu anlattım hep dolu yoğundu

fcbulent

Raporumu 2017 senesinde aldım yani 2 senelik. Başlıkta da dediğim gibi derdim para falan değil, sağlık güvencesi.

Evet sosyal yardım işaretli değildi ama @Kalem hanım bir sorun olmayacağını söylüyor forumda. Bence haklı. Sonuçta raporu almışım yani amacı belli her alınan engelli raporunun. Yani rapor alıyorsun şu bu işaretli vs çok saçma bence.

1 ay olacak bakalım. Bir işe girip çalışsak zaten işim olmaz.

kalem hnm sorun olmaz dıyorsa doğrudur 2017 yılında aldığını bilmiyordum... kabül etmezlerse süreç benim yazdığım gibi işledi bende ...iş arıyorum bende ama temizlik işleri vs bana göre değil bakalım nolacak iş bulamadım 4 aydır

Sen yinede iyisin. Ben 2 seneden fazladır işsizim. İşin komik yanı ne kamuda ne de özelde iş bulabildim. Bulursun inşallah.

Kalem hanım bugün gittim sydv'ye neden hala birşey olmadığını sormak için. Raporu aldığın hastaneye yazı yazıldı, 2022 için uygun mu haber bekliyoruz denildi. Hastane mi karar veriyor buna artık. Raporumda sosyal yardım yazmıyordu hastane ne yapabilir bu konuda? Şöyle birşey olabilir mi belki istenmiş ama işaretlenmemiş olabilir diye mi düşünmüşler acaba?

Üst Alt