Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili 5.10.2012 Sosyal Yardımlar genel Müdürlüğü Duyurusu

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
Bu duyurudan Selçuk Bey sayesinde haberim oldu. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Daha sonra değişiklik var mı uygulamada şu an güncel durum ne bilemiyorum. Ama bazı sorularımızın cevabı burada arkadaşlar. Bu iz üzerinden takip edelim bakalım.
Bahsettiğim duyuruya Aile Bakanlığı sitesinde rastlayamadım. Bu da çok ilginç. ya da ben bulamadım. İşte o duyuru:
:http://www.sosyalyardimlar.net/dokuman/2022_sayili_kanun_ayliklarina_iliskin.pdf

Duyuruda şunlar deniliyor özetle:

1) 5.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararının alınması, aylıkların bağlanmasına ilişkin tüm iş ve işlemler vakıflar tarafından yapılacak.

Yani 2022 aylığı için Vakıflara başvuracaksınız arkadaşlar. İşlemlerinizi Vakıflar yapacak. Ayrıca muhtaçlık kararlarını İL/idare kurulu değil vakıflar alacak karara bağlayacak.

2) 15.10. 2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan, eksik evrak vb. nedenlerle yazışma yapılması beklenen dosyalar SDYV, Malmüdürlükleri/defterdarlıklar tarafından Genel Müdürlüğe gönderilmeyecek.

Bu, şu demek: Bu tarihten itibaren bu dosyalar bekletilecek.Bütünleşik sistem modülleri, vakıfların kullanımına açılmasından itibaren dosyalar sisteme işlenecek. Yani Bütünleşik sistemi vakıflar kullanınca işlemler başlatılacak.
15.10.2012 tarihinden itibaren muhtaçlık kararı alınan eksik evrak vs nedeniyle yazışma yapılaması gereken arkadaşlar bekleyecek mecburen.

3) halen aylık alanlar Bütünleşik sistem üzerinden vakıf bazında dağıtılacak. Halen aylık alan arkadaşların muhtaçlıkları 5.10.2012 tarihiyle 1.05.2013 tarihleri arasında yeniden degerlendirilerek Mütevelli heyeti Kararı alınacak. Ayrıca yeniden sizlerden sağlık raporu istenecek bu süreçte.
Şartlarınız uygun bulunursa aylıklara devam, aksi takdirde aylıklar kesilecek.

NOT: Bu durumda bazı şeylerin arkasını kovalamak gerekecek. Sorunlar bizi bekliyor. Muhtaçlık kararları da duyumlara göre alınırsa çoğu kişinin aylığı kesilecek söyleyim.
İyice araştırıp öğrenmek gerekiyor. Selçuk Bey'in verdiği bilgileri iyice masaya yatırmak gerekiyor.

ne demek yeniden rapor istenecek? Yüz binlerce özürlüyü tekrardan hastanelerde heyetlerle testlerle günlerce süründüreceklermi yani? ben bu rapor için 1 ayda 15 kez hastaneye gittim ve sürekli yazıyor. benden hangi hakla tekrardan rapor isteyebilecekler. saçma

Kalem hanım şimdi bizmi basvuracaz onlarmı haber yollayacak bize.benimkinin kabul edilmesi 8 9 ayı buldu zaten.bizdemi aynı durumdayız rapor istenecekmi bizdende..

bu kadarda korkutmayin insanlari. varsayim ve duyumlarlarla tahmin yurutmenizi anlayabilirim fakat henuz rezmi bir aciklama yok

benimde kalıcı işte isterlermi istemezlermi bilmiypruzki.bizden istenilmemesi gerekir ama.Kalıcı sonucta.

burada raporlar dediği sağlık raporu değil. değerlendirme raporlarıdır. onuda sydv yapacaktır. yani sizden sağlık raporu birşey istenmicek.

benimkide süresiz rapor ..valla abartmışlar bu sefer ben hastaneye gidemem bile nasıl rapor alacam :S

Alfa, sonradan farkettim ben de. Sadece rapor denmiş. Sağlık raporu için resmi yazışmalarda "özürlü sağlık kurulu raporu" ibaresi kullanılır aslında.
Ama özürlü aylığı için daha önceden resmi yazışmalarda degerlendirme raporu şeklinde bir ibare kullanılmadı hiç. O yüzden şu süreçte sağlık raporu da olabilir belki diyerek o şekilde izah ettim. Aksi mevzuatla yalanlanmadıkça olası bir tehlikeyi ( sağlık raporlarının yenilenmesi herkes açısından bir sorun çünkü) gündeme taşımak açısından yine de sağlık raporu olarak açıkladım. Yanlışsa düzeltsinler!

Mertata, kimseyi korkutmaya çalışmıyoruz. Bizi neler bekliyor? Duyumların haklılık payı var mı? Yeni düzenlemeler yapılırken hakkaten duyduklarımız gibi mi olacak her şey? Bunları anlamak ve masaya yatırmak açısından dikkate alıyoruz

Yukarıdaki Genel Müdürlüğün yazısı valiliklere gönderilmiş bir yazı. Aksi yalanlanmadıkça durum böyle şu an.
Bu yazı şu anki süreç hakkında bilgi açısından önemli bizim için. Yoksa her şey demek değil.
bu yazıya göre (değişiklik yapılmazsa) uygulamada neler oldugunu görebiliyoruz. Tekrar etmeme gerek yok ne demeye çalışıldıgını yukarıda özetledim.

Şimdi şu soruların peşine düştük:

Şu an 2022 aylıkları başvuruları vakıflara yapılacak. Vakıflar, başvuruları alacak, muhtaçlık kararlarıı verecek ama işlem için bütünleşik sistemi bekleyecek. Şimdi soruyorum, vakıflar muhtaçlık kararlarını mevcut yönetmelik hukumlerine göre mi alıyor yoksa hane bazlı gelire göre mi hesaplıyor? Hanedeki kişilein tüm gelirlerini toplayıp gideri hesaba katmadan kişi sayısına bölerek mi muhtaçlığı belirliyor?
Kızılhamam egitim toplantılarında mevcut yönetmelik hükümleri dışında hane bazlı muhtaçlık temel alınacak diye bilgi verilmiş çalışanlara. Bu dogru mu?
Eğer vakıflar mevcut mevzuatın hukumlerine dışına çıkarsa apaçık yasal olmayan bir iş yapıyor demektir!
Hiçbir kurum mevzuatta olmayan bir işlemi bir bakanlık egitimiyle uygulayamaz!
Bakanlık mevcut mevzuatı uygulayacak, beğenmiyorsa yeni yönetmelik çıkaracak ancak o şekilde işlem yapılabilir aksi mümkün değil!

Şimdilik peşine düştüğümüz en önemli sorun budur. Muhtaçlık sorgulamaları nasıl yapılıyor, nasıl yapılacak? Hangi mevzuat dayanak alınacak?

O yüzden arkadaşlar şu süreçte elimize ulaşan bilgileri paylaşıyoruz yorumluyoruz öncelikle.
Hakkımızda alınan alınacak kararlara mudahil olmaya çalışıyoruz. Ki başımıza birçok dert gelmesin. Hakkımızn peşindeyiz sadece yani.

Öyle efendim, mevzuat olmadan kimse muhtaçlık sorgulaması yapamaz yapacaksa da mevcut mevzuatı esas alır beğenmiyorsa da yeni mevzuat düzenler. Başka yöntem olamaz!
Şu süreçte muhtaçlık kararlarının keyfi, sorumsuz, kayırmacı gibi mantık ve değişik uygulamalarla alınmayacağını nereden bilelim biz?

Neyi esas aldıklarını yazacaklar, biz o esas aldıkları mevzuata bakacağız ve uygulamada bir yanlışlık, bir haksızlık görürsek itiraz edeceğiz gerekirse yargıda soluğu alacağız.
Öbür türlüsü mevzuat olmadan hakkımızı nasıl arayacağız?

Özetle sorunları tesbit etmek, olası sorunları önceden tahmin edip çözümün parçası olmak, bilgi edinmek, edindiğimiz bilgilerin yasal açıdan doğru olup olmadıgını sorgulamak vs kaygılarla yazıyoruz bunları.

Şu süreçte her bilgi, her uygulama tartılmayı ve masaya yatırılmayı hak ediyor çünkü.

Acetes o yüzden sorularının cevabı için yeni mevzuatın yayınlanmasını bekle. Mevzuat yayınlansın detaylarıyla kesin bilgi veririz sana.

Fakat bu süreçte aylıkların kesilmesi, aylık başvurularının reddi ve aylık başvurulularının kabulu gibi yeni uygulamalara konu olan arkadaşlar burada bizleri bilgilendirsin yaşadığı tecrübeleri anlatsın ki takipçisi olalım her şeyin.

Kalem, eğer bir hanedeki diğer giderler sabit tutulur (0) ve tüm toplam gelirin ailedeki kişi sayısına bölünmesiyle çıkan sonuç 115 tlyi aşan özürlüler bu maaşdan artık faydalanamaz diye bir uygulama yapılırsa evde bakım ve babası ile yaşayan bütün engellilerin 2022 maaşı sonlanır. Hesap ortada çünkü 115 tli mutlaka geçer. Diğer giderleri sabit tutan bir anlayış gerçekten olurmu? Elektrik su telefon kış geldi yakacak mutfak masraflarını yok gibi gösterirlerse suç işlemiş olmazlarmı? Babam 750 tl emekli maaşı alıyor diye bu her ay bana 180 tl ayırabiliyor anlamına nasıl geliyor? Umarım yanlış düşünüyorumdur aksi takdirde vahim bir sonuçla karşı karşıya kalacağımız kesin. Resmi bir kurum ile görüşüp şu olayın aslını öğrenmek şart.

mrba ben %40 özürlü raporum var dogum tarihimin sonrakamı 0 sıfır aralık maasımı ne zaman alabilirim

o yazıda müdür beyin valiliklere yolladığı yazıda 2022 maaşı için raporların yenilenmesi gerek diyor başında özürlü ibaresi olsa ne olacak olmasa ne olacak kii

bunlar yeniden herşeyi düzenliyoruz diye işte sakatlık kelimesini çürük kelimesini çıkarttık diyorlar buradada özürlü ibaresini kaldırıp sadece rapor demiş olabilirler

sonra işin en acaib olanı şu selçuk beyin yayınladığı 2022 maaşı ve sosyal yardımlar rehberinde aynen şöyle ibare var: 2022 maaşı gelir hesabı nasıl yapılıyor, 2022 maaşı gelir hesabına kimler dahildir? [FONT=Helvetica Neue]2022 aylığı için gelir hesabı yapılırken başvuran kişinin ikamet ettiği hanede yaşayan kendisi de dahil tüm kişilerin gelirleri ve giderlerinden yüksek olanı dikkate alınır. Bu şekilde bulunan hanenin toplam geliri hanedeki kişi sayısına bölünerek hanede kişi başına düşen gelir hesaplanır. Örnek vermek gerekirse 5 kişilik bir ailenin aylık 1.500 TL geliri 1.600 TL de gideri yani harcaması bulunsun. Bunlardan yüksek olanı yani ailenin giderleri dikkate alınıp 1.600 TL’lik gider hanede bulunan kişi sayısına (5′e) bölünerek hanede kişi başına düşen gelir hesaplanır. Örneğimizde 1.600 / 5 sonucu kişi başına düşen gelir 320 TL çıkmıştır. 320 TL 115,97 TL’lik gelir sınırını (Bu sınır 25 Kasım 2012 itibari ile dikkate alınmıştır. Gelir sınırları her 6 ayda bir memur aylık katsayılarına göre tekrar güncellenir.) aştığından başvuran kişinin 2022 aylık talebi reddedilecektir.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’unda belirtilen hane bazlı yaklaşım gereği 2022 maaşında gelir hesabına dahil edilecek kişiler başvuranla birlikte hanede ikamet eden tüm bireylerdir. Bu kişilerin yakınlık dereceleri ya da kan akrabalığının olup olmadığına bakılmaz. Hepsi bir hanenin ferdi olarak kabul edilir. Öyle ki aynı hanede ikamet eden birden fazla aile bile olsa bu kişiler tek bir hane halkı olarak dikkate alınarak gelir, gider ve hanede yaşayan birey sayısı hesabı buna göre yapılır. Başvuran kişinin başka adreslerde yaşayan akrabaları (Annesi, babası, kardeşi vs. Her ne ad altında olursa olsun tüm akrabaları) kişinin gelir hesabında dikkate alınmaz.[/FONT]

bunuda anlamak zor

burada altlarda yazıyor eğer doğruysa 2022 Maaşı Rehberi | sosyalyardimlar.net

2022 sayılı yasa sonsuza kadar yok edilecek sanirim.:confused:

Arkadaşlar diğer başlıkta yazdım burda da yazayım,

muhtaçlık ve gelir tespiti ile ilgili çalışmalar sürüyormuş. Bu şekilde gelir tespiti şu andaki durum gibi ya da belki de daha iyi ve adil bir durum olacak şekilde tekrar düzenlenebilir. O yüzden bekleyip hepimiz göreceğiz. Benim ilk anlattıklarım da bana anlatılanlardı ama bakıyorum herkes burada bir telaş içine girmiş durumda. Lütfen endişe etmeyiniz. Evet şu anda 2022 alanlardan bazılarının ayhlıkları kesilecek ama bu yüzde 10'lar 15'ler civarında olacak. Aklınıza takılan konuları bana özel mesajla sorabilrisiniz.

Selçuk bey benim bu maaşa başvurduğum zamanla şimdiki arasında hiçbir fark yok yani gelir bakımından babam o zamanda emekliydi yani.Durumlarında değişme olmayanların maaşları tehlikedemidir sizce?

Bakın Selçuk Bey bu vakitten sonra kişilerin duyumlarını kale alıp öyle bekleyecek değiliz. Sonuçta siz memursunuz. Geldiğinizden beri hane bazlı gelirden bahseden sizsiniz. Bugün deş,iğikler olacak diyorsunuz. Ayrıca öbür yerde en başta vakıfların da açıklaması var.

Butun duyumlar hane bazlı gelir testine çıkıyor. Ayrıca Bakanlıgın sitesinde de hane bazlı gelir denip duruluyordu. Bütün bunları birleştirince ve üstelik uyelerin de sorularında anlattıklarını düşününce bu noktaya geliyoruz. Biz en kötü senaryoya göre kendimizi hazırlayıp en iyi senaryo peşindeyiz. Hepsi bu.
Yok telaşlanmayacakmışız. Mevzuat ortada olmadan bir vakıf çalışanı uyelere mevzuatta olmayan bilgileri veriyorsa buna cüret ediyorsa (sizin gibi) Bunun gibi sorunların olmayacagını nereden bilecegiz?

Şu an ki durum da iyi değil. Sizin bahsettiğiniz hane bazlı gelir sorgulaması hele daha berbatın berbatı. Bakanlık geçecek uzaktan ayar çekeceğine gelsin burada adamlarını konumlandırsın da uyelerin ne çekti,ğini engellilerin ne çektiğini görsün bi zahmet.

Bu sorunların muhatabı siz değilsiniz. Doğrudan bakanlıktır. O yüzden anlattıklarınızdan yola çıkarak kendinizi borçlu hissetmeyiniz. Sadece memursunuz hepsi bu.
Kızılcahamam'da egitim aldık dediniz, yok Genelge ile bu yasal ayrılıklar düzeltilir dediniz ve emin konuşuyordunuz. Olanlar da bu anlattıklarınızla uyuşuyor. sadece sizin anlattıklarınızla hesap yapmıyoruz yani. Tüm parçaları topluyoruz.

Engelliler eskisi gibi değil. En küçük sorunda buradan sorularını soruyorlar ve haklarını arıyorlar. Bilmiyorlarsa bilenler bilmeyenlere yardımcı oluyor. Özetle tüm uygulamaları buradan izleme şanşına sahibiz. Herke ögrendiklerinin takipçisi oluyor. haksa haklarını arıyorlar. Yargıysa yargıya gidiorlar.
Bu da olması gerekenler zaten.

Başarılı çalışmalara imza atarlarsa takdir alırlar aksi olursa yuhlanırlar hepsi bu.
Devlet hizmet için vardır. Bu aylıklar sadaka değil. kanunla düzenlenmiş bir hak.
Dolayısıyla muhtaçlık sorgulamasının nasıl yapılacagı mevzuatla belirlenecek. bu olmak zorunda zaten. Kurumlar rastgele ya da istedikleri gibi iş yapamazlar. Ancak yasaların düzenlediği esaslara göre iş ve işlem yapabilirler. Ki vatandaş da gerekirse yargıya taşıyabilsin diye sorunu.

"O yüzden telaş etmeyiniz, sonra değişebilir" gibi sözleriniz de bizim açımızdan mevzuat yayınlana kadar geçersizdir.
Vakıf çalışanı olmanızı bırakın isterseniz bakan olun herkes için böyledir. Yasalar karşısında herkes eşittir!,
Daha önceki uyelere verdiğiniz cevaplara bakın. mevzuatta olmadıgı halde cevap verdiniz. Arkanıza bakıp bir muhasebe yapın kendinizle öncelikle.

Fakat bunun için de teşekkür ederiz. Bu şekilde bakanlık da engelliler tarafından bu değişiklikler olursa anlamazlar vs düşünmez en azından.
Her yapılan uygulama yasal açıdan tartılır ve gerekirse yargıya da gidilir. Vatandaşın hakkıdır bu. bakanlıgın işi de hizmettir vatandaşa.
O yüzden görevdeler zaten.

Şimdi mevcut mevzuata göre bilgilendirilecektir uyeler. Yeni mevzuat yayınlanınca da ona göre bakarız duruma.
Vakıf çalışanı olarak, bir memur olarak, sorumluluğun gereği olarak mevzuatın dışına çıkmayın lutfen. Yasalarda bulunmayan iş ve işlem yapma hakkı kimsede yok.

sosyayal yardımlar net deki duyuruyu okudum 5kişilik ailede gelir 1500 tl gider 1600 tl gderi 5'e bölmüş. burda bir yanlışlık yokmu? bir türlü anlamadım izah edecek varmı?

Selçuk bey ben lisans mezunuyum ve ağır engelliyim, bilirsiniz ki ağır engelliyi devletten başkası istihdam etmez. Sizler kurum olarak ben ve benim gibilerin istihdamı için itici güç olun, ekstra öncelik tanıyarak fırsat eşitliği getirin. Böylece aldığımız sosyal yardımlar başkalarına verilebilir, bu sayede kimse kendini kasmaz ve kaynaklar verimli harcanmış olur.
Bir bütün olarak sosyal destek politikalarının zemini kötü...

bize verilen 3 kurus maas geri alacak bunlar gerci fazlasiyla aliyolar bunlara oy vermeye devam edin daha neler gidecek elimizden herseyi yalan olan bu hukumet kadar hukumet gormedim azimi acacam simdi gozumu yumcam ulan hastaneye gidioz rapor icin 3 ay sonraya gun verio herseye rapor istiyolar bikmadilar engellilere eziyet cektirmekten gerci ben buraya ne yazsam bos 2 3 kisi okucak sayfayi kapicak adamlarin umrundamiyiz sanki üstlerinden sirkelediler bizi sydv ye daha ne diyim

2022 maaşı alannlar tekrardan heyete girip yeniden rapormu çıkaracaklar.bence bu saçmalıkkk?

80 yaşındaki dedeye maaş şoku!Tokat'ta yaşayan 80 yaşındaki Burhan Yiğit'e 14 yıl önce Bağ-Kur vasıtasıyla bağlanan emekli maaşı, hesaplamanın yanlış olduğu belirtilerek iptal edildi. 14 yıl boyunca ödenen maaş ise faiziyle geri istendi

daha nerden kesebiliriz diye düşünüyorlar bizimkiler zaten ilk sırada bravo size yunanistandan beter ettiler

şu an 2022 maaşı alanlar? tekrardan heyete girip rapormu çıkaracak?

arkadaşlar 2022 maaşları sosyalyardımlaşma dayanışma vakfına devrolduğundan dolayı? aldığım bir duyuma göre şu an 2022 maaşı alanlar tekrardan heyete girip rapor çıkaraçmış bu haber doğrumudur?? yani tekrarr hastaneye başvurup heyete girip rapormu çıkaracağız?? bu konu hakında bilgi verirseniz sevinirim

merhaba arkadaşlar benim 2022 maşım yeni bağlandı eylülde ilk maaşımı aldım şimdi yenidenmi sağlık raporu istenecek muhtaçlık kararı yenidenmi alınacak ben abimle yaşıyorum başka kimsem yok oda asgari ücretle çalışıyor başka bir gelirimiz yok ev kira rapor oranım yüzde 70 acaba maaşım iptal edilirmi ?

arkadaşlar şimdilik herkes yeni çıkacak yönetmeliğin derdinde,onun için size kimse net cevap veremez.

şu memlekette devlet tarafından bir adam yerine konulmadım yanarım ona yanarım. 30 küsur yaşındayız çalışacak durumumuz yok devlet babadan 2022 maaşı istiyoruz babanın asgariden de olsa emekli maaşı ve 20 dönüm arazisi var sana baksın diyor,ama ekmeğimi suyumu dahi başkalarından istemek zorundayım dedim anneme asgari ücret veriyor,yahu ben koskocaman adamım azdan çoktan adı maaş olan birşey benimde elime geçsin diyorum,yooooo sen ne kadar büyüsende ananın babanın kuzuzusun diyor,onların eline asgari ücretler geçtikten sonra sende arada geçinir gidersin diyor.

hergün herşey için yeni bir gün ileriye doğru adım atılacak bir zaman dilimidir ,ama şu bizim 2022 mevzuatı için tam tersine mi işleyecek nedir?ileri adımı geçtik hali hazırda alabilenleri bari mağdur etmese syn. bakan.

selçuk mumcu arkadaşımız bu yazdıklarımı iyi oku ve burdaki kişileri birdaha böyle asılsız yere telaşa düşürme..2022 sayılı kanun ile 3294 sayılı kanun ayrı şeyler. 2022 özürlü kanunu ve bu kanuna göre işlem yapılmaktadır. 3294 nolu SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU dur. buradan size düşen görev ise mal müdürlüklerindeki yükü alıp sizlere yüklemesi ve muhtaçlık kararını kendi bünyenizdeki heyetin vermesi. muhtaçlık kararını eskiden mal müdürlüğü nasıl alıyosa ise sizde aynısı kanun ne gerektiriyorsa aynı şekilde almanızdır. burda şu da çıkıyor siz kalkıp 3294 yasayı özürlü yasasıymış gibi çıkıp söylüyosunuz. bu yaptığınız yanlı bir söylemdir. 3294 nolu yasa özürlü olmayan ve ailesi fakir ve muhtaçlık sınırının altında olan bireyleri içindir.buradan şu çıkıyor durumu iyi olmayan ailelerin hanedeki kişi başı gelir. muhtaçlık sınırının altında olur ise onlara yardım. etmenizdir. özürlü 18 yaşından büyükler için hertülü özrülü bireyin kendi geliri toplamı 115 tl geçmemesidir. eğer geçerse kesilir kanun bunu söylüyor. kanunları bir birine karıştırmadan insanlara daha sağlıklı bilgi verirsen seviniriz.

özellikle doğuda yeşilkart ve bakım aylığı konusunda usulsüzlük olduğundan yeni sistem daha adil olabilir ki öyle olmasınıda temenni ederim.

Kalem abla muhtaçlık araştırması vakıflar yapıcak yanlız süresiz raporları olan özürlüler tekrar rapor istenmeyecek çünkü aile sosyal politikalar bakanlığına sordum süresiz olanlara tekrar yeniden rapor istemiyoruz dediler sadece gelir tespiti yapıcaz dedi gelirde evde kalan özürlüye aylık 115 tl den yüksek çıkıyor ise vakıflar maaşlarınızı iptal edecek. Eğer 115 tl yi aşmıyorsa maaşlarınızı almaya devam edeceksiniz dediler. özürlülerde üstüne kayıtlı araç ve tapu ve yan gelirlere öncelikle bakılacak...

hopesteal41;

Kanunaları birbirine karıştırdığım yok. 2022 Sayılı Kanun der ki: "muhtaçlığını İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından alacakları belgelerle kanıtlayan Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları sürece, 300 gösterge rakamının her yıl bütçe kanunu ile tespit edilecek katsayı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır". Muhtaçlık tespitini biz de 3294 Sayılı Kanun hükümleri göre yapıyoruz. Olay bu kadar basit.

Kanunları bu şekilde yorumlarsanız işimiz var bizim Selçuk Bey:)

Hayır o kadar basit değil üzgünüm. 2022 Kanunu ile 3294 Sayılı Kanunu karıştırmaya devam ederseniz olmaz:)

NOT: demin yazdıklarımı sildim farklı konuydu, dalmışım:) Yanlış Yorum olacaktı az kalsın. Ama dediklerim halen geçerli.

2022 aylıklarında muhtaçlık durumu mevcut yönetmeliğe göre verilmek zorunda.
Çünkü bu aylıklar 2022 sayılı kanun uyarınca veriliyor. Bakanlık da bu yönetmeliği begnemiyorsa geçsin yeni yönetmelik çıkarsın. Ama öbür türlüsü mumkun değil. yasal olmaz.
Vakıflar daha mevzuat değişmeden muhtaçlığı 3294 sayılı kanuna göre yaparsa sonuçlarına katlanmalıdır da!
Bakanlık yönetmelik değişikliğine gitmeden farklı bir işlem yapamaz vakıflar. bu kadar basit!

Üst Alt