Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 Aylıkları Takip İşlemleri İçin Artık Alo 144 devrede! SGK Evrak Takip İptal!
2014 Güncel: Artık bu bilgiler www.turkiye.gov.tr adresinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri sorgulama ekranından takip ediliyor
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara ilişkin olarak vatandaşlarımız ALO 144 Sosyal Yardım Hattını arayarak başvuru durumu sorgulama, ödeme bilgisi öğrenme ve benzeri işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Sabit ve mobil hatlardan 144 tuşlandığında ücretsiz olarak aranabilen Alo Sosyal Yardım Hattı ile sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza profesyonel iletişim desteği sağlanmaktadır.
Ayrıca 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin iş ve işlemler için Bakanlığımız binasına gelen vatandaşlarımız Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğimiz koordinasyonunda hizmet veren "Beyaz Masadan" durumlarına ilişkin bilgi alabileceklerdir. Bakanlığımız ana hizmet binasının giriş katında bulunan Beyaz Masa mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.
Diğer yandan Vatandaşlarımızın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara ilişkin rapor yükseltme, yeni aylık türüne başvuru ve benzeri tüm iş ve işlemlerini ikametgâhlarının bulunduğu İl/ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı! Duydunuz Alo 144 Sürekli meşgul! Vatandaşa ALO 144 yeter diye düşünüyorsanız buyrun, alo 144 sürekli meşgul Bu meşguliyete bir izah getirin efendim
Evrak takip sistemi vatandaşın en kolaylıkla stressiz ulaşabileceği bir takip sistemidir. Bence siz bu takip işi için en kısa sürede bir evrak takip sistemi açın vatandaş için
Teknolojinin altın çağını yaşayan bu ülkede bu zor olmasa gerek di mi?
Saygılar sunarım
Arkadaşlar az önce aradım 144 ü
maaşım ne durumda diye sordum
kimlik nomla sorguladı aktif maaşınız dedi haziranda alabilirsiniz dedi
bide bişey sorcam dedim sosyal inceleme için evlere gelincekmiş dedim
yeni başvuranların evlerine gelincek dedi eskilerin sosyal incelemesi yapılmıcak dedi
arkadaşlar ben bu olaydan hiçbirşey anlamadım yaa ben gecen sene mart ayında basvurdum bu 2022 ama benım raporum fotokopi diye onaylanmadı sımdı 144 u arıyorum bana dıyorkı basvurunuz gozukmuyor ben sydv gitmiştim ocak ayında sydv benım raporu aldı bidaha işleme koydu ve benı yenı yonetmelige göre ele alıyor ve 144 mütelle heyeti tarafından muhtaclıgnız cıkmamıstır bu nasıl bir iş kafayı yicem yaa
sgk sitesinde 2022 artık sorgulama yok acaba benim nettemi sorun var yoksa herkeste öylemi
destiny07;
hemen sevinme bende gittim hala yeni başvurular ve ikametgah adresleri değişik olan kişilerin işleri ile uğraştıkları için eski maaş alanlara daha sıra gelmemiş onlar bittikten sonra eski alanların taraması yapılacakmış
arkadaşlar sabahtan beri 9 saatir arıyorum telefon meşgul çıkıyor en son bir kere düşürdüm temsilceye baglanıyordı kapandı başka ssk aradım dediler cok zor düşürürsünüz ararsınız dediler mümkün değil aramak anlıcanız
ben 84 oranında engelliyim bursa da yaşıyorum evliyim h ehliyetim var 2022 ve bakım maaşı alıyoruz annem emekli afyonda yaşıyor krediyle bana otomobil almak istiyo maaşlar zarar görmeden nasıl ötvden fatdalanıp aracı alabilirim lütfen yardım edin
144 ü arayanlar eğer imkanları varsa 5 gibi arasın o zaman çalıyor sadece. o kadar denedim 3 gün boyunca sabah öğlen akşam ama hiç birinde düşüremedim. bi gün gece deneyim belki olur dedim 5 e doğru çaldı. açmaya nazlandılar ama 3 yada 4. arayışımda açtılar
Ben kas hastasıyım telefonla iki büklüm konuşamıyorum.ancak kısa süre konuşabilirim.
uzun süre telefonla 144 ü arayıp konuşamam.Zar zor internetten sorgulama yapıyordum.
85 yaşındaki okuma yazma bilmeyen annem me mi arattırayım.
Ya da 144 ü aratmak için amale mi tutayım yani.
Bakanlık yetkililerine duyurulur.
Walera eskilere sosyal inceleme sonra yapılcak falan demedi memur bana
yeni başvuranlara yapılcak dedi sadece
özellikle sordum sosyal inceleme yapılcakmış evlere gelincekmiş diye
Walera biraz önce aradım 144 ü dünkü memurdan farklı bişey sölediler
sosyal inceleme için eve gelceklermiş dedim memur bizim bu konuda bi bilgimiz yok dedi
bağlı olduğunuz sydv ye sorun bu konuyu dedi
bende netten bursa yıldırım sydv telefonunu aldım aradım saat 5 i geçtiği için cevap veremicez dedi yarın arıcam
mirhat kardeş şuan arayıp sorma onlara emir gelmesini bekliyorlar emir geldiği anda sahaya çıkacaklar eski maaş alanların ev halk çevre araştırması yapılacak ben kaç defa gittiysem aynı cevabı aldım işin ilginci hani demişler ye sana biim bilgimiz yok bak başka bi olay anlatayım geçen bi formdada yazdım izmirde bir tanıdığım karsta yaşayan annesini evine yanına aldı annesi 2022 alıyor işin ilginci hani 25 ocaktaki yönetmelikte varya ikamet değiştirisen yeni yerleştiğin yerdeki sdyv ye gidecen bahsinden bunlarda izmirdeki sdyveye gittiler sdyve biz rapor için sevk etmiyoruz deyip başlarından savdılar ama lorisi kaymakamlık rapor için sevk etti ya bilgi eksiklikleri var ya bilerek bir şeyler sulandırılıyor yada bir şeyler hepten yapılacakta oy zamanı olduğu için şuan göz ardı edilyor zate 25 ocaktaki yönetmelik durduğu sürece evin rayiç bedilinin 120/1 gelirin sayıldığı için o bedel bile 119 tlyi geçer bakalım görecez ömrümüz olursa nasıl bir oyunun içindeyiz hakkımızda hayırlısı olsun
bu arada sen sdyve çalışanın sözüne değil 25 ocaktaki yönetmeliğe inan sana yok gelmicez derler ama yönetmelikte hüküm var yarın emir ediciler emreder emir alanlanlarda emirlerini yerine getirmek için çevre ve hane ziyaretlerine başlarlar zate baksana bazı formlarda yazılanlara göre ufak ufak başlamış ziyaretler
Walera az önce aradım sydv yi 2 3 senedir özürlü maaşı alıorum dedim
sosyal inceleme için eve gelincekmiş dedim ne zaman gelirler dedim yakın bi zamanda gelirler ded
Walera bişi sorcam
biz annem babam ben 3 kişi aynı evde kalıoz
çalışan yok emekli yok hiçbi malvarlığımızda yok sence nolur benim maaş durumum
bi bilgin varmı
mirhat kardeş 25 ocaktaki yönetmelik kriterlerine göre kendini değerlendir hani gelmiyeceklerdi 25 ocak kriterlerini uygularlarsa sen ben diye bir şey kalmaz sadece maaş alan öyle tahmin ediyorum çok az kişi olur çünkü bu kriteleri kimse aşamaz ama bizim millet uyanıktır gemisimi karşıya geçirtmek için mutlaka bi kaptan bulur kaptanı bulanlar şanslı ya bizim gibi bulamıyacak olanlar zate bu yönetmelik maaş kesilmek için hazırlanmış burda yazan bi sdyve çalışanı ağzıyla söyledi benim durumum ne olur demişşsin ben kendi durumumu bilmiyorumki sana bilgi vereyim demişşsin mal varlığı yok ssklı çalışan yok buna çokta inanmazlar da hiç bir şey olmasa oturduğun eve kira vermiyorsan o evin rayiç bedelinin 240/1 gelirin sayılacak rayiç bedellerini yaşadığın yerdeki belediyeden öğren
ayrıca arkadaşlar 144 ü boşuna aramayın derim hiç bilgileri yok daha doğrusu nasıl bi oyun oynanıyor onuda anlamış değilim benim raporum 2009 yılından bana diyorki rapor tarihiniz 2010 ha ama illa ulaşmak istiyorsanız ben dün öyle ulaştım valla herhalde 24 saat çalışıyorlar ben gece 3 te konuştum o saatlerde boş bilginiz olsun
mirhat kardeşim İNŞAALLAH hakkımızda hayırlısı olur beklicez görecez yapacak başka bir şey yok
yani inanamazlar dediğim 3 kişi sadece bi özürlü maaşı ile geçinemez ona inanmazlar yanlış anlama sadece 1 özürlü maaşından yiyecen içecen ev kirası verecen o konuya onları inandırman lazım kardeşim beni değil yanlış anlama benim bu güne kadar bu yapılan olaylardan algıladığım sıfır gelir yok diyor yüce devletimiz e ben mesela diyorumki mesela ayda 100 tl dileniyorum devlet bana şunu deme halini aldı sen dilenmeye devan et aman bizden bir şey isteme yoksa bizin 10bin küsür tl maaşlarımızı mvekillerimize öderken zorlanırız veya bana yardım ediyor komşular ama düzenli değil ha tamam söyle o kumşularına düzenli yardım yapsınlar diyecek nerdeyse
işte olay burda belki ablan her ay düzenli yardım yapamıyor siz kıt kannat geçinyorsunuz ama yüce devletimiz artık şu hale geldi istanbuldaki ablana söyle her ay yardım etsin bizden bir şey istemeyin yoksa 10bintl küsür mvekili maaşlarını öderken zorlanırız imf ye sonra borç veremeyiz