Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Aylıkları Takip İşlemleri İçin Artık Alo 144 devrede! SGK Evrak Takip İptal!

144 hattı canlı sohbet hattından beter nedir bu ya 3 gündür arıyorum meşgul nasıl bir hat böyle :mad:

özer arasan ne olacakki sorduğun hiç bi soruya bilgili cevap vermiyorlar işin içinden çıkamadıkları zaman bulunduğunuz sdvye baş vurun diyorlar

E-sgm sorgulama( provizyon)

Arkadaşlar; sağlık provizyon sayfası 07.03.2013 tarihi itibarıyla yenilenmiştir.ben şimdi baktım benim sağlıkta ve maaş da sıkıntı yok........maaş kesilme korkusu çeken arkadaşlarda bakabilir.. Müstehaktır, provizyon alabilir.diyosa sorun yok demektir.saygılar.

provizyon alabilir demesi maaş alabilir anlamına gelmiyor servet. genel sağlık sigortasından yararlanabilir yani eski adıyla bu adam yeşilkartlıdır diyor. maaş bilgilerine interneten ualaşacağımız bi yer kalmadı mecburen 144 arayacağız.

MertAta;

doğru diyorsun benimde Müstehaktır...provizyon alabilir diyor...ama 144 aradım maaş bağlanmamış daha...eve geliceklar sonra karar vericekler..Müstehaktır...provizyon alabilir denmesi bizim..
Gss li olduğumuz ve sigortanın hazne tarafından karşılanacağını diyor yani sağlıktan yaralanıyoruz maaş için daha bişey yok demektir...

MertAta;

DOĞRU GSS kapsamı kapsam dışı yazıyosa maaş kesilmiş demektir.....ancak 60/c3 sigortalı olanlar yazıyosa maaş devam ediyor demektir............

Arkadaşlar 2022 Maaşınız çıktımı çıkmadımı, devam ediyormu etmiyor mu e-devlette yaızyor.Başvuru tarihileri ile alakalıda sorular yazılar gördüm 2022 başvuru tarihinizde yazıyor orada.Belki konu açılmıştır bilgi verilmiştir.Ama ben yine de yazayım dedim.

2011MS1987,
nasıl yazdığı konusunda bilgi verebilir misiniz? Mümkünse orada yazanları kimlik bilgilerinizi gizleyerek yazarsanız bir bakayım, inceleyim. Ben e-devlet kullanmadığım için bilmiyorum.

fakat 2022 aylıklarıyla ilgili bilgi almak için alo 144 ve vakıfların kullanılması bilgisi duyuruldu e-devlet duyurulmadı. o yüzden merak ettim.
acaba sağlık provizyon bilgilerinizi mi gördünüz orada? GSS'nız 2022 aylığı dolayısıyla 60/c 3 kapsamında oldugu için sağlık provizyon bilgilerinde geçer.
sizin bahsettiğiniz başka şeyse lütfen biraz bilgi...

e7Bb9v.jpg

Kalem,

Ekledim.Sizde benim sorulara yanıt verip yardımcı olursanız çok sevinirim abla.

144 Ölüm düşmüyor.Buradan bakılabilir.

evet bu resmen sosyal yardım bilgileri sorgulaması yahu:)
çok iyi bu. peki hemen güncelleniyor mu acaba?

bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlar var mı? Sadece başvuru tarihi mi yazıyor orada?
güncellenme durumu nasıl?

son ödeme miktarı vs diğer bilgiler yazmıyor mı arkadaşlar?

melek hanım e-devlet ten girildiği zaman bu sorgulama ekranı çıkıyor site çok güncel eski ödeme bilgilerinide gösteriyor ben çocuklar için şartlı eğitim yardımı alıyorum kız çocuk için 35 tl erkek öğrenci için 30 tl alıyorum hemen site de görünüyor.2022 de devam ediyor diyor

son ödeme tarihi ve ödeme miktarları ve diğerleri yazıyor.

İlk maaşımı aldığımda 7 Martta gerekli eklemeyi yapacağım.Ama tahminimce günceldir.Bende öyle şans eseri kurcalıyordum heryerini sonra bu bölümü gördüm.Banada kimse söylemedi :) Sizlerle paylaşmak istedim.

çok teşekkürler arkadaşlar bilgi için:) bunu öğrenmem iyi oldu. bazı sorularıma soru soran arkadaşlar karışık cevap veriyordu özellikle başvuru tarihi konusunda. en azından gerekli bilgiler için buraya bakmasını sylerim artık. eskiden evrak takipe baktırıyordum. şimdi burası da iş görür:9

bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim bu konuda. ki diğer arkadaşlar da duysun öğrensin nasıl kullanılacağını.

aklıma takılan bir soru ...
işten ayrıldıktan sonra 2022 maaşı için bizim bilgi vermemiz mi gerekiyor yok sa sistem üzerinden otomatik başlatılıyor mu ?
bildirmemiz gerekiyorsa da geçmişe dönük ( iş çıkış tarihi itibari ile) işlem yapılıyor mu ? işten çıkalı 4 ay oluyor ...

weled;

arkadaşım yeşilkartta eğer sigortan başlarsa iptal oluyor sigortadan terk oldunmu otomatikman sistem üzerinden tekrar yeşilkartlı oluyordun bu kural bunun içinde geçerlimi bilmiyorum ama sanmam keşke dediğin gibi olsa çünkü engelli vatandaş için uğraşması zor bir süreç

uzun çabalar sonunda 144 ile konuştum ama bilgileri yokmuş ...SYDV ile konuşun diyor

144 ün senden benden fazla bir bilgisi yok zaten günlerce uğraşırsın düşürürsün bilgimiz yok diyip çıkarlar zaten

peki bu bilgiye nerden ulaşıcam ve ya nasıl yaptıracam ...

Weled anladığım kadarıyla çalışıyordun ve aldığın 2022 aylığı kesildi. şimdi işten çıkmışsın ve tekrar 2022 aylığı almak istiyorsun.

sen işten ayrıldıktan sonra 2022 aylığı otomatik baglanmaz:)
bunun için vakfa gideceksin yeniden başvuru yapacaksın. eger raporun son 5 senelikse tekrar rapor istenmez senden. sgk kaydın düşütüyse başvurunu hemen alırlar.
sonra evine heyet gelir. sosyal inceleme ve merkezi inceleme sonuçlarına göre muhtaç bulunursan aylık yeniden baglanır aksi takdirde baglanmaz.

en kısa sürede vakfa git başvurunu yap.

Üst Alt