Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurum raporda noksanlıklar olduğu gerekçesiyle uzadı..?

mehmetx

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 6 ay öncesinde saglık kurulundan % 50 rapor almıştım bunu kaymakanlıgı götürdüm ankaraya gönderdiler.neyse 6 ay oldu bugun eve kagıt geldi rapor noksanlıgı

antalya eğitim araştırma hastanesı başhekimligine 2022 sayılı kanunu uyarınca aylık isteminde bulunan hastanemızin saglık kurulunca 12.03.2012 tarih ve 2938 sayılı rapor duzenen xxxx xxxx oglu xxx raporda noksaklıklar tespit edilmişir.

Ek 1 : 1 adet saglık kurulu raporu fotokopisi

noksanlıklar :

() ekle fotokopisi gönderilen saglık kurulu raporunun hastenemizin kayıtlarına uygun olup olmadıgının tespiti ile üst yazının eki ile kurumumuza gonderılmesı
() raporun sürekli olup olmadıgının gerekiyorsa kontrol süresinin belirtilmesi
() zorunlu dal ve veya ilgili dal uzmanların kaşe ve veya imza eksikligi
() özürlününün tüm vücüt fonksiyonun kaybı % olarak belirtilmesi
(x) fotokopisi gönderilen saglık kurulu raporunun aslının veya başhekim başhekim yardımcısı tarafından aslı gibidir onaylı süretinin gönderilmesi gerekmektedir...

BENİM ANLAMADIGIM BEN RAPORU ALDIM BUNLARI HEPSİ VARDI NDN BÖYLE BİRŞEY OLDU YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM EVRAK TAKİBİNDEN BAKTIGIMDA İSE BU CIKIYOR YARDIMCI OLURSANIS SEVINIRIM...
KONYAALTI KAYM02.08.20121377162203.08.2012Evrak sisteme kaydedildi.
KONYAALTI KAYM02.08.20121377162203.08.2012Evrak işleme alındı.
KONYAALTI KAYM02.08.20121377162206.08.2012Evrak işleme alındı.
KONYAALTI KAYM02.08.20121377162206.08.2012Gereği yapıldığından arşive kaldırıldı.

ee kardesım sımdı nollcak eve gelen mektup nolcak ben ne kadaar daha beklıcem

bugun raporu aldıgım saglık kuruluna gittim ordakılere bu kagıdı gösterdim dediler 1 fotograf ver verdim arkama isim soyisim yazıp biz 1-2 gun ıcınde yollıcaz sizlik bir durum yok dediler benım işlerim ne zaman biter yardımcı olurmusunuz

Rapor sgk'ya gönderilecek. Beklemekten başka yol yok maalesef. Bir sonraki dönem maaşını alabilirsiniz diye düşünüyorum. Maalesef işler çok çok yavaş ilerliyor

bir sonraki dönem maaşı ne zaman oluyor yanı anlamadım hayır benım anlamadıgım bu nasıl iş ben kaymakanlıga gıttıgımde benden fotokopi istediler madem fotokopisi olmuyor ndn böyle birşey yapıyorlar bana deseler bunu git noterde cogalt oyle gel ıslemını yarın yapalım onlarda yanlış yapmış yazık ama gercekten yazık sözde yardım maaşı ama bu kadar saçma birşey olamaz

Haklısınız. Memurların saçma sapan yanlışları yüzünden bizler mağdur oluyoruz. Ne denebilir ki...

evet memurların yüzünden insanlar madur oluyor bizimde raporu gününde yenilememize rağmen memurların geciktirmesinden dolayı maaşımız kesildi 3 ay oldu bekliyoruz bide memure hanımefendi bize ya sizin maaş boşuna kesildi diye kendisi ağzıyla sölemekten bile utanmıyor allah insafsızlarla karşılaştırmasın

öyla yaa mal mudurlugundekı memur dese fotokopisi olmaz aslı gibidir yazsını yaptır gel sımdıye maaşımı beklıcektım almak ıcın ama sımdı ise evrak işleme alıncak tekrar beklıcez kım bılır ne zaman alcaklar orası şüphe memurlar yuzunden biz magdur oluyoruz yazık cidden :S

Bimere şikayette bulundum ama bu ne demek ?

Merhaba arkadaşlarım benım yaklaşık 7 aydır maaşım bir türlü baglanamadı bimere şikayette bulundum sorgula yaptıgımda karsıma bu cıkıyor ne demek bılen varmı?

Bimer 06.09.2012 bimer
aile ve sosyal politikalar bakanlığı
10.09.2012 bimer
sosyal yardımlar genel müdürlüğü
10.09.2012 aile ve sosyal politikalar bakanlığı
sağlık, yaşlı ve engelli yardımları dairesi başkanlığı
11.09.2012 sosyal yardımlar genel müdürlüğü

konu ilgili kurumlara gitmiş size en kısa zamanda bu kurumlardan bilgi gelecek demek

Yeni başvurundan sonra sydv aradı

Merhaba arkadaslar ben gecen ay 2022 ye basvurmustum bugun sydv aradılar babam emeklı anne calısmıyor ben calısmıyor abı calısmıyor ama aylık baglamıyorlar ama yardımcı olmak ıcın babanın kaydını evde aldırın dedıler sımdı ben nasıl bir yol izlicem yardım edicek

çok ilginç. babanızın ikametini başka yerde göstermesini istemişler. babanız belediyeye gidip eğer kendi babası sağsa veya kardeşlerinin birinin evine aldırsın oturma kaydını. ya ama çok saçma bu ya napmaya çalışıyor bu sydv.

yapcak birşey yok genelge boyle olcakmıs artık 2022 maaşı almak cok zor arkadaslar ne yazıkkı bence cok saçma :(

Babanın emekli aylığından dolayı aylık baglanamıyor. O yüzden aylık baglanmamış sana.

sen kaymakamlıga başvurdugunda muhtaçlıgın onaylanmış mıydı peki? muhtaçlığın onaylanıp ilgili evrakların Ankara'ya gönderilmişti ve sadece raporunda eksiklik tespit edilmişti, raporundaki eksiklik tamamlanmış ve gonderilmişti. Buna ragmen yeni aylık başvurusu mu olarak dikkate alındın?

Anladıklarım doğru mu?

Çünkü muhtaçlığın daha önceden karara baglanmışsa ve muhtaç bulunmuşsan senin durumun 2022 Yönetmeliği geçici madde 2'ye göre degerlendirilip başvurunun eski yönetmelik hukumlerine göre tamamlanması gerekiordu:

"GEÇİCİ MADDE 2 [FONT=Arial] (1) İl veya ilçe idare kurulları tarafından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaçlık kararı alınmış olmakla birlikte aylık bağlama işlemleri henüz tamamlanmamış olanlar hakkında alınmış muhtaçlık kararlarının geçerli olarak kabul edilmesinde ve aylıklarının bağlanmasında geçici 1 inci maddeye göre tekrar muhtaçlık tespiti yapılması gerekmez ve bu durumda olanların aylık bağlama işlemleri, 22 nci madde ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlık ve Vakıflar tarafından sonuçlandırılır."[/FONT]

Eğer benim anladığım gibiyse daha önceden muhtaç bulunmuşsan muhtaçlık belgen doldurulup karara baglanmışsa ikamet ettiğin adrese baglı olan vakfa git ve aylık baglama işlemlerinin tamamlanmasını iste. dayanagın geçici madde 2 olsun.

şimdi bir soru sorucam ben 2012 mart ayında basvurdum benım muhtaclıgım onaylandı evraklarım ankaraya gıttı agustos ayında ısleme aldılar ama rapor fotokopi diye maaşim baglamadılar orjinalını yolladık sonra sydv devrettiler tam 1 sene oldu benım 2022 engellı sorgulamada ısleme alınmıstır dıye cıkıyor sımdı benım maasımı baglıcaklarmı lutfen cevap verin

Mehmetx sen gene iyisin işleme alınmış bende mart ayında başvurdum benimde muhtaçlığım onaylandı evrak takipte hala görünmüyor.evrak arama da sosyal yardımlar d.b. Sicil açma servisine zimmetten çıkarıldı. Diye yazıyor.bende bir senedir bekliyorum.

eee yani şimdi eşref kardeş bizim bu halimiz nolcak yokmu bilen bir arkadaş ? :(:(

arkadaşlar banada dün kağıt geldi sosyal yardımlar müdürlüğünden eksik olan evrağı raporun orjinalini sydv teslim edin diye bende sydv teslim ettim sizlerde de eksiklik olan evraklarınızı bulunduğunuz sydv na götürün işleme alsınlar.

hopesteal41;

kardeş o kagıt bana agustos ayında gelmişti ama sydv söz geçmiyordu ben 15 ocakta raporu sydv goturdum ama yenı yasa var dıye maaşı baglamadılar sımdıde bu genelge cıkmıs bızım halimiz nolcak yani ::(:(

hiç bir hak kaybına uğramayacaksınız dediler toplu paranızı alacaksınız dediler. ve önceden alınan muhtaçlık kararı aynen geçerlidir denildi ve yeniden yeni yönetmeliğe göre işlem yapılmayacak denildi

nasıl yani şimdi bizim maaşımızı baglıcaklarmı cunku eskı yonetmelıkde benım evrakları ısleme aldılar sorgulamada gırınce evraklar ısleme alındı dıyor sımdı benım napmam lazım

İşlemde Bekleyen 2022 Maaaşları

Merhaba Arkadaşlar Ben Yaklaşık 1 Senir Maaşımın Baglanmasını Bekliyorum İşleme Almışlardı Daha Önce Ama Rapor Fotokopi Diye Baglamadılar Sonra Sydv Aktardılar Ama Yeni Yasa Cıktı 119 tl geçiyorsa şimdide boyle bir genelge cıktı

bizim maaşlar baglancaakmı bılen varmı

mehmet ne zaman başvuru yaptıysan o zaman geçerli olan yönetmeliğe göre işlemin yapılacak. yeni yönetmelik seni bağlamıyor

MertAta;

nasıl yanı kardesım benım gecen sene mart ayında basvurum alında muhtaclık cıktı benım maaşım baglancakmı yanı yenı yonetmelık benı ılgılendırmıyor demı

evet başvuru tarihinizde geçerli olan yönetmeliğe göre işlemleriniz yapılacaktır. genelgede öyle diyor. 25 ocak tarihinden sonra başvuranlar ise yeni yönetmeliğe göre muhtaçlık tespiti yapılacak

MertAta;

kardesım benım maaşımı baglamadılar 2 hafta once dedıler evınızın gelırı 119tlyi aaşıyor kişi başı bu yasa cıkmamıştı şimdi ben direk sydv gidip bunu anlatsam maaşımı baglarlarmı

Daha önce il/ilçe idare kurulları ya da SYD Vakıfları tarafından muhtaçlık kararı alınanlar; fakat aylık bağlama işlemlerinin henüz tamamlanmadığı durumlarda tekrar muhtaçlık kararı alınmayacaktır, yürürlükten kaldırılan yönetmelik yürürlükte iken muhtaçlık kararı alınanların işlemleri eski yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilecektir.

mehmet bey 6 şubatta bütün sydv lere gönderilen bu genelgeye her sydv uymak zorunda kardeşim hakkınızı arayın . açıkça söylenmiş daha bundan net birşey olamaz. gidin 6 şubattaki genelgeyi söyleyin yok biz bilmiyoruz derlerse bakın 1. sayfada yayınlanan genelge var çıktısını al götür memura töbe yarabim. nasıl insanlara ne günlere kaldık ya. melek ablaya sakin ol diyorum kendimi zapdedemiyorum

arkadaşlar biraz önce sydv gittim 15.03.2012 basvurum vardı bu genelgeyi söyledim böyle birşey gelmedi dediler bize ve bende gittim internetten bu kagıdın cıktısını aldım bana anlatıyorlar benı mal mudurlugunun muhtaclık cıkarttıgı ılgılendırmez benı yeni yasa baglar onun ıcın git dava aç diyorlar napcam arkadaşlar yardım edın lutfen

SEn de gidip dava açacaksın eğer durum böyle ciddiyse hepimiz toplanıp dava ederiz ne yapalım

Üst Alt