Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı başvurusu için yeniden GSS gelir testi mi yaptıracağım?

Ebru101

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Başvuru sahibinin aktif SGK kaydı (4/a Zorunlu Sigortalılar, 4/b Bağkur, 4/a Tarım Sigortalılar, Emekli Sandığı, 60/g isteğe bağlı GSS primi ödeyenler) olmaması gerekmektedir. Sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırılıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır. Engelli heyet rapor oranı en az %40 olmalı, ilk defa müracaat edenler sevk için vakfa gelmelidir

2022 engelli aylıgı için başvuru yapacam Şimdi ben yeşilkartlıyım Tekrarmı gelirtesti yaptırmam gerekiyor

Bu arada basvuru yaptım internet üzerinden alınmaya baslanmış basvurular 1 aya kadar eve heyet gelecekmiş demek istedigim gelirimiz yok ve asgari ücretle calışan olsa bile muhtaclık sınırı 500 yapıyo hanede kişi basına (tek sorunum evdeki eşyalara sorun çıkartırlarmı çamasır mak fırın bulaşık vb

Ebru101
her evde olan ç.mkınası tv pc buzdolabı engel teşkıl etmez.belkı gelen heyet bu eşyalardan birden fazla varsa problem çıkarabılır.onun harıcınde evlerımızdekı beyaz eşya yada diğer normal eşyalar nıye problem olsun kı?
işin aslı eve gelen heyettekı memura bağlı bırazda benım ılk muracaatımda evın durumundan dolayı olmadı ama sonrakı heyet bi engel çıkarmadı aksıne yardımcı oldular.

Aynen banada 2 defa engel çıkardılar napmam gerek bi türlü anlamadım 1 yıl oldu başvuru yapmadım bugun yaptım

İnş arkadasım tek ümidim bu 2006 tarihinden belli alıyodum 2014 de sigortalı oldum diye iptal ettirdim maaşı
Sonrasında 2 yıl sonra basvurdum esyaları ve apartmanda oturdugum için evi bahane etmişlerdi

G0 asgari ücretin 1/3 ne kadar

Arkadaşlar ben yeşil kartlıyım Gelir Testimde E devlette G0 asgari ücretin 1/3 ne kadar yazıyor... 2022 maaşa başvuru yaptım onun için iyi bişiymi acaba yardımlarınızı bekliyorum

Gss li olmayana zaten engelli maası baglamıyoalar

Hayır uzun zamandır var bu G0 asgari ücretin 1/3 ne kadar yeni basvuru yaptım heyeti bekliyom 4 gün oldu basvuralı

Eve bakmaya gelirler belki komsulara sorarlar sorun yoksa 1 ay içinde e devletten takip edebilirsiniz

Ebru101
heyetın evde bulabilmesı için bugunlerde evden pek bir yere gitmeyın ki geldikte bulamadık deyıp ugrastırmasınlar

Mka çok teşekkür ederim inş baglanır arkadaşım

Diger aylık

Bu konuda bilgisi olan varmı daha önce maaş alıyodum sigortalı olunca kestirmiştim şimdi daha önceden başvuru yapmıştım e devlette diger aylık /yardım almama şartlarını saglamama deniliyor

Arkadaşlar ben yeşil kartlıyım Gelir Testimde E devlette G0 asgari ücretin 1/3 ne kadar yazıyor... 2022 maaşa başvuru yaptım onun için iyi bişiymi acaba yardımlarınızı bekliyorum

yeşil kartlı değilsin.yeşilkart tarıh oldu. g0 demek eskının yeşilkartlısı demek ve gss prımı devlet tarafından ödenır eskıden yeşilkarttan nelerden faydalanıyosa gene aynı haklardan faydalanır ve 2022 ye başvurabilir.kısaca iyi bişi

Bu konuda bilgisi olan varmı daha önce maaş alıyodum sigortalı olunca kestirmiştim şimdi daha önceden başvuru yapmıştım e devlette diger aylık /yardım almama şartlarını saglamama deniliyor
diğer aylık ve yardım alma şartlarını sağlamama yazsa şartların tutmuo anlamı çıkar ama bu yazıdan şartların tuttugu anlamı çıkıyo bi müddet daha bekelyın bakalım ne olacak.
başvuru yapalı 4 gün olmus bazen eskı bilgiler e devlette uzun süre kalabilio.şuan yapacak tek şey biraz daha beklemek.

Mka 12.02.2018 tarihli yazıyo ben başvuralı 1 hafta oldu hep bulundugum kurumdaki heyetteki insanlar sorun çıkardı adanaya tasındım kurtuldum o insanlardan gelir yok asgari ücret yok bişi yok gelmiş evdeki buzdolabından fırınlıya çamasır makinasına takmış gelir muhtaclıgın altında daha ne sorun çıkarta biliyo aylık 550 kira veriyoz zaten

Heyet eve geldi

Merhaba bugun eve heyet geldi yukarı çıkmadı kapıda soru sordu kiradamısınız dedi evet dedim elektirik faturası su faturasını sordu kiradayız dedim 1 ay sonra internetten bakabilirsiniz dedi yanlız raporumda sosyal yardımlaşma degerlendirilmedi yazıyo dedi yanlız açıklamada 2022 maşı için yazıyo yine ben hallederim dedi iyi bir insana benziyodu sizce sonuç ne olur

-mka Başvuru, Mütevelli Heyeti günü girilmiş olup heyet tarafından görüşmeden sonra kayıt girilecektir yazıyor başvuru durumda daha ne kadar sürecek bu iş

Ebru101

hatete girdiyse ki girmiş bu ay sonuna kadar kesın cevap gelır dıye tahmın edıom.

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım fakat benim bir kaç maruzatim var ben yüzde 32 raporumu itiraz ettim beni en yakınındaki hastaneye yönlendirdiler yüzde muayenemi oldum
yüzde kırk raporum çıktı sonra hakem hastaneye yönlendirdiler hakem hastanede bana raporda KBB sadece yüzde 18 verdi raporun en alt kısmında 5 yıl süreli yazıyor ben birşey anlamadım bu ne anlama geliyor hangi raporum geçerli

Ebru101

bende seyhandayim

e devletinde basvuru yaziyor mu ilk vakfa vurdugun tarih mi yaziyor

Murat1993

%40 çıkınca senı nıye hakem hastanesıne yönlendırdıler.senın rapor iyice düşmüş en son aldıgın hakem hastanesı raporu geçerli.artık bekleme süresi 6 ay 6 ay beklıcen yada 1 ay kadar sonra agrılarım sızılarım arttı yenı hastalıklarım çıktı diyerek rapor almaya uğraşacan çünkü %18 engellı maaşı için yetersiz enaz % 40 olması gerekıo 2022 maaşı için

-mka Selam arkadaşlar bugun e-devlet de baktıgımda yardım türü devam ediyor yazıyor onaylanmışmı acaba daha önce reddedildi feshedildi yazıyodu

Tsk ederim sürekli yuzde 42

Şimdi benim basvuru tarihim 18.02.2019
Onaylanan tarih 26.04.2019 kaç aylık maaş yatacak birde mayısta alabilirmiyim

Ebru101

onayı takıp eden ay alacagın için mayısda alman gerekıo başvuru tarıhınden bu yana birikmişlerle yönetmelık öyle fakat bazı arkadaşlar onay tarıhındne ıtıbaren verılıyo başvuru tarıhınden ıtıbaren değil diolar alamayanlar olmuş.değişiklik edilmedıyı halde böyle uygulama oluomus.

Ebru101

Basvuru tarihi ilk basvuru olan tarih gözüküyor ama red geldiyse yada üzerinden 1 kac ay sonra gecip basvurduysan en son ki basvurun gecerli sayıyo örnek vereyim ben kasım da basvurdum red geldi subatta kişi bası gelir 609 tl ye cıkınca tekrar basvurdum ve ve 2 aylık yatmış 960 tl hayırlı olsun sevindim senin adına mayıs ayı bası dogum yılının son rakamına göre cekersin umarım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt