Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı başvurusu için yeniden GSS gelir testi mi yaptıracağım?

Çok sagol teşekkürler ederim ben subat 18 de basvuru yaptım bugun sonuçlandı devam ediyor yazıyor sadece 3 aylıkmı oluyor onu anlamadım

Ebru101

Red gelmeden falan olduysa gec kalmışlar 1 ay içinde sonuclsnması lazımdı bence mart ve nisan alırsın sadece

Red gelmedi yogunluk vardı ondan dolayı geç geldiler

Ebru101

3 aylık 1440 tl alırsın sanırım e devlette toplam ödeme tutarı kısmında —- yazıyordur

Aynen öyle miktar yok sadece devam ediyor yazıyor 😁 sizde acaba mayıs ayı için ödemeler gözükmeye basladımı

Bende yazmıyor yardımın durumu devam ediyor yazıyor... yanılmasam haziranda 4 aylık alacam

Ebru101
e-devlette aylık durumu" devam ediyor" yazıyorsa 2022 aylığın baglanmış, hayırlı olsun.
ödeme tutarında ödeme miktarı yazmıyorsa mayıs'ta ödeme alamayacağın anlamına geliyor. ödemeni haziran'da alacaksın.

ne kadar alacağına gelince. vakfın kanun ve yönetmelik dışı yaptıgı bilinçli hata yüzünden haziranda 2 aylık alacaksın.

neden mi?

önceki sayfada şöyle yazmışsın:
[SIZE=1]"@-mka Başvuru, Mütevelli Heyeti günü girilmiş olup heyet tarafından görüşmeden sonra kayıt girilecektir yazıyor başvuru durumda daha ne kadar sürecek bu iş"[/SIZE]

ayrıca şurada da onaylanan tarihi yazmışsın: "[SIZE=1]Şimdi benim basvuru tarihim 18.02.2019
Onaylanan tarih 26.04.2019 kaç aylık maaş yatacak birde mayısta alabilirmiyim[/SIZE]"

bu yazdıkların kesin bilgi ise, vakıf senin başvuru tarihin olarak vakıf mütevelli heyetinin toplanma gunu olarak belrlemiş ve kaydını da görüşme sonunda gireceğini vurgulamış. vakıf bu şekilde yaparsa başvuru tarihin nisan ayı olarak belirlenmiş olacak.
bu durumda da bu ayı takip eden 1 mayıs'tan itibaren sana ödeme yapılacak. haziranda mayıs ve haziran ayı toplamı olmak üzere 2 aylık maaş ödenecek sana. hakkını ustaca gasp ediyorlar yani bu şekilde.

bu yaptıkları işlem hem kanuna hem yönetmelike aykırı bir işlem olup yasal değildir.

Kanun ve yönetmelik gereği başvuru tarihini takip eden ay başından itibaren ödeme başlatılır. yani başvuru tarihini takip eden ay başı aylık başlangıç tarihidir.

sen 18 şubat'ta başvurmuşsun. bu durumda başvuru tarihin 18 şubat olmak zorunda kanun ve yönetmeliğe göre. başvuru tarihin şubat olunca aylık başlangıç tarihin de 1 mart olacaktı ve sana 1 mart'tan itibaren ödeme yapılacaktı kanuna göre.
kanun ve yönetmeliğe göre hareket etselerdi sana haziranda mart,nisan,mayıs ve haziran olmak üzere 4 aylık ödeme yapılacaktı.

ama vakıf öyle işgüzarca davranmış ki senin 2 aylık hakkını gasp etti.

bu konuda bazı vakıflar vatandaşın hakkını kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak bu şekilde haksız yere gasp ediyorlar. bu işlemlerin mevzuata aykırı oldugunu, haklarını aramaları gerektiğini gerekirse mahkemeye gitmelerini söylememe ragmen hiçbir uyeden çaba yok.
tabi hiçbir vatandaşın vakıfları mahkeme ile tanıştırmaması yüzünden de vakıflar bildiğini okumaya devam ediyor.
yani bugün senin 2 aylığın gasp edilirken,
senin sessizliğin,
başka bir gün başka bir vatandaşın cebinden aylıklarının gitmesine sebep oluyor.

suskunlugunuz sadece size kaybettirmiyor, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara kaybettiriyor.

o yüzden özetle şunu diyebilirim bagıra bagıra.

senin 2 aylık ödemeni haksız yere ödemeyecekler. sen de susarsan vakıflar korkusuzca yasal olmayan işlemlerine devam edip duracak.
bu cesareti susan siz vatandaşlardan alacak hep.

ben yine de hakkını araman için bilgilendirmemi yapacağım.
susmayı reddediyorum!
2022 aylıklarına itiraz yollarında usül ve esaslar hakkında bilgi notu

Sagol ablacım yapacak bişi yok onların insafiyetine kaldık desene

onların insafına kalmak zorunda değilsiniz.
onlar kim yahu? kanun mu yönetmelik mi devlet mi? ki onların insafına kaldığınızı dile getirebiliyorsunuz.
verdiğin bilgiler doğruysa, vakıf açıktan senin başvurun 18 şubat olmasına ragmen başvurun olarak sisteme nisan ayını girmiş. 2 ay hakkını gasp etmiş şimdiden.
cebinden çıkmıyor o para ki onların insafına kalasın!

onlar sana sadaka veren biri konumunda değil. onlar 2022 sayılı kanun ve ilgili yönetmelike uygun işlem yapmaktan sorumlu kişiler.
ama siz bunu kabul etmiyorsanız vakıftakileri devlet tanıyıp insaflarına razı iseniz siz de bu yanlışı yapan vakıflar kadar gözümde suçlusunuz.

vakıfları sadece hükümet ve bakanlık değil siz de şımartıp bu kadar yanlış işlem yapmasına izin veriyorsunuz.

bakanlık sorgulamıyor soruşturmuyor, hukumet vakıflar ne yapıyor bakmıyor, vatandaşın hakkı umurunda değil.

batsın böyle sistem!

Şimdi abla şikayetçi olmam için ödeme gününü kesin beklememmi gerek yoksa hemen gidip soruşturmammı gerek şimdi kaç aylık oldugunu kesın bılmıyorum 18 subat vakıf basvuru tarıhım var

Ebru101
ödeme gününü bekleyıp maaşınzı alıp noksanlık varsa ona göre şikayetçi olun .

Kalem

Madem öyle kalem hanım bide ben sorayım o halde ben kasım 5 te basvuru yaptım Aralık ta red geldi yılbasından sonra sanırım şubat ayıydı kişi başı gelir 609 tl oldugunu ögrendim tekrar gittim neden tekrar geldigimi sordu bende kişi bası gelir artmış ben de gecmedigimi düşünüyorum dedim tamam bizde kaydın var 1 sonra gel dedi sonra nisan 9 da 960 tl yatmış 55 oran var benim yani 2 aylık yatmış e devlette hala kasım 5 basvuru olarak kalmış benimkinde bi sorun varmı sizce

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt