Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Engelli Aylıklarıyla ilgili Kanun Değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

sabahtan bu yana alo 144 u ısrarlı aramama ragmen devamlı mesgul dusuremıyorum. buna alternatıf bır no varmı? yada SYDV merkezden ulasabılırmıyız yardımcı olurlarmı?

SAĞLIK, YAŞLI VE ENGELLİ YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI
Sami ÇETİNKAYA
Daire Başkanı
0312)7058047
Oğuz ÖZDEMİR
Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı
0312)7058025
A. Banu ACUN
Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı
0312)7058026
Nejla YARICI
Aile ve Sosyal Politikalar Uzm. Yrd.
0312)7058153
İlhan UĞUN
0312)7058038
Hulusi GÖLPINAR
0312)7058165

kalem abla benim arkadaşım daha önce alıyordu raporu süreli olarak sistemden düştü aylıgı durdu sevk alıp vakıfa teslım ettı daha önce 2 sefer mutevelli heyetınden red kararı cıkan itiraz sonrası kabul edilen ilk başvuru yapıldıgında gerıye dönuk ödeme alırmı itiraz dilekcesi verırse hesaplamaya göre eve 500 tl giriyor 5 kişiler başka geliri yok bu eski yasaya göre red kararı cıkabilirmi
bide bu üstekki adres ne işe yarar ne gibi bilgi verırler aydınlatırsan daha iyi olur

daha 10 gun once 60/c-3 2022 65yaş gorunuyor ve saglık provızyonum acık faydalanabılır. durumum bugun e devlet ın SGK sayfasında (60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.) goruluyor. :eek: ne oldu bu 10 gunde yonetmelık mı degıstı? yenı kanun mu cıktı anlamıs degılım. konu hakkında bılgısı olan arkadaslar paylasabılırmı acaba rıcamdır.

hakan gedik,
2022 aylığınız kesilmiş olabilir. GSS tesciliniz artık 2022 aylıkları için olan 60/c3 üzerinden değil 60/ g üzerinden olduğu görülüyor.
ALO 144'ü arayıp aylığınızın kesilip kesilmediğini bir sorun. Sorun yoksa SGK İl Müdürlüğünden bilgi alın. Ya da en iyisi vakfa gidin. 2022 aylığı alıyorken 60/g üzerinden GSS'lı olamazsınız çünkü.
Once ALO 144'ü arayın 2022 aylığınızın kesilip keislmediğini öğrenmeye çalışın.

eskiden asgari ücretin üçde ikisiydi gelir olayı vardı biz o şekilde başvurduk zamanında
bu af geldi deniyor. bize bir ceza gelir mı 230 tl yüzünden bu af geçmişte aldığım maaşlar için mı geçerli yoksa bizi kapsamaz mı

alo 144 e ulasamıyorum kalem hanım devamlı mesgul. ve ben basvurumdan ıtıbaren ( 2012 mart) ne toplu odeme nede maas almadım.

bu af 2. Ağustos 2013 tarihinden önceki borçlar için geçerli. 2022 aylığını yersiz alanlar için o tarihten önce.
sekobaba, sen hangi aylıktan bahsediyorsun? bU af 2022 aylıklarıyla ilgili.
230 lira vs nedir ne demek istedin anlamadım detaylıca anlatsana.

hakan gedik, ALO 144 hep meşgul böyle surekli arayıp düşürmeye çalışın ya da vakfa gidip durumunuzu öğrenmeye çalışın . Hemen gidip bilgi alırsanız iyi olur. Hafta sonuna kalmasın. Gelişmelerden haberdar edin lütfen sorun neymiş ona göre tekrar inceleyelim buradan durumunuzu.

Kalem;

şöyle ben 2022 aylığı alıyorum 6 senedir ozaman başvurduğumuzda eve düşen gelir asgari ücretin 2sini aşmayacak denmıştı ve aylığım yıllardır alıyorum , yeni düzenlemeye göre bu tuttar düştü ve bana hiç denetleme birşey gelmedi ve halen almaya devam ediyorum şuanda babam 1200 tl civarında emekli aylığı alıyor annem ev hanımı bende tek 2022 aylığı alıyorum bu durumda sınırı aşıyorum.
almaya devam mı edeyim onlar kesene kadar yoksa iptal mı edeyim , ceza gelir diye korkuyorum af olayı nasıl peki işte 2 ağustos öncesinden bana borç çıkar mı yoksa ondan sonra aldığım maaşlar için mı borç çıkar ? yani illa 2 ağustosdan önce mı ceza kesinleşmeli :confused:

Yok, hiçbir zaman 2022 aylığı için muhtaçlık sınırı asgari ücretin üçte ikisi olmadı. Öyle bir şey yok. Ama daha onceki mevzuatlarda nafaka yukumlusunden alınan yardım miktarına bakılıyor onun giderleri düşülüyor ve engelliye yapabileceği yardm miktarına bakılıordu. O yuzden sana baglanmış yani.
Yok korkma ceza gelmez sana:)
Sigortalı olmadıysan, istege baglı prim yatırmadıysan sigortalı çalışmadıysan yersiz ödeme soz konusu değildir ve ceza gelmez.)
Sadece hanenizin gelirlerini hesaplarlar, kişi başına düşen aylık gelir 243,43 liranın ustundeyse maaşı keserler.
Muhtaçlıktan çıktıgın için yani. yukarıdaki anlattıgım sebepler yoksa ailenin gelirinden dolayı sana bu şartlarda ceza gelmez rahat ol:)

alo 144 yada olmazsa SYDV kurumundan bılgı almaya calısagım kalem hanım durum netıcesını burada yazarım. bılgılendırmelerınız ıcın tesekkurler kolay gelsın.

144 Meşgule Alınıyor . Eminim Bu Bilerek Yapılıyor . Kafalarına Göre Hattı Açıyorlar Kafalarına Göre Kapatıyorlar . Aslında Şikayet Edecen Bunları

kalem hanım 18 yaşından büyük ağır özürlü engellilere her ay maaş bağlanacak haberleri doğru mu, ne zaman yürürlüğe girecek?

Üst Alt