Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı için ceza kesildi. Bu parayı ödemek durumunda mıyım?

KESKİN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SGK'lı olup 01.06.2008 tarihli yasadan sonra engelli maaşı alıp maaşın iptali için SGK'ya bildirimde bulunulmadıgı için tarafıma alınan paranın cezası yani geri ödenmesi için SGK'dan yazı gelmiştir.

Bu cezanın ödenmesi gerekmekte midir yoksa iptali için neler yapılabilir.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Tşk.

01/09/2008 tarihinde sigortalı olup 01/06/2008 ve 01/08/2009 tarihleri için ceza kesildi. yardımlarınız lütfen...

Bu durumda yapabileceğiniz hiç bir şey yok. 17.4.2008 tarihinden öncesi için borç tahakkuk ettirilseydi, o borçlar için itiraz edilebilirdi, ama bu haliyle borcu ödemekten başka bir şansınız yok. Maliye'ye gidip ödeyebileceğiniz taksitlere bölünmesi için girişimde bulunabilirsiniz...

Annemede 5000 lıra gıbı bır ceza geldı ama henuz odeyemedık odememızde cok zor bu konu ıle son durum nedır.ceza evındekı suclular bıle bosaltılırken ozurluler mı yatacak bosalan yerlerde anlamıs degılım dogrusu.ben okumus bır ınsan olarak bıle anca bunun haksız bır alım oldugunuz ceza gelınce fark ettım dıger engellı kardeslerım nasıl farketsın anlamıs degıım dogrusu.devlet fark edemıyorsa bunu engellı vatndas nasıl farketsın.devlet bırıken borclarını engellıye mı odetecek

banada 600 lira kdar bi borç geldi...belge elime geldikten 2 gün sonra maliyeye gittim henüz bi borç yok denildi sistememi girmemiş olabilir ???

engellılere gelen su para cezaları varya o ne asamada bılgısı olan var mı arkadaslar

Torba Tasarı olarak bilinen bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili tasarıdaki 2022 sayılı Kanun'a göre yersiz ödeme yapılan aylıklara yapılan %50 faizlik cezadan vazgçilmesine yönelik düzenleme ve borçların yeniden düzenlenmesini içeren ilgili maddeler, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Fakat henüz bu tasarı yasalaşmadı.
Tasarı yasalaştıktan sonra muracaat ettiğiniz takdirde ilgili mevzuata göre borcunuz yeniden düzenlenir.
Bunun için tasarı yasalaşana kadar beklemede kalmaya çalışın.

2022 maası cezası

bu maaşa gelen cezaların engellı maasına yanı tamamen af gelme olasılıgı var mı pekı

bu engelli maaşı için icara veye uyarı herhangı bırsey gelen var mı arkadaslar

Nurdane, tamamen af gibi bi olasılık sözkonusu değil. Sadece borcunuzu yeniden yapılandırmanız söz konusu olacak. İlgili değişiklik, yürürlüğe girdikten sonra grekli duyuruları duyurruz, siz de muaracat eder borcunuzu yeniden yapılandırırsınız. Bu şkilde yersiz ödenen her aylık için ödemek zorunda kaldıgınız %50'lik faizi ödmeyecek ilgili değişikliğe gore borcunuz yeniden yapılandırılacak.
Anenizin aldıgı 2022 aylıgı hangi gekçeyle kesildi?
Borcunuz için şimdilik şunu yapabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/202...n-borcun-taksitlendirilmesi-icin-dilekce.html

Bayram, bilemiyorum. Şimdi durum ne? Sorunu hallettin mi?

her halikarda o borcu ödetiyorlar.ister peşin ister taksitlendirin.ama sonuçda ilgilenin önemsememezlik yapmayın.en azından önden bir mebla yatırılsa bile bu bile ilerde olabilecek durumlarda hafifletici sebep olarak gösterilebilinirmiş.bana memur öyle demişti.

şuan hiç bir gelirim yok 2022 ye başvurdum kabul olmuş!!!onun ne faydası olcak işe girmem gerekiyor acilen oda yok!,napacamı şalırdım mal müdürlüğündeki çalışan 3500 liralık mevlayı ancak 5 e bölerek taksıtlendirebilirim dedi ben dedim nasıl olcak bu hiç bi gelirim yok dedim,oda dedi 2002 den keserler dedi, iyi artık 500 yıl ben 2022 den geçinirim hem bide ordan cezayıda kestirttiririm ooh ne güzel valla iş arıyorum acilen oda yok ben napıyım kara kara düşün dert bir değilki birine yanasın , kafamı alıp çıkıyorum uzuunca bi yürüyüş yapıyorum göya kafayı dağıtcam ama yoldada yol bitmiyor düşüncelerde bitmiyor hersey inanın üst üste geldi geçtiğimiz aylardada bikaç talıhsızlık şanssızlık yaşadım iyice batmaya doğru gidiyozya hadi hayırlısı iyi yolculuklar diyorum kendime!!!

Yakında Torba Tasarı olarak bilinen yasa tasarısı yürürlüğe girerse borcunuzun içindeki %50'lik faizleri ödemekten kurtulacak ve borcunuz, başvurmanız halinde ilgili yasa tasarısı ilgili hükümlerine gore yeniden yapılandırılıcak. Bu durumda borcunuzda bir azalma sözkonusu olur. Hiç olmazsa bu şekilde sıkıntınız biraz azalır.
Yakın zamnda inşalah bir iş bulursunuz daha rahat nefes alırsınız...
Fakat işe başlarsanız çalıştıgınızı en geç 90 gün içinde bildirmek ve aylıgınızı durdurmakla mükellefsiniz. Yoksa tekrar ceza alırsınız kanuni faiziyle birlikte.

bu ceza bize de geldi mal müdürlüğü ile görüşüp 4200 tl olan borcu 42 vade yaptık ödemeye başladık. mal müdürlüğü istese size de yapar uygun taksit.

Peki Kalem;
arkadaşım bu tasarı ne zaman yürürlüğe girecek?
Daha zamanı varsa bizim borçlar iyice kabarmasın.
Üstüne iyice faiz binerse vay halimize o zaman.

Tasarı halen TBMM Genel Kurulunda görüşülüyor. Görüşmelerin 10 şubata kadar tamamlanması gerekiyor. Meclisten geçtikten sonra gerekli prosedurlerden sonra Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla yürürlüğe girer.
Tahminim Şubat sonuna kadar yetiştirileceği yönünde...

Sayın MELEK hanım,
Sizin bu dediğiniz torba veya çuval yasa artık ne diyorsunuz bu zımbırtıya bilmiyorum ama bu yasa şuan hazır durumda ama meclisten geçtiği günden sonra resmi gazetede yayımlandığı tarihten sonra resmiyete dökülür ve geçerlilik süresi başlar. Ve bu yasada olduğu gibi geçmez bu kesin.Öylede böylede arkadaşlar benim gibi başka geliri olmayanlara sözüm yastık yorgan temiz çamaşırlarınızı hazır edin. birde kitap alın cezaevinde ihtiyacınız olucak çünkü ödeme imkanı yok.

Anlamadım Hakan... Sizin de SGK'na borcunuz var? 2022 aylıgı mı alıyordunuz sonra ceza mı gldi size?
Hemen kötü şeyler düşünmeyin... Her sorunun bir çözümü vardır elbet.

01.07.1976 Tarihli 2022 Sayılı Kanuna Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi” ekte sunulmuştur.

GENEL GEREKÇE
2022 sayılı Yasa kapsamında;
a) Aylık bağlanmaması gerekirken aylık bağlananlara,
b) Başlangıçta aylık bağlama koşullarına sahip olduğu için aylık bağlananlardan, daha sonra
aylık bağlama koşullarını yitirenlere,
yapılan ödemelerin geri istenmesi, sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü bu kişiler bağlanan aylıklarla tasarruf yapmak bir yana, aylık harcamalarını dahi karşılayamaz durumdadırlar. Açlık sınırının altında bir yaşam süren bu kişilerden, harcadıkları bir paranın geri istenmesi, doğal olarak ödenememe sonucunu doğurmaktadır. Kaldı ki sosyal devlette, bu paranın geri istenmesi doğru da değildir.
Bu kişilere ödenen aylıkların sembolik olduğu bir gerçektir. Nitekim bu Yasa kapsamında (Ekim - 2006 itibariyle) üç ayda bir;
• Yaşlılık aylığı 206,78 YTL, (Aylık ortalama 68.93 YTL)
• % 40-70 özür grubunda olanlara ödenen aylık 610.02 YTL, (Aylık ortalama 203.34 YTL)
• % 40-69 özür grubunda olanlara ödenen aylık 406.68 YTL, (Aylık ortalama 135.56 YTL)
Ödenmektedir.
Bu sembolik ücretlerin geri istenmesi toplumda ciddi sosyal yaraların açılmasına yol açabilecektir. Yasa teklifi ile bu sosyal yaranın kapanması amaçlanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 606)
MADDE GEREKÇELERİ
Madde 1-
Madde ile gereken koşulları taşımadığı halde aylık bağlandığı veya söz konusu koşulları yitirdikten sonra aylık ödenmeye devam edildiği anlaşılanlara, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar yapılan yersiz ödemelerin geri alınmaması amaçlanmaktadır.

Madde 2-
Yürürlük maddesidir.

Madde 3- Yürütme maddesidir.

ben gelen cezanın bir kısmını 2010 nun ekim ayında ödemiştim.o zamandan bu yana ödeme yapmamıştım.bugün nöbetçi sulh hukuk mahkemesinden kağıt geldi.avukata danışacağım neticesini yazarım arkadaşlar.

20 nisanda mahkemem var:( bu konuyla ilgili.

Mahkeme sonucunu bizimle paylaşırsanız seviniriz.

avukat tutmadan kendi savunmamı iyi yaparsam en azından ana parayı ödeme durumum varmış.yoksa her halukarda davayı kaybedebileceğim söylendi bir tanıdık hakim arkadaşa danıştık.ama kötünün iyisiyle kurtulma durumum varmış.20 nisanda bir gireyim bakalım sonucu yazarım arkadaşlar.

sımdı bu borc var engellı maasına gelen dıyelım kı bu yapılandırma dan yaralanmadık borc 5000 bundan sonra 5000 uztune zaman var mı pekı

merhaba mahkeme sonucu ne oldu.bende 1 taksit ödedim gerisini ödeyemedim acaba mahkemeden yazı gelirse burcum çoğalırmı nasıl bi yöntem uygulamalı 12 taksit yaptılar vazla yapmadılar.

merhaba.bende yersiz ödemeyi aftan faydalandım ve ilk taksidi ödedim ama digerlerini ödeyemedim.beni mahkemeye verirseler sonum ne olur acaba?

mrb.bende 2022 yersiz ödeme cezası aldım maliye kaymakamlık her yere gittim ama yasal en vazla 12 taksit yapacaklarını söylediler bende ilk taksidi ödedim nisan ayında mayıs haziran temmuzda ödemedim ödemem olanaksız beni mahkemeye verirseler nasıl bir ceza alırım.ceza evinde ne kadar yatarım acaba yatarsam burçtan kurtulurmuyum yoksa gene ödeyecekmiyim..tşk

Teslim, öncelikle şunları söyleyim...
Borcundan dolayı hapse düşmezsin. Zaman aşımı dolana kadar ancak takip edeblirler ama borcundan dolayı cezaevinde yatmazsın. Böyle bişi sözkonusu değil. Fakat tekrar ediyorum takip ederler. O yüzden hukuki süreç başlarsa yazışmalara göre hareket edersin. Gerekirse her adımda sorarsın. Şimdi fazla yapabileceğin bişi yok sanırım. Paran yoksa canını verecek değilsin.
İstersen yeniden şartların uygunsa 2022 aylığına başvur, borcunu baglanan aylıgının bir kısmından tahsil ederler.
Sanırım 6111 sayılı yasa kapsamında yenidne yapılandırmadan yararlanıp taksit yaptırmışsın. Bu durumda taksitleri zamanında ödmediğinde hakkını kaybediorsun diye aklımda kalmış ama bundan tam emin değilim.
Birazdan bu konuyla ilgili araştırıp paylaşırım burada.

çok tşk..aftan faydalanıyorum..o verilen ücretle istanbulda geçinmek mümkünmü ben çalışıyorum 1998 den beri affa uğradım ama dediğim gibi taksidi uzatmadılar 12 taksit yaptılar.ben ilk taksidi ödedim..sonrakileri ödeyemedimm.adı üztünde sakatlık maaşı bence tüm çalışanlarada vermeleri gerekir..bu devlet tarafında sağlanan bir yasal hak olmalı çalışmak ayrı olmalı..teklif yasası vermek lazım meclise hem bu maaşı alacak engelliler hemde çalışmaları lazım bize sağlıklılardan daha çok para lazım..sağlam aldığı parayı kendisine yada ailesine harcıyor ama biz sağlığımıza harcıyoruz..imza kampanyası başlatmak lazım o kadar engelli millet vekili var.yapsınlar artık bişeler.savolsun lokman ayva güzel şeyler yaptı ama yeterli degil bu taze vekillerdende bekliyoruz

berke, 6111 sayılı yasa kapsamında borcunu yeniden yapılandırdıysan bu düzenlemeden sonra böyle bir yapılandırma süreci ya da af zor gelir. O yüzden borcunu taksitlendirdiğin yere en kısa sürede git ve borcun için şu anki sürecini ve sonraki olası sürecini tam ögren. Üç taksiti ödememişsin zamanında. Bu yapılandırmadan kaynaklı hakkını kaybetme. Ödemediğin taksitlerden dolayı gecikme faizi zammı işler. Bir de ustune bu yasa dolayısıyla kazandıgın hakkı kaybtmek var... 6111 sayılı yasayı araştırıp kafayı yiyemem:)
sana tavsiyem git taksitlerini yapılandırdıgın yere seni bekleyen sureç hakkında tam bilgilen ve ne yapacagını yapabileceğini tam ögren. Yapılanmadan kaynaklı hakkını kaybetmemek için elinden geleni yapmaya çalış.
Çalışıosun anladıgım kadarıyla, borcunu ödemeye çalış. Borcunu ödeyemior olmaktan dolayı hapis cezası aalmazsın ama o borcu maliye alana kadar takip eder, gerekirse hukuki süreci başlatır borcun kat kat artar çalışırken de malın olunca da seni rahat bırakmaz. Hacze kadar gidebilir...
Şu borçtan makul bir ödeme planıyla kurtulmak senin için en iyi yol...

ben yazarken yazmışsın berke. yazdıklarını şimdi ben yazımı gönderdikten sonra okudum. Sen hangi tarihlerde yersiz ödeme cezası aldın? Hangi tarihlerde borcunu taksitlendirdin? Yoksa 6111 sayılı yasa kapsamındaki yeniden yapılandırma sürecinden faydalanmadın mı? Şu konuyu tam açsana bi?

1998 den almaya başladım..taki 2009 eylül ayına kadar devlet af çıkarmış 2008 den sonra 2600 lira bunun %50 sini almamış bende gittim taksitlendirdim..o tarihten sonra o kadar alıp almadığımıda bilmiyorum bana yazı gelmedi maaş yatmayınca araştırdım yersiz ödeme yazısı gönderildi diyor..eve maliyeden yazı geldi gittim aftan faydalandım nisanda..1.taksidi ödedim gerisi yok..12 ay taksit fazla olmadı...ödemesem eski burçlarımıda alırlarmı...12.taksidin sonunda gidip hepsini kapatsam olurmu...gecikme faizi ne kadar olur..tekrar af çıkarmı:)
tşkler ilginiz ve alakanız için

Af 2022 sayılı Kanun kapsamında 8.5.2008 tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti. Dolayısıyla sgk yersiz ödemelerde Haziran 2008 tarihi önceki yersiz ödemelerden kaynaklı borçları tahsil edemez zaten. Ama Haziran 2008 sonrasında yrsiz ödeme oluşmuşsa bunu borç olarak tahsil ediyor.
Şunu dogru mu anladım berke?
Senin Haziran 2008 senesinden önceki borçlarının tahsilinden aftan dolayı vazgeçildi ama SGK, haziran 2008 tarihi sonrası borçlarını yersiz ödemeden dolayı tahsil etmeye kalktı sana yersiz ödemeden dolayı borç yazısı yazdı. Hazşiran 2008 tarihinden sonraki borçlarının tutarı da 2600 Tl ediyor.
Yine anladıgım kadaryla sen Mayıs 2008 tarihinden sonra ya çalışmışsın ya sigortalı olmuşsun. Bundan dolayı borç yazısı gelmiş sana.
Şimdi anlayamadıgım kısmı şu: Sen bu Nisan ayında mı borçlarını 12 taksitl yapılndırdın? Borcunu yapılandırmak için 6111 sayılı yasadan mı yararlandın? Yani torba tasar adıyla bilinen yasadan mı yararlandın taksitlendirdin borcunu?
Eger taksitlendirme yapılırken P'lik faizden vazgeçilmişse demektir ki sen torba tasarı olarak gündeme gelen 6111 sayılı yasadan dolayı yeniden yapılandırmadan faydalanmışsındır demektir.

NOT: Affı unut:)

Üst Alt