Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı için ceza kesildi. Bu parayı ödemek durumunda mıyım?

evet 6111 torbadan faydalandım..bakalım ne olacak yıllarca aldım aslında ödeme gücüm olsa az bişe ama genede yok 21 yıldır çalışıp ayın sonunu getiremedim ne yapalım kısmetimiz bu kadar..

merhaba

konuyu araştırdınızmı yersiz ödemede taksitleri ödemeyenlerin durumu ne olur acaba

berke, bu konuda cevap yazmıştım ya. Ben 6111 sayılı yasa kapsamındaki yenideen yapılandırma ile ilgili olarak araştırmam gerekir demiştim. Sonra 6111 sayılı yasayı tarayarak kafayı yiyemem demiştim.
Yersiz ödeme ile ilgili borçlarını yeniden yapılandırmışsın. Bu durumda yuzde ellilik faizden kurtulmuş oluyorsun ve borcn indirimli olmuş oluyor. Bu yeniden yapılandırmadan kazandıgın hakkı öldürme diyorum tekrradan. İki üç taaksit ödememişsin. İşte bu durumda 6111 sayılı yasa gereğince yeniden yapılandırdıgın borç taksitlendirmenin akibeti konusunda bişi diyemem diyorum. Bu yeniden yapılandırdıgın taksitlendirmenin akibetini en kısa sürede öğrenmeli ve ne yapabileceğini öğrenmelisin. BU hkakını kaybetmemeye çalış. Ama işte bu yeniden yapılandırma ile ilgili taksitlerini ödemediğinde bu hakkını kaybedip kaybetmeyeceğini bilmiorum.
Yeniden yapılandırma sürecinde borcunu taksitlendirmişsen taksitlendirdiğin yere git durumun hakkında bilgi al ve yapabilceklerini öğren.
Aksi takdirde yeniden yapılandırma hakkını kullanmaz taksitlerini ödemez hakkını kaybedersen bir de yuzde ellilik fazilerle ugraşma. Bu işler karışık.
Her halukarda borcun takip edilir. Bunu bil lütfen. Ustelik ödemediğin süreç içinde gecikme faizi de işletilir..
O borcu snden tahsil edene kadar takip ederler seni. Hacze kadar gider bu iş.
Ancak zaman aşımına gelindiği noktada takibin bırakılabilir. O zamana kadar takip edilirsin.
Kısacası ilk işin gidip şu taksitlendirdiğin yerden detaylı bilgi almak.
Ha ödemediğinde "durum ne olur?" diyorsan bir avukata danış derim. Yaani burdan benim sana soyleyeceğim başka bişi yok.

Dediğim gibi iki üç taksit ödemeyince "yeniden yapılandırmadan kaynaklı" hakkının akibeti ve konu hakkında bilgim yok. Bunu taksitlendirdiğiniz birime giderek sorun ve detaylı ögrenin. Süreç hakkında tam bilgi alınız. Ogrendiklerinizi burada da paylaşırsanız sizin durumunuzda olan arkadaşlar için faydalı olur hem.
En kısa sürede borcunuzu taksitlendirdğinzi birime giderek etraflıca bilgileniniz. İnanın şu süreçte menfaatinize en uygun ödeme şekli bu çünkü.

çıraklıkta iş kazası geçirip sakat kalan çocuk babasının sgk sından maaş alıp, sonradan işe girip çalıştığı zaman ödemenin adı yersizmi olur. hak sahipleri arasında bölüştürülen para nasıl olurda tamamını geri talep ederler. torba deyil çuval yasa çıksa yinede haksızlık diz boyu...

Arkadaşlar bugünden önce yersiz ödeme konusu olanlar yani borcu olanların borcu silinecek ilgili kurum tarafından.:)

Üst Alt