Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı için gerekli belgeler nelerdir?

Konular
40
Reaksiyonlar
14
Engelli maasi icin nereye basvurulur.bide engelli kimlik karti icin nereye basvuracam bilgisi olan bar mi

engelli maaşı için sosyal yardımlaşma ya başvuracaksın raporunla birlikte. engelli kartı için sosyal hizmetler kurumuna gideceksin. 1 hafta içersinde teslim ederler.

Psikoterapi
engelli maaşı için sydv ye başvuruluyor.engelli kimlik kartı başvurusu e devlet üzerindende yapılabiliyor

-mka
Sosyal yardım işaretli değilse kabul etmiyorlar. Benim başvurumu kabul etmediler.

engelli maasi

Gelir testi sonucum asgari ucretin 1/3 ü kadar sizce engelli maasi alabilir miyim bilen var mi ? Bide engelli kpss ye basvuracam nezaman nereye basvuracam bilen var mi? Engelli karti için gerekli evraklar ve nereye basvuracam bir arakadas. Sosyal hizmetlere basvuracan dedi engelli karti icin bilen varsa cvplasa sevinirim.

Gelir testi sonucunuz G0 ise size ve gereken evraklar(heyet raporu, vesikalık vs) tamamlanırsa 2022 aylıl bağlanır.

3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bu sınav ortaöğretim, ön lisans veya lisans diplomasına sahip olan özürlüler için eğitim durumları ve özür gruplarına göre hazırlanan sorularla ve sınava girecek kişilerin ulaşabilirlik şartları göz önüne alınarak yapılır. Belirtilen eğitim seviyesi dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41 inci maddesine göre asgari eğitim şartını sağlayanlar, kura sistemiyle alınır.

Sınav veya kura sonucunda yerleştirme yapılacak olan kurum tarafından oluşturulan 5 kişilik bir komisyon kişinin fiziki engel durumunu, yapacağı işin fiziki gerekliklerine uygun olup olmadığı yönünden değerlendirir, sınavda yüksek puan almış olmak tek başına atama için hak sağlamaz.

Öncelikle engelli kartı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gitmeniz gerekmektedir lakin gitme imkanınız yok ise e-devletten " Engeller için kimlik kartı ön başvurusu" portalından yapılabilir.

Gerekenler;
Sosyal Politikalar bakanlığina gidicek iseniz
Akli dengesi yerinde olan engellilerin eğitim durumunu gösteren belgeler. Engelli bireylere ait son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf. Engelli raporu için doldurulan güncel başvuru formu. Engelli raporu için başvurulan hastaneden alınan muayene ve test sonuçları

Gidemeyeceksiniz

Edevletten adres bilgilerini doğrulayınız yeterlidir.

Yanlış bilgi engelli kartı için sosyal politikalar bakanliğı muhatabı sosyal hizmetler daha farklıdır.

Oranınız kaçtı ve ağır engeliniz var mıydı?

Tesekurler mert taha gelir testim
G0 dir.alacam yani maasi peki vesikalik fotograf me oluyor.

Yuzde 58 2 yil sureli bipolar bozukluk

Evet yasal olarak bu aylık hakkınızdır , muhtaçlık sınirında olduğunuz dosyalarda ektedir. 2 adet vesikalık yeterlidir. Ancak en son 6 ay içinde çekilmiş olması yada elinizde varsa ve yüzünüz saçınız fotofraf iel aynıysa eski vesikalık olabilir kurum kabul eder

Engelli oranınız % yüzde kaçtır acaba ağır engeliniz var mı?

Tamam vakıfa heyet raporları ile birlikte kaymakamlik vakifina beyan edin ve bildirin ayda 661₺ alma hakkınız vardır. (bkz. 2022 sayılı kanunlar)

Önemli değil bugün gitme zaten kurumlar kapalıdır yarın bence halletmeye calış vasin varsa o halletsin muhakkak

@-mka
Sosyal yardım işaretli değilse kabul etmiyorlar. Benim başvurumu kabul etmediler.
başvurudan evvel hastaneye rapor almaya gidion.orda raporu alma gerekçeni söylicen.maaş,sosyal yardım engellı kımlık kartı ötv muaf araç alımı vs.kısaca raporu alma sebebını söyluon orda başvurdugun belgeye bunları yazıolar

Kafam Karisti simdi Ben sadece engelli raporu alacagim dedim.ne icin alacagimi soylemedim acaba doktor ne islemistir kagida yazmiyor acil cevap

Mka dedigin dogru mu simdi

Raporumda kismi bagimli yaziyor

Ben doktor a soylemedim raporu nicin alacagimii ne olacak simdi

benim rapor yanlış çıkmış dilekçe verdik yeni rapor çıktı kısmı işaretlemişler tam bağımlı dememişler düzelttiler

rapor cikarma sebebi

Raporu almadan once doktor a soylemedim raporu sunun icin kullanacagim diye ne olacak simdi rapid cikti ama kafam karisik

dilekçe verip itiraz etmeyi dene birazda nette araştır

Raporda yazmiyor nicin aldigimi sadece kismi bagimli yaziyor ne olacak simdi ahmet t

Kismi bagimli olsa engelli maasi almayacak miyim simdi

Ahmet t cevap verir misin

alırsın yüzdesi kaç raporun ha birde gelir testine bakıyorlar

Yuzde 58

Rapid testim g0

Doktor a engelli raporunu sunun icin alacagim demedim sorun olur mu

Oturan boga cevabini bekliyorum abicim

Raporumda sosyal yardim isaretli degil

Ahmet t raporunun resmini atabilir misin lutfen acil benimkimde ne eksiklik var anlamadim

atamam kardeşim özel bilgilerim var sorun oluşabilir

Oranın düşmeden bir an evvel yeni bir heyete gir ve kullanım amacıni bildir örneğin istihdam için, örneğin ötv indirimi , 2022 aylik vs

Öncelikle heyet kuruluna 2022 aylik baglaticam de zaten onlar degerlendiriyor . Ne zaman aldın raporu

sosyal yardım için bakım yardımı vergi indirimi yazıyor

Üst Alt