Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı 2014'te aylık olacakmış üstelik askeri ücret....

bu maaşı alabilmek için ağır özürlü şartı gerekiyormu

maaşı bitirdik şimdi seneye kadar bekliyecez. 3 ay beklemek zulüm resmen

net tutar

özürlü bakım maaşı 18 yaşından küçük kişilerin net asgari ücret hesabından hesaplanır bu da 700.73 liradır 18 yaşından büyükler için ise asgari ücret 800.68 tl civarında bu haberde önemli olan engelli bakım aylıkları 2014 te hangi statüden hesaplanacak bu habere göre benim gördüğüm 18 yaşından büyükler için bir hesaplama söz konusu

aslında bu konu evde bakı maaşı bölümünde açılmalıydı 2022 maaşı alanları ilgilendirmiyor konu taşınsın

evde bakım için degil bence evde bakım zaten asgari ücret neden anlamıyorsunuz 2022 içindir

Burada kavram kargaşası olmasın

2022 Engelli maaşı zaman içersinde evrimleşerek %50 ve üzeri ağır özür yani yaşamsal aktivitelerinden bir veya birkaçını yardımsız yapamayacak durumda olanlara engel maaşı adı altında bakım maaşı verilmeye başlandı

Statü farklılığı aynı başlık altında engellileri sınıflandırıp kendi gerekli ihtiyaçlarını görebilenlere engel seviyesi değilde ne reşit olması nede kendi geliri gözetmeksizin aile geliri gibi saçma sapan yani engelin olsa dahi ailen baksın tarzı bir girişimde bulundu insanız diye geçinen reziller

Konu iki ayrı şartları içermekte

1. Bakım maaşı -- aynı adreste yaşayan ve bakıma muhtaç kişi dahil bu kişi emekli geliri olan dahi olsa o adrese giren tüm gelirin kişi sayısına bölümü ile 487 tl sınırın altın da olan kişilere veriliyor (2013 yıl sonuna kadar geçerli rakam budur)

2. 2022 egelli maaşı %40 ve üstü engelli olan ve yaşadığı adresteki kişilerin mal varlık rayiç değerlerinin bir kısmını o adreste yaşayanlara gelir kabul ediyor ve aynı adresteki yaşayan kişi sayısına bölüyor çıkacak rakam muhtaçlık sınırı olan 243 tl nin altında olması halinde engelli maaşı bağlıyor.

(Tüik Türkiye istatistik kurumu) Resmi bir kurumdur ve 2013 yılı bir çok konuda Türkiye genelinde rakam sunar ve yayınlar diyorki bu kurum 4 kişilik bir aile 1060 tl gıda almassa yani açlık sınırını 1060 olarak belilemiş kişi başı 265 tl lik gıda almassa yaşam seviyesinin altındadır. ve yine aynı hükümet muhtaçlık sınırı olarak burada dikat engelli ler için muhtaçlık sınırı 243 tl dir arkadaşlar biz engelliyiz ama aptal değiliz bunu ispat edelim.

engellı cabuk doyar, bu hesaba gore 22lıra daha azyer:confused:

Engeeli doyum oranı değilki musty 22 değil hakkı verilsin yeter bakın şu seçim geçsin 2013 ocak yönetmeliği devreye girecek ve maaş lanların %90 nı kesilecek vay demeninin anlamı kalmaz bu gün önlemi alacaksın bu veya gelecek hükümet kim olursa bizi ne kadar düşünüyorsa o kadar karşılık alır hatalımıyım buyrun siz söyleyin.

meçhul yoldaş'a katılıyorum seçimden sonra maaşların kesilme oranı daha yüksek nasılsa başa gelen istediğini almış olacak engelli ne olursa olsun

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
Teklifin ÖzetiTeklif ile, altmış beş yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere üç ayda bir toplu olarak verilen aylıkların her ay verilmesi öngörülmektedir.
Teklifin Son DurumuKANUNLAŞTI
her ay verilmesi kanunlaşmış hala 3 ayda bir veriliyor ? ben hala anlamadım bu işi herkese aylık veriliyor engellilere 3 ayda bir veriliyor hala bu büyük bi haksızlık

evde bakım 764 degilmi 765 i şubat ayındamı alıncak acaba

[FONT=verdana]2014 yılında her engelliye asgari ücret kadar kaynak verilecek...
EVDE BAKIM DEGİL BU BENCE her engelliye diyor engelli eyince bakım maaşı akla geliyor bende engellilere yapıcalk ama orana göremiş bilmiyorum[/FONT]

bakım maaşı alanlara verilecek engellileri adamdan saymıyorlar çünkü layık görmüyorlar engelliye o kadar para verilirmiy yaww diyorlar

engelliyi düşünen hiç bir iktidar görmedim ben bunca yıldır engelli olarak bir propaganda ne bilim miting yapalım o
zaman görün taşlar nasıl oynuyor yerinden, sen otur ben oturayım o otursun sonrada diyelimki bu yasalar neden çıkmıyor, birlikten kuvvet doğar arkadaşlar, 81 ildeki engelliler bir gün belirleyip o gün hepimiz ayağa kalksak sen o zaman gör ne olacağını..

engelli maaşı aylık ödenmeli evde bakım maaşı alanların ne üstünlüğü var niye diğer maaş alanlar hep ayda bir alıyor engellilere neden ırkçılık yapılıyor anlamıyorum bir türlü ..ben bu şeyi herkesten duyuyorum engelliye bakana her ay engellinin kendisine 3 ayda bir maaş vermenin anlamı yok çok saçma çok mantıksız diyorlar demekki haklıymışım

mrb asıl engellilere verecegi yerde bakım parası verıyor bu haksızlık sesimizi yetkililere duyurmak lazım

yaw düşünüyorum taşınıyorum hesaplıyorum maaş almaya daha çoooooook var evde bakım maaşı alanlar mart ayına kadar 3 maaş alacak biz daha alacağımız günü hayal ediyoruz bu nasıl işkence yaa yeter artık biyerlere birilerine bu acı durumu göstermek lazım yoksa böyle 3 aylık maaşla geçinilmez zaten o aldığım maaşı faturalara yatırıyorum elimde bişey kalmıyor yada şu evde bakım maaşı kalıdırılsın engellilere verilmesi lazım her ay diğerleri 3 ayda bir alsada olur

devlet burda yanlış yapıyor katılıyorum sana özürlüye her ay verecegi yerde bakıcıya veriyor böyle adletsizlik olmaz

MEHMET KOSAVALI;
yaw aylık 281veya 423 lırayla nasıl gecıneceksın aylıkda olsa 3/1 ını alcan.

3 ayda bir 890 tl ilede geçinilmez aynı kapıya çıkıyor .bari ayda bir versinlerde bişeye faydası olur 281 liranın

torba yasada şöyle uygulama var

YAŞLI VE ENGELLİYE HARÇLIK GELİYOR
Engellilere ve yaşlılara şahsi giderlerini karşılayabilmeleri için her yıl belirlenecek miktar üzerinden harçlık verilecek. bu ne demek oluyor acıklayabilirmisiniz acaba bizim 2022 maaşları aylık olmaz hayalmi

torba yasada yazıyor balon degil torba yasa öyle demiş

[FONT=Arial]Hükümet, yaklaşık 40 bin bakıma muhtaç engelli ve yaşlı için ilk kez "aylık harçlık" demiş ama bizi kapsıyormu bılmıyorum[/FONT]

[h=2]
icon1.png
[/h] dua20;
Haber;
icon-spoiler.png
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Engelli ve Yaşlıya Destek
35766.jpg

16 Ocak 2014 Perşembe 09:03
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı torba tasanda yer alan düzenlemelerle engelli ve yaşlılara ilişkin bir dizi yeni düzenlemeye giderken, sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti 264 milyon 739 bin 797 lira olarak hesaplandı. Tasarı ile koruma karan ol

Torba tasarının 32 bin 540 kişiyi etkilemesi bekleniyor. Tasarı ile sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti ise yaklaşık 265 milyon lira. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı torba tasanda yer alan düzenlemelerle engelli ve yaşlılara ilişkin bir dizi yeni düzenlemeye giderken, sağlanacak yardım ve teşviklerin maliyeti 264 milyon 739 bin 797 lira olarak hesaplandı. Tasarı ile koruma karan olan çocukların istihdamının desteklenmesi, korumalı işyerlerine prim ve ücret teşviki, yaşlı ve engellilere harçlık verilmesi, yaşlılara özel kuruluşlarda bakım hizmeti verilmesini içeren söz konusu düzenlemelerden 32 bin 540 kişinin yararlanması bekleniyor.
Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen maddeler çerçevesinde, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı olup da reşit oluncaya kadar Bakanlığın sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklann özel sektörde çalıştınlması halinde sigorta primlerinin sigorta işveren payı ile işsizlik sigortası primi 5 yıl süreyle hazine tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre, 2013 yılı itibariyle işe yerleştirilmek için bekleyen çocuk sayısı 4 bin 200. Bu çocuklardan ilkokul mezunu olan 626'sının tamamının, ortaokul mezunu olan 2 bin 700 öğrencinin ise yansınm 2014 yüında özel sektörde işe yerleştirilmesi planlanmakta. Bu varsayım çerçevesinde ise bir yıllık maliyet 9 milyon 773 bin 811 lira olarak hesaplanıyor.
Korumalı işyerlerine prim teşviki Torba tasanda yapılan düzenlemeyle korumalı işyerlerinde çalışan engellilerin işsizlik sigortası işveren payı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. 240 kişi bu düzenlemeden yararlanacak. Yıllık maliyeti 65 bin 495 lira olacak. Diğer bir düzenlemeyle, kontenjan fazlası olarak ya da yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin sigorta primine ait işveren hisselerinin yansı yerine tamamı hazine tarafından karşılanacak.
Yıllık maliyeti 5 milyon 510 bin 143 lira olarak hesaplanan düzenlemeden 3 bin 694 kişi yararlanacak. Korumalı işyerlerinde çalışan engellilerin ücretlerinin belli bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin düzenlemenin ise yıllık maliyeti 1 milyon 326 bin 490 lira olarak hesaplanırken 240 kişinin bu düzenlemeden faydalanması bekleniyor. 650 yaşlıya harçlık ödenecek
Tasarıda yer alan bir madde ile aynca Darülaceze'de kalan yaşlı ve engellilere de harçlık verilmesinin yolu açılmakta. 650 yaşlıyı kapsayan düzenlemenin yıllık maliyeti 972 bin 947 lira olarak hesaplandı. Aynca yaşlılara özel kuruluşlarda bakım hizmeti verilmesi yönündeki bir diğer düzenlemeden 840 yaşlı faydalanacak, yıllık maliyeti ise 17 milyon 21 bin lira olacak.

bıze bışey yok anlıcan

yaslılara harçlık 124 lıraya, özel bakım ucretı 1688 lıraya gelıyo aylık o kurum onlara gayet ıyı bakıyo zaten, gene burda anlaşmalı ozel kurumlar ekmekyıcek bıze dagıtsalar o parayı olmas gunaha gırerler:mad: ...

aylık 300 lira 2022 maaşını bile binbir bahaneyle %90 engelli bir bardak suyu dahi kaldıramayan engelliye vermezlerken ,2022 maaşının askeri ücret olması hayâl.Her habere inanmamak lazım.

arkadaşlar şöyle fikrim var tabi sizinde martta genel secimler var secimler var oızamana kadar twitırdaki yazı gercekleşmesse eve bakım demektir askeri ücret dedikleri böyle giderse ben bu secimlere sogucam oyda atmam saygılar

aynen yaa Betty boop hala 3 ayda bir maaş veriliyor yıl olmuş 2014 nerde bu ilericilik nerde eşitlik nerde adalet akıl almıyor inanılır gibi değil yaşlılarada yazık be 3 ay parasız ne yapar ne eder borçmu isteyecek faturası erzağı yokmu bu insanların hiçmi ihtiyacı olmaz 3 ay nasıl yaşanır ben hala gün sayıyorum daha 42 gün var biz 1 maaş alacaz evde bakım maaşı alanlar 3 maaş alacak adalete bak eşitliğe bak

2015 de 2022 maaşları aylık olarak ödenmesi mecliste yürürlüğe girecekmiş inşallah doğrudur .

aynen musty35 marttaki maaş olmazsa bizde ona göre düşünürüz

aldığımız ücret zaten çok az ve bunu 3 ayda bir alınca her türlü birilerine muhtaç yaşıyoruz yapacak bişey yok.

boyle bır hata yaparlarmı allahınıza aylık hıc sanmıyom

Üst Alt