Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alırsak evde bakım maaşımızda gelir hesabı değişir mi?

funyymoon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 18 yaşında %90 oranında engelli bir oğlumvar sosyal güvencesi olmadığından engelli maaşı ve yeşil kart için başvurmam gerek.babamdan maaş alıyorum ama az olduğundan evde bakım hizmet ücretinden yararlanabiliyordum.şimdi engelli maaşı bağlatırsam oğluma ,engelli maaşı ve babamdan aldığım maaş toplanınca , evde bakım ücretinde verilen limiti gecerse bu kesilirmi.yani engelliye bağlanan maaşta toplanacakmı babamdan aldığım maaşla.bilen biri bana bunu acıklayabilir mi?

funyymoon kardeşim.. 2022 maaşı alabileniz için öncelikle sizden ( oğlunuzdan 9 Gelir tespiti isitenecek.. Gelit tespiti demek Eve giren maaşların toplamına bakılacak ve 120 tl den yüksekse o maaş bağlanmayacak.. Gelir tespiti yapıldığında oğlunuzun sağlık güvencesi yoksa muhtemelen siz aylık 39tl GSS1 den aylık ödemeye başlayacaksınız.. Eşim bakım ucreti alıyor tek gelirimiz o bakım ucxreti gelir sayıldığından aylık 39 tl GSS e sağlık ödemesi yapoıyorz ve 2022 de gss1 ödediğimiz için bağlanmıyor.. Kısaca eve bir gelir girerse ve hangi SGK ya bağlıysa 2022 alamaz... Dipnot: oğlunuzun sağlık güvencesi yoksa mutlaka bir an önce SGK ya gidip gelir tespiti yaptırın yoksa geçmişe dönük faiziyle ceza geliyor

teşekkürler ilginiz için.fakat ben 2022 maaşından bahsetmiyorum.onu alamıcamı biliyorum.ben 18 yaşını dolduran engellilere verilen yeşil kart ve özürlü aylığından bahsediyordum.yani 2022 den cok evvele dayanan engelli aylığından.sağlık güvencesi ile beraber yapılan 3 ayda bir ödenen aylıktan.ve oğlum 18 yaşını yeni bitirdi.sizin anlattığınız konuya cok yabancıyım anlayamadım.

Anlatmaya çalışayım o halde.. Oğlunuz için Sosyal güvenlik kurumuna gideceksiniz.. ( valiliklerde ve kaymakamlıklarda ) Oğlunuzun 18 yaşına girdiğini söyleyeceksiniz.. Sağlık güvencesi ve 2022 için oradan sizi yönlendirecekler..

şenay hanım isimler değişmiş olabilir ama vural arkadaşın söylediği doğrudur. sizin o onsekiz yaş üstü özürlülere eskiden üç aylık olarak nitelendirilerek ödendiğini sandığınız maaşın adı bugün 2022 dir.
Anlatabildim mi. Özürlüler 2022 maaşı alıyor şartlar tutuyorsa . bu kişilerde yeşilkarttan faydalanır.
Eve giren gelirleri yazarsanız hesap edilir. Kişi başı tutar 119 tl yi geçmeyecek.
Muhtemelen babanızdan maaş alıyorsanız miktarı kişi sayısına bölünüz...
Evde bakım maaşı da alıyorsunuz sanırım. onda prosödür farklı

Hüseyin bey Şenay hanımda küçük bir nüans farkı var.. Oğluna bakmakla yükümlü olduğu için sağlık güvencesi kendisine bağlanabilir.. şuanda her şartta 2022 bağlanmaz gibi görünüyor..

Bakım maaşı alıyor anladığım kadarıyla da zaten değil mi Vural arkadaş.
Ayrıca babamdan maaş alıyorum cümlesi zaten 2022 maaşına engel.
Oranlar bu kadar düşük olunca imkansız görünüyor evet.

tşkler ederim bunuda sayenizde öğrendim ayrıca bu link de sorularıma yanıt buldum sayılır.https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.sosyalyardimlar.net%2Fdokuman%2F2022-maasi-uygulama-klavuzu.pdf

asıl sorun aslında oğlumun sağlık güvencesinin olmaması.bunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum eğer bu 2022 ise haketmiyorsan o zaman oğlumun sağlık durumu ne olacak.

vural bey benim babamdan sağlık güvencem zaten var bana bağlanamaz.18 yaş altı bizi kurtarmıştı şuan hangi yolu izliyeceğimi bilemiyorum.

Oğlunuz bakıma muhtaç olduğu için bakmakla yükümlü kim ise onun güvencesinde devam eder lakin bunlar için prosedürler var o yüzden SGK ya durumunuzu anlatın.. Geçen yıl sgk da değişiklik olmuştu tam olarak konuya vakıf değilim.. ama 2012 ye kadar bakmakla yükümlü kim ise onun sigortasından devam ediyordu.. ( kendimden biliyorum ) Şimdi Ya sizin sağlık güvencenizden devam eder yada gelir tespiti yapılır ve aylık 39tl ödersiniz... Her şartta öncelikle bağlı olduğunuz Valilik yada kaymakamlıklardaki sosyal hizmetler müdürlüklerine başvurun. kısa sürede işleminiz gerçekleşir..

teşekkür ederim.pazarttesi günü gidip görüşmeyi düşünüyorum.

Üst Alt