Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı başvurum işleme konulmuş mu, evrak takipten anlayamadım..?

bilgilendirdiginiz için sağolun arkadaşlarrr ...

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]14.09.2011[/FONT][FONT=Verdana]SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]14.09.2011[/FONT][FONT=Verdana]SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]

yazıyor

destiny, verdiğin rapor SGK'nın sistemine 15.09.2011 tarihi itibariyle işlenmiş şu mesajındaki bilgilere göre:http://www.engelliler.biz/forum/202...mu-evrak-takipten-anlayamadim.html#post964661
Zaten yukarıdaki mesajında da kaymakamlıgın zimmetinden çıkartıldıgı yazıyor. 15 Eylül'de sgk sistemine işlenmiş zaten. Burada sorun yok.
Daha sonra bir mesajında evrağının işleme alındıgını yazmışsın. İşleme alınma tarihinde ne yazıyor evrak takipte bakar mısın? Bu durumda işlem sonucunu bekleyeceğiz. Yakında aylık baglama işlemin tamamlanır diye umuyorum. Ama bunu beklemeyip illa "BİMER'e şikayet edeceğim." diyorsan edebilirsin de. bence de şikayet et.
BİMER'deki "başvuru metnine",
"2022 aylığı için şu tarihte şu ilçe kaymakamlık/malmüdürlüğüne başvurdugunu, raporunu şu tarihte şu ilçe kaymakamlık/malmüdürlüğü aracılıgıyla gönderdiğini ama halen 2022 aylığının bağlanmadığını, aylık baglama işlemlerinde bir yavaşlık sözkonusu oldugunu, aylıga ihtiyacın oldugunu ve 2022 aylık bağlama işlemlerinin hızlandırılmasını" talep eden bir yazı yaz.
İstenen bilgileri doldur:http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

teşekkürler melek abla yinede dediklerini yapacam.ama tam pasif demek iptal edildi demekmiş ve raporda ağır özürlü olmadıım için bağlanması zorlaşır diyorlar. nerdeyse ümidi kestim iş aramaya çıkacam en fazla bir hafta çalışırım işte. sapsağlam adamların 2022 maaşı aldığını görünce şoka girdim.askerliğimi yapamadım şimdiye kadar hiç maaşım olmadı sigortam hiç mi hiç olmadı.hipotroidi hastalığı var ve başka türlü hastalıklar var. beni o hastalık belasıyla başbaşa bıraktılar.bu kadar zor olması insanı yoruyor. bağlanacağını bilsem beklerim her türlü ama daha öncede 2022 raporu göndermiştim onu kabul etmediler .

20 gün önce yüzde 47 raporumu maaş için malmüdürlügüne teslim ettim . sosyal güvenlik kurumu evrak kayıt ve takip sistemi arama sayfasından kimlik numaramla arama yaptırdım . karşıma bu çıktı . bu ne demek oluyor arkadaşlar . yardımcı olursanız sevinirim . saygılar

[SIZE=-1]
126.10.2011SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
226.10.2011SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/SIZE]

2022 maaşı için,ağır özürlü şartı yok.%40 ve üzeri yeter.ağır özürlü bakım ücreti için olur.

Sosyal Güvenlik Kurumu - ES 2022 Evrak Takip Uygulama

birde bu sayfadan sorgulama yap.

destinly,ankaraya gönderilen araştırma evraklarınızda veya raporunuzda bir eksiklik varmış.ankara tekrar eksiklerin tamamlanması için bulunduğunuz il veya ilçeye evraklarınızı yollamış.evraklardaki eksiklikler giderilmiş,tekrar ankaraya gönderilmiş.yani silbaştan başlamışlar.aralık 2011 veya ocak 2012 de maaşınız bağlanmış olur.

Sosyal Güvenlik Kurumu - ES 2022 Evrak Takip Uygulama
yukarıdaki sayfadan ,sorgulama yap.belki bağlanmış da olabilir.maaş bağlandığına ilişkin yazı,postada kaybolmuş olabilir.

vay sağol turkuaz06 çok teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu inşAllah bağlanır.reel de olsaydık herkese bişey armağan etmek isterdim .

maaş bağlanmadan önce .polis eve soruşturmaya geliyormu ?

polis, araştırma soruları sormak için geliyor.ama biz artık o yöntemi bıraktık.müracaat sahibini ,çağırıyoruz.ondan bilgileri alarak TUTANAK tutuyoruz,il idare kurulunda.başka yerlerde devam ediyor olabilir polis araştırmaları.

arkadaşlar vergi indirimini başvurdum takip için link varmı kimlik noya göre varsa bilğilendirirseniz ii olur şimdiden teşşekür ederim.

sizce benm maaşımın bağlanma ihtimali yüzde kaç . 5 aydır bekliyorum tam pasif yazıyor hiçbi gelişme yok yine evrak sisteme kaydedildi zimmetten çıkraıldı yazıyor.:/

Ya ablam sen bu olayı 170'i arayarak sorsana bi. Bilgi edinme kapsamında sor. baksınlar durumuna ve net bişeyler soylesinler artık sana. Durumun nedir bi anlatsınlar sana?

ev telefonu kesik ve başka biyerdende telefon edemiyorum çok uzağım çarşıya .:S siz benm yerime bilgi edinirmisiniz? özelden kimlik numaramı falan versem

benm internnette kesildi telefonda kesildi :S hiç bi yerden takip edemiyorum yaa sonuçları merak ediyorum evrakların durumu ne halde bilmiyorum birisi benm yerime takip edebilirmi ?

aradım 170 i evrak işlemde dedi memur başka bi bilgi vermedi ama tam pasif yazması kafamı karıştırıyor çünkü iptal edilmiş olabilir diyorum ben .6 ay boyunca hiçmi bi gelişme olmaz anlamıyorum :S:S:S

% 50 özürlü 2022 maaşı başvurusu 7 ay birikince toplam ne kadar olur bilen varmı arkadaşlar

malesef arkadaşlar başvurum iptal olmuş :(( moralim sıfır

8 temmuz 2011 de gönderdik.15 eylül de ankaraya ulaşmış.hala bağlanmadı tam pasif yazıyor :S sizce kesin bağlanırmı :/

Babam bağkurlu olduğu için 2022 başvurum bağlanmadan iptal olurmu ?

babam bağkurdan emekli ama ben 30 yaşındaym çalışmıyorm bağkur beni kapsamıyor sigortam yok hiç bi gelirm yok raporum yùzde 50 .8 ay önce raporu ve evrakları ankara gônderdik ama hiç bi sonuç alamadık.

evde bakım maaşı evrakını yani bağlanıp bağlanmadığnı öğrenebileceğim bir link varmı atabilirmi bilğisi olan lütfen

evde bakım maaşı için 2022 evrak takip sitesinden tc no ile durumunuza bakabilirsiniz

bakıyorum ama aradığınız kişiye ait kayıt bulunamadı diyor

boody, evde bakım aylıkları, 2022 aylıklarında olduğu gibi bir evrak takip sistemiyle takip edilemiyor. Şimdilik durum böyle evde bakım aylıklarında.
İleride belki 2022 aylıkları gibi bu aylıkta da evrak takibi mümkün olabilir, şimdiden bişi diyemeyiz.
Ama şimdilik evde bakım aylıgını netten takip etmen zor. Evde bakım aylıgının baglanıp baglanmadıgını kurumdan sorarak ogrenebilirsin ancak.
Tabi sormak istediğin evde bakım aylıgı ise.
Yok, 2022 özürlü muhtaç aylıgını kastediyorsan bu mümkün.

melek abla benim durumum neden tam pasif kafayı yiyecem nasıl olur bu memurlar ne düşünüyorda iptal ediyor maaşı ..bağlanmaması için hiç bi neden yok herşey tamam .kendilerince bi engel mi koyuyorlar anlamıyorum. mümkün değil iptal olması ama bağlamamya yeminmi etmişler. ankara 2022 servisini aradım bi bayan çıktı ve nasıl tam pasif olur çok tuhaf dedi memuruna gitmemiş dedi en kısa zamanda sonuçlanacak dedi yine bi ses yok .yaa sapsağlam adamların 2022 maaşı aldığını gördüm bide dalga geçer gibi konuşuyordu devleti enayi yerine koyar gbi ona nasıl maaş bağlıyorlar .yoksa kıyametb koptuda haberimizmi yok

Ablam babam emekli dedin. Acaba muhtaçlık kararının yeniden incelenmesini mi istedi sgk?
Evrakların Ankara'ya gönderilmişse muhtaçlık kararın onaylanmış demektir.
kaymakamlıga sor bi, muhtaçlık belgeni gondermelerinden sonra sgk'dan muhtaçlıgının tekrar incelenmesini talep eden bir yazı gelmiş mi? BU yazıya binaen işlem yapmışlar mı? Yani muhtaçlıgın yeniden incelenip karar olumsuz mu çıkmış?

Eğer boyle bir durum yoksa sorun sgk kaynaklıdır. Çünkü SGK'nın muhtaçlık kararı alma ve muhtaçlıgını reddetme gibi bir yetkisi yok. Ancak muhtaç olmadıgını düşünüyorsa ve muhtaçlıgının yeniden belirlenmesini istiyorsa bunun yeniden degerlendirilmesi için Kaymakamlık'a bildirir.

İl/ilçe idare kurulu da durumunu yeniden inceler ve muhtaç bulduysa evragını Ankara'ya gonderir. SGK da bu karara uymak zorundadır.Eğer olumlu bulmadıysa da bunu yazılı olarak sgk'ya bildirir ve sgk da bu karar dogrultusunda aylık başlama işlemi yapmaz, işleme son verir. Aylık baglamaz sana.

Onun haricinde kaymakamlıgın gonderdiği muhtaçlık kararına uymak zorundadır sgk anlayacagın.
Şİmdilik kaymakamlıktan tam bir teyit al muhtaçlık belgenin gönderildiği konusunda ve muhtaçlıgının kesin onaylandıgı konusunda.
Sonra da sgk ile irtibata geç sorunu ögren ve çözmelerini iste.
Olmadı BİMER aracılıgıyla işlemlerinin uzadıgını soyle ve işlemlerinin hızlandırılmasını talep et.
Fakat benim kafamı şurası karıştırıyor. Eger baban emekli ise, eviniz kira değilse ve evde fazla kişi yaşamıyorsa muhtaçlıgın soru işareti bırakır. Bu şartlarda muhtaç bulunman zordur. O yüzden diyorum ya, lütfen git, muhtaçlıgınla ilgili son durumu kaymakamlıktan ögren. Sonra da ogrendikelrini buraya yaz.

babam 850 tl maş alıyor ablam .bimere 5 kere şikayet ettim istek dilekçesi gönderdim hemen cevap geldi e -devlet sitesinden cevabı görmem gerekiyor ama e devlet açmıyor hata veriyor.birde benm 60/g sigortalı olduğuma dair yazı çıktı bu yüzden iptal edilmiş olabilir. benm haberim yokken bana sigorta yapıyorlar bu kadarda olmaz.yaa ben şuan maaşın onaylanmasını bekliyorum onaylanana kadar gelir testi yaptırıyımmı yoksa yaptırısam maaş bağlanmadan iptal olurmu yani kısaca 2022 maaşının bağlanmasını iptal ettirirmi yoksa zararı olmazmı gss testini yaptırmamın ?

Yzını okuyunca anında online oldum:9
Ablam sgk seni resen 60/g kapsamında yaptı. Çünkü GSS'lı değilsin o yüzden. Hemen gelir tesbiti yaptırmak için git SDYV'na. Hele sana SGK'dan bu konuda yazı geldiyse vaktini asla geçirme. Çünkü 60/g kapsamında prim ödemekle mukelllef olursun yoksa. Üstelik en yuksek prim uzerinden. O yüzden şimdilik acil sorunun bu. Gelir testini yaptır ve hangi kapsamda GSS'lı oldugun anlaşılsın ona göre bakarız.
Bu sırada sen 2022 ile ilgili dediklerimi yap. Kaymakamlıktan sor durumunu.

Sağol abla :) uyumadığını tahmin ettim içimden geçti melek abla kesin sitededir diye düşündüm :) geçenlerde ankarayı aradım telefona bi kadın memur çıktı evraklarımın tam pasif olmasına anlam veremedi memuruna gitmemiş beklemede dedi işleme alınması için kısa süre içinde gönderecez dedi evrak takipe baktım evrak işleme alındı yazıyor. bu iyi bi gelişme :) yinede gelir testi yaptırmalımıyım yoksa tehlikeye girermi maaş .?

2022 aylığın baglanmadıkça tehlkedesin:)
Sana tebligat yapılacak ya da yapılmıştır bile. Sana gelen yazıda istenilenleri vaktinde yap kafi:)
Aman o yazı gelince vakti geçirme de... O yazı gelip de gelir testine gitmen için tanınan süreyi kaçırırsan yandın:) En yuksek prim uzerinden 60/g 'li olursun yoksa:)

28 şubat son gün .sosyal hizmetler haftasonları bile açık olacak gelir testi yaptırmak için .gss yaptırırsam iptal edilir diye tahmin ediyorum o yüzden bekliyorum evrakların tam sonuçlanmadan yaptırmıyım diyorum.yinede yarın görevliye sorarım :)

Akıllı, bu konuda sgk şöyle diyor oku:

18- Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar gelir testi yaptırmaları için sosyal yardımlaĢma ve dayanıĢma vakıflarına hangi sürede baĢvurmaları gerekmektedir?
Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar veya genel sağlık sigortasından yararlanma süresi sona erenler, Kurumun tebligatını beklemeksizin doğrudan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabilirler. Ancak bu kişiler Kanunun (60/g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılmakta ve bu kişilerin gelir testi yaptırmaları için adreslerine gönderilen “gelir testine müracaat bildirimi” tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ikametlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmaları gerekmektedir.

26- “Gelir testi müracaat bildirim” yazısının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde vakfa müracaat etmeyenlere ne iĢlem yapılacaktır?
“Gelir testi müracaat bildirim” yazısının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde vakfa müracaat etmeyenlere gelirleri asgari ücretin iki üzerinden prim tahakkuku yapılarak Kanunun (60/g) bendi kapsamında tescilli olacaktır.

formu doldurdum hazır bekliyorum yarın götürüp gelir tespiti yaptırım daha öncelereri yaptıracaktım ama bu 2022 için yaptırmayı askıya aldım senide uykundan ettim ablacım:)

formu doldurdum hazır bekliyorum yarın götürüp  gelir tespiti yaptırım daha öncelereri yaptıracaktım ama bu 2022 için yaptırmayı askıya aldım senide uykundan ettim ablacım:)

Üst Alt