Berke toplu para ödemesi baya eziyete dönüştü valla. Ayın 15'inden sonra ödemeler yapılacakmış bankalara diye arkadaşlara söylemişler. Geçen toplu paraları da o şekilde ödediler. Herhlde bunda da öyle yapacaklar.
Mert ve Gökhan, 2022 aylıkları mevzuat hükümlerine göre, 2012 ilk altı ayı için memur katsayısına ve gösterge sayısına göre yeniden hesaplandı ve miktarlar az bir miktar arttı. Bu zam oranı Ocak- Haziran aylarına yansıdı.
Biliyorsunuz Ocak ve Şubat ayları Aralık döneme aylığı içinde ve dolayısıyla 2011 ikinci altı aya göre ödeme yapılmıştı.
Ama bu aylara bir de 2012 ilk altı ay zam oranı yansıtıldı. Bu fark da işte Mart dönem aylıgında veriliyor. Mart dönem aylıgı bu yüzden yüksek oldu.
Haziran dönem aylıgı ise aynı kaldı yani 2012 ilk altı ayına göre.
Şimdi de 2012 ikinci altı ay 2022 aylıkları hesaplanacak. Yani Temmuz-Aralık ayları.
Bu durumda Temmuz ve agustos da Haziran dönem aylıgında ödenmişti. E şimdi bu 2 ayın farkı da Eylül dönem aylıgında ödenecek.
Eylül dönem aylıgı da bu yüzden yuksek.
Ama aralık dönem aylıgını aynı alacaksınız yine.
2012 ikinci altı ayı için kaba bir hesap yaptımdı. aklımda kalan % 70 ve üstü için en az 1094 TL olacagı.
En az diyorum çünkü bunda iş karıştı. 2012 ilk altı ayı için de memur katsayısı belirlenmiş yeniden.
e bu ilk altı ay için bu memur katsayısına gore hesaplanmamıştı. arada fark var. birazcık artış sözkonusu yani bu şekilde. bir de gecikme faizi de uygulanacak bu farka... Kararı okurken bunları farkettim ama daha detaylı bakamadım, inceleyemedim karne vs dolayısıyla.BU kısmı beni aşıyor daha dingin kafayla bakabilirim ancak buraya . Ama ben bu şekilde yorumladım. İnşallah oyledir hiç olmazsa biraz maaşlarda artış olacaktır. Dilerim yanılmıyorum
O yüzden ben yanlışlığa fırsat vermemek için kaba hesabımı Temmuz memur katsayısına göre yaptım. İlk altı ay farkına bakmadım hiç.
Bu anlamda en az 1094 dedim. Kesin bir hesap oldugu için. Diğer gecikme ve faizi nasıl ödeme yaparlar nasıl hesaplanır bekleyip görecegiz.