Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için hastaneye sevk edildim. Şimdi süreç nasıl ilerleyecek?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bugün heyete girdim...SİİRT İL SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI 2022 maaşı için beni sevk etmişti...Raporunuzu 10 gün sonra gelip alın dedi hastahane... ben tekrar raporu sosyal yardımlaşmaya getiriyim mi?yoksa hastane onlara gönderecekmi????

Ayrıca ben 2 ocak günü hastahaneye sevk edildim ama yüzde 53 balthazard puanı aldım(benim hesaplamam bu)..Vakıfta ailemin dosyası var zaten fakirlik dosyası kişi başına aylık gelir 100 tl bile değil...

Süreç nasıl başlayacak???Mart ayına yetişmem ben galiba???ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler...

geçmiş olsun ben sana yardımcı olmaya çalışayım..engelli raporu için hastanede heyete girdin Ama raporu henüz almadın doğrumu?.doğruysa raporu takip et çıkıp çıkmadığını..çıktığı zaman raporun en az%40 ise..raporu sosyal yardımlaşmaya götür teslim et..onlar eve heyet yollayacak gelir durumuna bakacak..eğer muhtaçsın kararı verirseler maaş almaya başlarsın..

raporum göğüs 35 dahiliye 20 kardiyoloji 10 balthazard 53 yapıyor 10 gün sonra alacam raporu tesekkür ederim...peki eve gelme sürecleri felan uzun sürüyor mu???SYDV bizim durumumuzu çok iyi biliyor ayrıca fakirlik dosyamız yaklaşık 20 yıldır aktif olarak vaklıfta bulunuyor..İLLA gelecekler mi bakmaya yani?

selmano4

Evet illaki Gelecekler kanun böyleAyrıca toplama puan %53 Yapıyor Ama illa %53 verirler diye düşünme, heyette puan düşebiliyor Ama her harükarda % 40 Alırsın diye düşünüyorum..Vakıftan eve gelecek heyet Bulunduğun yerdeki SYDV nın yoğunluğuyla değişir..Umarım erken gelirler..Rapor süreci de şöyle diyelim raporunu SYDV na ocak ayında verdin..Maaş başlangıç tarihin 1 şubat olur..Maaşın Mart ayına yetişmeyecektir inş yetişir. Yetişmezse üzülme haziranda toplu halde alırsın..

oğuzhan kardeş heyet nasıl değiştirecek???????kaldıki Ağır OSA için polisiminografi AHİ:30.7 raporum var yine HT için raporum var yine diyetisyenin bizzat ölçüp biçtiği ciddi obezite raporu var doktorların hepside bunu onayladı...Hangi gerekçeyle düşürecek bunu heyet????

Heyete katıldım EKPSS için kullanacam raporu dedim..Lütfen raporun üzerine kamuda çalışabilir ibaresini de ekleyin dedim...Tamam dedi hocam 2 hafta sonra gelin sonucunuzu alın dedi...Siz öyle yaptınız çekindim walla..heyet düşürürse EKPSS kaçar walla..stres oldum şimdi..

selmano

Ben bir şey yapmadım sakin olun..Puanınız Toplama puan..sadece bir hastalıktan Yüksen puan vermemişler..Ayrıca yüksek puan verse bile Heyette tekrar değerlendirip Son puanı Heyet başkanı verip onagöre imzalıyor..size illa puanın düşer demedim Belki hesapladığın yüzde 53 lük raporu verirler Ama bunu düşürebilirlerde Genelde düşürülüyor..kronik ve ağır hastalığı olan insanlarda Pek puan düşmez Ama onlarda da düşebiliyor..tek hastalıktan yüzde 80 Alıp heytte 65şe düşeni Yüzde 70 alıp heyette 55 düşeni çok gördüm..

ona isatinaden o şekil yazdım.umarım herşey yoluna gider Yüzde 53 Alırsın .. Son birşey ekliyeyim Heyet nasıl değiştirecek doktorlar puanı verdi diyorsun...Ozaman direk eve gideydin Heyete niye girdin ki Heyetin bir anlamı yok ozaman..muayene esnasında isterse yüz de yüz versin doktor bu bir şey ifade etmez Son kararı heyete girdiğinde Heyet başkanı veriyor.. Heyetin Anlamı size yapılan tetkik ve verilen puanların tekrar değerlendirilmesi 7 doktorun da görüşünü alıyor heyet başkanı Eğer 7 doktorda Hem fikirse Raporun onylanıyor Eğer birisi itiraz ederse Puanın düşer..Her şey ve bütün sorumluluk Heyet başkanında olduğu için Çok titiz davranıyor..o yüzden puanlar düşebiliyor..

BEN ENGELLİ MAAŞI İÇİN BAŞ VURU YAPAN ARKADAŞLAR ÜZERİNDEN YORUM YAPTIM...İŞ İÇİN. İSTİHTAM İÇİN .SINAV İÇİN EKPPS İÇİN Ehliyet için vs fazla bilgim yok..diyeceklerim bukadar..Geçmiş olsun..

@selmano
Endışelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Raporunuz balthazara göre %53.2 yapıyor ve bu rapor kuruldan %53 olarak çıkar. Raporunuzu hastaneden aldıktan sonra vakıfa teslim edin.Size verilecek başvuru numaranizı muhafaza edin.

Vakıfta fakirlik belgeniz olsada,bunun raporunuzla ilgili size bir faydası olmayacaktır,zira vakıftan gelecek arkadaşlar sizin engellilik durumunuzu teyit ettikten sonra vakfa bildirecek ve işlemleriniz başlatılacaktır.

Bu süreçte tahmini bir ay kadar sürer,vakıftan arkadaşlar geldiğinde mutlaka evde bulunun,önemli bir sebebden dolayı evde bulunamayacağınız durumları birgün önceden bağlı bulunduğunuz vakfı arayarak bilgilendirin.

KALEM abla lutfen benim de sorularimi yanitlarmisin..Bizim ailenin fakirlik dosyasi vakifta var...Babam rahmetli oldu 4 ay evvel...Annem ve 18 yas alti 4 kardesim babamdan kala yaklasik 850 tl maas aliyorlar...Bundan dolayi vakif bize siz emekli maasi aliyorsunuz deyip herhangi bir yardim yapmiyor...Ben gecen ay vakifa 2022 maasi icin hastahaneye sefkimi yaptirdim...Bugun raporum benim elime gecti..yuzde 55 ve 5 yil sure ile verilmis...

Benim sorularim...1 bizim ailenin aylik kisi basi 100 tl bile degil...2022 maasina basvurabiliyormuyum???Raporu kullanip ekpss ye basvurabilirmiyim(universitede ingilizce ogretmenligi son sinif son ders ogrencisiyim)yani ikinci donem dersi versem mezunum..herhangi bir sey yapmam gerekiyor mu 2022 maasi icin??subat baz alinir mi cikarsa?? yoksa hazirana mi kalir...Cevaplarinizi bekliyorum KALEM abla

Abiler desteğiniz için çok teşekkür ederim bugün sonucum çıktı...Ağır OSAS,HT tip 1 ve CİDDİ OBEZİTE den yüzde 53 balthazard ve 5 yıl süreli rapor aldım...Bugün başvuruyu yapsam şubat 1 de mi başlayacak yoksa mart 1 mi kabul edilecek???Yoksa vakıfın eve gelip onayı verdikleri günü mü baz alacaklar?

baş vuru yaptıgın tarihten itibaren sürec başlıyor ama eve gelip bakıcaklar
eve gelip baktıktan sonra durumun uygunsa eyer baş vuru yaptıgın tarihten itibaren
paran hesaplanır ve ankaradan karar cıkınca toplu paranı gider bankadan alırsın
şunuda yazayım eve gelip baktıklarında gelir drumunuz hesaplanır
evde kac kişi varsa kişi başına eve giren para miktarı [SIZE=4]483,63 T[/SIZE]L'nin üstündeyse 2022 maaşı alamazsın bilgin olsun

selmano

raporunu bu gün teslim etsen maaş başlangıcın şubat 1 olur..şubatta teslim etsen maaş başlangıcın mart 1 olur..eve heyet gelir değerlendirme yapar Uygun bulunursan maaşın ödenmeye başlanır

maalesef kardeşim başvurum kabul edilmedi...Bugün gittim başvuru için bana SGK durumun pasif gösteriliyor denildi...Önce yeşilkart başvuru yapmam gerekiyormuş...Eğer yeşilkart parasız çıkarsa daha sonra gelip 2022 maaşına başvuru yapabilirsiniz bu işlemlerde 2 ayı bulur denildi bana...Yani eğer hiç bir sağlık sigortanız yoksa büyük sorun bu ülke de...daha evvel yeşilkart vardı sigortaya girdim yazın 4 ay çalıştım 15.10.2017 de çıktım...SGK ya söyledim tekrar yeşilkarta çevirin...Siz adres değişikliği yaptığınız için biz bunu yapamıyoruz dediler...Sistem izin vermiyormuş....

@selmano 2022 aylık ödemeleri başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren yapılır. başvuruda eksik evrak olmaması gerekir. sen vakfa henüz rapor vermemişsin. dolayısıyla raporunu vakfa verdiğin zaman başvuru tammalanmış sayılır.

bugün hemen gidip raporunu vakfa ver. ama kesinlikle başvuru alındı belgesini almayı unutma. bugün raporu vakfa verirsen ve başvuru alındı belgesini alırsan başvuru tarihin 30 Ocak olur. bu durumda da aylık başlangıç tarihin

@OğuzHan55 'in dediği gibi 1 Şubat olur.
raporu verdikten sonra kesinlikle başvuru alındı belgesini almaya çalış.

bu şekilde başvuru alındıktan sonra hanene sosyal inceleme için gelecekler. daha sonra da muhtaçlığın vakıf mütevelli heyeti tarafından değerlendirilecek. muhtaç bulunduğun takdirde sana 2022 aylığı baglanacaktır. yukarıda bu konuya değinmişler zaten arkadaşlar.aylığının mart dönemine yetişeceğini sanmıyorum. işlemlerin yetişmesine bağlı bu.

ama mart'a ödeme alamazsan bile aylık başlangıç tarihinden 1 Hazirana kadar birikmiş ödeme + haziran dönem maaşını haziran ayında kesin alırsın.
dilerim ödemen mart'a yetişir.

SARUHAN kardeşim kişi başına düşen aylık gelir 100 TL bile değil..ama maalesef SGK pasi olduğundan dolayı başvurumu kabul etmediler...Önce yeşil kart başvurusu yapacaksın...Eğer yeşil kart kabul edilirse öyle gelip 2022 maaşı başvurusu yapabilirsin dediler...bu da 2 aya yakın sürer dediler...Bana gelir tespit başvurusu alındı diye bir belge verip 20 gün sonra tekrar gelin dediler...

selmano e-devlet şifren yoksa e-devlet şifresi almaya çalış. 2022 aylık bilgilerini e-devletten takip edebilirsin çünkü.

@Kalem abla maalesef başvurum SGK pasif gerekçesiyle elimde raporum olmasına rağmen kabul edilmedi...

E devlet şifrem var abla ama vakıf başvurumu yapamazsın dedi önce yeşilkart başvurusu yap eğer sana bu başvuru parasız yeşilkart çıkarsa öyle başvurunu alacaz 20 gün sonra gel yeşilkart sonucunu al deyip bana Gelir tespit Alındı Belgesi diye bir belge verdiler...20 gün sonra gel dediler...

Herhangi bir sağlık güvenceniz yoksa 2022 maaşına başvuramiyomuyuz???????

E devlet şifrem var abla..

Genel sağlık sigortası tescil işlemlerinizin gerçekleştirilmesi için en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat ediniz.BU YAZI ÇIKTI KALEM ABLA

E DEVLET şifrem var ama başvurum yeşilkartım aktif olmadığı için kabul etmediler...Önce yeşilkart başvurusu yapacaksın o sonuçlandıktan sonra gelip 2022 başvurusu yapacaksın dediler oysa benim mayıs 2017 yılına kadar yeşilkartım aktifiti..Sadece yaklaşık 4 ay antalyaya gidip turizmde çalıştım yeşilkartımı iptal ettiler..Tekrar bağlatın dedim..gidin başvuru yapın yeşilkartınız olmazsa 2022 olmaz dediler...

Yaa arkadaşlar ben şimdi araştırma yaptım şaka gibi bir olayla karşılaştım...Benim annem ve kardeşlerim rahmetli babamdan kalma 750 tl bir maaş alıyorlar...Ve bu durumda benim yeşilkartım paralı olarak çıkacak ve ben 2022 maşını alamayacağım...Eğer ailenin toplam geliri asgari ücretin 3/1 ini geçiyorsa bu durumda kişiye aylık 60 tl lik yeşil kart verilecekmiş...ücretli yeşilkart aldığı için de kişiye hem 2022 maaşı çıkmayacak hem de her ay 60 tl yeşilkart için para ödeyecek bu doğrumu??????????

selmano senin başvurunu almamaları için bir sebep yok. raporun da tamam. raporunu verecektin onlar da başvurunu alacaktı. ama 2022 aylığı başvurusu alındıktan sonra GSS gelir testi yapılması şart. eger GSS gelir testinde G1 çıkarsan 2022 aylık başvurun reddedilir. aksi durumda yani GSS gelir testi sonucun G0 çıkarsa, hanene ziyarete gelirler ve 2022 aylığı gelir hesabın yapılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa 2022 aylığın bağlanır.
GSS gelir testi gelir hesaplaması ile 2022 aylığı gelir hesaplaması farklıdır.
GSS gelir testinde sadece aile bireyleri dikkate alınır. eger ailede kişi başına düşen aylık gelir, 676,50 TL'den düşükse sonuç G0 çıkar. ama bu sınırı geçerse sonuç G1 çıkar ve prim ödemek zorunda kalırsın (60,88 TL).
2022 aylığı için hanede kalan herkes gelire dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,63 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda bağlanmaz. GSS gelir tetsinde G1 çıkanların başvurusu reddedilir ve 2022 aylığı baglanmaz.

hanede kimlerle kalıyorsun? annen ve bir kardeşin mi var sadece evde?
annenin aylık geliri ne kadar?

KALEM hanım ben de şok oldum...Kişi başı mı dediniz kişi başı gelir 100 tl nin bile altında....Ama ordaki görevli basvurumu dahi almadı...Yeşil kartlı olmak zorundasın dedi...

selmano hanede kimlerle kalıyorsun dedim. aynı zamanda annenin aylık geliri ne kadar diye yukarıda bir soru sordum. cevaplar mısın lütfen.

nOT 2022 aylığı gelir hesabıyla GSS gelir hesabının farklı oldugunu da yukarıda yazdım. o kısmı dikkatli oku lütfen. GSS gelir testine sadece aile bireyleri dahil edilir. kardeşler dahil edilmez.

Hane de 9 kişi kalıyoruz...Rahmetli babamdan kalma sadece 750 tl gelir var onun dışında kimse SGK lı değil...Annem ve yaşı 18 altında olan 3 kardeşim var...Annem 316 tl diğer 3 küçük kardeşim 166 tl şer alıyorlar...Onun dışında hiçbir gelir yok..Ben raporumla gitmeme rağmen başvurumu almadı...Gerekçe dediğimde sizin hiç bir sağlık güvenceniz yok dediler...Yeşil kartlı olmak zorundasınız dedi..Ben de tamam abicim bu başvurumu al dedim hayır kesinlikle olmaz kime sorarsanız sorun olmaz dedi...önce YEŞİLKARTIN aktif olacak sonra gelip 2022 başvuracaksın ded....Ben de ne yapabilirim onun için bilgilerinizi istiyorum abla

ANNEM ve ÖZ KARDEŞLERİM TOPLAM 9 KİŞİ.. KALEM HANIM..

Sabahtan beri koşuşturma yapıyorum...Orada çalışan görevli bana SGK ya git annen ve yetim aylığı alan 3 kardeşinin maaş bordrosunu getir dedi...Gittim getirdim bana GELİR TESPİTİ BAŞVURUSU ALINDI BELGESİ diye bir belge verdi..Git 20 gün sonra gel dedi..20 gün sonra yeşil kartın çıkacak daha sonra bize raporunla beraber geleceksin biz başvuru talebini alacağız dedi...İLLA ki yeşil kartın olması lazım dedi..

selmano tamam ablası sorun yok:) GSS gelir testine sadece annen ve sen dahil edileceksin. bu durumda ailede kişi başına düşen aylık gelir 676,50 TL altında olacagından GSS gelir testi sonucun G0 çıkacak ve yeşil kart kapsamında olacaksın. GSS gelir testi sonucun G1 çıkmayacak merak etme.

2022 aylığı gelir hesabına gelince. GSS gelir testinde G0 çıkacağın için engel durumun olmayacak. hanede kişi başına düşen aylık gelirin de 483,63 TL altında çıkacağından 2022 aylığın baglanacak.
ama yarın da başvurun alınmazsa bu durumda başvuru tarihin şubat olacak. başvuru tarihin şubat olursa da aylık başlangıç tarihin 1 mart olacak. yani 1 aylık bir hak kaybın olacak.
o yüzden o vakfa git görüş. onlara bu durumu anlat. yeşil karta geçince senin aylık başvuru tarihini 30 Ocak olarak girsinler. sisteme 15-20 gün geriye tarih girebiliyorlar çünkü. bunu yaparlarsa yani başvuru tarihini sisteme 30 Ocak olarak girerlerse sorun çıkmaz. bu durumda yine aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur.
vakıf bunu kabul ederse 20 gun beklemende sakınca yok. ama başvuru tarihini yeşil karta geçtiğin tarihi (şubat) girerlerse 1 aylık hak kaybın olur. o yüzden gidip vakıfla bu işi iyice görüş bana da gelişmelerden haber ver.

özetle senden şunu istiyorum. vakfa gidip, yeşil karta geçtikten sonra başvuru tarihi olarak 30 Ocak tarihini girmelerini söyle. gSS gelir testinde G0 çıkacaksın zaten. bu belli. ama hem 20 gun bekletip hem de başvuru tarihini sonraki bir tarih şubat) yazarlarsa hak kaybına uğrayacağını belirt.

KALEM Abla yarın gisip durumu vakıf müdürüne belirteceğim...Çünkü vakıf müdürü aile olarak bizi tanıyor..Eğer 20 gün önce başvuru yapma durumu varsa yapabileceğini düşünüyorumm....Ama orada çalışan personele ben bunu anlatamadım..olmaz mümkün değil dedi..önce yeşilkartın çıkacak yeşil kartın olumlu çıktıktan sonra biz başvurunu o zaman yapacağız dedi..Ben de çok sevinmiştim elime 30 ocakta rapor düştü diye ama pek işe yaramadı...ama yarın gisip konuşacağım onlarla...

KALEM abla eğer yeşilkartım çıktıktan sonra başvuru tarihimi 30 ocak girebilme şansları varsa inş yaparlar ama bu bölgede genelde onu yapmaktan çekiniyorlar maalesef...

selmano sen yarın vakıf müdürüyle görüş ablası. başvuru tarihini 15-20 gün öncesine geriye doğru bir tarih girebiliyorlar. hiçbir sorun da çıkmaz. tek istediğim başvuru tarihini 30 Ocak olarak girmeleri. bu durumda hak kaybın olmayacak. yeşil karta geçtikten sonra başvuru tarihini 30 Ocak olarak sisteme girsinler. ha bunu yapmayacaklarsa bu durumda yarın 2022 aylık başvurunu alsınlar.

gelişmelerden de haberim olsun.

Ablacım ben bugün tekrar siirt sosyal a gittim..Durumu anlattım...Zaten müdürümüzün maalesef konu ile alakalı bir bilgisi yok..Beni tekrar dünkü memura yönlendirdi...Memurda tam negatif bir adam...Adam bana doğrudur söylediğiniz doğrudur diyor...Ancak ben yine de size yardım edemem diyor...Yaa kardeşim benim şubat ayım heba olacak diyorum sen siz beni mağdur ediyorsunuz diyorum..Bu sefer bana seni Siirt devlet hastahanesine biz sevk etmişiz(Dün bunu kendilerine ben söylemiştim).Kusura bakma devlet hastahanesi bize senin raporunu gönderecek ve devlet hastahanesi ne zaman gönderirse biz o zaman işleme alacaz bu 1 2 ayı da bulabilir demez mi....

Abicim diyorum benim elimde devlet hastahanesinde aldığım raporum var diyorum...Kusura bakma diyor sen bana o raporu versen dahi ben yine o raporu önce devlet hastahanesine gönderecem diyor...Raporun sahte mi gerçek mi olduğunu nerden bilebilirim diyor..Abla gerçekten kendimi zor tuttum..Maalesef işte SİİRT SYDV vatandaşa işte böyle yardım ediyor....

EMİN OLUN Kİ ABLAM öyle biri ki memur arkadaş adam akıllı türkçe konuşmasını bilmiyor....

@selmano o memur işi bilmiyor. hastaneden aldığın rapor nüshasını da alabilir. sonuçta hastane de gönderse sadece diğer nüshası olmuş olacak. sendeki rapor numarası da tarihi de her şey aynı olacak. aynı rapor çünkü. senin başvurunu aldıktan sonra da raporun sahte mi gerçek mi olduğunun tespiti için hastaneye gönderebilirler. bunun için senin başvurunu bekletmeye hakları yoktu.

bahsettiğin vakıf ilçedeki vakıffsa kaymakamlıga, ildeki vakıfsa valiliğe çıkıp o memurdan şikayetçi ol. başvurunu ısrarla ertelediklerini ve hak kaybına ugratıldıgını söyle. hak kaybının telafisi için sonradan geriye dönük 30 Ocak yazmalarını istediğinde de buna yanaşmadığını reddetttiğini söyle. memura kalsa bir iki ay içinde başvurun alınmayacak, bu durumda da başvuru tarihin geç olacağı için hak kaybın olacak.
memurlarla baş etmediğin takdirde başka vatandaşlara yaparlar bu muameleyi. memurlar orada vatandaşa hizmet için bulunuyor. oranın kralı değiller.

memurun yaptıgı yanlış vatandaşa fatura edilemez.
2022 aylığı ile ilgili yönetmelik'te başvuru şu şekildedir:

[SIZE=1]Başvuru ve ön inceleme

MADDE 5 (1) 2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanacak aylıklara ilişkin başvurular, kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı ikametgâhının bulunduğu Vakfa yapılır.

(2) Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir.

(3) 2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanacak aylıklara ilişkin olarak Vakıflar tarafından yapılacak tüm iş ve işlemler sistem üzerinden 2022 modülü kullanılarak gerçekleştirilir.

(4) Başvuru sırasında başvuran tarafından EK-1’de yer alan Aylık Başvuru Formu imzalanır.

(5) (Değişik cümle:RG-25/3/2014-28952) Yaşlı aylığı başvurularında, herhangi bir belge talep edilmemesi esastır. (Değişik cümle:RG-25/3/2014-28952) Engelli aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı başvurularında aşağıdaki belgeler istenir.

a) (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelli aylıkları başvurularında, (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter/hastane başhekimliği tarafından onaylı sureti veya Sağlık Bakanlığı veri tabanından elektronik olarak paylaşılan rapor bilgileri kabul edilir. Bununla birlikte özürlü sağlık kurulu raporu suretlerine Vakıf Müdürlerince, aslının ibraz edilmesi kaydıyla “aslı gibidir” onayı verilir.

b) 18 yaş altı (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelli yakını aylığı başvurularında; (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporunun yanında, kanuni velisinin olmadığı durumlarda atanmış vasilere ilişkin mahkemece verilmiş vesayet kararının aslı ya da noter tarafından onaylı sureti istenir. Bununla birlikte vesayet kararı suretlerine Vakıf Müdürlerince, aslının ibraz edilmesi kaydıyla aslı gibidir onayı verilir.

(6) Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmez ve aylık başvurusu belgelerin tamamlanmasını müteakip sisteme işlenir.

(7) Başvuruda bulunan kişilere EK-1'de yer alan Başvuru Alındı Belgesi verilir.

(8) Başvuruda bulunan kişilerden gelir durumlarının tespiti için belge istenmemesi esastır.

(9) (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelli aylıklarına başvuruda bulunan vatandaşlara ücretsiz (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporu uygulamasından faydalanabilmeleri için Vakıf Müdürü tarafından imzalanan sevk kâğıdı verilir.

(10) 2 nci maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında başvuruda bulunanların Türkiye İş Kurumuna başvuruları sistem aracılığıyla yapılır.
[/SIZE]

raporun tamam. T.C. kimliğin yanında. eksik evrak yok. vakıftaki memur başvuru formunu doldurtup imzalatacak sana ve başvuru alındı belgesi verecek sadece. hepsi bu.

başvurun alındıktan sonra GSS gelir testin yapılacak. GSS gelir testinde G0 çıktığın takdirde de 2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik hükümlerine göre muhtaçlığın sorgulanacak ve vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığınla ilgili karar verecek.

ama ila başvurunu geç alma konusunda diretiyorlar. madem başvurunu eksik evrakın olmamasına ragmen geciktirdiler, o halde yine bildikleri gibi yapsınlar ama senin başvuru tarihini 30 Ocak olarak girsinler sisteme. yani sadece hatalarını telafi edecekler. bunu yapmalarında da hiçbir sakınca yok. çünkü vakıfların çoğu sisteme 1 ay geriye doğru tarih girebiliyolar zaten.

ha sonuç alamadın mı? bu durumda da onlar senin uykunu nasıl kaçırdılarsa sen de onların uykusunu kaçır ve BİMER'e, CİMER'e şikayette bulun.

ablacim ben bugun aradim ankara aile sosyal politikalar bakanligini aradim..mahduriyetimi bildirdim oradaki hanim efendi benden tc mi istedi ve siz yesilkart basvurusu yapmissiniz...sonucunu beklemek zorundasiniz ayni anda hem 2022 hem de yesilkart basvurusu yapamazsiniz dedi...2 islem ayni anda yapilamaz deyince ben de maalesef umudumu kestim ve beklemeye gectim...

@selmano valla ablası söyleyecek söz bulamıyorum. zaten 2022 aylığı başvurusu olunca öncelikle GSS gelir testi yapılması gerekir. vakıf ne yaptı, sadece yeşil kart başvurusunu aldı. yeşil kart olmadan 2022 aylığı başvurusunu almam diye inat etti.

2022 aylığı için baş vurun alınacaktı. 2022 aylığı başvurusu alındıktan sonra da zaten GSS gelir testin yapılacaktı. GSS gelir testi ile 2022 aylığı gelir testi aynı zaten. yapılan gelir testinde G0 çıktıgın takdirde 2022 aylık başvurun degerlendrilecekti. ama GSS gelir testinde G1 çıktıysan 2022 aylığın reddedilecekti.
bunlar işi senin aleyhine olacak şekilde uzattılar.

Maalesef abla onun farkindayim ve bununla alakali BİMERE ve bizzat vali beye sikayet te bulunacagim...Bir sonuc alamayacagimi biliyorum ama sikayette bulunacam abla bu sekilde bu bolgede tek magdur ben degilim...

Üst Alt