Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için hastaneye sevk edildim. Şimdi süreç nasıl ilerleyecek?

Kalem abla hanfendi. raporu hastane direk elden vermiyor bildiğim kadarıyla ankaraya gidip onay süreci var ve hastane aslı olan raporu elde tutar aslı gibi fotokopi olan rapora mühürler öyle elden verir değiştimi sistem. birde arkadaş sağlık raporumu yoksa 2022 maaşı içinmi rapor almış onu belirtmemiş

fkrtce vergi indirimi için bir nüsha kuruma bir nüsha engelliye veriliyor hastane tarafından. bu şekilde hastaneden aldığı nüshayı düşünerek yeterli dedim. ama senin de bu ayrıntıya dikkat çekmen iyi oldu. detayları da bilmiyorum zaten. ama SGK'nın vergi indiirmi için onayladığı nüsha işe yaramaz. hastane tarafından verilen nüsha işe yarar, Ankara'ya gönderilen ve SGK tarafından onaylanan nüsha değil.

abla ben sydv ye başvurdum hastaneye yazı verdi verdim bölümleri gezdim sonra tedavi gördüğüm hastaneye gönderdiler orda heyete girdim yüzde 80 oran verdiler engelli aylığı için tekrar hastanede heyete girdim sonucunu 15 gün sonra sydv den öğrenecen dediler sonuç olumlumu olur olumsuz olma olasılığı varmı

Siz yine iyisiniz ben 24 ocakta heyete girdim...30 ocakta raporu mu teslim etmek istedim...biz sizi gonderecez hastane bize gondermeli deyip 1 ay geçmesine rağmen ve hastahane biz 2 hafta evvel gönderdik demelerine rağmen hala alınmadı..burda sinirden çıldıracam ..bakanligi arıyorum bana sosyal yardımlaşma doğru söylüyor deniliyor.....

Başvuru mu alın raporu teyit için gönderin diyorum yine de olmaz diyorlar biz sizi 12 aralıkta sevk etmişiz hastahane bize göndermedi deyip başvuru dahil almıyorlar...

fenerbahçe44 vakfa (SYDV) 2022 engelli aylığına başvurmak için gitmişsin. vakıf da seni rapor için hastaneye sevk etmiş. hastane de başka bir hastaneye yönlendirmiş galiba ya da sen o rapora itiraz etmişsin. raporla ilgili kısımlarda detay vermediğin için bir şey diyemem.
hastaneden engelli sağlık kurulu raporun çıkmışsa ve raporun % 40 ve üstü ise vakıf elbette raporunu kayda alır. başka seçeneği yok.

ama raporunun uygun olması 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,63 TL altında olması gerekir. hane gelirin sınırı geçmiyorsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

hanede yaşayan herkesin aylık gelirini ve hanede kaç kişi yaşadıgını, hanedekilerin üstüne olan mal mülkleri bilmeden sana buradan 2022 aylığı baglanır ya da baglanmaz demem mümkün değil. ancak yukardaki gibi genel bir cevap verebilirim. hesabı yapmak da sana kalır.

Mesaj taşındı
@Kalem

beni siirt sosyal yardımlaşma hastahaneye sevk etti aralık 2017 de ben 23 ocak günü heyete girdim ve yüzde 53 rapor aldım...30 ocak günü raporumu aldım ve sosyal yardımlasmaya gittim...Sosyal yardımlaşma benim basvurumu almadı...Sizi biz sevk etmişiz resmi yazı bize gelecek dediler...Ben hastahaneye gittim biz yolladık diyorlar sosyal yardımlaşma yok diyor...

En son dün gittim hastahane başhekimi ile görüştüm...Başhekim yardımcısı kurulu aradı ve kurulda bana gönderi tarihi ve sayı numarası verdi...Nihayetinde raporu buldular...Bana bu sefer raporlara bakan arkadaş bugün izinli pazartesi veya salı günü gelin dediler...Ben kıyametleri kopardım benim basvuru tarihimi 30 ocak olarak girmek zorundasınız dedim...Vali beye çıkar şikayet ederim dedim...Pazartesi gelin bakarız dediler

benimde başvuru tarihi 28.02.2018 herhalde ben de haziran da 1995 alırım artık...

tamam abla maalesef başvurum dün 28/02/2018 tarihli olarak alındı ve sisteme 60 ay olarak kaydedildi...bizde sistem böyle dediler...Rapor tarafımıza geldikten sonra değerlnedimeye alıyoruz dediler...

selmano evet dedikleri doğru. rapor vakıf kayıtlarına geçtikten sonra başvuru tamamlanır. rapor vakfa ulşamadığı zaman başvuru tamamlanmaz. raporu verdiğin tarih başvuru tarihin olarak hesaplanır. da vakıf senin verdiğin nüshayı almamış. illa hastane gönderecek diye diretmiş. hastane de raporu gönderince işleme almış. bu durumda da başvuru tarihin 28 şubat olarak kayıtlara geçmiş. seni de 1 aylık maaştan etmişler.

e-devlette de başvuru tarihi 28 şubat mı yazıyor? bir kontrol eder misin?

28/02/2018 başvuru tarihi.. yardımın durumu başvuru olarak geçiyor e devlette abla..

selmano tamam ablası.
daha aylığın onaylanmadı. onaylandığı takdirde aylık durumunda "devam ediyor" yazmaya başlar.

aylığın onaylandığı takdirde aylık başlangıç tarihin 1 mart olacak (başvuru tarihin 28 şubat olduğu için, bu tarihi takip eden ilk aybaşı da aylık başlangıç tarihin olur/1 Mart yani).

rapor oranın da %53

bu durumda aylığın onaylanırsa, haziran'da,
mart +nisan +mayıs + haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 6 aylık toplam 2394,89 TL alacaksın (tam miktarı 2394,89523 TL)

çok teşekkür ederim ablacım ALLAH razı olsun..Başını da sisirdim hakkını helal et:)

1 yıl süreli yüzde 45 oran verdiler abla memurlar eve gelecekler ondan sonra belli olacak galiba 2022 aylığı

fenerbahçe44
raporu vakfa verdiysen, evet, vakıftan hanene gelecekler sosyal inceleme için. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığını karar baglayacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'den düşükse muhtaç kabul edilirsin ve aylık baglanır. aksi durumda baglanmaz.

Yöneticilere not: OturanBoğa mac72 Life umut2135 hozgul aynı başlıkta birkaç konu olmasın lütfen, mümkünse bundan sonra bir başlıktaki diğer uyelere ait mesajlar ayrı başlığa taşınsın. bir başlık başlı başına bir forum gibi olmasın. öm ile dilenci gibi yöneticilerden yardım istemekten bıktım.

Kalem abla su anda basvuru gitmis devam ediyor yaziliyor durumda acaba onaylanmis mi???

2022 maasi icin

Yoksa onaylandi mi olacak durum

selmano
e-devlette aylığın durumu kısmında "devam ediyor" yazıyorsa, aylığın baglandı demektir. hayırlı olsun ablası:) aylığın baglanmış.

ödemeni haziran'da alacaksın. Haziran'da ne kadar ödeme alacağını bir önceki sayfada yazmıştım zaten.

Abla Allah senden gani gani razi olsun...Bu arada annem icinde il sosyal hizmetlere dilekce yazdim...biliyorsunuz annem agir engelliydi ve raporu surekliydi..bize raporu yenileyin demislerdi ve hayir cikmisti biz de itiraz edip hakli cikmistik...

Onun icinde bize itiraz heyeti evet hakem heyette evet dedigi icin size geriye donus maaslarinizida cikaracaz dediler biz cok sevindik ablam...1 hafta icinde gelip eve bakacaz ama geriye donuk alinmayan maaslarda cikacak denildi..Sizce il sosyal hizmetler cikarabilirmi gecmise donuk ayliklari bakanliga danismadan???gorevli bize cikaracagini soyledi odemeyi..m

Herkese iyi günler 2013 yılından bugüne kadar yeşil kartlıydım 7 mart 2018 tarihinde adres değişikliğinden yeşilkartım iptal edildi ilçe değişikliği olmamasına rağmen yeni adresimde gss gelir testinde g1 çıktı arkadaşımın kiracısı olduğu evde misafir olarak kalmaktayım o da benim gibi işsiz gündelik yevmiyeli işlere gitmekteyiz 31 ocak 2018 tarihinde engelli raporu almak için vakfa başvuru yapmıştım tahliller ve muayeneler uzun sürdü ve %73 ve artısı olacak dedikleri rapor için 17 nisan tarihine heyet günü verdiler sormak istediğim eğer g1 sonucunu g0 olarak değiştirebilirsem engelli maaşı başlangıç tarihi 2022 için vakfa başvurduğum tarihmi olacak yyoksa rapor çıktıktan sonra tekrar başvuru yapacağım tarihmi başlangıç olacak

@Levo75
Kardeşim konuyu şöyle anlatayım,Şayet aldığın rapor sonrası maaş bağlanma kriterlerin uygun olursa,maaşın vakfa başvuru tarihin olan 31 aralık sonrasına gelen ilk ay başı itibariyle yani 01 ocak tarihinde başlatılır ve sen mart ödemesini kaçırdığından dolayı ödemen haziran ayında toptan yapılır.

Bu konuda @Kalem,melek hanım sana alacağın paranın kuruşuna varana kadar net bir bilgi verebilir.

Ben kendisini etiketledim,msj'nı görürecektir ve sana daha net bilgi verecektir.

Melek hanımın sana hemen dönüş yapması dileğimle,

Tekrar geçmiş olsun kardeşim.

Cpap

Arkadaşlar belediyeye işe başlayacağım 6 aylık işkur bünyesinde toplum yararına çalışmaya...Benim merak ettiğim bana 15 gün sonra gelin dediler sizi alacaz ama 15 gün sonra açıklayacağız dediler...

Şimdi ben atıyorum 20 mayıs gibi işe başlasam 5 haziranda ilk kez 2022 maaşı alacam ve yaklasık 3 aydır bekiyorum onu 2300 civarı olacak ve onunla CPAP cihazı alacam...2022 maaşı yatarmı yok sa sigortalı işe girdim diye olmazmı...Belediyenin işe başlatma tarihini net olarak bilmiyorumm da sadece 11 mayısta sonuçlar açıklanacak ama sizi alacaz dediler...Cevap lütfenn

selmano

Neden dostum böyle bir risk aldın ki. 6 ayın sonunda yine işsiz kalacaksın ve maaşı bağlatmak için yine uğraşacaksın. Sonuç bu ki 1 gün bile sigortalı olsan yine de kesiliyor maaşın.

Neden dostum böyle bir risk aldın ki. 6 ayın sonunda yine işsiz kalacaksın ve maaşı bağlatmak için yine uğraşacaksın. Sonuç bu ki 1 gün bile sigortalı olsan yine de kesiliyor maaşın.

ve yeniden bağlatmak için bi ton ugrasacan o da olursa .canını sıktıgına değmez bence.iş sürekli olsa çalışman daha güzel ama sürekli değilmiş.

kardeş raporu kişi sahibine vermezler hastane aslı olan raporu sosyal yardımlaşmaya gönderiyor kişi isterse rapor fotokopi çogaltılarak aslı gibi onaylar verirler
OğuzHan55

daha başlamadım zaten....15 gün sonra dediler...

açıkçası başlamayıda düşünmüyorumm öyle lorsa yani iş bitince 3 ay sonrada sigorta devam edeceği için başvuruda yapamayacağım yeşilkarta bu da demektir ki aylarca 2022 de alamayacağımm

Üst Alt