Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı takip sitesindeki 'evrak işleme alındı' ne demek?

bayram

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
demin internetten baktımda evragım hakkındakı bir fikir sahibi olamadım sizce resimdede gösterdiğim gibi
ne demek oluyor baş vuralı bayagı bır zaman olmasına ragmen ( başvuru ilim mardin )
bilen birisi bana açıklama yapar mı lütfen?

Sağlık raporun onaylanmış ve son aşama için işleme alınmış. Bir sonraki dönemde maaşını (ve bu arada da biriken paranı) alırsın diye düşünüyorum.
Gelime olduğunda lütfen bu başlığa yaz. Biz de sürecin nasıl işlediğini öğrenmiş oluruz...

bayram kardeş ne kadar oldu başvuralı benim üç aydan fazla olmasına ragmen takip sayfasında kayıt bulunamadı diyor senin ne kadar oldu baş vuralı? yazarmısın .

demın baktımda 17.03.2008 TARİHİNDE 6.7.MADDE YAZISI YAZILDI. diyor ve yıne bişey anlamadım oturan boga abım ya bana anlayacacım dılde yazarmısın sana zahmet :) hehe

Böyle bilgileri eklemeye devam et Bayram. Senle birlikte bizler de süreci öğrenmiş oluyoruz. :)

Arkana yaslanıp bekle demek sanırım :)

demekkı arkana yaslan demek değilmiş sanırım

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
2022 SAYILI YASA UYARINCA AYLIK TALEBİNİZ ÜZERİNE DÜZENLENEN BELGELERİNİZİN İNCELENMESİNDE MUHTAÇLIK KARARINDA ÇELİŞKİ OLDUĞU ANLAŞILDIĞINDAN ÇELİŞKİNİN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKLİ YAZIMIZ YAZILMIŞTIR.ÇELİŞKİ GİDERİLEREK İADESİNDE GEREKLİ İŞLEM YAPILACAKTIR.
Bilgilerinizi rica ederiz
şimdide bu çıktı bu ne demek ya :(

verdikleri 3 kuruş onuda verınceye kadar bin dereden su getırıyorlar

Demek ki Yönetmeliğin 6 ve 7. maddelerine atıf varmış. Bu durumda beyanların doğruluğunu tespit etmek için araştıracaklar. Yine beklemekten başka yol yok maalesef:

• Muhtaçlık
    MADDE 6
    – (1) 2022 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının Devlet memurlarının aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpılmasından bulunacak tutardan daha az geliri olanlar 2022 sayılı Kanunun uygulanmasında muhtaç sayılır. 2022 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının yılı bütçe kanunları ile farklı olarak tespit edilmesi halinde, bütçe kanununda belirlenen gösterge rakamı uygulanır.
    (2) Muhtaçlık, Ek-1 veya Ek-2’de yer alan durumuna uygun Başvuru Formu ile yapılan müracaat üzerine, ilgililerin daimi olarak oturdukları yerlerin bağlı olduğu il veya ilçe idare kurullarınca formun ilgili bölümünde sebepleri açıkça gösterilmek suretiyle belirlenir.

Hak sahipliğinin tespiti
    MADDE 7 –
    (1) Aylık talebinde bulunanlar veya gerekli hallerde bunların veli ya da vasileri tarafından doldurulup imzalanan Başvuru Formları;

a) İlgililerin 2 nci maddede belirtilen niteliklere haiz olup olmadığı,
    b) 5 inci maddedeki hallerin mevcut olup olmadığı,
    c) İlgililer 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 364 üncü maddesine göre tespit edilecek yakınlarından nafaka alıyorsa miktarı,
    ç) Nafaka bağlanmamış olmakla birlikte 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 364 üncü maddesine göre tespit edilecek yakını bulunanlar için, bu yakınlarının gelir durumu itibariyle aile fertlerinin sayısı ile ikametgahlarındaki sosyal ve ekonomik durumları dikkate alınmak suretiyle yapılacak inceleme sonucunda, nafaka yükümlüsü her bir yakınının Türk Medeni Kanununun 364 üncü maddesi gereğince nafaka bağlama esasları dahilinde ilgiliye ayırabilecekleri yardım miktarı,
    d) 2 nci maddenin (c) bendi kapsamına girenlerin, bir işe yerleştirilmek üzere 25/6/2003 tarihli ve 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu çerçevesinde müracaatta bulunup bulunmadığı,
    e) Tarımsal ve tarımsal destek gelirleri,
    f) Ticari gelirleri,
    g) Taşınır veya taşınmaz mallarından elde ettiği gelirler,
    ğ) Çalışmakta olanların ücretleri,
    h) İl veya ilçe sosyal hizmetler müdürlüklerinden, Vakıflar Genel Müdürlüğünden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından bir süre ile sınırlı da olsa belirli aralıklarla ödenen nakdi bir yardım alıp almadıkları, nakdi yardım alanlar için yardımın tutarı,
    ı) 2 nci maddenin (ç) bendi kapsamında olanlar açısından bakım ilişkisinin fiilen gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine ilişkin olarak yaptırılacak tespit,
    i) Diğer gelirleri,

esas alınmak suretiyle il veya ilçe idare kurulları tarafından değerlendirilir ve hak sahibi olup olmadıklarına karar verilir.

(2) Evli olanların aylık gelirlerinin hesabında, eşinin her türlü mal ve gelirlerinden Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre aile masraflarına iştirak edebileceği miktar dikkate alınır.

her hangi bir yerde sigortalı çalısmadım

gelirim yok

destek kredısı almadım

bekarım

adıma kayıtlı en ufak bir şey yok

peki abicim sizce ne kadar daha beklemelıyım en son dilekçe yazacam

istemıyom leny 3 kuruşluk maaşınızı diyecem :)

:):):) yaslan arkana kardeşim; maaşın içerde birikiyor, hiç merak etme :)
Bence 1-2 ay daha atar bu iş.

inşşalh be abicim ama kanser oldum he :):):):)

neyse senide yordum abisi iyiki varsın

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
MUHTAÇLIK KARARINDAKİ ÇELİŞKİ İDARE KURULUNCA GİDERİLECEĞİNDEN SİZİN SADECE İŞİNİZİ TAKİP ETMENİZ GEREKİR.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi

SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
21/01/2008 TARİHİNDE SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLDİ
18/02/2008 Özür oranı(%40-%69) Kabul edildi.
27/02/2008 TARİHİNDE 15575KARAR NOSU İLE

ÖDEME DURUMU

YAZIŞMA VE EVRAK İŞLEMLERİ
10/01/2008 TARİHİNDE EVRAK İŞLEME ALINDI.
17.03.2008 TARİHİNDE 6.7.MADDE YAZISI YAZILDI.

en son hali bu
:oops:

demın aklıma takıldıda bır hak kontrolu yapayım dedım

sizde kontrol etmek ıstersenız adres bu ===> http://emek.emekli.gov.tr/EmekNet/faces/index.jsp

Emekli Sandığı T.C. Kimlik Numarası Doğrulama ve Hak Sahipliği İşlemleri

Durum Sicil T.C. No Adı Soyadı Baba Adı Doğum Tarihi
Pasif 65 Yaş (2022 S.K.) ****** BAYRAM AKIN AHMET 1/3/1980

bayram
maaşınız 2022 sayılı yasaya göre %40-%69 arasında özürlüler için tahsis edilen maaş size bağlanmış.3 ayda bir 475,08 ytl kadar maaş alırsınız.Sağlık kurulu raporonuzun tarihine göre geriye dönük maaşlarınızıda alacaksınız.Hayırlı uğurlu olsun. :)

RAMAN72 YANLİŞİN VAR PASİF DEMEK OLUMSUZ DEMEK AKTİF İSE OLUMLU DEMEJ YANİ BAYRAM KARDES MAAŞ BAGLANMAMİŞ SİZE GEÇMİŞ OLSUN

Prens MickeyMouse haklısınız. maaş bağlanınca ''aktif '' olunuyor..işlemlerdeki sorun giderilinceye dek( umarım çözümlenir ) maaş bağlanmayacaktır...şimdilik pasif konumdasınız.

Prens MickeyMouse:18/02/2008 Özür oranı(%40-%69) Kabul edildi. yazıyor.Pasif diye birşey söz konusu değil.maaş bağlanmış.

raman 72 sadece sağlık kurulundan geçmiş.komisyonda takılmış. çelişkili durumdan söz ediliyor..sağlık kurulundan geçmek herşey değil...komisyondan geçseydi '' ilk aylık ödeme'' yazacaktı. bir süre sonrada '' özel belgesi hazırlandı '' yazacaktı..son aşama zaten özel belge hazırlanması...inşallah çelişkili durum herneyse çözümlenir arkadaşa bağlanır maaşı.

Bayram;
1)sigortasız
2)geliri yok
3)adına kayıtlı en ufak birşey yok
4)özürlü
5)Raporu %40-%69 arasında özürlülerin alması gereken miktar için onaylanmış
Maaşının bağlanmaması için hangi sebep kalmış.hiçbir sebep! bayram arkadaşım maaşın hayırlı olsun.

sağlık kurulundan geçtikten sonra bize komisyondan eksik belgeler var diye yazı geldi..takip sitesinde sağlık kurulundan geçti ,eksik belgeler saptandı diye yazdı(istendiğinde raporu tazelicem diye söz vermek gibi bişiydi sanırım) yani oluyo böle şeyler komisyonda.BAĞLANMICAK demedim.sadce bi pürüz var. o giderildikten sonra inş.bağlanacak maaş...ve aktif olacak

ben daha ilk defa maaş alacağım engelli aylığı.ama dışarıya çıkmakta zorlanıyorum.bir başkasını göndersem aylığı almaya olurmu veya nasıl olur?????

valla benımde kafamı karıştırdınız :( şimdi durumu hala tam olarak kavrayamadım ne olacak nasıl olacaksa olsun zaten verdıklerı 3 kuruş maaş onuda bın dereden su getırtiyorlar

aradan geçen 1 aya ragmen hala muhtaçlık kararımdada çelişki giderilmedi

3GÜN ÖNCE YAZI YAZDIM EMEKLİ DAİRESİNE VAZ GEÇTİM İSTEMİYORUM 3 KURUŞLUK MAAŞINIZI BİN DEREDEN SU GETİRTİYORSUNUZ DİYE
AMA EVRAK TAKİP SİTESİNDE EVRAGINIZ HALA İŞLEMDE DİYO :)

bugun bana posta yolu ile bir mektup geldı mektupta evragımda muhtaçlık kararındaki mühür vurulmamış ve aylık gelir belirtilmemiş diye yazı geldı.

burdakı görevli ile konustum adam kusura bakma mühürü unutmusum diğer evragında burda dosyaya eklenmeiş pardon dediler gözüm karardı valla ortalıgı mezbahaneye çevirecektımde neyse dedım :)

yollamışlar evragımı

bugun ayın 17si ama hala evrak takıp sitesinde değişen bişey yok benım adıma :(

daha ne ozel yazım yazıldı nede ödeme emri beklemeye tam gaz devam :) allah yardımcımız olsun

bayram' Alıntı:

bayram benim sorgulamamda ;

SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
08/01/2008 TARİHİNDE SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLDİ
21/01/2008 Özür oranı(%70-%100) Kabul edildi.
24/01/2008 TARİHİNDE 5262KARAR NOSU İLE

ÖDEME DURUMU
20/02/2008 TARİHİNDE İLK AYLIK ÖDEME
yazıyor.Tanıtım kartı ve bir belgede geldi ama bankaya gittiğimizde para gelmediği maaşın görünmediği söylendi.Burdaki yazıya ve bana gelen belgeye göre maaşı çekmem gerekiyordu.Sen Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında nasıl bir yazıyı nereye yazdın örneğini buraya yazarmısın?Telefon etmekten,beklemekten bıktım bir türlü ilgili birime ulaşamıyorum

o soruyu sor arkadasım

hakkın olan bilgi edinme kanununa göre sana vereceğim adresten bilgi edinebilirsin cevap vermeye mecburdurlar

http://bilgiedinme.ssk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/Welcome.do

adresini tıkladıktan sonra gerçek kişi diyosun
sonra kimlik bilgini giriyosun
sicil numaranı boş bırakabilirsin
yanlız
baş vuran kuruma dikkat et emekli yapman lazım
istenilen billgi ve belgeler kısmınada sorununu yazıyosun

atıyorum işte bana ödeme yazısı yazılmış kontrol sitesınde ama bana belge veya kart diye bişi gelmedi 3 aydır beklıyorum magduritetimin giderilmesini arz ederim vs vs gibi yaz ve yolla
en geç 2/3 gün içerisinde cevap yazmaya mecburdurlar.
umarım yardımcı olabılmişimdir kardeşim
allah hepimizin yardımcısı olsun

BAYRAM Soyadı :AKIN
T.C Kimlik No :361***** Sicil :8*442******
Emekli Nevi :--- D
urumu :İŞLEMDE

SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
21/01/2008 TARİHİNDE SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLDİ
18/02/2008 Özür oranı(%40-%69) Kabul edildi.
27/02/2008 TARİHİNDE 15575KARAR NOSU İLE

ÖDEME DURUMU

YAZIŞMA VE EVRAK İŞLEMLERİ
10/01/2008 TARİHİNDE EVRAK İŞLEME ALINDI.
24.06.2008 TARİHİNDE 6.7.MADDE YAZISI YAZILDI.

bu alttaki 24,06,2008 tarihi neden hergün değişiyor haberi olan varmı acaba ?

hala bağlanmadı maaşım
sizce ne zamana kadar beklemek zorun kalırım acaba bilgisi olan varmı

Üst Alt