Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşım bağlandı. Haziran ayında maaşımı alabilir miyim?

bekir74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
öncelikle hayırlı ramazanlar değerli engelliler.biz ailesi. benim 2022 maaşım bugün itibari ile bağlandı haziran ayında ödeme alırmıyım.? (2 ay önce başvurmuştum bugün kabul edildiğini söylediler.)

Yinede yokla ptt yi
Varmi diye

Kabul tarihi bugünse 1 Haziran'da geçerli olur .doğum tarihinin sonu kaç ve oranın kaç?

E.devlet şifreniz varsa haziranın 3unde yazar kaç para alacağın. Haziranın 5inde toplu paranı alirsin.

Son düzenleme:
yok hayır başvuru tarihim mart kabul tarihi 25 mayıs

Nisan mayısında alırsın başvuru tarihin mart ise toplam 1766.06 Haziran'da alacağın maas

İNSALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR reis çok ihtiyacım var çünkü.teşekkürler bu arada

musty35

Sen nasıl hesap ettin de 1766.06 tl buldun.martda başvurmuş o yüzdende 1 dönem maaşı alır. % 58 engeli olan 3 ayda(dönem) 1059,64 lira alıyor. galiba mart ayınıda dahil ettin öyle kabul etsek bile 1412,85 eder

öncelikle hayırlı ramazanlar değerli engelliler.biz ailesi. benim 2022 maaşım bugün itibari ile bağlandı haziran ayında ödeme alırmıyım.? (2 ay önce başvurmuştum bugün kabul edildiğini söylediler.)
abla bu mesajada bakarmsin yanlis bilgi vermeyelim.
bakalim dogrumu hesapladik?;)

musty35 doğru hesapladın ablası:) demin ben de o mesajını begendim o yuzden:)

neden 1766,06 TL ben açıklayayım:)
bekir74 başvuru tarihin mart'mış. bu verdiğin bilgi doğruysa (e-devlet'ten bak teyit et lütfen) aylık başlangıç tarihin 1 nisan.
nisan ve mayıs için alacağın para = 353,21 X 2 = 706,42 TL
haziran dönem maaşı ise = 1059,64 TL

doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde (yani 5 haziran'da) toplam olarak eline 706,42 + 1059,64 = 1766,06 TL geçecek.

lakin ben ödemelerin hazirana yetişeceğini düşünmüyorum. ama inşallah yetişir. işlerine akıl sır ermiyor çünkü:)
eger işlemler yetişmez ve haziran'da ödemelerini alamazsan eylül'de eylül dönem maaşıyle birlikte alırsın.
yani eylülde 1766,06 TL + eylül dönem maaşını toplu alırsın.
eylül maaşlarını haziran sonunda (en geç temmuzun ilk haftasında) hesaplar ilan ederim. 1 temmuz itibariyle 2022 aylıkları yeniden düzenlenecek çünkü.

Kalem

Haziranda yapılan ödeme - mart,nisan,mayıs- ayı için yapılan ödeme değil mi zaten nisan ve mayıs ay’ı bu dönemin içinde olup bu durumda bir dönem 1059,64 olması gerekmiyor mu sizin demenize göre nisan ve mayıs ay’ı 2 kez dahil edilmiş oluyor. Ben bu kısmı anlayamadım. Keşke dediğiniz gibi olsa da arkadaş çok para alsa.

Hayir !haziran ,temmuz,agustos aylarini kapsar haziran donemi.

-mka yanlış biliyorsun. benim de musty35'in de hesabı doğrudur.

haziran dönemi = haziran, temmuz ve agustos

her ödeme döneminde ödemeler 3 aylık halinde peşin ödenir yönetmelik gereği.

ödeme dönemlerini sayalım: aralık,mart,haziran ve eylül
bu dört ayda üçer aylık peşin ödeme yapılır.

dur seni ilgili yönetmeliğe havale edeyim ben:)

"Ödeme
MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.
(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır."

Kalem
şimdi oldu.cevabı net aldım ödemelerin peşin olduğunu bilmiyordum

açıklama yeterliydi keşke havele edip yorulmayaydın :D

-mka yok yorulmadım:) için rahat etsin istedim:)

peki bu süreç içinde işe girersem eylül ayında girmeden önceki dönem maaşını alabilecek miyim?(bu hafta iş görüşmem var)
Kalem

bekir74 eger işe girersen eylül dönem maaşını asla alamazsın. ama 1 birikmiş paranı alabilirsin tabi. işe girince bana haber ver, hesap yaparım o zaman.

hakangeçgel 2022 aylığında da evde bakım aylığında da hanede ikamet eden ve hanede yaşadığı tespit edilen herkes gelire dahil edilir. evli olsun olmasın fark etmez.

pazartesi günü işe başlıcam ablacım yani 12.06.2017

bekir74 e hayırlı olsun ablası. bu durumda eylül aylığını kesin alamazsın.
eylül döneminden önce sistem aracılıgıyla yapılan sorgulama neticesinde sigortalı olduğun tespit edilir ve aylığın fesh edilir. eylül'de de doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde birikmiş ödemeni yatırırlar ama eylül dönem aylıgını yatırmazlar. hesabı şurada yapmıştım daha önce:https://www.engelliler.biz/forum/20...yinda-maasimi-alabilir-miyim.html#post1807844

cok tesekkür ederim ablacım.darısı diğer arkdaşlarımızın başına. dediğini de anladım. tekrardan cok tesekkur ederim :)

arkadaslar haziran ayinda maasim yatti .ne kadar zaman icinde cekmem gerekiyor. 5-6 ay sonra ceksem bi sikinti oluyormu ?

dogru ben 02.03.2017 de bas vurdum haziran da 1766.06 yatti hesabima

DIRILIS doğru dediğin hesapsa, evet doğru:) aylık başlangıç tarihin 1 nisan olunca sana 1 nisan'dan itibaren toplam 1766,05 TL ödeme yapıldı.
2022 aylıkları aralıksız olarak 1 yıl boyunca çekilmediği takdirde fesh edilir.
b durumda 1 sene boyunca aylığının sosyal yardımlar genel müdürlüğüne geri iade edilmemesi lazım ama PTT o kadar süre parayı tutar mı bilemiyorum. eger 6 ay süre içinde paranı genel müdürlüğe iade ederse bu durumda genel müdürlükten alman gerekir diye tahmin ediyorum. ama ben tahmin yürütmesini sevmem. işi sağlama alalım. PTT'ye gidip 2022 aylığının ne kadar süre PTT hesabında kalacagını öğren.

şimdi gelelim benim soruma. neden 2022 aylığını bu ay değil de 6 ay sonra çekmeyi düşünüyorsun?

Oglum 1 yaşında. 2022 aylığı bağlandı. Ben babasıyım ve benim e devlette yardımla alakalı herhangi bir bilgi görünmüyor. E devlette görenler için 1 yaşındaki oğlum için e devlet şifresi alıp o şekilde mi gorebilirim . Annesi ne alsak onda görünür mü

Ahmet Yusuf oğlun 1 yaşındaymış. dolayısıyla 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı baglandı size. 2022 engelli yakını aylığına eşiniz başvurduysa ona baglanmıştır. eşiniz e-devlet şifresi alıp 2022 engelli yakını aylığı bilgilerine e-devletten bakabilir.
çocuğunuz için e-devlet şifresi almanıza gerek yok. zaten böyle bir şey mümkün değil. o daha bebek.

Telefon numarası verdiyseniz PTT sms atıyor zaten. Para girişine dair.

DIRILIS valla bilemiyorum. PTT'yi arayarak bilgi almaya çalış. muhakkak ödemeni çekmen için bir öneri sunacaklardır.
yurt dışında ne kadar kalacaksın? yurt dışına çıkma sebebin nedir?

Kalem 5 ay daha kalirim ,turkiyede is vermediklerinden dolayi yurt disina ciktim ,sigortasiz calisiyorum

Üst Alt