Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım kesilmiş! İtiraz edebilir miyim?

volki_80

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
[FONT=Tahoma]Reddedildi/Feshedildi (26/07/2016) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)

hiçbir işe filan girmedim ek gelirim de yok.rapor oranım filan da değişmedi.kesme sebeplerini nerden öğrenebilirim?[/FONT]

kaymakamlıga git sana söylerler her şeyi ordan ögrenirsin

bu aylığı alamam kesin değil mi?kesin olarak yeniden başvurmam mı gerek yoksa düzeltilebilir mi?

2 maaşını aralıkta alırsın maaş kesilmez dondurulur anladınmı sevgili kardeşim maaş devam ediyor saygılar

volki_80 gelir kriterin değişmiş kardeşim bak orda muhtaç olmama yazıyor sydv den araştır

sarasota

ıspartada çalışan evli kardeşimin ikametgahı bizim ev görünüyor.ikamet aldırsa kardeşim maaş devam eder mi ?

volki_80

[FONT='inherit'] Aynı durum benim başıma da geldi geçen yıl 2022 maaşını çekmesi için kardeşimi gönderdiğimde hesapta maaş görünmeyince sgk nın sayfasından baktım - Reddedildi/Feshedildi Muhtaç Olmama Nedeni İle yazıyordu.[/FONT]
[FONT='inherit']Gelelim sebebine;[/FONT]
[FONT='inherit']Daha önceden 2022 maaşı bağlanırken sadece maaşın bağlanacağı engellinin gelirine (yani senin gelirine )bakılıyorken şimdi evde kim varsa ebesi dedesi yiğeni hiç farketmio o hanede kalanların resmi gayri resmi her ne ad adı altında olursa olsun bulunan kişilerin gelirine bakılıyor sebep bu.[/FONT]
[FONT='inherit']Şimdi Isparta’daki kardeşin ne zamandan beri ikametgahı sizde göründüğü halde Isparta’da çalışıyor şuan evde kaç kişisiniz bunları bilmeden bişi söylemek doğru olmaz fakat tahmini olarak söyleyim kardeşin çalışmaya gitmezden evvel gelir şartların tutuyordu kardeşin çalışmaya başlayınca gelirde farklılık oluştu ondan kesildi. Kardeşinizin evden ayrılıp başka ilde hatta bulunduğunuz yerde dahi olsa çalışmaya başladığında bildirmeniz gerekiyordu diyeceksin ki o başka ilde çalışıyor kazancını kendi harcıyo.öylede olsa ikametgâhı sizde görüldüğünden kazancı sizin haneye giriyor gözükeceğinden gelirinizdeki artıştan dolayı kesilmiştir maaşınız[/FONT]

ıspartada çalışan evli kardeşimin ikametgahı bizim ev görünüyor.ikamet aldırsa kardeşim maaş devam eder mi ?

[FONT='inherit']kardeşinizin ikametgâhını çalıştığı yere alsa bile sizin ondan sonra evde görünen herkesin tüm gelirlerini toplayıp kişi sayısına bölmeniz gerekiyor sonuç 392 tlden az çıkarsa tekrardan maaş için başvurabilirsiniz 392den fazla olursa maaş bağlanmaz[/FONT]
[FONT='inherit'] bulunduğunuz yerdeki sgk ya başvurun yada 7 gün 24 saat açık olan alo 170 i arayın[/FONT]

-mka

yurtdışında türkmenistanda çalışıyordu.oradan evlendi yaklaşık 3 aydır ıspartada çalışıyor.eşinin oturum izni için ikamet olarak bizim evi göstermişler.olay bu evli olması durumu kurtarmaz mı?
sgk ya neden başvuracam anlamadım.ben gss faydalanıyorum

volki_80

2022 maaşı için Kişinin ikamet ettiği İlçenin malmüdürlüğünden (İlde Defterdarlıktan) veya SGK İl Müdürlüklerinden temin edilecek 2022 sayılı Kanuna göre hazırlanmış Başvuru Formu doldurulur.

Sgk ya başvurun dıye bu yüzden söyledim .

sizin hanede kişi sayısı yengeniz ve abinizle birlikte resmiyette sizde göründüğü için artmış görünüyor o yüzden abinizin maaşı dahil eve giren tüm gelirleri toplayın kişi sayısına bölün miktar 392 den azsa gidip itiraz edin ve kesilen maaşlarda dahıl maaş almaya devam edin amma 392 tlyi geçiyorsa maaş alamazsınız hiç uğraşmayın eğer şartlarınız uygunsa gelir olarak kişi başı 784 tlyi geçmiyorsa evde bakım maaşına başvurun ( bakım maaşı hem aylık ödeniyor hem de miktarı nerdeyse 2 kat sanırım 900 tl)
2022 aldığınız için sizden genel sağlık sigorta primini istemiyorlardı devlet karşılıyordu şimdi birde gelir testi yaptırmanızı isteyecekler en düşük prım aylık 68 tl bir yerde çalışmıyor olsanız da sizden bunu isteyecekler.1 yıldan berı benden prım istiyorlar ödemedim faiz kısmına af çıkmış bayram sonrası taksit yaptırmayı düşünüyorum

Genel sağlık sigorta primini e devlet den öğrenebilirsiniz

not:abinizin evli olması birşeyı değiştirmez.

-mka

gelir hesabı için evde bakım ve 2022 maaşını hesaba dahil ediyormuyuz?

volki_80

o konuda bilgim yok ama bildiğim evde bakım maaşı alan bir arkadaşımda gss ödüyor (en düşük prımden)itiraz ettiğini söylüyordu ödememek için ne oldu bilmiyorum.öğrenirsem söylerim.
not: 2022 maaşı alan bu gss primi ödemiyor.hem 2022 hem evde bakım maaşı alanlarda durum nedir bilmiyorum.

volki_80 sebepyazıyor, kopyalamışsınız zaten. muhtaç olmama sebebiyle aylıgınız fesh edilmiş. yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstüneçıkmış. bu durum da tespit edilmiş ve vakıf mütevelli heyetinin olumsuz kararına binaen aylıgınız fesh edilmiş.

eger abin sizle kalmıyorsa ikametgahını sizin evden taşısın. eşinin de adresi sizde olmasın. bunlar yokken hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa da kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 aylığı için tekrar başvurun. bu arada 2022 aylıgı gelir hesabına evde bakım aylığı da dahil edilir. evde bakım aylıgı 932,59 TL'dir. 2022 aylıgı gelir hesabına sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. onun haricinde evde bakım aylıgı da dahil her gelir, mal mülk dahil edilir. hesabını bunlara göre yap.

UYARI: 2022 aylıkları ile ilgili başvuru da dahil tüm iş ve işlemler vakıflar (SYDV) aracılıgıyla yapılır. 2022 aylıklarına SGK değil aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü bakar.
2022 aylığı alanlar otomatikman 60/ c 3 kapsamında GSS'lısı olurlar ve primleri devlet tarafından ödenir. bu sağlık güvencesi de eski yeşil kart gibidir.

Kalem tşkler abla kardeşimin ikameti aldırıp tekrar başvuruda bulunacağım.

Kalem

abla kardeşimin ikametini bulunduğum ilde farklı bir adrese aldırdım.şu an apartman dairesinde tek yaşıyor gözüküyor.maaş için başvuruya gittiğimizde aynı ilde ikamet ettiği için geliri hane hesabına dahil edilir muhtaçlık sınırını geçersiniz dedi memur.bizde istanbulda çalıştığını ve bizimle kalmadığını söyledik.ikameti istanbula alırsanız bir sorun kalmaz kaydınızı yaparım dedi.abla bu memurun işgüzarlığımı yoksa doğruyumu söylüyor?

volki_80

işgüzarlık mı başka bişi mi bişi diyemem fakat bildiğim aynı ilde olmayı bırak aynı mahalle hatta aynı apartmanda baska bi dairede otursa bile ya da kısaca sizinle aynı evde oturmuyorsa ikameti görünmüyorsa abin asgari ücret değil isterse 5 bin 10 bin maaş alsın geliri sizin evde görünmez.şart aynı evde ikamet ediyor olmak.

@-mka bende öyle düşünüyorum ama kardeşim evli değil bu yüzden olabilir mi?ıspartadaki kardeşim ikametini aldı.sorun olan istanbulda çalışan evli olmayan kardeşim

-mka

evde ikamet ediyor görünüyorlardı şu an ikametlerini aldırdım.ikamet ettikleri sürede 392 tlyi geçmiş gelir.eylül maaşını almak için itiraz edip paramı alabilir miyim?

sonucu ne olur bilemem ama deneyin derim, enazından olursa alırsınız olmazsa zaten yok zaten yok dersiniz.(normalde almanız gerekiyor ama alırsın deyip güvendirmekde istemiyorum)

Başka evde görünüyorsa yeterlidir o nasıl bi saçmalamış memur enteresan gerçekten

sarasota

Hemşerim iyi diosanda memurunda haklı olduğu yer var istanbulda çalışan birinin çalıştığı yerde adresi görünmeyip memleketınde ailesinden başka yerde görunüyorsa (evli olsa bişi olmazda bekar olunca memur ondan kafayı takmış olabilir)memur şüphe üzerine böyle davranmış olabilir hani aslında adres değişikliği göstermelik düşüncesiyle ha bu arkadaş böyle yaptı diyemem.normalde adres isterse bi alt kat olsun gene ayrı sayılacağından engel olmaması lazım

tşkler cevaplar için istanbula alacak ikametini kardeşim.eylül aralık arasında başvuru yaptığımda gün sayısı önemli mi?şimdi başvursam tam maaş alırmıyım aralıkta

volki_80 kardeşlerinin ikameti sizdeyken hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçiyormuş. bu yüzden 2022 aylıgın kesildi, muhtaçlıktan çıktıgın (hanedeki kişi başına düşen aylık gelir sınırı aştıgı için muhtaç bulunmadın) gerekçesiyle. dolayısıyla eylül maaşını unut. itiraz ederek bir şey elde edemezsin.
muhtaçlıktan çıkma gerekçesiyle 2022 aylıgı kesildikten sonraki başvurular yeni başvuru sayılır. sen de yeniden başvuracaksın. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgın baglanacaktır.
ne kadar maaş alabileceğin ne zaman başvuracagına baglı:)
eger ekim ayı içinde başvurursan ve aylıgın onaylanırsa aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olacak. kasım ayı ile birlikte aralık dönem maaşını birlikte alacaksın.
yok vakfa kasımda başvurursan ve aylıgın onaylanırsa aylık başlangıç tarihin 1 Aralık olacak:) ve sadece aralık dönem maaşını alacaksın:) tam olarak.
aralık'ta hiç başvurma, aylığın onaylanırsa aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olur ama ancak Mart'ta alırsın 1 ocak'tan itibaren tüm ödemelerini:)
e

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem abla maaşa tekrar başvurdum.eve geleceklermiş.eşyalara filan birşey derler mi?mesala iki televizyon var evde senide çok yoruyorum sorularımla hakkını helal et:eek:

Hemşerim gelen görevliye bağlı.bana geldiler beyan ile gelir farklı durumu iyi diye redledi ama gelenlerin içinde olumlu bakanda vardı ama olmadı Osmaniye sıkı tutuyor işi.

2022 maaşı ev kontrolü yardım acil?eşyalar hakkında...

arkadaşlar maaşım kesilmişti.yeniden başvuru yaptım eve heyet gelecek.evde iki tv var sorun yaratır mı?

kısacası eşyalara bakıp muhtaç değil filan derler mi?yoksa engelliye mi bakıyorlar?

not:şuan cebimde 5 tl bile yok...:mad:

Korkmyın kesinlikle eşyalara bakılmamakta. Engelliye bakıyorlar.

-mka tşkler cevap için sonucu yazarım burdan..
serhanas tşkler cevap için gelir hesabı tutuyor ama yinede bağlamazlar diye korkuyorum:confused:

volki_80 eşya sorun olmaz ablam:) önemli olan gelirinin sınrıın altında olması. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında çıktıktan sonra o aylık baglanır rahat ol:)

Üst Alt