Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım kesilmiş! İtiraz edebilir miyim?

abla ev kontrolüne geldiler.oturduğumuz ev bizim babam inşaatçı başladı memur bu evi inşaatçı yapamaz bilmem ne.kardeşim kredi çekti bide arsa sattık tam 3 yılda bitirdik evi çalışıp didinerek.babamın aylığını sordu ısrarla yevmiye hesabı çalışıyor dedim.net bir geliri yok dedim.1500 tl gelir yazdı kendi kafasına göre.su faturasını gösterdim 1000 tlyi geçkin borç var al bak dedim geliri varmı.elektrikte yine aynı tabi 1000 tlyi geçiyor.maşallah sormadığı bir halt kalmadı.araba varmı,asansör varmı,

şimdi abla ev-eşya sorun olmaz demiştiniz.bu 1000-1500 tl arası yazdı galiba babamın gelirini sorun çıkarsa bu yüzden çıkar galiba değil mi?abla şimdi nerden takip edebilirim başvuru durumunu teşekkürler...

sgk: alo 170.
sosyal güvenlik ankara........sitesinde var telefonu...

bulunduğun şehirdeki sgk, sosyal güvenlik hizmetleri müdürüyle görüş.

volki_80;

[FONT='inherit']hemşerim gidere değil gelire bakıyorlar.baban inşaatlarda çalışıyormuş ustabaşımı normal işçimi normal işçi desek ortalama 100 yevmiye diye hesap etmiş her zaman iş olmadığı için değil başka sebeplerden dolayıda 1 ay tam gün çalışmayıp 15 gün çalışıyor diyerek geliri 1500 tl göstermiş ki ortalama bir rakam bazen az bazen daha çok kazanma ihtimali var özellikle yaz mevsimi gerçi Osmaniye’de yaz kış çok farklı olmaz.
Heyet gelince evin konumuna evin düzenine eşyalara dikkat ediyor her ne kadar eşya ilgilendirmez deselerde bakıyorlar gelir yok nasıl bu eşyalara ve böyle bir eve sahipler diye hadi bunu anladım da yahu asansör var mı ne demek varsa görmemişler mi ki varsa da evde engelli var 2 3 bin tleyede basit düzenekli asansör yaptırılabiliyor bunu biraz kendi imkanlarıyla biraz yardımseverlerin desteği ile ya da belediye yahut sosyal yardımlaşma vakfı aracılıyla yaptırılabiliyor bunu sormaları çok abes. Bir mesajımda Osmaniye işi çok sıkı tutuyor demiştim dediğim gibi olmuş senin müraacatındada.
sen önce 170 i ara tele çıkanlara deki engelliyim ve engelli maaşım kesildi yeniden başvurunca böyle böyle oldu de yaşadıklarını anlat ne yapmam gerekiyor de sana yardımcı olurlar .

işlemlerini e devlet sitesinden takip edebilirsin
[/FONT]

-mka teşekkürler cevap için asansörün içi boş sadece kapısı takılı çocuk düşmesin diye.e-devlette eski bilgiler görünüyor.babam şuan elektrik-su faturası ödemiyor.herşeyi bizden bekliyor.geliri yok gibi birşey yani ne yaptığı belli değil.eve gelince 3 yılda rezillik içinde evli kardeşim kredi çektide öyle bitirdik.bide arsa satıldı onun parasıyla.red verirlerse bu sefer babam çalışmıyor diyecem.gitsin kendisi ispat etsin şerefsiz.bu şimdi 1500 tl yazdı galiba bide bakım parası alıyoruz.4 kişi var hanede red gelir muhtemelen değil mi?

Evde bakım maaşı 2022 maaşı alımında gelir olarak hesaplanıyor. Babanın geliri 1500 öyle göstermişler evde bakım maaşı 930.bu durumda sizin eve giren gelir 1500 + 930 :2430 tl.2022 maaşı için gelir sınırı 392,48.
2430 / 4 : 607,5 TL 607,5 - 392,48 : 215,02 hemşerim bu 215,02 TL fazlalık yüzünden 2022 maaşı alamazsın

930 / 4 = 232,5 sadece engelli maaşı alınca kişi başı düşen miktar 2022 sınırı 392,48 - 232,5= 159,98
Sadece evde bakımı kabul ederlerse 2022 yi 159,98 TL farkla kabul ederler alabilirsin.

Hem evde bakım maaşı hem babanın çalışıyor görünürse alabilmen için 159,98 x 4 : 639,92 babanın gelirinin 639,92 tlyi geçmemesi gerekiyor ama babanın geliri 1500 tl gösterildiği için zor görünüyor.

asansöre gelince onun problem olmaması gerekiyor. Senin bu asansör isterse içi dolu kullanılıyor olsun evde engelli var bir yerde mecburi ne yanı engelli diye eve mı hapis olunsun yav her apartmanda var artık bırak engelliyi sağlıklılar kullanıyor

-mka teşekkürler cevap için durumumu anlattım babamdan 5 tl istiyorum vermiyor dedim.adam eve erzak filanda almıyor artık.sürekli borcum var deyip üstüne para istiyor bizden bakım parasını.şimdi bu başvuru reddedilirse tekrar başvurduğumda geliri yok çalışmıyor diyeceğim.sigorta yatırmıyor zaten.kendileri araştırsın babamın gelirini ne bulacaklar bakim.şimdi sorun eşyalar var tv yi bile not aldılar.maaş başvurumda geldiklerinde önceki eşyaları sorgulamalarına karşı çıkabilirmiyim?

selam aleyküm arkadaşlar öncelikle herkese sağlıklı mutlu huzurlu ömür diliyorum sizlere bir sorum olacak %66 ağır engelliyim calışma durumum yok eşim bakıcı aylığı alıyor bide 2022 aylığım var hanede beş kişiyiz 3 cocuk eşim ben 1997 model arabam var sağolsun abim arabamı satacak üstüne para koyup ötv hyundai i20 alacak ARKADAŞLAR ötv araba alırsam 2022 aylığı bakıcı aylığımı keserlermi şimdikten tşkler

babacan25 forumda rast gelmiştim yenilerde bir arkadaş araba almış.aracın fiyatını 1 yıllık hane gelirine dahil edip evde bakım maaşı kesilmişti.1 yıl da yeniden başvuru yapamayacakmış galiba benim bildiğim bu.çok dikkat et iyice araştır...

2022 başvurum 1 ay oldu.e-devlette görünmüyor?

sosyal yardımlaşmayı aradım inceleme aşamasındadır denildi.başvurumun görünmesi gerekmiyor mu?eski maaş bilgilerim görünüyor hala:(

-mka e-devlette reddedildi/feshedildi yazıyordu 2022 maaşım şuan devam ediyor yazıyor onaylanmış mı maaşım.bide eski başvuru tarihi görünüyor.

Arkadaşlar 2022 engelli maaşı alabilmek için kişi başı düşen 392 TL geçmezse aylık bağlanır sistemi değişecek mi değişecekse ne zaman olur değişmediyse herhangi bir çalışma var mı, lütfen cevap verebilir misiniz...?

volki_80;

cevap verecek kimse yok mu ya adminler cevap vereceğine açtığım konuyu siliyorlar sağolsunlar..

volki_80

kesıldıgnde kesıldı dıe yazarken yendıen müraacat ettıkten sonra tekrar devam edıyor yazısı cıktıysa maaşın yenıden baglanmıs demektir eylül maaşı diye bişi yok başvuru tarihi ne zamansa o zamandan beri olusan maaşları toplu alırsın 2 ay olduysa 2 aylık 3 ay olduysa 3 aylık alırsın
bazen sisteme geç düşüyor banada resmi yazı geldıgı halde ne bankada nede pttde maaşım görünmemişti bir müddet bekleme durumunda kaldım.sendede böyle bir durum olursa 2günde 1 ara peşini bırakma üzerıne düşersen süre erken bitiyor yoksa bekleme süren zaman alır

-mka

aynen reddedildi/feshedildi yazıyordu şuan devam ediyor yazıyor.resmi yazı derken evemi geliyor yazı şuanki duruma göre aralık maaşını alabiliyor muyum?

volki_80

evet aralıkta alman gerekiyor. resmi yazı eve geliyor ama maaş bazen gelse bile o an sistemde görünmeyebiliyor yazı geldıgı halde maaş gelmemişse 170i ara durumu söyle yardımcı oluyorlar

-mka

bugün aradım osmaniye sosyal yardımlaşmayı başvurunuz olumlu sonuçlanmış dediler.ilk maaşı mart ayında alırsın dediler.bir sorun çıkmaz değilmi?cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağolun.

hadi hayırlı olsun hemşom.

@mka;

sağol Allah razı olsun.tşkler

e-devlette devam ediyor yazıyordu şimdi yine reddedildi yazıyor kafayı yiyeceğim ben ya bunların Allah belasını versin.insan değil varya bunlar.yeniden mi başvurmam gerek şimdi ?
77kGvL.png
[/URL][/IMG]

[FONT=&quot]1 hafta önce aradığında maaş oldu deyıpte 1 hafta sonra yardım alma şartlarını sağlamama denmesı ilginç bıdaha ara sor o 1 haftada ne değişmiş alamama sebebi neymiş hangi şartlarmış. Duruma göre yeniden başvurursun[/FONT]

Kalem abla mart ayında 550 tl civarı bir para yattı ben bir aylık sandım bilmiyorum.şimdi senin dediğin gibi 3.708 tl galiba tam olarak görünüyor.şu an edevlete erişim yok galiba foto atamadım

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem yatan 550 tl farklı bir yardım içindi o zaman abla kömür filan olabilir mi?evede kontrole gelmişlerdi abla başvurudan sonra

volki_80
vakfa gidip o mart'ta aldığın 550 TL'nin kaynağını ögren ve bana haber ver.
2022 aylıklarında asla 1 aylık ödeme yapılmaz. yönetmeliğe aykırıdır. 2022 aylıkları 3 aylık dönemler halinde peşin ödenir.
o yüzden vakfa gidip şu işin aslını öğrenip sonra da gelip bana anlat.

gelelim diğer hususa. sen 3700 TL bu ödenecek para diyorsun. 3700 TL değildir demiştim zaten. e-devlete bak orada 3708 TL yazıyordur. sana da güvenmem:) e-devlet düzelince bana e-devletteki 2022 aylıgı ile ilgili bilgileri olduğu gibi kopyala. kimlik bilgilerini saklamayı unutma ama.
şimdi e-devlette 3708 TL ödeme hazır olarak gorunuyorsa bu şu anlama gelir. sana 7 aylık ödeme yapılıyor.
haziran dönem aylığı ( haziran, temmuz ve agustos)
mart dönem aylığı (mart, nisan, mayıs)
şubat

yani sana 1 şubat'tan itibaren ödeme yapılmış. tam 7 aylık.
bu hesaba göre senin başvuru tarihin ocak ayı esas alınmış.

ama gelelim bu kısımlar karışık sende:) senin aylık bi onaylanmış bir rdededilmiş. o yüzden buraya yazmanı istedim. okuldan geldiğim için yorgunum baya. dingin bir halde şu baglanıp reddedilen baglanıp rededilen aylık hikayeni okuyacağım:)

ama sen de yukarıda yazdıklarımı dikkatel oku. vakfa gittiğinde onlara başvuru tarihi olarak hangi tarihi esas aldıklarını sor. benim hesabıma göre ocak ayını almışlar. ama bakalım onlar ne diyecek:)

şu işi iyiye irdelemek istiyorum. çünkü senin iş karışık olmuş biliyorsun. yanlış para yatırıldıysa bir de bu parayı geri alıp başını yaksınlar istemiyorum.
özetle:
1. vakfa gidip mart ayında hesabına yatırılan 550 TL'Nin nereden ve niçin yatırıldığını öğreceksin.
2. vakfa ayrıca e-devlette görünen 3708 TL ödemenin hangi aydan itibaren başlatıldığını soracaksın. bunu cevaplayamazlarsa aylığın onaylandığı tarihi sor.

abla bu 514 tl e-devlette yazıyordu.gidip çektim martta. benim aralık ayındaki başvurum esas almışlar galiba şuan e-devlet sitesine erişim yok.genel bir sorun var galiba düzelince foto atacağım hemen

a>

https://i.hizliresim.com/AkZWGz.png
Kalem

Son düzenleme:
volki_80 e-devlet bilgilerine baktım ablam şimdi.
yok ablası sana 3708 TL yatırıldıgına göre senin başvurun ocak ayı oluyor. çünkü ödemen toplam 7 aylık. yukarıdaki mesajımda uzun uzun yazdım. sana 1 şubat'tan itibaren ödeme yapılmış. bu durumda başvuru tarihi olarak da ocak ayını esas almışlar.

mart'ta çektiğin 514 TL'yi gidip vakfa sormalısın. gelişmelerden beni de haberdar etmeyi unutma.

Kalem abla parayı sorunsuz çektim bugün 514 tl yide isterlerse geri öderim napim abla inan hiç uğraşmak istemiyorum çok yoruldum çünkü aylardır uğraştırıyorlar.

volki_80;

iş şimdi o parayı yemesınde hemşom.tek başına o kadar parayı napacan harcayaman gelimde bi şalgamını içek :D şaka şaka gelmem güle güle harca.

gel ya başımın üstünde yerin var.paraya 2 akü ve havalı minder alacağım.bide 4 lastik akülüye alınacak.bizim hayat böyle gelen gidiyor :) -mka

Son düzenleme:
Üst Alt