Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı sudan sebeplerle kestiler!?

hatac

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hiç gidip boşuna başvurmayın zaten insanlara kağıt dağıtıp sonra geri istiyorlar. Ya ben bu kadar rezillik görmedim. AKP kadar yeryüzünde iğrenç yobaz bir parti var mı? 1970 lerde verilen bu haklar AKP sayesinde geri alınıyor. O yıllarda hiç hesap soruyorlarmıymış yok babanın bilmem parası var yok arabası var, ananın bilmem nesi var. Bana ne onlardan ben ayrı bir bireyim adamın arabası varmış da ben arabanın tenekelerini mi yiyecekmişim. Ben gidip bilmem kaç yaşından sonra adamdan par mı isteyecekmişim. Sonuçta bunlar kağıt dağıtıyorlar yenilmez içilmez birşey. Saksı alır saksıda sebze yetiştiririm. Yeter ki bu iğrenç aptall insanlar benden uzak dursunlar. Kestik kesiyoruz kestik kesiyoruz kesiyoruz babanın bilmem birşeyi var yıllarca bu stresi bir kağıt parçası için yaşamaya değer mi? Aç kalsam daha iyi... İnsanda utanma sıkılma olur ü. kuruş bu yani , buna tenezzül ediyorlar geri istiyorlar. Siz onlara hakaret edince de kapınıza polisle geliyorlar. Bunu kendileri çıkartmışlar engellilere vermek için ama nedense sonradan vermemek için hergün bir sürü zırvalık. Benim maaşımı neden iptal etmişler mesela. Yani demek ki başkasına lazım. Kendilerine lazım diye o sydv denilen lanet kurumda bir sürü dümen yapıyorlar amaç başkalarına yardım değil kendilerine para toplamak. Siz ne kadar fakir de olsanız sizi zengin gösteriyorlar. Bir insanın ekmek parasına göz dikecek kadar adiler.Eve gelip engelliyi bütün mahallenin içinde rezil ediyolar yani kağıt parçaları vercekler diye araştırıyorlar, bir insanı rencide etmek bu ne demek ya. Sen ne dağıtıyorsun da araştırma yapıyorsun, kağıt değil mi yani kağıdı yiyebilir miyim ben. Kağıttan bitki de çıkmaz. Dediğim gibi ben saksıda bitki yetiştiririm bir daha da onların kağıtlarına tenezzül etmem. Kağıtları saksıya koysan 500 sene beklesen kağıttan sebze çıkmaz. DEmek ki bir avuç toprak o kağıtlardan daha değerli AKP o kağıtlarını kendi bir yerine soksun madem kimseye vermek istemiyorlar.

yüzde yüz katılıyorum anasını satim kesti kesecekler piskolojisi 2 yıldır ensemde tek gelirim bu maaş valla sağlımdan etti beni düşünmekden baş ağrısı çekioruz acaba diyoruz her defasında gelecek maaşımızı alabileceğizmi korkusuyla yaş yaşa valla moral kalmadı 2 yildir

Arkadaşım kesti kesecekler psikolojisi beni yıllarca mahvetti. Şimdi kestiler rahatladım.Benim de hiç bir yerden gelirim yok. Cebimde 1 milyon ekmek parası bile yokken beni zengin çıkardılar. Yani ailenin gelirini bilmem babanın parasını araştırıyorlar ama babanın ne mal olduğunu araştırmıyorlar. Baba denilen herif gidip kendi dostlarına yedirir. Benim hayat boyu herifle ilişkim olmamış. Adamın parası bilmem maaşı olduğunu ben devlet kurumlarından öğreniyorum. Onlar beni arıyorlar söylüyorlar, haberim yok diyorum siz aynı evde yaşamıyor musunuz diyorlar. Adamı sevmediğim halde aynı evde yaşamak zorundayım. Nereye gidebilirim param olmadan. Adamın benle en ufak ilgisi yok nasıl böyle bir insan için bu senin babandır diyebiliyorlar. Ben mutfağa girdiğim zaman adam bana saldırıyor mutfakta, tekerlekli sandalyede defalarca dayak yiyen bir ben varım herhalde. Kendine gidip peynirler alıp benim aldığım peynirleri yeme diyen bir herif, ben zaten onun birşeyini yememişim ben abimden para alırım her zaman. Peki kendine aldığı yiyecekleri bana vermek istemiyorsa yeme diyorsa mutfakta bana saldırıyorsa nasıl oluyor da babanın parası var diyerek benim paralarımı kesiyorlar. Ben şimdi internette iş araştırıyorum artık düşüneceğim birşeyler. İnternette dosya yükleme, tıklama işleri reklam işleri gibi işlerden çok az da olsa arada 10 dolar falan alıyorum paypal hesabıma yatıyor. Paypal kabul eden sitelerden mesela giddigidiyor falan yiyecek gıda falan alınabilir yani...Yine internette böyle herkesin bütçesine uygun küçük altınlar satıyorlar. Altın alıp yükseldiğinde satmak gibi şeylerle de uğraştım ben, ama şimdi tamamen bütün gelirim gitti altın falan al sat yapamam artık. İnternette paylaşım yaparak az da olsa kazanmaya çalışacağım. Bir de doğa var doğa o kağıtlardan daha değerlerlidir. İstiyorum gerçekten büyük saksılarda bitkiler sebzeler yetiştirmek. Eğer marketten sebze alacak param yoksa artık ille de aç kalacağım anlamına gelmez. O kağıtların bir değeri yok zaten, İnsanlar sanıyorlar ki önlerindeki yiyecekler o kağıtlar sayesinde geliyor, hayır yediğimiz herşey doğadan geliyor. Biz aslında o kağıtların sadece kağıt olduğunu yenilip içilmeyeceğini unutup kendimizi kaybediyoruz. SAksıda sebze yetiştirme işine de ben başlayacaktım ama ailem her halta karıştıkları için engel oluyorlar. Eğer bilgisayar varsa internette yapılacak iş çok, yalnız gelir çok az, yani bir siteden 10 dolar başka bir siteden belki 20 dolar o kadar, bir de karışık işler herkes anlamıyor.

hatac

bu durumunu aile bakanlığına mail atarak iletinmi e devletten bimere ilet mutlak senle iletişime geçiyorlar benle geçmişlerdi ama twiter dan aile bakanlığına twit at veya ankara iletişim nolarını ara bu durumu aanlat elbet yabacak bişeler vardır

hatac
2022 aylıkları dediğimiz 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, engelli aylığı ve engelli yakını aylığı 2022 sayılı yasa kapsamında baglanan aylıklardır. bu aylıkların hangi şartlarda baglanacağı hangi şartlarda kesileceği mevzuatla belirlenmiştir.

vakıf usülsüz bir şekilde aylık baglıyor ya da kesiyorsa bunu BİMER'e şikayet edin lütfen. Hiç kimse bu aylıkları keyfi olarak ne baglayabilir ne de kesebilir.

fakat eleştirilerinin çoğu mevzuata yönelik aynı zamanda. bu konuları da bu forumlarda çok tartıştık.
yakındığın konuların değişmesi için mevzuat değişikliği gerekiyor. vakıfların işte bu noktada yapabileceği bir şey yok.
vakıf mevzuat ne derse onu uygulamakla mükellef. senin hanene de gelir sosyal incelemeni yapar. çünkü yönetmelik böyle diyor.
senin hanene giren her geliri her malı mülkü gelir olarak dikkate alır. mevzuat boyle emrediyor çünkü.
vakıf mütevelli heyeti de verilere bakar muhtaçlık kararını sonuca baglar.

eleştirilerinin muhatabı hükümet, ilgili bakanlık ve TBMM'dir.

2022 sayılı Kanun için bkz:http://eyh.aile.gov.tr/mevzuat/ulus...atandaslarina-aylik-baglanmasi-hakkinda-kanun

2022 sayılı kanunla ilgili Yönetmelik için bkz:http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.17049&sourceXmlSearch=65 yaş&MevzuatIliski=0

annenle babanla aynı evde yaşıyorsan gelirler dogal olarak ortak sayılır. zaten babandan ayrı annende ayrı bi yerde yaşıyorsan bunları sana mal edemezler. mesela benm annemle babam ayrı babamın ev arabası tarlası arsası vs. var baya ancak. babamla görüşmüyorum aynı evde yaşamadıgımız içinde gelirleri bana dahil edilmiyor. ben sadece annemle kalıyorum o yüzden ikimizin ortak gelirleri hesaplanıp maaş bağlandı bana.

Her ne olursa olsun kişiyi bireysel görmeleri lazım.Reşitlik diye birşey var.Sizin bu anlattiklarinizi biz daha önce yaşadik,2022 maşı için başvuruda bulunduk,tüm incelemelerden sonra almaya hak ediuor diye onay verildi,maaş bagladilar.2 ay sonra ben bu siteden 18 yaşin altindaki 2022 maasin baglanmasi ebeveynin sigortali olmasi durumunda devam edilirse geriye dönuk faizli cezali sekilde ödenecegini lakin bu durumu bizim bildirdigimiz takdirde iyi niyet gözönünde bulundurularak bu sefer sadece odedikleri parayi faizsiz geri ödeyecegimi ögrenmistim.bende Ankaraya aciklayici bir dilekce yazdim,maaşin iptalini istemistim.bana geri dönüşte hicde oyle olumlu dönülmedi.aksine durumu kendileri fark edip bulmuslar gibi bana faiziyle geri ödemem gerektigini soyleyen bir yazi geldi.BİM'ere başvurdum (af buyrun,it iti ısırırmı?şeklinde yaklaştilar)ayni agizda hareket ettiler.Her neyse ödemedim birikti icerde mahkemeye verdiler.5 celse mahkeme görüldü.Ama kazanan ben oldum:) ben ödemem demiyorum ben sadece faizi ödemem haksizlik yapiliyor.ben usulsuz birşey yapmadım başvuruda bulundum gerekli incelemelerden sonra maaş bağlanmasını uygun gördüler o zaman diye bilirler ve bağlamayabilirlerdi,kanun ne diyosa ben onu yaptim.uyuyan yilani uyandirdim hatami yaptim.ne verildiyse onu ödeyeyim hiçbir sekilde faizide yatirmam isterseniz iceri atin dedim.hakime hnm hakli gördu.hicbir odeme yapilmamasi dogrultusunda karar verdi.şunu diyecegim.işlerine geldigi gibi harket ediyolar.şuan 18 yaşini gectik 2 yil oldu tekrar basvuralim diyorum basimiza gelen o vahim durumdan dolayi cekinerek.simdide hanede bakim maasi,engelli araci 2015 model arac ve babanin sgk si varmis baglanmazmiş gerekli merciler(sosyal yardımlaşma)öyle diyor.kisinin resit olmasiymis.yok kisilik haklariymiş hepsi laf.hayata 1-0 yenik basladinsa öne geçme gibi bi lüksünüz olmuyor.Ben bu kanaate vardim.engelliye her yerde engel engel....Saglikli gunler.Herşeye rağmen cok şükür arkadaşlar..

Son düzenleme:
Kutup yıldızı arkadaşım bak senin başına da neler getirmişler bir süre sonra insanlar artık başvurmaktan vazgeçecekler. Yani ben bana zarf geldiğinde bilseydim ki ateşe dokunuyorum hiç açmazdım zarfı. Onların paralarının bu kadar kıymetli olduğunu bilseydim hiç ben kullanmazdım. Beni birey olarak görmüyor bütün sülaleyi işin içine katıyor. Babanın emekli maaşı varsa var yani engelli insana biraz fazladan parayı çok mu görüyorlar? Ben o parayla marketten ekmek süt alıyorum eve geliyorum bir kaç gün sonra maaşınız iptal edildi diye mesaj atıyorlar. Bu kadar utanmazlık olur mu sen üç kuruş ekmek parasına mı göz diktin. O kadar sağlam insanlara paraları çantalarla veriyorlar ama %98 engelli birinin cebinde hiç bir milyon bile olmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Sürekli bir korkuyla bizi şey yapıyorlar sanki biz onların kölesiymişiz gibi kestik kesiyoruz akıllı olmasan keseriz. Ya böyle hareketler yaparlarsa kim bunların paralarını ister. Ben de kalan son paralara artık dokunamıyorum. İstemiyorum artık onların paralarını kullanmak. Bimer bir kere tamamen artık otomatik mesajlar gönderiyor. İnsanlarla ilgilenmemek için bir sürü otomatik mesaj hazırlamışlar. En ufak bir eleştiri de hakaret ettiniz işleme alınmayacak diye otomatik mesajlar geliyor. Bir de bunlar engellileri sadece bir ticari araç durumuna düşürdüler. O paralar engellilerden başka herkese ulaşıyordu. Yani o hanede yaşayan kaç kişi varsa hepsinin masrafları giderilsin diye engellileri kullanmaya çalışıyorlardı. Bana facebook dan birisi bu durumu yazmıştı o paralarla herkese neredeyse 7 sülalerine katkı üstüne katkı yapıyorlar demişti. Benim aileyi düşünün ki ben bu odanın içindeyken kimlik bendeyken onlar sahtekarlık yaparak gidip paraları çekiyorlar ben evdeyken mesela bana değil gelinlerine veriyorlar.DAha sonra yaptığım şikayet üzerine bir daha aileniz çekemeyecek dediler. İki kere ulaştırdılar bana postayla ondan sonra da kestiler. Bir de bakım maaşı dedikleri şey tamamen engellinin her türlü kullanılmasına sebep olan birşey. Burda bakıcı yüceltilmiş böyle engelli ise bir yük olarak görülüyor, engellileri bu kadar aşağılayan başka birşey yoktur. Bakıcıya güya yardım al senin yükün ağır sana ödül. Benim valide mesela o paralar benim onu bana verecekler onlar senin değil diyordu. Ben kendi işimi kendim yapıyorum ama bu paraları bunlar almak için benim durumumu kötü göstermeye çalıyorlar. Bu paralar benim diyen valide peki seninse o zaman git kendine çıkar seninse benden ne istiyorsun. Bana bakıcı şeyi bağlatmaya çok uğraştılar Bimer den 3 kişi geldi raporlarımı falan istediler vermedim. "Hadi arkadaşım gidin dedim bunlar burda gelinlerine bütün millete dağıtıyorlar sadece bana vermiyorlar" dedim. ONların gelinleriyle hiç hayatımda bir kelime bile konuşmamışım. En nefret ettiğim insanlara zorla benden alıp onlara veriyolardı. Yani bunların dağıttıkları bu paralar sadece engellilere ulaşmıyor, engelliler dışında herkes bu paraları yiyor içiyor ama sadece engelliler faydalanmıyor. Daha sonra bir yerde okudum bakım maaşının engelliye harcanmadığı tespit edilirse Sosyal Politikalara falan şikayet edin diyorlardı. Bakın engellinin hakkıymış demek ki bakıcı kalkıp da hayır bu paralar benim hakkım diyebiliyor ama. ZAten o kadar saçma birşey ki... Dağıttıkları şey bir kere kağıt, artık dünyanın her yerinde kredi kartları geçerli, ayağını nereye atsan pos makinası, pek çok alışveriş yeri özellikle internette kağıt para geçmez. Kağıt paralar artık sadece pazarlarda falan kullanılıyor. Belli bir süre sonra kağıt paralar artık hiç bir yerde geçerli olmaz herhalde. Kredi kartları ve çok farklı ödeme sistemleri yaygınlaşıyor artık. İnternette bir sürü site var kapıda ödeme seçeneği yok, giddigiyordan mesela sadece kredi kartıyla alışveriş yaparsınız. Yani kağıt paraların ömrü de çok uzun değil aslında... Evet bana maaş bağlatmak için eve kadar bile geldiler ama ben burda başka insanlara harcandığını bana verilmediğini beyan ederek adeta kovdum bunları evden, bunlar eve geldiklerinde kimse suratlarına bakmadığı halde evden gitmiyorlar. 2022 yi kesmek için sosyal inceleme bilmem ne adı altında geldiler hiç adamın suratına bakmadan odama girdim kapıyı kitledim adam evin içinde bağırıyor gelir misiniz diye ben cevap vermiyorum gitmiyor. Yani bu nasıl çelişki birgün bana maaş bağlamak için geliyorlar başka birgün kesmek için geliyorlar. Otobüslere engelli rampası yapıyorlar sonra maaşı kesiyorlar. Peki para olmadan ben dışarı nasıl çıkacağım. Engellileri tamamen toplumdan soyutlamak evlere hapsetmek istiyorlar. Pederin emekli maaşı olduğunu ben onlardan öğreniyorum. Peki emekli maaşını kızına neden vermediğini niye araştırmıyorlar. Kızına harcamıyor ama gelinlerine harcıyor mesela bunları araştırsınlar. Siz aynı evde yaşamıyor musunuz diyorlar. Aynı evde mecburen durmuşum bana babalık yapmamış adamla konuşacak değilim herhalde. Bana hayat boyu sadece zarar vermiş bir insandır bu beni defalarca gelinlerinin yanında dövdü. Odamın kapısını da kırdı. geldi üzerimde sigara yakmaya çalıştı. Ben mutfakta su içerken bana saldırdı. Böyle birinden para isteyeceğim ben yani....

bu bakım maaşı önceden varmıydıda bunu ak partıye atıyosunuz topu bakım maaşını ak prti vermedımı bu kdar nankör olmyın devletmız maaş veriyor

hataç size katılıyorum engelli maaşını kırk yıl önce bize verilmiş hak
Akp hükümeti olmadık sebepler bulup engelli maaşımızı elimizden
Almak istiyor bende Ağır engelli şizofreni hastası olduğum için işte
bulamıyorum birde maaşım kesildi kesilecek korkusuda çekiyorum
bunları başımıza çıkaranlara diyorum hani bunlar muhafazakar
dindar insanlardı işte dini kullanarak bizi sömürüyorlar engelli
maaşımızada göz dikecek kadar vicdansızlar
göz dikecek kadar

ee söylüyoruz kardeşim suriyelilere kaynak engelli maaşları
yine nankör diyen yalakalar da burda var

ayda 1500 alıo suriyeliler

kira yardımı yicek yakacak yardımıda cabası

mirhat Abi herşey Açık ve net suriyeliler sefa sürerken biz Açlık sınırındayız
ya Akp hükümetine sesleniyorum bırakın suriyelileri önce kendi vatandaşına
yardım et biz muhtacız önce öz vatandaş sonrada suriyelilerede verin
vermeyin demiyoruz Ama önce öz vatandaş bizler muhtacız engelli maaşımız
kesildi kesilecek diye korkuyoruz yazıklar olsun kırk yıl önce verilen maaşlarımıza
göz diktiler Allahtan korkun

derbeder47 şimdi tamam devleti sorgulayalım da senin dediğin sistem olursa da herkes bu ücretten faydalanır herkese tabii ki bağlanamaz bu maaş göze az gelse de insanın sürekli bir yerden gelirinin olması iyi bişey bu maaşı biriktirip neler alan insanlar biliyorum. Şimdi devlet bir insan değil ki çıkıp konuşasın akp akp diye kendini parçalamana da gerek yok önce kendi ailene bak nasıl ekmeği önüne alıp vermeyen aile büyüğün varsa devlette de böyle büyük insanlar olduğu aşikar kendi aileni devlet olarak gör önce orada ki problemi çözmeye yoğunlaş bırak suriyeliyi şuralıyı buralıyı kendi önüne bak kendi ailene bak pastanın büyük tarafını almak isteyenler mutlaka olacaktır

Ahmedkilicc yazdıklarına dikkat et Akp sempatizanı şu yazdıklarıma bile deymez senin gibiler
zaten moralim bozuk senin seviyene inmiyecem belanı benden bulma beniz sana kötü söz söyleme
Aşamasına getirme Akıllı ol Akıllı ol Akıllı ol burda Akp propagandası yapamazsın
Akp sempatizanı

senin savunduğun bu Akp hükümeti bu ülkenin bu milletin Aziz evlatları
engellileri yani bizlerin maaşımızı kesmeye çalışıyor verdikleri üç beş
kuruşu kesip suriyelilere yardım ediyor bizim boğazımızdan kesip
onlara veriyor biz neye kandık biliyormusun biz vu Akp hükümeti
dindar dedik Allah korkusu var dedik Ama yanıldık genede benim
vicdanım rahat çünkü ben bu zalimlere oy vermedim bir de Araştırıp bakın
2022 engelli maaşlarını Akp değil başka hükümetler tarafından verildi
bunlarda kesmeye çalışıyor nekadar Akp li gördüysem birinde bir gıram
vicdan yok...............

Konu sizin olsunda ben dibe bi not atayim dedim.
Onlarin paralari onlarin kagitlari denilip durulmus baslikta bildirmek isterim bizim vergilerimiz. Onlar onlar onlar yok onlar. Aldigim maastan vergi kesiliyor. Elime gecen net parayla benzin aliyorum 4 te ucu vergi sigara ekmek carsi pazar yine oyle aldigimiz maaslar aynen geri donuyor. Sirf dunyada sapsap gezen benden aylik alinan vergi 2000 tl nin ustunde onlar kim millet.

birlik olmak varken gene ayrılıyoruz bizden bi halt olmaz ....

Arkadaşlar usulsüz biçimde aylık kesiliyorsa mutlaka bildirin ama gördüğüm kadarıyla @hatac buna kızmış ama yasal olarak bir sıkıntı yok kesilmesinde. Çünkü babanla birlikte yaşıyorsun ve yardımlar kişi bazında değil aile bazında yapılıyor. Bu nedenle babanın geliri hesaplanıyor.

anlamak bu kadar zor olmamaları diye sanıyorum engellinin maaşı kesiliyorsa bu kadar 2022 maaşı kime veriliyor devlet bir birey değil bir bütündür maaşın az olduğuna itiraz edebilirsin en doğal hakkı bu herkesin ama burda gelip aile içinde yaşadığın durumdan dolayı maaşının kesilmesini devlete yükleyemezsin devlet gelip annene babana takip yapıp ona göre mi versin maaşı. benim abim evde paramı elimden alıyor devlet maaşımı kessin maaşım bana gelmiyor maaşım kesilsin devlet maaşı versin birde takip mi etsin bu parayı nerde harcıyolar diye sınırın altındaysan alırsın maaşını sınırın üzerindeysen alamazsın bu bu kadar basit bir olay ilgili şikayetini gereken yere yap bir partinin adını geçirmiyorum bahsettiğin gibi hiç bir partiye sempatim veya düşmanlığım yok

herkese günaydınlar.kardeşim 2022 maaşı alıyordu 10 yıldır.geçen eve gelmişler annemler evde yoklarmış memur demişki gelsinler.ben gittim bir takım sorular sordu bende cevapladım. annem bakıcı maaşı alıyor.babam 1100 emekli maaşı 1998 model kamyon var.Memur sadece bu kamyonun işi bozduğunu söyledi bende dedim babam sadece yılda 6 ay yazın yani çimento taşıyor inşaatlara oda hafta 1-2 yük çıkıyor.babam sadace zaman geçirmek kahveye gitmemek için yaptığını bunu ticari amaçla yapmadığnı söyledim. Ayrıca zaten yılda vergisi,muayenesi,sigortası,muhasebe parası 10000 tl tuttuğunu bunları ben kendi cebimden ödediğimi beyan ettim.ama işin tuhaf tarafı 2005 yılında maaş bağlandığı zaman hem babamın kamyonu vardı hemde maaşı.bana 1 yıl sonra kamyonu satarsanız gelin yeniden müracaat ettiğimiz takdirde yine maaş bağlanır dedi.Peki maaş kesilirse geriye dönük borç çıkartırlarmı cevabınızı ekliyorum
değerli arkadaşlar.kardeşim 36 yaşında bayan ,evde toplam 3 kişiler.geçmişte kendim oradaki memurlara sordu kardeşin 18 yaşından büyük olduğu için evdeki gelirin önemli olmadığı beyan ettiler.

Son düzenleme:
Engelli maaşı 1976 larda verilmiş bir hak daha biz doğmadan, kendiniz anayasayı indirin netten. 1976 da bu hak verilirken kesinlikle yok anasının babasını bilmem şusu busu var diye birşey yokmuş, az veriyorlarmış ama en azından veriyorlarmış. Ak Parti tamamen pat diye bütün paramı elimden aldı. Bu paranın bir kısmını alsa hepsini almasa ben gene razıyım ama 15 senelik ekmek paramı onlar geldiler pat diye elimden aldılar. Hiç şimdi cebimde bir milyon yok, Bimer den düz gitmek istiyorum çünkü onlara güzel birşey söylemek istemiyorum. Kesinlikle otomatik yanıtlar koymuşlar karşında insan yok, onlar bir kere engellilere para falan vermiyorlar onlar engellilere 40 yıl önce verilen hakları gasp ediyorlar sadece. Engelliye vermiyorsa o zaman kendisi yiyecek demekki, başka ne olabilir yani, "Biz engellilere yardım ediyoruz diyerek sitelerinden parti için bağış topluyorlar" Yani onlar daha fazla zengin olmak için engellileri sadece kullanıyorlar.

Derbeder 4 arkadaşıma sonuna kadar hak veriyorum. Ben üniversite okumuş bir insanım ama AKP nin geri olduklarını bakın buraya yazamıyorum. Kelimeyi tamamlayamıyorum şikayet olur forumdan belki atılırım diye. Akp nin engellilere yaptıklarını geçtim bir tarafa üniversitelerimizde anlatılan herşeyle çelişki içindeler, türbanlıları mesela almıyorlar. Ben Anadolu Üniversitesinde okudum. Hiç bir üniversite kitabında yaradılışla ilgili birşey bulamazsınız, bilimsel olmayan şeyleri yazmazlar. Bunlar bilimi falan da mahvetttiler. Tübitak falan hepsi bu dönemlerde saçmalaya başladılar. Canlıların oluşumunu okullarda eskiden anlatırlardı. Bir türün başka bir türe dönüştüğünü, bütün canlıların ortak atadan geldiğini, evrimle canlıların oluştuğunu fen derslerinde anlatırlardı. Anadolu üniversitesinin kendi sitesinde de yazıyor mesela ilk canlı hücresinin 3,5 milyar yıl önce doğada oluştuğunun laboratuar deneyiyle kanıtlandığı yazıyor. Bunlar hiç bir bilimsel veriyi kabul etmeden her yere imam hatip açıp, kuran da insanın nasıl yaratıldığını anlatıyorlar. Halbuki üniversitemizin sitesinde diğer türlerle özellikle primat türleriyle genetik yapının %99 benzer olduğu yazıyor. Yanlış anlaşılmasın İmam hatiplere karşı değilim ama bütün canlılar tek bir hücreden gelmişken bunların gidip okullarda Adem ve Havva çamurdan yaratıldı sonra Tanrı onlara üfledi gibi mitolojik hikayeler anlatmaları gerçekten yaşadığımız devirde nasıl birşey ya... Hangi üniversite bunları kabul eder. Türkiye de din özgürlüğü falan kalmadı. Bir insanın müslümanlık dışında başka bir inancı araştırması resmen suç haline geldi. Canlılığın oluşumunda 3,5 milyar yıllık bir evrim var. Öyle pat diye bilmem Havva çamurdan yapılacak, yani bunlara 5 yaşındaki çocuk bile güler. Bunlar açtıkları İmam hatiplerde genç nesillere bunları anlatıyorlar. Din konularının 2022 maaşıyla alakası yok ama bunlar din konusunda da halkı çileden çıkardıkları için yazmak zorunda kalıyoruz. Ben kendim mesela ilk okula giderken öğretmen fen dersinde evrimi anlatırdı, biz Havva dan geliyoruz demezdi. Bunlar TC öğretmenlerinden daha bilgililer demek ki...

Bu burada konuşulacak konu değil çok istiyorsan bir başlık ac acarsin konusuruz doğru forumda. Aklıma gelmişken sorayim 3 5 kitap okuyup bilgili oluyoruzda ilk kelimesi "oku" olan kitabı okumak bizi nasıl cahil yapar ?

hatac kardeşim kendinize gelin bizi yaratan bir ilah var Ademden geldik
topraktan olduk inancımızı yitirmeyelim Allahım hepimizi islah etsin
imanımızı Arttırsın ve bizi salih kullarından eylesin kötü düşencelerdende
etsin bizi siratulmüstakimden Ayırmasın

Ya din konularını kapatalım kavga çıkmasın. BUnların Bimer sıkılmazlığı insanı delirtiyor bana sıkılmadan mesaj atıp benim bilmem yada 360 bilmem ne tl gelirim varmış, ben hiç okumam o rakamlarla dolu onların saçma sapan raporlarını bilmem ne..Ben de hiç 1 tl bile yokken nerelerinden çıkartıyorlar benim bu kadar gelirim olduğunu, kim veriyormuş bana ayda 360 tl, yani yalancılığın daniskası da bu kadar olur. Sen nerden biliyorsun benim çantamda para var mı yok mu? Ayda 360 bilmem kaç tl nerden geliyormuş ben neden görmüyorum peki bu paraları. Onların verdiği 2022 vardı o da gitti zaten, benim başka bir yerden gelirim yok. Maaşımın kesildiğini duyunca abim 100 tl verdi o kadar. Benim ayda 360 tl gelirim varsa eğer neden gidip abimden para isteyeyim yani.... Çantamı mı karıştırmışlar, çantamda para mı görmüşler ya, bu nasıl sıkılmazlık ya... Hadi benim 360 tl var diyelim mesela peki 360 tl nedir yani, bir insan Türkiye de 360 tl ile zengin sayılıyor yani öyle mi? 360 tl gelirim varmış ben görmüyorum ama onlar zorla var var diyorlar. Ha bir de beni aradılar. Adama bağırdım telefonda siz ne sıkılmaz insanlarsınız nerdeymiş 360 tl gelir nerde yani ben niye göremiyorum. Adam "Düzgün konuş küfretmezsen biz senin sorunlarınla belki ilgileniriz." dedi. Yani ben çileden çıkmışım zıvanadan çıkmışım adam düzgün konuş diyor. Ya bundan sonra onlar bana çuvalla para verseler almam ben... Bir de acayip hakaretler ettim. Hakaret edenleri de savcılığa şey yapıyorlarmış. Benim böyle tekerlekli sandalye ile götürüp hapse atarlarsa şaşmam. Ben bu kadar sıkılmazlığı anlamıyorum. Bütün güçlü insanlara para dağıtırken bizim gibi böyle toplumun en zayıf kesimini aç bırakmaya çalışıyorlar. Engelliler tamamen eve hapsedilmek isteniyor. Rampa koymuşlar da otobüse, ben de para olmasa ben otobüsle nereye gidebilirim. Yani AKP bizi evlere kapatmak isteyebilir ama biz yalnız değiliz. Benim aylık 360 bilmem ne gelirim yok yani, geçen abim 100 tl verdi o kadar yani. Abinin verdiği harçlığı da gelir hesabına karıştırıyorlar mı?Bimer de arayan adam bir de diyor ki üniversite okumuşsun kitap falan yazmışsın biraz daha anlayışlı olman lazım falan gibi, ben bunlarla ilgili mesela kitap yazmam. Benim yazdıklarım romandır. En son yazdığım romanın adı "Bizim Sınıf" ve ben bu kitabı bastıramadım çünkü param yok. Benim internette e-kitap sitelerim var ücretsiz e-kitap bloklarım var. Bu işlerden para kazanmıyorum ama sonuçta çok ufak tefek gelirim oluyor. AKP bizim ekmeğimizi aldı diye biz böyle hemen açlıktan ölecek değiliz yani, sokaklarda olmamız, Türkiye de kitap yazmamız, internet siteleri kurmamız onların zorlarına gitse de biz bu işlere devam etmeye çalışacağız.AKP benim böyle markette gezmemden rahatsız oldu herhalde ama onlar maaşımı kestikten sonra da markete gittim yani, internette bir yazı okudum engellileri sokakta görmekten rahatsız oluyorlarmış. Ben felsefeci olduğum için bu gezegenin sonu var, gezegen parçalanacak canlı yaşam bitecek, zaten bütün üniversitelerden söylüyorlar, kim rahatsız oluyorsa engellilerden o sokaklar birgün yerin dibine girecek haberleri olsun yani. Bizim gezegenimizin etrafı asteroidlerle(göktaşları) dolu, asteroidler dünyadaki canlı yaşamı 60 milyon yıl önce yok ettiler. 60 milyon yıl önce yaşayan bütün canlı türlerinin%99 u öldü. Dinazorların da bu dönemde öldüğünü bütün dünya biliyor. Ayrıca Güneş patlayacak ve bizim gezegeni içine çekerek yok edecek. Uzaydaki bütün yıldızlar patlarlar bunu herkes biliyor, patlayan bir yıldız etrafındaki gezegenleri de yok eder. Ben gene konunun dışına çıkmamak için konuyu burda kesiyorum.

Bana bak sosyal yardım sen kimsin de ekmek paramın kesilmesi normaldir deyip duruyorsun, senin cebine mi soktular benim paraları, burda senle uğraşmak istemiyorum. Ağzımı bozdurtma senin yüzünden forumdan atılmak istemiyorum

hatac
bak ablası şikayetlerinde haklısın. ama senin sorunun mevzuatla. vakıftakilerin hiçbiri mevzuat dışına çıkamaz. kanun "bu engellinin raporu uygunsa, aylık almasına engel durumu yoksa( Sigortalı çalışan,emekli vs değilse) ve hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırının altındaysa 2022 aylıgı bagla" diyor. 2016 yılıiçin muhtaçlık sınırı da 392,49 TL.

senin cebine kaç TL giriyor, annen baban sana para veriyor mu bununla ilgilenilmiyor. hanede kaç kişi yaşıyor ve ikamet ediyor buna bakılıyor. hane aylık geliri hesaplanıyor ve hanede kişi başına düşen aylık gelire göre muhtaçlığın karar baglanıyor.
bu uygulamanın dışına mevzuat değişmedikçe hiçbir vakıf çıkamaz.
ha sen " ailem bana bakmak zorunda değil" dediğinde de karşına Türk Medeni Kanunu 364.madde çıkıyor. sen yoksul oldugunu mu iddia ediyorsun? ailen sana harçlık mı vermiyor ve perişan mısın? o halde TMK 364.madde gereği geç mahkemeye nafaka davası aç diyor devlet.

elbette bir engellinin kendi geliri dikkate alınmalı. ama bunun için muhatapların belli: Hükümet, ilgili bakanlık ve Meclis'tir.
geçeceksin mevzuat değişikliği için çabalayacak ve kamuoyu oluşturacaksın.
bu mevzuat değişmedikçe buradan onlarca sayfa yazıp bagırsan da küfretsen de yapacagın bir şey yok.
ben sana 2022 sayılı kanun'un linkini, bu kanun gereği çıkartılan ilgili Yönetmeliğin linkini verdim.
her şey yasal yani. senin sorunun yasalarla ve bu yasaları değiştirmek için çabalamayan ilgili kurumlarla (hükümet vs)!
boşuna ne vakıftakilere bagır çağır ne de memurlara say, söv! onların suçu yok bu işte.

sen 2022 sayılı Kanun'u, TMK'nunu, şu şekilde hane gelirini sorgulayan yönetmelik'i, hanenin gelirini de harcamalarını da didik didik eden mevzuatı çıkartan ve çıkarttıran ilgili kurumları suçla sadece.
İlgili Yönetmelik hane gelirinin şu şekilde hesaplanmasını söyler:

[SIZE=2]"Muhtaçlık hesaplaması
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 7 nci maddenin yedinci fıkrasında belirtilen Puanlama Formülü uygulamaya geçinceye kadar muhtaçlık; gelir, servet ve harcamalar esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenir.
a) Hanenin gelir durumu;
1) Tespit/beyan edilen aylık net maaş, ücret, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması,
2) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,
5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120’de biri,
7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri,
9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
10) Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı,
11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,
12) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,
13) Aynı hanede ikamet etmemesine rağmen nafaka yükümlüleri tarafından sağlanan destek tutarı,
14) Tarımsal destek geliri tutarı,
15) Uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanların gelirleri,
16) Diğer gelirlerin toplamının aylık ortalaması,
dahil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.
b) (Ek:RG-25/3/2014-28952)(3) Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120’de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır.
c) Birinci fıkranın (a) bendinin alt bentlerinde yer alan taşınır ve taşınmazların tespit edilen rayiç bedellerine ilişkin değerlendirmeyi Mütevelli Heyeti yapar.
ç) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Hanenin harcama durumu; emsal kira bedeli hariç gıda, giyim, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması dâhil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.
d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınır. Emsal kira bedeli dışındaki harcamalar birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz.
e) Hanenin tespit/beyan edilen harcamalarının birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarından fazla olması durumunda harcama ve gelir arasındaki fark gelire eklenir.
f) Birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarının beyan/tespit edilen harcama düzeyinin üzerinde olması durumunda harcamalar gelire eklenmez.
[/SIZE]

ist01 akp engelli maaşını kesmek için uraşıo akp ye alkışmı tutalım
suriyeliler sefa sürüo
kira yardımı kömür yardımı yiyecek yardımı
para yardımı
vs
kendi engelli vatandaşına 1000 lira para verio 3 ayda

suriyelilere ayda 1500 lira yardım yapılıo die duydum
hem 1 ayda

şu yukarıdaki saçma sapan yazı dünyada en son okuyacağım şeydir. Ekmek paranı yemeğini önünden aldık böyle böyle haklıyız diye sıkılmadan kağıtlar gönderiyorlar mesajlar atıyorlar. Ya bu nasıl bir utanmazlıktırrr. Siz de hiç beyin falan yok sanırım hangi insan kalkıp da ekmek paramı aldınız aman bak haklıymışsınız der, hangi insan bunu söyler. İçinde en ufak bir duygu olmayan buz gibi resmi yazılar bunlar. Yani ben hastayım ben sinirlenince kalbim sıkışıyor. Ekmeğini aldık çok haklıyız sen 360 tl geliri olan çok zengin bir insansın diye sıkılmadan mesajlar atıyorlar. Yani her evin gideri geliri mutfak masrafı farklıdır. Her evin fatura borcu farklıdır. Peki siz nasıl oluyorda böyle sabit bir rakam uydurup o evin bilmem geliri bu rakamı geçti diyerek pat diye insanların paralarını alıyorsunuz. O evin giderleri yok mu giderler çıkarılmadan direkt yok babanın arabası var pat adam benim paramı alıyor, benim günahım ne adamın arabası varsa...Yazık ya ne sıkılmazz insanlarsınız ya...Bu yukarıdaki yazı ne kadar ilginç işi gücü bırakmışlar o hanede bilmem kaç kişi başına ne kadar gelir düşüyor bunları hesaplıyorlar. Yani bir evin gelirinin gerçekten bu sabit uydurulmuş rakamları geçip geçmediğini hiç kimse bilemez, hergün değişik birşeyler olur o evde, bütün haneler aynı değildir. İnsanlar hergün aynı şeyleri yapmazlar. Nasıl yani böyle sabit bir rakam uydurup sizin geliriniz bu rakamı geçti diyebilirsiniz, nerden biliyorsun geçtiğini, bunu kimse bilemez, bunu bilmek imkansızdır. O yüzden ben böyle saçma sapan yazıları okumam siz bu yazıları külahınıza anlatın

ist01 akp engelli maaşını kesmek için uraşıo akp ye alkışmı tutalım
suriyeliler sefa sürüo
kira yardımı kömür yardımı yiyecek yardımı
para yardımı
vs
kendi engelli vatandaşına 1000 lira para verio 3 ayda

suriyelilere ayda 1500 lira yardım yapılıo die duydum
hem 1 ayda

Helal olsun arkadaşım sana gerçekleri böyle cesurca söyledin, engelliye 3 ayda 1000 tl falan o yok artık onu kestiler tek benim ki değil bizim çevrede akrabalar var herkesin ki kesilmiş, internette facebook da herkes kesildi diyor. Yaklaşık 1 milyon insanın maaşlarını kesmişler.

hatac
kim sana yazı gönderdi anlamadım? kim sana ekmeğini önünden aldık böyle böyle haklıyız" diyor?

şöyle demişsin aşağıda:
"şu yukarıdaki saçma sapan yazı dünyada en son okuyacağım şeydir. Ekmek paranı yemeğini önünden aldık böyle böyle haklıyız diye sıkılmadan kağıtlar gönderiyorlar mesajlar atıyorlar. Ya bu nasıl bir utanmazlıktırrr."

kim sana bu şekilde mesaj atıyor?

Üst Alt