Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı sudan sebeplerle kestiler!?

siyaset yapma yeri değil burası sorunlara çözüm üretme adına bir şeyler yapılıyor.,Şimdi arkadaşlar biri iktidarı kötülerken diğeri övüyor çünkü seven var sevmeyen .karşılıklı sataşmalarla bir yere varılmaz lütfen yazışmalarınıza şu parti bu parti diye başlamayın..

hatac
sana bir soru sordum. son mesajında bahsettiğin yazıları mesajları gönderen kim? benim yazdıklarımdan sonra Mirhat yazdı sadece. beni mi kast ediyorsun diyeceğim ama üstüme alınacak bir şey de göremiyorum yazdıklarımda. Suçun kaynagını,muhataplarını açıkça söylemiş, yönetmelikteki rezaleti de sunmuşken hem de!
yoksa Yönetmelikten alıntıladığım saçma sapan hükümlerin kaynagı olarak beni mi gördün diyeceğim ama bu yönetmeliği ilgili bakanlığın dolayısıyla hükümetin çıkardığını tahmin edecek kadar zeki oldugunu düşünüyorum.

hatac sucluyu yanlıs yerde arıyorsun! 3 mılyon suriyelıye bakıyoruz 10 mılyar dolar harcadık dıye ovunen hukumetın sucudur bu.

bır arkadaş yazmıs tc kımlıgı ıle degıl surıyelı kımlıgı ıle sydvye gıt dıye 8yıldır uyeyım bukadar guzel laf duymadım burda ayakta alkışlıyorum kendısını.

Suriyedeki insanlar hepsi teröristler, teröristleri beslemek için işte bize 40 yıl önce verilen hakları elimizden alıp onlara verdiler. Atatürk le ilgili herşeyi biz okuduk okullarda, herşeyi öğrendik, Suriyedeki adamın Atatürk le ne alakası var da sen gidip Atatürkün parasını onlara veriyorsun. O zaman Atatürk ün kurduğu okullardaki öğretmenleri de atsınlar Suriyeliler gelsinler Atatürkün okullarında ders versinler. Ya ben bu AKP ye karşı öyle bir nefretle dolmuşum ki onların liderlerinin resimlerini görünce bile sinirden vücudum kendisi titriyor. Yani insanlara zarar veriyorlar. Kalp krizi geçirme noktasına geliyorsunuz. Bunlar beni Bimer den aradılar kendilerine yaltaklanmamı istediler. Onlarla çok düzgün konuşursam eğer belki sorunlarıma çözüm ararlarmış. Ben onlardan birşey istemiyorum anlamıyorlar. Ben onlardan sadece kurtulmak istiyorum. Bana bundan sonra çuvalla para verseler ben sürmem elimi onların kıymetli paralarına.

Ben gene eski uğraştığım işlere döndüm roman yazıyorum internette e-kitap olarak yayınlıyorum. Tam 30 senedir aynı odanın içinde tek başıma yaşıyorum. AKP nin o üç kuruşuyla bu odadan çıkmak imkansızdı zaten o kadar az para veriyorlardı ki. Yani o paralar hiç benim hayatımda bir cm birşey değiştirmedi. O paralarla tatile gidemezsiniz gezmeye gidemezsiniz. Ev kiralayamazsınız. Yani sadece aç kalmıyordunuz o kadar. O üç kuruşla kim yaşabilir? Ben bu odada açlıktan ölsem bile Suriyeli teröristleri besleyen bu n......lardan para falan istemem, gidip bir daha da bu maaşa falan başvurmam yani. Benşm sinirden her tarafım titriyor, kalbim çarpıyor. Ben bunları hak edecek ne yaptım ne suç işledim onlar kendileri dağıtıyorlardı bu paraları, benim olmadığını bilsem ben zarfa dokunmam zaten. Tam beş saat ağlamaktan yüzüm şişti, kalbim teklemeye başladı. Sıkılmadan utanmadan benim ayda 360 bilmem ne kadar gelirim olduğunu iddia ediyorlar. Bende hiç para olmadığı için ben o rakamların kesin şeyini de bilmiyorum. Bana o kağıtları postayla gönderiyorlardı, ben hiç saymadan gidip marketten birşeyler alıyordum. Ben nerden bileyim bu paraların bu kadar kıymetli olduğunu, bu kadar hesap kitap yapılıp sonra da benden geri istenileceğini nerden bileyim. Benim param sanıyordum yani, hiç böyle saçmalık olur mu bana gönderiyorlar, sonra geri istiyorlar. Ben sizin gibi ş.....lerle uğraşağıma ben aç yatarım. Onlar o kıymetli paralarını kendileri yesinler de yeter ki bizden uzak dursunlar.

arkadaş her yönüyle haklısınız bunu anlamayan insanlar kendilerine yönelik olumsuz olmadıkları için akp çok severler ama uçları kendilerine dokunca senin duruma geleceğine kesinlikle eminim işte insanın kişilik bozukluyundan dolayı bu tarz insanlar yarın başkasınıda satan karakterli insanlardır eşit terazi olarak baksa zaten türkiyede bu sorunlar olmaz bu kadarda cahil nesil üretmezdi maalesef gelelim senin durumuna anlamıyacak bir durum yok çok açık ve net özetlemişiniz bireysel olarak bakılır haneye ama bunlar ne zaman geldiyse zorlaştırdılar nerde açık varsa onu uygularlar ilerdede açık bulurlarsa hemen keserler işleri budur kötü niyetti kanun bimmemle bahane gerisi şahane yazık allah bunları cehennem azabında yakacak yani adalet yok bu kadar basit elin yabancısına para bağlarlar hemde 1500 tl kendi insanımıza hane olayı 300 400 uyduruk şeylerle kanuna işlerler zor alsınlar diye hemde 3 ayda bir bu mu adalet yabancılara çok iyi bakan bir arap hükümeti var yani arap oldukları için anlayınız burada bizlerde verdik oy ama aptal değiliz gerçekleri göremiyecek kadar dünyada en temiz meslek sahte din tüccarlığı yapmak maalesef hasrettin hoca olayı geldi aklıma neyse allah bunları bildikleri gibi yaptın burda konu maaş alıp almamak değil haklar yeniyor gerçekten dua edin bu nların yerine başka hükümet gelsin dünyanın gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluyu hırsızlıyı terbiyesizliği tedavüzcüğü sapıklıyı bu son 13 senede ne görüldü ne duyuldu yani apacık bu kadar göstere göstere insanları kandırmaca olmadı anlayan anladı :)

"Birbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin ve bile bile günahla insanların mallarından bir bölümünü yemeniz için onları hakimlere aktarmayın." (Bakara 188)

Toplumun %90nı Kur'an meal okumaz, anlamadan ezberler, inan yorma kendini

Yani evde 3 kişi yaşıyorsa bir baba asgari ücretle çalışıyorsa ev kira imiş çocuk okula gidiyormuş hastaneye özel araba veyataksi ile gitmesi gerekiyormuş vs hiç önemi yok yani 1300 böl 3 e 392 lirayı geçiyor senin durumun iyi engellide olsan kirada da olsan kişi başı 430 lira gelirin var yaşarsın yeter bu sana diyorlar sadece ev kiraları ve aylık elektrik yada doğalgaz parası kaç lira biliyomusunuz yani bu parayla rahatça yaşayabilirsiniz deniyor :) ne demek istediğimi anlatabilmişimdir inşallah :)

Barda arkadaş doğru söylüyor hiç bir şekilde giderleri çıkarmadan direkt geliri kişi başına bölmek de ne yani...Bizim elektrik doğalgaz hepsini geldiler kestiler geçen mutfak masrafı mesela nasıl yani mutfak masrafını çıkartmadan hiç bir masrafı gelirden çıkarmadan direkt geliri kişi başına bölüyorlar. Ya bana bir de habire otomatik mesajlar gönderiyorlar hep aynı mesaj bakın karşınızda insan yok, ben Alkim den küfür ediyorum hemen otomatik mesaj geliyor Sizin bilmem aylık 360 bilmem kaç tl geliriniz var, sinirleniyorum tekrar küfür ediyorum tekrar aynı mesaj geliyor, yani otomatik bir mesaj bu hepsinde aynı şey yazıyor demek bunu hergün benim gibi yüzlerce kişiye gönderiyorlar. Karşında insan olmadığı belli zaten nasıl oluyor da küfür dolu bir mesaja, "Aylık 360 tl gelirin var" diye hep otomatik bir yanıt geliyor. Ne yazarsanız yazın aynı cevap geliyor, ben de karşımda insan olmadığını anladım yani...İnsan falan yok otomatik mesajlar hepsi... Yani o kadar acı ki, seneler önce bu maaşı çıkartmak için bir sürü kurumun kapısını gezdik o kadar uğraştık. Sonra pat diye bilgisayarda iki tane tuşa basarak adam senin maaşını kesiyor. Keserken bu kadar kolay yani ama tekrar çıkartırken öyle bilgisayara iki tuşa basarak çıkartamıyorsunuz gene kapı kapı gezmeniz gerekiyor.

Ben de acil servise kaldırıldım ambulansla ayaklarımdan biri çürümüş, bu ayak kesilmezse ölürsünüz dediler. Bıraktık geldik. Şimdi pansuman malzemesi alacak param yokken mesela "Sizin ayda 360" tl geliriniz var diyorlar. İki günlük pansuman malzemesi 300 tl falan, bir tane yara örtüsünü 80 tl ye satıyorlar. Yani nasıl bir insan 360 tl geliri olsa bile bunla zengin olabilir. Ben %96 engelliyim, durumum çok ağır ve adamlar benle uğraşıp duruyorlar habire sıkılmadan sizin 360 tl geliriniz var diye sıkılmadan mesaj gönderip duruyorlar. Nerde peki bu gelir, kim veriyormuş yani, bu 360 tl yi ben niye göremiyorum peki?

Burada engelli maaşı konuşuluyor evde bakım maaşı değil, bizim toplumun özelliğimi okumadan yorum yapmak,

Suruyeliler maaş alır, sen olsan da verirsin, çünkü onlar banko evet evet oy verecek birey, vatandaşlık verilecek, devlet akıllı

Oy konusuna ben de çok takıldım, çünkü bir kere beni kaymakamlıktan aradılar Bimer den yazdığım dilekçe de oy konusunu açmam o kadar onları rahatsız etmişti ki, yazdığım diğer konularla ilgilenmeyip sadece oy konusunu anlattılar, "Oy demişsiniz hanımefendi " dediler. Evet oy mu istiyorsunuz bütün yaptıklarınızdan sonra dedim. Yani çok kafama takılıyor onlara oy vermeyenlerin maaşlarını mı kesiyorlar acaba?

Bir de çok ilginç bu maaşımı kestiler, bakım maaşı denilen saçma sapan maaşı alanlarınkini de kesiyorlar kesilenler çok, ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum. Beni arıyorlar siz niye bakım maaşı almıyorsunuz, "Onun bunun üstüne bilmem ne ne ne varmış diye alınmıyor" dedim, başlayacağım size dedim bir daha da beni aramayın dediğim halde adam ısrarla bunu bağlat diyor. Sinirden kafayı yedim, ne diyorsun ya sen benim maaşım vardı zaten kestiler, vermiyorlar, vermek istemiyorlarsa zorla mı şey yapacağım dedim. Bundan sonra bana çuvalla para verseniz almam dedim. Bu nasıl saçmalık ya kendileri arayıp zorla bağlatıp sonra geri istiyorlar, bir sürü olay çıkartıyorlar. Adama hakaret ediyorum beni bir daha aramayın diyorum adam bu sefer "Bakım maaşı daha yüksek" diyor. Ya beyinle ilgili sorunları var. Arkadaşım bana ne yüksek olmasından benden sadece uzak dursunlar yeter ya, ben yüksek maaş istemiyorum ki, ben üç kuruş bir ekmek parası istiyordum vermiyorlar vermek istemiyorlar adam hala saçma sapan konuşuyor, yok o maaş daha yüksekmiş de bana ne bana verilmiyorsa bana ne yani, bakım maaşı engelliye verilmediği için o maaşı çeken aile bireyleri engelliden başka herkese yediriyorlar o paraları, engelliye harcanmadığını bana defalarca mesaj atarak söylediler. Facebook dan bir arkadaş, "Hatice hanım o paralarla eşlerine çoluk çocuklarına arkadaşlarına katkı üstüne katkı yapıyorlar sadece engelliler faydalanmıyor." dedi. Bunları biliyoruz zaten. Para benim elime geçmeyecekse başka insanların karıları bilmem çoluk çocukları faydalansın diye ben de enayiydim raporlarımı vereceğim. Engellileri öyle bir kullanıyorlar ki artık dayanılacak gibi değil ya... Engelli 10 sene önce ölmüş gitmiş mesela hala onun paralarını çekiyorlar, böyle bir sürü olay var, bunların sayısı binlerce. Ben kendi odamda kendi halimde oturan bir insandım ama şimdi bilmem kimin, onun bunun, şunun, gelinlerinin bilmem onların çocuklarının masraflarını gidermek için beni kullanmaya çalışıyorlardı. Ben kendi ailemi şikayet ettim, ve daha önceden maaşımın iptal edilmesini kendim istedim. Nüfus cüzdanı b ende olduğu halde her önüne gelen gidip bu paraları çekiyordu. Böyle devlet olur mu ya, ailen sana vermiyorsa biz ne yapalım diyorlar, nüfus cüzdanı sormadan nasıl parayı veriyorlar başkasına...Bir kere ben bu insanlarla yaşamak istemiyorum daha ki gidip bir de onlara bakım maaşı bağlansın diye ben raporlarımı vereceğim falan. BU insanlardan yıllardır kaçıyorum hiç konuşmuyorum. 15 senedir hiç konuşmadığım kadını getiriyorlar kadının evi ayrı ama çok meraklı benim yanıma yerleşmeye, bu paralar için bunlar benim evime yerleşmeye çalışıyorlardı. Benle o paralar dışında en ufak ilişkileri yoktu, sadece paraları istedikleri için zorla evime yerleşmeye çalışıyorlardı. Ben bu insanları bir daha evimde görürsem savcılığa başvuracağımı söyledim. BU 15 sene konuşmadığım ayrı evde oturan kadını getirmişler, evli bunlar çoluk çocuk falan bunlara para lazım ya, bunun üstüne yapsınlar senin bakım maaşını o sana getirir verir diyorlar. BU kadın bu binaya geldiği günden beri benle uğraşan "Ben evlenmişim, sen sakatsın diye evlenmemişsin evde kalmışsın" diye bana terbiyesizlik hakaretler eden bir kadın, benim zorla şimdi böyle insanın üstüne benim bakım maaşımı çıkartmaya çalışıyorlar. Bakın kendilerine bakım maaşı çıkartmaya çalışıyorlar. Ben meraklı olsam gider başvururum ama istemediğim halde daha hala zorbalıkla beni kullanmaya çalışıyorlar. Onlar istiyorlar o paraları ben bu konuları hiç açmadığım halde onlar kendilerine işte bakım maaşı çıkartmaya çalışıyorlar. Devlet her ay bir sürü sapasağlam insana bakım maaşı bağlıyor. DEvlet sağlamlara bakıyor, engelli olanlar da ezildikçe eziliyor.

Şimdi 65 yaşın hane halkının gelirini kaldırdılar ancak benim %97 engelli bakıma muhtaç daha 22 yaşında körpecik gencin ihtiyacı olan parayı hane halkının gelirine bakılır maddesiyle geri istiyorlar. Şimdi torba yasada kalkacağını söylediler aksine kaldırmayıp yasalaştırdılar. Ne olur bunun için bir kamuoyu yapılsın. Allah aşkına bizimle uğraşmaktan vazgeçsin devlet. Gidip audi mercedes binen bürokratlarının yakasına yapışsın. Bu yasalaşırsa yandık gitti. Allah aşkına birileri bu zulme dur desin.

bilgi lazım acil 4a ödeme bilgisi gözükmüyo nisan ayi sisteme ne zaman giriyo sgk

Arkadaslar bırakın siyasi rant sağlamayı atatürkün kurduğu okullar filan bi tarafı yüceltip bi tarafı yerden yere vuruyosun madem bu hükümeti sevmiyosun ortalığı ateşleme burası paylaşım yeri güzelce üslupla yaz kimse seni de çekmek zorunda değil sen git ailenle aranı düzelt devletime birliğime dirliğime dil uzatma kimse hükümeti sevmek zorunda değil ama saygı duycaksınız kimse ekmek yediği sofrayı pisletmesin vatanını yerden yere vurmasın hükümetini eleştirsin ama saygısızca değil bu şekilde eleştirmek kimsenin haddine değil herkes işini yapsın ailende gelir var alamıyosun sen alırken ben alamıyodum evim kira damım kira ama biz hiç bi zaman yerden yere vurmadık kimseyi bence sen rabbine havale edip yoluna bakmayı dene yada buraya yazdığın şekil git ilgili merceklere yaz buraya değil..

Selametle !

Yazılanları baştan sona okudum.. Sırf muhalif olmak adına bir çok zırva koymuşsunuz ortaya En baştan başlayayım ki tanımlar açık ve net olsun.. Arkadaşım; Sen şimdi 18 yaşındasın değil mi? Sana engelli maaşı bağladılar ve sudan sebeplerle maaşı kestiler diyorsun. Bu bir iddia dır. Engel durumunu bilmiyorum; Bu konuda hüküm veremeyeceğim. Amma şunu biliyrum ki ben çalışmadığım zaman babam Kara Yollarında kamu işcisi olduğu halde "ki kamu işçilerinin şartlarını bilen bilir biz memurlardan daha fazla maaş alırlar oğu ay" Bana gelrekli incelmeleri yaptıktan sonra maaş bağlamışlardı. Ne zamanki sigortalı bir girdim maaşımı kestiler. Ve bu bundan hiç hüksünmedim. Kırılmadım üzülmedim kimseye de küfür etmedim. Hak yememek içiné Dolayısıyla da senin o küfür ettiğin insanların sayesinde Devlet memuru olabildim. Şu anda özel sekötre alabileceğim maaşın iki katını kazanıyorum ve işim çok raht. Haa eksiklikler var mı tabii var. Buna da şükür diyorum.. Yarın çalışamayacak duurmda dahi olsam biliyorum ki Devletim bana emekli maaşı bağlaycak herkes beni terk etse bile. "Ölüm var kalım var" aç değilim açıkta değilim.
Diyeceksin ki bunu neden anlattn? Şundan dolayı anlattım. "Bu günkü uygulama" da senin o beğenmediğin AK PARTİ hükumetinin yapmış olduğu son yasal değişiklikle 2022, sayılı kanuna istinaden verilen engeli, Yaşlı ve bakım aylıkları "kişisel gelir esaslı" olarak değerlendirilecek. Bunu ben demiyorum kanun metni diyor. Yani sana diyor ki; Sen ailenle birlikte yaşıyor olsan dahi sana engelli maaşı ödenir. .Ama eğer bakıcı maaşı ki "bu hem engelli ye hem de engelli kişiye bakana verilir" işte o zaman gelir kriteri aştığı takdirde yeniden değerlendirilir ve kesilir. Haa oldu ki vatandaş ın gelir düzeyi itiraz neticesinde düşük çıktı; O zaman gerekli incelemeler yapıldıktan sonra aylık tekrar tahsis edilir. Dolayısıyla sana yapılan şey bir haksızlık olmasının ötesinde mevcut yasanın kurum yetkilileri tarafından ihlal edilmesi dir. Kanun metninde dahi "Aynı evde yaşayan aile bireyleri" diye geçer.. Dolaysıyla kimse aynı evde yaşamadığın aile bireylerinin geliri yüzünden "sen sınırı aşıyorsun" diyemez.. Zannediyorum ki;2022 uygulamasının Bakım aylığı ile ilgili prosedürü uygulanmış sana.. Nitekim mahkeme de bu durumu tespit etmiş zaten şuan bile müracaat etsen kimse sana bir sorun çıkartamaz çünkü yasa değişmiş durmda. Milletçe yazılı metinleri okumama alışkanlığımız yüzünden söylenenlere yazılanlardan daha ço kitibar ediyoruz! Bu da işte örnekteki gibi problemlerin yaşanmasına sebep oluyor. Haksız sam haksızsın deyin HODRİ MEYDAN

DJ_BORAN
Burada yanlış bilgileri düzeltelim önce: http://www.engelliler.biz/forum/202...zenleme-yururluge-girdi-mi-2.html#post1671954
evet 2022 sayılı Kanun'da değişiklik yapılacak. lakin bu değişiklik sadece 65 yaş üstü yaşlıları ilgilendiriyor, engellileri değil.
Bu değişikliğe göre, hanede kim yaşarsa yaşasın 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri esas alınacak sadece.
engelliler için bir değişiklik yok.
% 40-69 raporu olan muhtaç engellilere ödenen 2022 engelli aylıgında,
% 70 ve üstü raporu olan muhtaç engellilere ödenen 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgında,
18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylıgında,
hanedeki herkesin geliri hesaba dahil edilecek ve hanede kişi başına düşen aylık gelire göre işlem yapılacak. buna göre hanede kişi başına düşen aylık geliri 392,49 TL altında olanlara 2022 aylıgı baglanacak,aksi takdirde baglanmayacaktır.
başta da dediğim gibi sadece 65 yaş üstü yaşlılara ödenen 2022 yaşlılık aylıgında hane geliri dikkate alınmayacak. 65 yaş üstü yaşlılık aylıgında sadece 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınacak. isterse evlerinde fabrikatör torunu olsun fark etmez.
engelliler ise ailelerine ve hanede yaşayanlara mahkum olmaya devam yani.

Her şeyin bir kuralı, kanunu var. Kural olmazsa kaos olur...

sudan sebep diye bir kanun yok...

hatac;

valla dostum ben çalışıyordum,işten çıkartıldım.Engelliyim ama 2022 maaşı falan almıyorum.Neyse kullanmam gereken ilaç var,ama pahalı bir ilaç çünkü yurt dışından geliyor..ama bende sgk yok..çünkü işten çıkarılmıştım..kaymakamlığa gittim test yaptırtım g1 çıktı.asgari ücretin altı yani..form doldurdum..dedim alacım var,pahalı alamıyorum,işten çıkarıldım.ayrıca engelliyim dedim..sosyal devlet politikası gereği kaymakamlıktan ilaç istiyorum dedim.oooooo sen oo anda bana neler söylediler uuu bi duysan..yok efendim bu devlet mecburmuymuş bana ilaç almaya..bende dedimki bu devlet benden kesilen vergilerle mecliste 550 tane millet vekilinin 32 dişini birden implant yapıyor,hemde en kalitelisinden..tanesi 2,000 tl den aşağı değil..2,000 X32 = 64 bin tl sadece bir vekilin diş masrafı :) varın gerisini siz düşünün..vermediler ilacımı..sonra bimere şikayet ettim..2 hafta sonra sonuç çıktı..kaymakamlık ilaç parasını ptt ye yatırmış...artık bimer ne dediyse kaymakamlığa orasını bilmiyorum..ama zehir zıkkım it kanı olsun ...

Üst Alt