Oy konusuna ben de çok takıldım, çünkü bir kere beni kaymakamlıktan aradılar Bimer den yazdığım dilekçe de oy konusunu açmam o kadar onları rahatsız etmişti ki, yazdığım diğer konularla ilgilenmeyip sadece oy konusunu anlattılar, "Oy demişsiniz hanımefendi " dediler. Evet oy mu istiyorsunuz bütün yaptıklarınızdan sonra dedim. Yani çok kafama takılıyor onlara oy vermeyenlerin maaşlarını mı kesiyorlar acaba?
Bir de çok ilginç bu maaşımı kestiler, bakım maaşı denilen saçma sapan maaşı alanlarınkini de kesiyorlar kesilenler çok, ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum. Beni arıyorlar siz niye bakım maaşı almıyorsunuz, "Onun bunun üstüne bilmem ne ne ne varmış diye alınmıyor" dedim, başlayacağım size dedim bir daha da beni aramayın dediğim halde adam ısrarla bunu bağlat diyor. Sinirden kafayı yedim, ne diyorsun ya sen benim maaşım vardı zaten kestiler, vermiyorlar, vermek istemiyorlarsa zorla mı şey yapacağım dedim. Bundan sonra bana çuvalla para verseniz almam dedim. Bu nasıl saçmalık ya kendileri arayıp zorla bağlatıp sonra geri istiyorlar, bir sürü olay çıkartıyorlar. Adama hakaret ediyorum beni bir daha aramayın diyorum adam bu sefer "Bakım maaşı daha yüksek" diyor. Ya beyinle ilgili sorunları var. Arkadaşım bana ne yüksek olmasından benden sadece uzak dursunlar yeter ya, ben yüksek maaş istemiyorum ki, ben üç kuruş bir ekmek parası istiyordum vermiyorlar vermek istemiyorlar adam hala saçma sapan konuşuyor, yok o maaş daha yüksekmiş de bana ne bana verilmiyorsa bana ne yani, bakım maaşı engelliye verilmediği için o maaşı çeken aile bireyleri engelliden başka herkese yediriyorlar o paraları, engelliye harcanmadığını bana defalarca mesaj atarak söylediler. Facebook dan bir arkadaş, "Hatice hanım o paralarla eşlerine çoluk çocuklarına arkadaşlarına katkı üstüne katkı yapıyorlar sadece engelliler faydalanmıyor." dedi. Bunları biliyoruz zaten. Para benim elime geçmeyecekse başka insanların karıları bilmem çoluk çocukları faydalansın diye ben de enayiydim raporlarımı vereceğim. Engellileri öyle bir kullanıyorlar ki artık dayanılacak gibi değil ya... Engelli 10 sene önce ölmüş gitmiş mesela hala onun paralarını çekiyorlar, böyle bir sürü olay var, bunların sayısı binlerce. Ben kendi odamda kendi halimde oturan bir insandım ama şimdi bilmem kimin, onun bunun, şunun, gelinlerinin bilmem onların çocuklarının masraflarını gidermek için beni kullanmaya çalışıyorlardı. Ben kendi ailemi şikayet ettim, ve daha önceden maaşımın iptal edilmesini kendim istedim. Nüfus cüzdanı b ende olduğu halde her önüne gelen gidip bu paraları çekiyordu. Böyle devlet olur mu ya, ailen sana vermiyorsa biz ne yapalım diyorlar, nüfus cüzdanı sormadan nasıl parayı veriyorlar başkasına...Bir kere ben bu insanlarla yaşamak istemiyorum daha ki gidip bir de onlara bakım maaşı bağlansın diye ben raporlarımı vereceğim falan. BU insanlardan yıllardır kaçıyorum hiç konuşmuyorum. 15 senedir hiç konuşmadığım kadını getiriyorlar kadının evi ayrı ama çok meraklı benim yanıma yerleşmeye, bu paralar için bunlar benim evime yerleşmeye çalışıyorlardı. Benle o paralar dışında en ufak ilişkileri yoktu, sadece paraları istedikleri için zorla evime yerleşmeye çalışıyorlardı. Ben bu insanları bir daha evimde görürsem savcılığa başvuracağımı söyledim. BU 15 sene konuşmadığım ayrı evde oturan kadını getirmişler, evli bunlar çoluk çocuk falan bunlara para lazım ya, bunun üstüne yapsınlar senin bakım maaşını o sana getirir verir diyorlar. BU kadın bu binaya geldiği günden beri benle uğraşan "Ben evlenmişim, sen sakatsın diye evlenmemişsin evde kalmışsın" diye bana terbiyesizlik hakaretler eden bir kadın, benim zorla şimdi böyle insanın üstüne benim bakım maaşımı çıkartmaya çalışıyorlar. Bakın kendilerine bakım maaşı çıkartmaya çalışıyorlar. Ben meraklı olsam gider başvururum ama istemediğim halde daha hala zorbalıkla beni kullanmaya çalışıyorlar. Onlar istiyorlar o paraları ben bu konuları hiç açmadığım halde onlar kendilerine işte bakım maaşı çıkartmaya çalışıyorlar. Devlet her ay bir sürü sapasağlam insana bakım maaşı bağlıyor. DEvlet sağlamlara bakıyor, engelli olanlar da ezildikçe eziliyor.