Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşına başvurum kabul edilmiş. Ne kadar alırım?

GOZ

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 2022 maaşım bağlandığı söylendi. E-Devlet'ten baktığımda da görünüyor. Başvuru 01.06.2013 yazıyor. Heyetten sonra arayınca, 19.07.2013'te kabul edildiği söylendi. 144'ü aradım. Ne kadar alacağım söylenmedi. Doğum tarihime göre, 7 eylülde toplu paramı PTT'den alabileceğim belirtildi.

Sorularım;
-Toplu param hangi tarihe göre hesaplanır ve ne kadardır?
-Eylül-Ekim gibi işe gireceğim. İlk ve son kez maaşı alıp, iptal için vakfa dilekçe mi vermeliyim, yoksa bir 3 aylık daha ama hakkım oluyor mu?
Teşekkür ederim...

nasıl e devlette nerden görünüyor ben bir türlü bulamadım

GSS Provizyon kısmında görünüyor. Başvuru tarihi, sonucu vb. ama miktar belirtilmemiş.

GOZ;

Genel Sağlık Sigortası Tescil Nedeni60/c3 2022 65 Yaş 01.07.2013Devam Ediyor-
Tarih AralıklarıSağlık StatüsüBaşlangıç
TarihiBitiş TarihiGelir SeviyesiSonuç
TarihiSonlandırma -

böyle mi

2022 aylığı için hangi ay ve günde başvurmutun vakfa?
Goz, eğer dediğin gibi 1 Haziran 2013'te Vakfa başvurduysan toplu ödemen 1 Temmuz itibariyle başlatılır. Bu durumda sen toplu ödeme olarak Eylül dönemine kadar olan Temmuz ve Ağustos aylıklarını yani 2 aylık ödeme alacaksın. Bir de dönem maaşın olan Eylül döneminde doğum tarihinin son rakamının oldugu tarihte 3 aylık maaşını peşin alacaksın.
Rapor oranını yazmamışsın.
Rapor oranın eger % 40-69) arası ise 2 aylık toplu ödemen: 522,48 Lira.
Eğer rapor oranın % 70 ve üstü ise 2 aylık toplu ödemen: 783,72 lira.

Eylül dönem maaşın ise: rapor oranın %40-69) ise: 783,73 lira.
Eylül dönem maaşın eger rapor oranın % 70 ve üstü ise: 1175,59 Lİra.

bu durumda Eylül döneminde 2 aylık toplu para ve Eylül dönemi aylığı ile birlikte;
Rapor oranın %40-69) ise toplam 1306,21 lira alacaksın,
rapor oranın % 70 ve üstü ise toplam 1959,31 Lira alacaksın.

...
Eylül - Ekim gibi işe girersen Vakfa işe girdiğini söyleyeceksin. işlemler yapıldıktan sonra aylığın sonraki dönem olan Aralık'tan itibaren kesilecektir. Yani Aralık dönem aylığını alma hakkın yok alma bu durumda. zaten kesilir.
Eylül dönem aylığını peşin almış olacaksın. Peşin ödenen para geri alınmıyor lakin yine de bu durumu vakfa sor.

Nextby01, GSS provizyon sorgulamana göre 2022 aylığı aldığın görünüyor. Yeni başvurduysan başvurun kabul edilmiş.
2022 aylık başlangıç tarihin ise Vakfa başvurduğun ve başvuru formunun kurum kayıtlarına geçtiği ayı takip eden aybaşıdır.
Sen diyelim ki 26 Mart'da başvurdun vakfa ve evraklarını teslim ettin bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Nisan'dır.

nextby01; Melek hanımın dediği gibi, hak kazanmışsınız, provizyon onaylanmış.
Melek hanım, %48 oranım, başvuru tarihim sistwmde 1 haziran görünüyor. 144'teki yetkili, haziran-kasım dahil, 9 eylül gibi alabilirsiniz dedi. Hesaplama için teşekkür ederim.

Sistem derken GSS probvizyondan bakmışsınız. pratiği pek bilmediğim için emin olmak adına soruyorum size:
2022 aylığı için vakfa haziranda mı başvurdunuz? 1 Haziran'da mı?

Açıkçası tam tarihi hatırlayamadım. 144'ten sorduğumda, yanılmıyorsam mayıs sonu gibi bir tarih demişti. GSS Provizyon ekranında, başvuru tarihi 1 haziran görünüyor. Vakıftakiler bana 19 temmuzda kabul edildi demişti. Eğer mayıstaysa, haziran ödemesi de mi alırım Melek hanım?

Tabi ki abam. O yuzden vakfa başvurdugun tarihi soruyorum. Eğer sen Mayıs ayında başvurup formu doldurup teslim etmişsen bu durumda toplu ödeme için aylık başlangıç tarihin 1 haziran olur. böyleyse toplu paran benim hesabımdan fazla çıkar.
Senin rapor oranın % 48 ise toplam 1306,21 lira alacaksın demiştim.
Bir de 1 aylık daha tabi ki:) Haziran'ı hesaplamadım çünkü.
Haziran aylığı için de 251,19 lira alacaksın.
Toplamı sen hesapla artık ablam:)

Eger dediğin doğruysa yani Mayıs'ta başvurduysan, sistemde direkt aylık başlangıç tarihin yazmış:)

Hayırlısı olsun. Tam hatırlayamadım gidiş tarihimi. Teşekkür ederim bilgilendirme için.:) Allah gönlünüze göre versin.

melek ablam sana cok tşkler inan para elıme gecmeyene kadar emın olamam ben bişey anlamadım vakıfa gıttıgımde bana hazıranda başvurun sende temmuz dan ıtıbaren alacaksın
bende dedım ben mart ta başvurum var kayıt defterıne baktı göremedım tam günü hatırlıyormusun dedi yok dedim bir ara kalabalık olmadan gel kayıt defterını inceleriz saolsun o rda bir görevli var mukemmel bir insan ben dıyorumkı şu aylıgı alım dıgerındende vazgectım benımkı 40 sıstemden kaynaklanan hatadan dolayı kesılmışti
73 yeni raporu hastaneye martta başvurmuştum mayısta gün vermişlerdi şimdi benım elıme toplu para ne kadar gecer

bide melek abla
benim arkadaşım 5 kişiler eve 500 tl giriyor daha önce alıyordu raporu sürekli oldugu halde süreli olarak sistemden düştü aylıgı durdu sevk alıp vakıfa teslım ettı daha önce 2 sefer mutevelli heyetınden red kararı cıkan itiraz sonrası kabul edilen ilk başvuru yapıldıgında gerıye dönuk ödeme alırmı itiraz dilekcesi verırse

Nextby01, hastaneye başvurun esas alınmaz 2022 aylıklarında.
Aylık başlangıç tarihi olarak Vakfa başvuru formunu imzalayıp teslim ettiğin tarihi takip eden aybaşı esas alınır.
Sen Martta vakıftan sevk yazısı almışsındır ve sevk kagıdıyla gidip hastaneye başvurmuşsundur anlattıgına göre.
Yine de emin olmak adına soruyorum: Sen Mart'da vakfa gittiğinde 2022 aylığı için düzenlenen başvuru formunu doldurup imzaladın ve sana "başvuru aındı belgesi" verdiler mi? eğer boyleyse tamam Başvurun Mart'da olmuştur.
Yok böyle değil de sadece sana hastane sevk kagıdı verdilerse bu 2022 aylığı için başvuru sayılmaz.
Bu durumda zaten hastane sana mayıs'ta gün vermiş. Demek ki sen Haziran'da başvurmuşsun. Bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Temmuzdur.
1 Temmuz - 1 Eylül arası toplu parandır.
Raporun yüzde 73 imiş. Buna göre Temmuz ve ağustos için: 783, 72 Lira toplu para alırsın.
Eylül dönemi maaşın ise: 1175,59
Toplam elinde Eylül'de 1959,31 lira geçecek. (rapor oranının Yuzde yetmiş üç olduğunu düşünerek yaptım bu hesabı)
...
Arkadaşına gelince. tam olarak anattıklarından bir şey anlayamadım. Anladığım şu eger yanlış anladıysam düzelt:
Arkadaşının muhtaçlığı Mütevelli heyeti tarafından reddedilmiş. bu redden sonra yeniden başvurmuş.
bu durumda yeni başvuru sayılır ve başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır. bunun haricinde geriye dönük ödeme yapılmaz.

melek abla sana cok tşkler
benım martta sıstemden kaynaklanan hatadan dolayı sürekli olan raporum süreli olarak düşmüş aylıgım alamamıştım vakıfa gıttım 2022 için hastaneye sevk yaptılar yenı rapor almam ıcın hazıranda onaylandı bana tem-agus.ayı ile bırlıkte eylüde alacagımı söylediler ya yıne bır sorun olmasın o nada razıyız gerıye dönuk ten de vaz gectık zaten bu 6 ay icin de allah bilir ne sıkıntı cektım inşallah bir sıkıntı olmaz geceleri ruyama gırıyor çunku siteden o kadar arkadaşlarımın aylık ları durdu kı elıme aylıgımı almadan rahat olmam inşallah aylık ları duran engelli arkadaşlarımın da sorunu cözülür suıstamal yapanların yuzunden gercek muhtac olanlar da sıkıntı cekebiliyorlar sistem oturursa sorun kalmaz rahatsızlıgımdan dolayı hastaneye bile gidemiyorum muayene ve recete ılac parası en son yaklaşık 140 tl ye yakın para verdım o da ne şartlarla evde calışan yok cocuklarda okula gıdıyorlar daha kücükler aha okul da acılıyor bakalım nasıl yapacagım allah hepımızın yardımcıs olsun gerci allah var okul kıtap larını devlet verıyor şartlı egitim yardım verıyor o da eletrık su faturası geldımı ona yatıryorum ya oda olmasydı yınede cok şükür ama dedıgım gıbı sıkıntı cektıgımızde yınede devlet babanın kapısını calıyoruz hiç olmasa yaptıgı yardımları yuzumuze vurmuyor ramazan ayı bereket ayıdır az da olsa ıdare etttık allah devletımıze zeval vermesın keşke ömss den atamam yapılsaydı da bu engelli aylıgına muhtac kalmasydım

Ablam yeni fark ettim özür...
Senin ki bu durumda yeni başvuru sayımaz ki. Sistemden kaynaklı bir hata var ortada ve raporun sureli görünmüş. neye dayanarak yeni başvuru sayıyolar? Bir şey soylediler mi sana?
Madem raporun sistemde süreli görünmüş ve buna göre aylıgın durdurulmuş o halde aylıgın durduruldugu tarihten itibaren ödemek zorundalar! madem sureliymiş ve sistem hatası varmış süreli raporsa rapor bitim tarihi esas alınarak aylık durdurulmuştır. e sen yeni raporu teslim edince ve sisteme rapor kaydolunca aylığın durduruldugu tarihten itibaren açılacaktır boyle çünkü mevzuat. böylece sana durduruldugu tarih itibariyle ödeme yapılacaktır.

Ayrıca kaygılanma rahat ol aylıklarını eylülde alacaksın inşallah:) Terslik çıkmaz.

kalem abla mart ayı benimde aynıda 144 aradığımda hesaplarda inceleme varmış neyi inceleyiorlarsa haberiniz olsun 144 dedi inceleme varmış banada 5 aylık ödeme alacaksın dediler ne garipse bi yanlışlık var sanırsam yada yok bilemiyorum

ablam sana cok tşkler her şey gönlünce olsun okadar ısrar ettımkı yınede aylık başlangıc tem-agu dediler artık şansıma eylü le 15 gün kaldı hele bu bakalım ne kadar alacagız veya alamayacagız eskı rapor 40 ıdı martta sevk yaptılar 73 aldık şimdi benım aylık 40 ile mi hesaplanacak yoksa hazıranda onaylanan 73 ılemı o zaman ne kadar toplam para alacagım bide ablam her maaş yatırlacagı zaman hesap incelenmesımı aylıkmı ne ıse yapılıyormu 144 herkesın kı yapılıyor dedı de pekı bundan sonra problem olma ıhtımalı varmı yanı onaylandıktan sonra

Yüzde 73'lük raporun esas alınacak ablam. Temmuz ve Eylül dönemi için toplam 1959,31 lira alacaksın.

Son sorunu anlamadım ablam? Muhtaçlık incelemesinin mi her ay yapılıp yapılmayacagını soruyorsun?

abla sen burdayken sorayım telefonla aradım 144 gecen hafta-kadın 5 aylık ödeme alacaksınız dedi konuyu bu siteye yazdım tartışıldı kadın bana durduk yere neden 5 aylık ödeme alçaksınız 2 aylık ödemeyle beraber maşınıza eklenecek haberiniz olsun diyor neden böyle bir şey telde söylensin abla-

yok ablam 144 aradıgımda her maaş yatırıldıgında hesap ıncelenmesı yapılıyormuş sade benım kımı dedım yok her kesın dedi bide aylık onaylandıktan sonra her hangi bir sorun olma durumu olurmu çunku bu başıma 2 seferdı gelıyor ılkı öz der ,iş kur un actıgı kursa gıtmıştım yanlışlıkla kesılmıştı başvuru yaptım tekrar aldım ama bu sefer cok uzun surdu

Dua, sen daha toplu paranı vs almadın mı?

benim 2 ci maşım olcak eylülde

aldım ablada kadın öyle diyor telde topluyu aldım 753 lira yanlışlıkmı var ya

yeni yönetmenliğe göre olmasın ne alakası varsa

nextby o sana denilen başka bir şeydir. bilgim yok o konuda. Muhtaçlığın senede bir gözden geçirilior aklımda yanlış kalmadıysa vakfın durumuna baglı bu. her ay kontrol ettikleri nedir bilmiyorum. Ama evde 4 kişiyseniz muhtaçlık şartlarına uyuyor olmalısınız seni korkutan nedir ablam?
Evde kaç kişisiniz? Aylığın ne kadar? Başka geliirniz var mI?

Bir de ben yeni başvuru yapılmış sayıldıysa temmuz ve eylül dönemi aylıklarını alırsın dedim ve buna göre alacağın parayı yazdım.
ama merkezi sistem uzerinden mudurluk duurmunu araştırıp benim dediğim gibi aylıgının durduruldugu tarihten itibaren hesap yapabilir. mevzuat oyle çunku. Bu kısımla ilgili pek ümitlendirmeyim ama boyle şey de olabilir.
ben sadece Temmuz ve eylül maaşının toplamını yazdım sana.
özetle 1959.31 lirayı kesin alacaksın zaten. ama dediğim gibi olursa bu miktar artabilir.
ama öncekiler de hesaplanırsa onlar yuzde kırklık ustunden hesaplanır.

Dua, toplu paranı alımışsan eylülde sadece 2 aylık farkla birlikte maaş alacaksın sadece. BUnu kastetmiştir sana. çünkü toplu ödeme 1 kere yapılır maaş başvurusundan sonra. Başka yapılmaz. Ancak aylığın kesilirse ve yeniden başvurursan o durumda yeni toplu para olur.

2013 ikinci altı ay için maaş miktarları ve Eylül dönem aylıkları şurada yazoyor:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114403-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri-guncel.html

S
anırım senin raporun yuzde yetmiş üstüydü yanlış hatırlamıorsam.
Bu durumda 2 aylık farkla birlikte 1205,74 lira alacaksın.

ablam evde 6 kişiyiz eşim 2022 aylık alıyor 3 cocuktan egıtım yardım 2 ayda 220 tl liseye gıden cocuk burs tan 3 ayda 400 tl ev adıma kayıtlı rayiç bedeli 45000 tl başka bişeyım yok calışanım da yok benım başıma hep şanslık geldıgı icin pskolojık olarak kafamda kalıyor vakıfta 144 de onaylandı dıyor e devle t te 01.07.2013 başlangıc dıyor
481xxxxxxx sicil no
23.08.2013

Yakınlık TürüKendisi
Tescil Kapsamı60/c3 2022 65 Yaş
Yararlandığı TC Kimlik No102xxxxxxxxxx
GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No481xxxxxxxx
Provizyon Tarihi23.08.2013
Sigortalı TürüDiğer
Katılım Payı MuafiyetHayır
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

60/c3 2022 65 Yaş01.07.2013Devam Ediyor

Genel Sağlık Sigortası Tescil Tarih Aralıkları
Sağlık StatüsüBaşlangıç TarihiBitiş TarihiGelir SeviyesiSonuç TarihiSonlandırma Nedeni

Dur, geli,r hesabını yapayım hemen:
2022 aylıgı hesaba dahil edilmez. bunu geçiyorum.
3 çocuktan 220 lira alıyorsun 2 ayda bir. Aylık 110 lira eder bu
liseye giden çocuk 3 ayda 400 alıyor. Aylık 133.3 liara eder.
evin rayic bedeli 45 bin lira imiş bu evin rayic bedelinin 240'ta biri de 187,5 eder.

Şimdi hepsini toplayalım ve hanedeki kişi sayısına böleleim.
toplam aylık gelirin 430, 8 lira ablam.
Bunu kişi sayısına bölelim: 430,8 :6 = 71, 8 lira eder. bu miktar da 243,43 liradan düşük ve aylık almaya hak sahibisin.

Ablam sen ne sıkıntı ediyorsun ki sen tamamiyle bu aylıga hak kazanıyorsun.
6 kişilik bir ailenin aylık almaması için hanedeki toplam gelirin 1460,58 liraya eşit ya da ustunde olması lazım.
oysa senin hanedeki toplam aylık gelirin 430,8 lira.
rahat olman için bu hesabı yaptım artık rahatlarsın inşallah oldu mu:)

kalem abla ben e devletten sorgulama yapıyordumda 2022 sorgulama yapamıyorum nextby1 nerden sorgulama yaptınız ben tc girdim olmadı

nextby01, ablam saglık provizyon sorgulaması sonuçları o. ve o sorgulamada 2022 aylığı aldığın için 5510 sayılı Kanun 60/ c 3'e göre gSS'lısın. Yani 2022 aylıgın aktif ablası telaşlanma rahat ol:) Aylıgın kesilmez ve eylülde maaşlarını alacaksın inşallah.

:Dablam sana çok tşkler her şey gönlünce olsun sayende hesaplamayı da ögrendik inşallah allah senden razı olsun

Rica ederim ablam:) İşin aslını ve hesabın nasıl yapıldıgını ögrenince rahat edersin hiç olmazsa dedim:) İnsan bilmeyince korkar çünkü:) Şimdi rahat rahat uyu:)

Dua. ablam şuradan sorgu yapabiliyorsun sağlık provizyon sorgulamanı:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula

Girmiş olduğunuz T.C.Kimlik numarasına ait maaş kaydı bulunmamaktadır! diyor

Üst Alt