Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşına temel olan engelli raporu 5 yılda bir yenilenecek mi?

mirhat

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar loris diye bi arkadaşımız 5 yılda bir sürekli olan raporum yenilenecek demişti
ben bugün kaymakamlığa gittim 2022 yazan yere girdim ve sordum memur bana raporun sürekli
dedi yenilenmesi söz konusu deil dedi
bida sordum 5 senede bi yenileniyomuş dedim hayır dedi gerek yok dedi
ben bu duruma editör lerden cevap bekliyorum

Loris arkadaşımız dan başkada
5 senede bir rapor yenilenecek diyen bi arkadaşımıza rastlamadım burda

memura gidip sormuşunuzya kardeş sürekliyse zaten yenilemeye degişmeye gerek yok o yenilenmesi gereken raporlar bir sene üç sene beş sene olan raporlar belli bir tarihleri var bitince yenileniyor bildigim kadarıyla sürekliyse gerek yok

mirhat

Konunun gerekliği şu şekilde var

2013 Ocak yönetmeliğinde konu geçmiştir ve sebebse geçmişe yönelik uygulamalara dahil nereden açık bulurda maaş ları keseriz gibi

Fakat son malülük ve erken emekliliği bağlayan yasa ile bir düzenleme oldu oda şudur 2022 ve bakımdan yararlanan arkadaşlarımıızn durumunu inceleyen kişilerin insiyatifi ile tekrar rapor isteme hakkı o durumuda şu an için engelleyen durum ise bir kaç yıl itibarı ile alınan raporlarda kapsam açısından şu durumlardan yararlanabilir ve süreli süreksiz ağır özürlü veya değil şeklinde son raporun geçerliliğini eski dönemlerede Ankarada düşen oranlar bile artık son rapor kapsamın genişletilmesiyle engellenmiş oldu

Yetkili her hangi hastahaneden aldığınız raporun tüm Türkiye ve ne amaçlı olduğuna dair belirlenen koşullar raporda mevcuttur ve geçerliliğini korur.

banada sdyve ve 172 hastalıklar sürelidir raporlar değil demişti süresizde olsa 5 senede bir raporlar yenilenecek dedi lorisin raporu süresizdi birde süresiz bir raporla emekli olana bi arkadaş vardı sgk o nu yeniden hastaneye sevk etmişti hatta korkuyordu o arkadaş adını hatırlayamadım bankadan kredi çekmişti ya yeniden malul sayılmazsam diye sgk veya sdyve raporun süresizde olsa istediği anda yeni rapora gönderebilir yönetmelik yönerge falan hepsi varda uygulayan yok

Walere o konu saçmalıktan ibaret

Diyelim sizin düşüncenizde
Tamam o halde emekli olan malül ve dışı erken emekli olanlarıda 5 sene içersinde yenilemek zornda kalırlar ki çok zor durum dur devlet açısından en makul az önce anlattığım gibi son yasa yı bağlayan drumdur.

O da son dönem diyeyim alınan raporun içeriğinde devallılık söz konusu ise onu diğer kurum değiştiremiyor konun hakikatten aslı olması gerekn gibi

bu benim düşüncem değil yüce devletimizin asil kurumları olan sdyve ve çalışma bakanlığı isteyen çalışma bakanlığını arayıp sorabilir birde her yerdeki sdv ayrı bilgi veriyor bana 5 sende 1 değişmesi lazım dedi başka sdyv gerek yok diyor

yoldaş bak herşey farklı uygulama yeni malululyasaından yaralanmak için rapor çıkarmaya gittim bazı drlar tanılarını ve ooranlarını yazdı bazı drlar sadece tanıları yazdı bende sağlık kurulu çalışannına sordum bu niye yazıyor bu niye yazmıyor yüce devletimizin asil krumu yüce ssk emretmiş hastanelere siz oaran yazmayın diye peki ben60 ı kaybedip etmediğmi nasıl anlıyacam tanılarda yazan 21 hastalığın 2hastalık tanısı var raporda drlar yazdı ama karşılarda oran yok

Sydv dediğin kurum ve özellikle mütellli heyeti gerçekte konuya yakın uzak ve hatta alakasız insanlarda oluşan bir guruptur..

Şimdi mantığını zorla o gurup verilen emir dahilinde çalışan kişiler bu durubun inisyatif hakkı onalara gelecek sydav elemanlarının bildirdiği hata yerine göre bir ilçede bir gün içersinde belki bin ayrı mevzudur.

Sen mantık kur sonra deki hak hukuk ben baştan şaçmalık derken konuyu bilen yaşayan kişiyinin beyanından yola çıkıyorum.

Teşekkürler arkadaşlar da
yani kesin bişey sölemiosunuz

Editörlerinde bilgisi yok galiba

144 ü aradım 2015 son aylarına doru vakıfla iletişime geç dedi

Mütevelli heyet karar veriomuş rapora

Yenilenip yenilenmicene

Peki bu memur bana niye öle demedi
raporun arkasına baktı gerek yok dedi yenilemeye
kime inancam bende şaşırdım

Yoksa her il de ayrı uygulamamı var

Bu arada şey gördüm
sosyal inceleme odası vardı

Mirhat yukarda mütevelli heyetinin kararı verebilecek yetkili yer olduğundan bahsettim.

Ayrıca geçmişte aldığımız raporların ve hatta sağlıksızlık oranlarının ve hangi alanda kullanacağımızın yeni şekli?

Gemişte bir kaç engelin toplamı alınırdı baltazard diye şahsın teorileri dikkate alınmazdı

Aldığımız raporlar şunu yapar buna hak eder değil bu şahıs şu derece engellidir derdi ve iş kolu veya yasamanın kanun çıkarırken belirlediği kırıteri içerenler müracat veya neyse hak kacancı sağladığı belirlenmiş olurdu.

Şimdiyse aslında bir bahaneyle eski raporları yani yılardır yasalarca kabul edilmiş raporları nasıl yok sayarıza gittiler ve genel olarak son alınan ropuru o raporadaki dr lerce kabul görmüş şundan faydalanır şundan yararlanamaz gibi bir duruma getirdiler.

Siz ne kadar eski raporla idare ederim desen,izde herhangi bir bahaneyle raporunuzu yenileminz istenecek ve o raporuda bin bahaneyle sizizn sosyal haklarınızı yok etmenizin yollarına bakacaklardır.

yenilenmiyor kardeş sürekli ise

@mirhat

bizim burda herkezi rapora gönderdiler

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı raporumu yenilememi istedi. Nasıl yapmalıyım?

Merhaba arkadaskar banada sosyal guvenlik vakfindan engelki raporumu yenilememi istiyolar. Benim raporum surekli %45 oranim var 2002 de raparumu aldim. Napiyim tekrar heyete girip yenilettiriyim mi

Sevim400 raporun sürekli. senden raporu yenilenmen istemiş. yenilemediğin takdirde raporu yenilemedi diye aylığını kesme hakları yok. sırf bu yüzden aylık kesilemez. ama 2002 yılından sonra % 40 altı bir raporun oldugu tespit edilirse aylıgını keserler.
onun haricinde 2002'den beri hiç rapor almadıysan ve yeni rapor almadın diye sırf bu sebeple aylık kesme hakları yok.
ama muhtaçlığını gözden geçirip muhtaç bulunmadıgın takdirde aylığını kesme hakları var.
aylık kesildikten sonra da maalesef yeni rapor çıkartmak zorunda kalırsın.
Yönetmeliğe göre aylık kesildikten sonra yeniden 2022 aylıgına başvururldugunda kurumdaki rapor son 5 senelik değilse yeniden rapor çıkartmak zorundasınız. tabi sizin rapor da ta 2002 tarihli oldugundan dolayı aylık kesildikten sonra yeni rapor çıkartmak zorundasınız yönetmeliğe göre.
şu sorularımı da cevaplayın lütfen:
hanede kaç kişisiniz ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında mı?
ayrıca engeliniz nedir? yeniden rapor aldıgınız takdirde% 40 altına düşme riskiniz var mı?

Kalem

[FONT=sans-serif]aylık kesildikten sonra da maalesef yeni rapor çıkartmak zorunda kalırsın. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Yönetmeliğe göre aylık kesildikten sonra yeniden 2022 aylıgına başvururldugunda kurumdaki rapor son 5 senelik değilse yeniden rapor çıkartmak zorundasınız. tabi sizin rapor da ta 2002 tarihli oldugundan dolayı aylık kesildikten sonra yeni rapor çıkartmak zorundasınız yönetmeliğe göre.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]

kalem apla yönetmenlikte 11 maddenin 5 ci fıkrasında maaşı kesilen sonradan başvuran olursa 5 yıl içinde yani 5 yıl süreyi geçmeden başvurursa tekrardan rapor istenmez diyor yönetmenlik.siz diyorsunuz şimdi rapor tarihiniz son 5 yıllıksa diyorsunuz neden böyle dediniz anlamadım cvp verirseniz sevinirim[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]

daha önce benim dedigim gibi dediniz

daha önceki yazınız
[FONT=sans-serif]şöyle bir istisna var ancak: [/FONT]
[FONT=sans-serif]sürekli raporu olanların 2022 aylıgı kesilirse ve aylık kesildikten sonra beş yıl içinde başvurursa yeni rapor istenmez. ama aylık kesildikten beş yıl sonra tekrar aylıga başvurursa yeni rapor istenir. bu durum da aylığı kesildikten sonra başvuranlar içindir. [/FONT]

o yazım doğru ablası:) kafa kalmadı ki ablanda:) ay sen bitanesin var ya:) başka bir soruyu da cevaplarken yaşlılık aylıgının gelir hesabını yanlış yazmıştım. ama onu da yine kendim düzelttim:)
teşekkürler ablam. sayende bu yanlışı da düzelttim:)

DÜZELTME: sürekli raporu olanların 2022 aylıgı kesilirse ve aylık kesildikten sonra beş yıl içinde başvurursa yeni rapor istenmez. ama aylık kesildikten beş yıl sonra tekrar aylıga başvurursa yeni rapor istenir. bu durum da aylığı kesildikten sonra başvuranlar içindir.

Raporumu yenilettirdim %55 cikti gelir testi istiyolar simdi ben ailemin yaninda yasiyorum cifciyiz biz. Tarim ve hayvancik gittim burdan kil payi kurtuldun dediler buna ek neleri gelir olarak katarlar babamin emekligi var ticari olmayan minubis ve traktör var aile de 8 kisiyiz acaba keserlirmi gelir yüzünden

Sevim400 babanın emekli aylıgı da, minibüs ve traktör de, hanede yaşayan diğerlerinin gelirleri varsa onlar da, hayvan,tarla bahçe ne varsa hepsi gelire dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstüne çıkarsa alınan 2022 aylıkları kesilir. aksi durumda yani sınırı geçmezse, kesilmez

ilgili Yönetmelik'e göre muhtaçlık hesaplamasına hangi gelirler ne şekilde katılıyor istersen sen bak:

"Muhtaçlık hesaplaması
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 7 nci maddenin yedinci fıkrasında belirtilen Puanlama Formülü uygulamaya geçinceye kadar muhtaçlık; gelir, servet ve harcamalar esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenir.
a) Hanenin gelir durumu;
1) Tespit/beyan edilen aylık net maaş, ücret, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması,
2) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,
5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120’de biri,
7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri,
9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
10) Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı,
11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,
12) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,
13) Aynı hanede ikamet etmemesine rağmen nafaka yükümlüleri tarafından sağlanan destek tutarı,
14) Tarımsal destek geliri tutarı,
15) Uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanların gelirleri,
16) Diğer gelirlerin toplamının aylık ortalaması,
dahil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.
..."

Kalem cok tsk ederim bilgilendirdiniz için. Bisey daha sorcam hanede 8 kisi yasiyoruz ama biri 14 yasinda buda gelir testine katiliyormu onla birlikte 8 kisiyiz

[FONT=sans-serif]banada bir cevap verebilrmisiniz ....
Agabeyimden dolayı Evde Bakım Parası almaktayız.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Agabeyime Erzincan Devlet hastanesinden 24.02.2011 tarihinde % 66 Agır özürlü ve Sürekli Özürlü Raporu aldık.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2016 yılında kontrole gelen yetkililer 2017 yılında Yeniden özürlü raporu almamız gerektiğini söylediler.Biz Bu raporu almak zorundamıyız.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Agabeyimin durumunda herhangi bir değişiklik yoktur. ( Sol Kulakta Çok İleri , Sağ Kulakta orta Düzeyde İşitme Azlığı ( % 32 ) ve [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] Düzeyde mental Redardasyon ( % 50 )) [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bigi verirseniz sevinirim.[/FONT]

Yani isitme kaybi.
Agir ozurlu degil galiba.
Muhtelemen yeni rapor almaniz halinde oranda duser agir ozurlu ibareti isaret olmaz.

bizim memlekette 2022 aylıgı alan herkezi raporu sürekli süreksiz tüm ilçeyi rapora gönderdiler tekrardan çogunun aylıgı kesildi %40 altına düştü millet perişan magdur oldu nerde bu devlet nerde bu millet
raporu sürekli olanlarıda gönderdiler daha önce 2022 aylıgı alanlar bu sefer doktorun kaleminin ucuna düşüp %40 altında çogu kişi rapor aldı aylıgından oldu bu sefer Kalem apla bu konuya bir açıklık getirirseniz iyi olur

Hastanede sahsen tanik oldum sydv 5 yili dolan engellilerin raporlarini yenilemelerini istiyor raporun surekli olsada rapor gunu doldu yazip maasi kesiyorlar ve sonra mecbur rapor yeniliyorsun yoksa maas alamazsin duydugun söylenti dogrudur malezef

BOZOGLAK24
madem istiyorlar niye süreli vermişler.adı üstünde süresiz yazdığı için istemeye hakları yok.resmi olarak istenmedıkten kerri sakın rapor çıkarmaya getmeyin.resmi olarak isteseler bile sebebini sorun .nasıl olurda süresiz olan tapor için yenıden çıkarmamızı istiyonuz deyip itiraz edin

-mka

Aslisini kaybettim ben sadece fotokopisi var elimde şimdi kac gundur urastiriyor oraya git buraya git diye muayne gunleride bir tutmuyor

Ya kardesim surekli rapordan tekrar rapor istenmez sizden istese bile bakanlik yonerge cikarmis onu gosterin.bunutunye farkindayim sen hangi sehirde oturuyorsun

istiyorlar herkez rapora gitti tıpış tıpış 144 arayın sorun isterseniz onlarda isteme hakları var diyor

emrahkanka

fotokopısıyle hastaneye başvurup aslı gibidir diye onaylatın

olmuyor tarihi yeni olcak deniliyor sosyal yardımlaşma hastaneye sevk veriyor sil baştan

Bütünüyle Farkındayım

sevk verdikleri hastane saglik raporunu aldığın hastaneye mi sevk ettiler yani önceki rapor aldığın hastaneyemi seni sevk ettiler, yoksa başka hastanemi

Üst Alt