Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşları İçin İncelemeler Ertelendi!

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
103
Normalde her 2022 maaşı alan vatandaşın muhtaçlık durumu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her sene düzenli olarak yapılan sosyal incelemeler ile tekrar değerlendirilmekte ve durumu maaşı almaya uygun olmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler yerine getirilmektedir. 17 Mayıs’ta yapılan duyuruya göre yapılacak sosyal incelemelerin ertelenmesi için vakıflara talimat verildi. Bakan adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu’nun imzasını taşıyan ve ülkedeki 973 SYDV’ye gönderilen duyuruda yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin muhtaçlık sınırı ile hane gelirinin hesaplanması yönteminde değişiklik yapılmasının planlandığı ve gerekli mevzuat çalışmalarının yürütüldüğü belirtilmektedir. Bu nedenle mevzuat değişikliği sonucunda zaten 2022 aylığı alan tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hane ziyaretleri yapılarak sosyal incelemelerinin gerçekleştirileceğinden vakıflara iş yükü oluşturmaması ve vatandaşların mevzuat değişikliği nedeniyle mağdur olmaması açısından yapılacak incelemelerin bir süre tehir edilmesi (ertelenmesi) kararlaştırıldı.

Iyi bi habere benzio bu haber
muhtaçlık sınırı ve hane gelirinde deişiklik yapılcakmış
allah yardımcımız olsun

çok sevindim valla azda olsa içim rahatladı en azından haziran maaşını alabileceğiz

asp ve sosyal yardımlar genel müdürlüğünde böyle bir yazı şuan itibari ile yok bilginize

Sayı: 54390158-325.06- 17.05.2013
Konu: Yaşlı ve Engelli Aylıklarında Sosyal İnceleme

……………………….. VALİLİĞİNE/KAYMAKAMLIĞINA

Bilindiği üzere 2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanan yaşlı/engelli aylıklarına ilişkin iş ve işlemler, 25.01.2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülmektedir.
Söz konusu Yönetmeliğin Sosyal inceleme başlıklı 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında “Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm doğrultusunda mevcut aylık alanların sosyal incelemeleri yapılmakta/yenilenmekte ve aylığa hak kazanma durumlarının devam edip etmediği kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde aylık alma şartlarını sağlamadığı tespit edilenlerin aylıkları kesilmektedir.
Bununla birlikte yaşlı/engelli aylıklarına ilişkin muhtaçlık sınırı ile hane gelirinin hesaplanmasına ilişkin yöntemin değişmesine yönelik mevzuat çalışmaları yürütülmekte olup değişen mevzuat çerçevesinde sosyal incelemelerin yenilenmesi gerekeceği göz önünde bulundurularak gerek vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi gerekse SYD Vakıflarına fazladan iş yükü oluşturmaması açısından mevcut aylık alanların sosyal incelemelerinin mevzuat değişikliği gerçekleşene kadar tehir edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ahmet ZAHTEROĞULLARI
Bakan a.
Müsteşar

Dağıtım:973 SYDV
ama sosyal yardımlar genel müdürlüğü sayfasında veya asp bakanlığı sayfasında şuan için böyle bir duyuru yok

selçuk mumcu yayınlamış ama aslı ortalarda yok eğer sosyal yardımlar genel müdürlüğü sayfasında bu yazıyı gören varsa linkini versinlerde s yardımlar gen müdürlüğünden bizde okuyalım

mert ata ben çok baktım asp ve sosyal yardımlar müdürlüğü sayfalarına yukardaki yazıya ilişkin bir belge yok siz bulabilrseniz linkini verinde bizde bakalım selçuk mumcu asp sosyal yardımlar genel müdürlüğü diyor indirdim wörd belgesini ama o yazı hiç bir yerde yok

Normalde her 2022 maaşı alan vatandaşın muhtaçlık durumu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her sene düzenli olarak yapılan sosyal incelemeler ile tekrar değerlendirilmekte ve durumu maaşı almaya uygun olmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler yerine getirilmektedir. 17 Mayıs’ta yapılan duyuruya göre yapılacak sosyal incelemelerin ertelenmesi için vakıflara talimat verildi.
Daha önce 2022 Aylıklarında İncelemeler 1 Yıl İçinde Yapılacak başlıklı yazımızda bu maaşlara yönelik sosyal incelemeler hakkında bilgi vermiştik ve incelemelerin düzenli olarak her sene yenileceğini belirtmiştik. Bakan adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu’nun imzasını taşıyan ve ülkedeki 973 SYDV’ye gönderilen duyuruda yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin muhtaçlık sınırı ile hane gelirinin hesaplanması yönteminde değişiklik yapılmasının planlandığı ve gerekli mevzuat çalışmalarının yürütüldüğü belirtilmektedir. Bu nedenle mevzuat değişikliği sonucunda zaten 2022 aylığı alan tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hane ziyaretleri yapılarak sosyal incelemelerinin gerçekleştirileceğinden vakıflara iş yükü oluşturmaması ve vatandaşların mevzuat değişikliği nedeniyle mağdur olmaması açısından yapılacak incelemelerin bir süre tehir edilmesi (ertelenmesi) kararlaştırıldı.
Duyurunun tam metni için tıklaynız.
[FONT=Helvetica Neue]
2022 Maaşları İçin İncelemeler Ertelendi « sosyalyardimlar.net[/FONT]

en önemli iki değişikliği yazmamışsınız:)
1) Mevzuat değişikliğiyle muhtaçlık sınırında değişiklik yapılacak. Yani 2022 aylığındaki 119,62 liralık sınır için baz alınan mevzuat değişecek.
2) Hane geliri hesaplamasında yöntem değişikliği olacak

Evde bakım yönetmeliği, 2022 sayılı kanun, 2022 yönetmeliği vs mevzuat değişiklikleri gündemde yani.

alfa kardeşim o yazdığın sosyal yardımlar net ama sosyal yardımlar net sosyal yardımlar genel müdürlüğünün wörd belgesini yayınlamış bende yukarda o wörd belgesini yayınladım ama asp bakanlığı veya sosyal yardımlar genel müdürlüğünde ve sayfalarında şuan için böyle bir yazı yok asp sayfasına ve sosyal yardımlar genel müdürlüğü sayfalarına bakın bu yazıyla ilgili bir belge görürseniz linkini verin bizde okuyalım sosyal yardımlar net galiba işleri biraz çarptıyor sosyal yardımlar netin ne yapmak istediğini anlamış değilim madem asp sayfasından almış sayfada bulununan linki yazsın öyle wörd belgesi yayınlamakla olmaz

Melek Hanım bende az önce Vakıfla görüşme yaptım. evde bakım alıyorduk ve gss1 ödüyorduk Gss1 ödediğimiz için 2022 alamıyorduk.. İki ay önce söylenilen soylendi ve alamazsınız denildi... :S

Arkadaslar Bu duyuru posta olarak sydvlere gondrrildigi icin elektronik ortamda yayinlanmamasi normaldir. Sonucda yeni yonetmeligi bekleyecegiz.

Vuslat yönetmelik degisince yeniden basvuracaksin

İşte bu güzel haber hakkımızda hayırlısı olur umarım..

selam benim aklıma bi soru takıldı ve burada cevabını bulurum umarım :)
abim 37 yasında sakatlık maası alıyordu bi anda kestiler baba vefat ettikten sonra neden olabilir sizce kaç kere basvurduk geldiler evi incelediler çok kazanc giriyormus eve die red edildi napacagız yardımcı olun lütfen..

arkadaşlar gecen ay ev bakmaya geldi red edildi hane geliri yüzünden şimdi biz yarın sgk ya gideceğiz tekrar abimin maaşı için basvuru yapsak o zaman eve gelmeyeceklermi hane geliri için hemen onaylanıp haziranda abim maasını alabilirmi?

maaşımız babam eemekli oldugu yuzunden baglanmıyor bu erteleme biraz ses kısma kim bilir yeni yönetmelik ne zaman cıkıcak bızım maaşımız baglanmadı gecen sene mart ayında basvurdum ne kadar saçma demi bende hakkımı helal etmiyorum

erteleme halkın gazını almadır.ayşe ceren hanıma harfiyen katılıyorum arada mahkemede var bakalım ne olacak

vatandaşların mevzuat değişikliği nedeniyle mağdur olmaması açısından yapılacak incelemelerin bir süre tehir edilmesi ertelenmesi kararlaştırıldı. denmekte. buna göre şu an kesilen maaşlar hak sahiplerine haziran döneminde verilecek demek oluyor galiba.ne dersiniz bu konu hakkında.

gelir tespitinde gelirim 125 tl olduğu için maaşım kesildi.mart döneminde maaş alamadım rapor istediler verdim. 20 gün sonra gelir tespiti yapıldı resmen o zaman maaşım kesildi peki mart döneminde ki maaşım ne oldu, raporumuz %98 sürekli.martta 20 tl. aldım. şu an bu ertelen me ile maaşlarımız devam edecekmi bilgisi olanlar lütfen......teşekkürler..

ilbeyhakan şuradan şöyle bir mantık yürütelim devletin mantığıyla verilen hak geri alınmaz(ama çok güzel geri alıyorlar)kesilen hak geri verilmez geri alımda çok güzel işler yapar devletimiz ama kesilen hakta geri ödemede okadar güzel iş yapacağını sanmıyorum

arkadaşlar ben bu erteleme işini yayınlayan sosyal yardımlar netin sahibi selçuk mumcuya bu konuyu nereden duyduğunuzu wörd belgesinde sosyal yardımlar genel müdürlüğü logosu olduğunu fakat asp ve sosyal yardımlar genel müdürlüğünün sayfalarında böyle bir duyuru olmadığını varsa sayfanın linkini istediğimi sordum saolsun amcam bırak cevap vermeyi bir de sorumu silmiş zannediyorum bu selçuk mumcu sdyve çalışanı yukarıda ayşe ceren hanımın da dediği gibi gaz alma haberi olarak bu haber yaydılar eğer gerçekse sayfasının linkini versinler bizde bakalım ama cevap yazmadığı için biraz tuaf haraketler çok filim haraketler bunlar:)

Olmayan bişeyi niye haber yapsın walera kardeş
seni takip edioyomda hep karamsar yazılar yazıyon kusura bakma

Kendin diyon selçuk sydv çalışanı o bilmicekte kim bilcek

Düzelticekler bence
düzeltmezlerse 2022 maaşı alan kalmıcak

walera akardeş

bencede fazla karamsar olma, selçuk mumcu doğru yayınlamış sydvleri ara sor alo 144ü ara, daha önce aramışsın yine ara sor bakim

walera sende o günü sydv ile görüştüm temmuza kadar herkesin incelemesi yapılsın diye yazı gitmiş dedin. selçuk mumcu gaz alıyorsa sende iyi gaz veriyorsun millete hakkını yememek lazım. uyduruk yanlış bilgilerle korkutma şu insanları.

neden internette yok böyle bir duyuru diye soruyorsun cevabını verdim yine sormuşsun yine veriyorum. bu belge her vakfın bulunduğu ile posta ile gönderilmiş bir duyuru. açıp dikkatli bakarsan her vakıfın ismini yazmak için boşluk bırakılmış bilmem anlatabildimmi. sakin ol kardeşim maaşın kesilmedi yönetmelik değişirse korkunda kalmayacak inşallah.

peki ben 1 sene önce başvurdum ve beni yeni genelgeye tabi tutuyorlar yani 119 tlye babam emekli diye maaşımı baglamıyorlar eğer bu yenı düzenleme olursa maaşım baglanırsa toplu paramı alabilcekmiyim eğer toplu paramı alamazsam ben ne anladım bu işten

mert ata mirhat alfa İNŞAALLAH sizin dediğiniz gibi olur ben kendi adıma bir şeyden korktuğum veya karamsar olduğum yok hakkımızda hayırlısı olur İNŞAALLAH

incelemeleri durdurun dediyse sayın müsteşar ve karar ertelendiyse 25 ocaktan bu yana kesilen maaşlarında 2. bir karara kadar ertelenmesi gerkmiyormu.benimmi türkçeyi anlama kabiliyetim kıt .anlamadım gitti. arap saçına döndü herşey,

evet arkadaş dogru söyluyorsunuz bende dün vakıfa gıttım dedımkı mart ayının maaşını alamadım sürekli olan hastalıgım sistemden kaynaklanan hatadan dolayı süreli görünmüş ve aylık alamadım beni hastaneye sevk ettıelr en son p aldım mayıs ayının 10 da bende acılen aslı gibidir fotokopisin verip bir an önce işleme koyulması icin özür oranım fazlalaştıgından dolayı p ve gerıye dönük ödenmesi diye dilek ce verdim bugun kotrol gıttım bana da aynısını söyledı ler sizlere iyi haber dedi danıştay ıptal etmiş bende dedım ne haberi tam magdur oldum az bi sure kalmıştı en son nısan ayında 100 tl nakdı yardım yapılmıştı ben şimdi 2 .3 ay daha nasıl beklerım ben bittim dedım yapacak bişey yok dediler bakalım 1 hafta sonra 144 arayacagım.yada bilgisi olan arkaşlar yardımcı olursa ıyı olur tşkler

234 tl olması çözüm değil. 25 ocakta yayınlanan yönetmeliğe göre atıyorum maaş alanların %99 u kesileceği kesinken hazırlanan yeni yönetmelikde bu oran %50 lere düşer yani yarısının maaşı yine kesilir. çünkü en düşük emekli maaşını 900 tl varsayarsakveya evinde çalışan bir memur birey varsa yine engelli mağdur. her türlü 234 tl barajını geçer. mutlaka gel,rlerden asgari geçim giderlerinin çıkartılmazı gerekli ve ev arsa araç gibi varlıkların rayış bedelleri hesaba katılmamalı. bakalım neler değişecek yeni yönetmelikle hakkımızda hayırlısı olsun. teşekürler ayşe hanım bu bilgiyi paylaştığınız için

mert ata kardeşim bak selçuk mumcunun sayfasında ne yazıyor buyrun okuyun ben bir anlam veremedim siz bir anlam verebilecekmisiniz
[FONT=Helvetica Neue] ilhan [FONT=inherit]diyor ki:[/FONT][/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]21 Mayıs 2013, 21:00[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Ha bide son duyurumu yapayım arkadaşlar başbakan engellilere verdiği maaşları kaldırmış artık verilmiyor dilek ablacım dedin ya gözüm görmüyor belki gözünden dolayı engelli maaşı alabilirdin ama kakmış ALLAH hepinizin yar ve yardımcısı olsun tekrardan hayırlı akşamlar[/FONT]

144 ü arıyorum açan yok hep meşkul şimdi sorarım karamsar dünen benmiyim

inanmayan bunu tıklasın
Asker Ailelerine 250 TL Maaş İçin Başvurular Başladı « sosyalyardimlar.net

bu haber yalansa selçuk efendi niye yayınladı bu haberi niye silmedi birşeyler dönüyorya hadi bakalım hayırlısı

o verdiğim linki bi tıkla oku da mert ata ondan sonra buraya yaz yorumunu ne oluyor anlamadım hani yukarda diyordu ya biri selçuk mumcudan iyimi bilecen diye rica ediyorum o linki tıkla oku buraya yorumunu yaz madem yalan haber mumcu niye silmemiş

Üst Alt