Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşları kesilmeye başlandı!

umay1264

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Korktugumuz Başımıza Geliyor Maalesef Maaşlar Kesilmeye Başlandı Buyrun Web Sitesinin Link'i Burada

MEZİTLİ SYD VAKFI 2022 MAAŞLARI YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

2022 MAAŞINDAN YARARLANABİLMEK İÇİN HANEDE FERT BAŞINA AYLIK GELİR 119,63 TL’NDAN AZ OLACAK.

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Güçsüz, Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’a göre 157 vatandaşın dosyası toplantıda görüşüldü.
2022 sayılı Kanun’a göre muhtaçlığına karar verilerek maaş almalarının yolu açılan 9 başvuru dosyası sahibinden 3’ü özürlülükten, 2’si 18 yaş altı özürlülükten, 4’ü ise yaş haddinden bu kapsama alındı.
Yaş haddinden başvuruda bulunan 25, özürden 114 ve 18 yaş altı özürden (özürlü yakını) 9 olmak üzere toplam 148 kişinin talebi de reddedildi.
Mezitli SYDV Mütevelli Heyeti bu hafta yaptığı toplantı ile birlikte 25 Ocak 2013 tarih ve 28539 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince Mezitli’de 2022 sayılı Kanun’a göre maaş almakta olan hak sahiplerinin gelir durumlarını inceleyerek yeni kararlar almaya başladı.
Bu yönetmelik hükümlerinden çıkarılan yeni gelir hesaplaması formüllerine göre 2022 sayılı Kanun’a göre maaş almak isteyenlerde bundan böyle hanede fert başına düşen aylık gelirin, Ocak-Temmuz 2013 ayları arasında, 119,63 TL’ndan az olması gerekecek.

HAKSIZ ŞEKİLDE ALINAN 2022 MAAŞLARI GERİ İSTENECEK.
Hanedeki fert başına aylık gelir 119,63 TL sınırının üzerinde olan, ikamet adresini değiştiren veya bir şekilde sosyal güvenceli hale gelen (mesela emekli maaşı bağlanan) kişiler bu maaştan yararlanamadıkları gibi oturdukları adres ve gelirlerindeki değişikliği kendiliğinden bildirmeyip idarenin araştırması neticesinde ortaya çıkarılması halinde haksız yere alınan 2022 maaşlarını da geri ödemek zorunda kalacaklar.
Yeni yönetmelik ve yeni gelir hesaplama yöntemleri çerçevesinde 2022 sayılı Kanun’a göre maaş almakta olanların dosyalarının yeniden gözden geçirilmesi çerçevesinde bu haftaki Heyet toplantısında 157 değerlendirmeye alınmış olup bunlarda 9’u hakkında olumlu karar verilirken 148’i hakkında ise olumsuz karar verilmiştir.
Bu haftanın toplantısında görüşülen 157 dosya haricinde Mezitli’de 2022 sayılı Kanun’a göre maaş almakta bulunan 2.405 dosya, Mayıs ayına kadar gelir taramasından geçirilmek üzere sisteme düşmüş vaziyette.

2012 yılının başından beri Mezitli SYDV tarafından karar alınarak maaşa bağlanan 216 dosyanın da Mayıs ayı öncesi veya sonrasında gelir taramasından geçirilmek üzere sisteme düşmesi bekleniyor.

MEZİTLİ SYD VAKFI 2022 MAAŞLARI YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE GÖZDEN GEÇİRİLİYOR Haberi Türkiye Global İnternet ve Bilişim Hizmetleri

Arkadaşım telaşlanma ya biz bunları rezil edeceğiz her yerde, merak etme sen yaptıkları yanlarına kalmayacak, 5 tane kitap yazdım ben, bunları teşhir etmek benim için zor değil

Ohaaaaaa resmen geri istenecekmiş iyice zıvanadan çıktılar.adamın parası yok zaten bide gerimi ödeyecek .bileydik bu işe girişmezdik 3 aylık 3 kuruş için neler çekiyor insanlar yaa bu 3 kuruşu her ay verselerdi demekki engellileri hacize verirlerdi şoktayım verdiğim oylar haram olsun.

Ya bu görülmemiş rezillikm bu ya, bilseydik biz baştan kestirirdik, lanet olsun verdikleri üç kuruş paraya, bakın yazacağım bu konuyla ilgili, boş durmayacağım eğer bu haberler gerçekse çekecekleri var, gerekirse erken seçim istemeliyiz

Anladım maaşımızı kesip suriye sığınmacılara verecekler.
Bu yeni çıkan genelge maaş bağlamak için değil, kesmek için yapmişlar.

seçim geldiği zaman bir paket makarna bir torba kömür bize verecekler:) utanmadan oy istiyecekler.

sevkete;

Bu işler o kadar kolay değil sevkete, elbet mücadele edeceğiz, bak bugün sınavdaydım omurilik felçlileri derneğinin eski başkanını gördüm hemen anlattım olayı, dernekler falan birleşecek organize olacak ama siz evden dışarı çıkmazsanız olmaz, derneklerle mümkün olduğunca iletişim içinde olun, mecliste engelli milletvekilimiz var onunla sürekli iletişim içinde olacağız bu işler kolay değil

evde bakım maaşları neden kesilecek bilgisi olan var mı

Arkadaşlar aşağıda sayacağım konular yersiz ödemeye konu olurlar. Yani aşağıda sayacağım şartlardan birine sahipseniz hak sahipliğiniz sonlanmış demektir ve aylığınızın kesilmesi gerekir. Siz işte bu durumları en geç bir dönem içinde (90 gün) bildirmekle yükümlüsünüz.

UYARI: Vaktinde bildirimde bulunmadığınız takdirde size ödenen tüm aylıklara kanuni faiziyle birlikte borç tahakkuk ettirilir.
Eğer vaktinde bildirimde bulunmuşsanız ama aylığınız kesilmemiş olup hak etmediğiniz halde aylık almaya devam etmişseniz sadece hak etmediğiniz aylıklar geri istenir sizden.

Peki yersiz ödemeye konu olan ve bildirim yapılması gereken durumlar nelerdir?
1. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken emekli olduysanız
2. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken sigortalı çalışmaya başladıysanız
3. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken her ne ad altında olursa olsun SGK kurumlarından gelir ve aylık hakkından yararlanmışsanız (iş göremezlik aylığı, dul aylığı, yetim aylığı ( 2022 aylığı ile birlikte alınmışsa), malul aylığı vs)
aylık:Aylık: Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile vazife malûllüğü halinde yapılan sürekli ödemeyi, (bk. 5510 Sayılı Kanun, 3. Madde/17)
gelir:İş kazası veya meslek hastalığı halinde sigortalıya veya sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine, yapılan
sürekli ödemeyi, (bk. 5510 Sayılı Kanun, 3. Madde/16 )

4. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken isteğe bağlı prim yatırdıysanız,
5. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken evlenmiş olup eşi emekli ya da sigortalı bir işte çalışansa
6. 2022 aylığına başvurduktan sonra aylık alıyorken mahkeme ile baglanmış bir nafaka almaya başlamışsanız ve bu nafaka miktarı muhtaçlık sınırı olan 119,62 liraya eşit ya da üstündeyse
7. Rapor oranınız % 40 altına düşmüşse ve siz zamanında bildirmediyseniz ( bu şart yeni kondu)
8. Rapor oranınız % 70 ve üstü iken ve siz bu oranla 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı alıyorken rapor oranınız % 70 altına düşmüşse ( bu şart da yeni kondu. Aylık farkları geri istenir sadece burada.)

İşte yukarıda saydığım sebeplerden dolayı ancak hakkınızda yersiz ödeme iddiasıyla borç tahakkuk ettirilir.
Siz en başta da dediğim gibi bu durumları vaktinde bildirirseniz sadece yersiz ödenen aylıklar istenir sizden.

Ama siz vaktinde bildirim yapmamışsanız bunda da size ödenen tüm aylıklar kanuni faiziyle birlikte geri istenir sizden.

Raporlar içinse rapor düzenlenme tarihi esas alınır. Eger rapor oranınız düşmüşse ve yersiz ödemeye konu olmuşsa bu durumda yeni raporunuzun düzenlenme tarihini takip eden aybaşından itibaren borç çıkartılır size.

Bunların haricinde Vakıf Mütevelli Heyetinin muhtaçlık kararlarına konu olan, muhtaçlıkla ilgili durumlarınızın değişmesinden dolayı sizlere borç çıkartılmaz.
Yani aylık aldıktan sonra muhtaçlıktan çıkmışsanız ya da yeniden degerlendirme sonucunda muhtaç olmadınız anlaşılmışsa sadece aylığınız kesilir ama sizlere borç çıkartılmaz.
Bunlara örnek verelim:
1. babanız emekli olmuş, ya da babanız emekliyken aylık baglanmış size. ya da aileden biri sigortalı çalışan ya da emekli vs geliri var.
2. Aracınız, malınız eviniz oldugu tespit edilmiş ve incelemeler sonucunda muhtaç olmadıgınız yönunde karar çıkmış.
vs vs.

Özetleyelim: Sizin durumunuzda bir değişiklik yok ama hanenizdekilerin gelirlerinin değişmesinden dolayı ya da nafaka yukumlusu yakınlarınızın gelirlerinin değişmesinden dolayı incelemeniz yapılır. Mütevelli heyeti muhtaç olmadıgınız yönünde karar alır. Bu kararı sistem üzerinden Genel Müdürlüğe gönderir. Müdürlük de muhtaçlık kararına göre işlem yapıp aylığınızı keser.
İşte muhtaçlıktan çıkmanız halinde sadece aylıgınız kesilir size borç çıkartılamaz.

NOT: bir de bildirim yapılması gerekli olan ama yersiz ödemeye konu olmayan sadece aylığın kesilmesine sebep olan haller vardır. Bunları daha derli toplu sonra izah ederim. Sizler borçtan bahsedince aceleden hemen yazma luzumu hissettim bunları.

Ama o konuların neler oldugunu söyleyim:
İkametgahınızın baglı oldugu vakfın sorumluluk alanı dışında olan bir yere taşınırsanız bunu bildirmek zorundasınız. Ayrıca değineceğim bu konuya. Çünkü burada daha önce aylık alanların durumuyla yeni aylık alanların durumu şu süreçte biraz farklı. farklı detaylar var bu işlerde de.

Bu olay yüzünden o kadar strese girdim ki yarın sınav var ama bende beyin falan kalmadı, boşuna ders çalışıyoruz, bunlar elimizdeki üç kuruşu bile alıyorlar, bir de utanmadan ortalarda iş vereceğiz diyerek dolanıyorlar

Arkadaşlar aile ve sosyal politikalar bakanlığının istanbul müdürlüğü adresi aşağıdadır, oraya gidip orda eylem yapmalıyız bence

STANBUL ALE VE SOSYAL POLTKALAR L MDRL

hatac:
organiza bulaşmak istiyorsan sitede konu açmak bölüm var orda acarsın tarıh saat randevu yazarsın istanbul valisi önünde toplarsın, hükümete protestu edersin istanbul valisi erdoğanı iyi tanıyor. belge hazırlayın valiye verin.
Site Üyelerinin Buluşma Organizasyonları

Yahu Bu Dernekler, Engelli Fedarasyonları Ne İş Yapar Neye Yarar Organizasyonu Onların Yapması Gerekmezmi Her Şehirde Eş Zamanlı Olarak,Eylem Yapılması Gerekiyor Ancak Bu Şekilde 3 Maymunu Oynayan Akp'nin Çanak Yalayıcı Medyasına Sesimizi Duyurabiliriz Ama Nerdee:mad:

göz dikmedikleri 1 bizim mağaş kalmışdı, onuda alsınlar bakalım. bizde dilencilikmi yapacağız. acaba istedikleri bu galib a onlar bol bol seçimlerde paraları harcasınlar. biz el açsakda olur.

türkiye cumhuriyetini sadece kendilerinden ibaret sanıyorlar galiba .diğer insanlar dilensede aç kalsada farketmez onlar için sorun yok kendileri 17 milyarı hakettiklerini sanıyorlar milletin maaşını kesiyorlar vatandaş parasız kalınca perişan olunca kim oy verecek güven olmayınca nasıl iktidar olacaklar.kendi sonlarını hazırlıyorlar böylece .her yorumumda böyle şeyler yazıyorum k.bakmayın

İstanbulda olanlar bana özelden mesaj atsınlar da ayarlayalım, ayarladıktan sonra da dernekleri falan arayalım hangi gün buluşulacaksa sonra bu siteden yayınlayalım, TSD ile falan telefonla iletişime geçelim

bu yasa çıktığı için sevindiğini nerden bileyim sevindiysen at bir takla bakayım... b unu söyleyen akp nin bakanı ::)))

millet vekillerine yıllık 150 bin tl cep harçlıgı vereceklermiş nerden çıkaracaklar bu parayı tabiki garibanlardan.YAZIKLAR olsun.bizde hakkımızı arayalım.tabi türkiyede hak hukuk kaldıysa..

çok doğru söyledin gecemavisi77 emperyalizmin ustası olmuş bu ülke artık umudumu kestim oyda vermiyecem maaşıda kestirecem elimizi verdik kolumuzu alamıyoruz

ARkadaşım bazıları diyor ki sadece zenginlerin ki kesilecek, haksız yere alanlar varmış bu paraları

referandumda evet deyip seçimde oy verenler bunlar sizin eseriniz ama kızmamak lazım sizde bilmiyordunuz böyle olacağını elbette neyse geçmiş olsun

secımlerı one alsalardı super olacaktı secımlerede cok var kotu yakalandık yerel secımler var gerçı.

Arkadaşlar bu işin içinde bir bit yeniği var ya aşağıdaki yazıyı okuyun ben oraya da yazıyorum, bakın bir arkadaş diyor ki yaln bu haberler diyor, eğer bu işin aslı yoksa ben AKP den özür dilemeye hazırım, biz işin aslını araştırmadan sinirlendik ama sadece haksızca alanların maaşları kesilecek yani zengin olanların falan, biz boşuna panik yapıp sinirlendik, AKP nin şimdiye kadar yaptığı hizmetler de ortadadır, bence biraz düşünmeliyiz arkadaşlar oy peşinde olan bir sürü politikacı var, bu haberlerinn aslı olmayabilir çünkü maaşınız kesilmediğiğ sürece AKP den oyları çekmeyin; çünkü bun işin içinde bir bit yeniği var, bu yönetmelikte yazılanlar çarpıtılıyor, işler başka tarafa çekiliyor

2022 Maaşları Kesilmek İsteniyor! Haksızlığa Dur de! - Sayfa 14

sevinsinler bakalım bi yerleri dinlensin.

bizi adamdan saymıyurlarki, oyumuzu saysınlaar

ben ne insanlar tanıyorum. maaş alan. yada şöyle söyleyeyim. evde bakım aylığı alanlar var durumu süper olupda. neymiş gelir getiren para olmadığı için mal varlığı göz önünde bulunmazmış. onca yetim fukarayı zora sokuyorlar ama

evet doğru dersiniz. arifeiriboy arkadaşım elin yabancısına tüm hakları veriyorlar senin ülkende bakıma muhtaç insanlara gelince kırk dereden su getiriyorlar

aptal olmayan bi engelli varsa akape denen diktatöre oy vermez tayyip bizi ssoyutlamaya çalışıyor bizde bieşy yapmadan anca yazalıım burdan en işe yarayacaksa

ben böyle yapacaklarını tahmin ettim çünkü şimdiye kadar gelen bütün hükümetler kriz var deyip milleti sömürdü aynı şeyi yaptı .maaşları kesti kesintiler yaptı tasarruf yaptı.hiçbirine oy vermem .3 aylık maaşın devlete bi zararı olmaz olsada acısını fazlasıyla çıkıyor her türlü vergilerden.

Bence kessinler bu maaşları, herkes başının çaresine baksın çünkü sırf bu paralar yüzünden engelliler istismar ediliyor, her yerde görüyoruz nasıl istismar edildiklerini ya sokaklarda dilenci ıolmaya razıyım yeter ki insanlar bizi rahat bıraksınlar

bu ülkede kriz mi yok şuan allah aşkına biraz düşünün her gün nelere zam geliyor tabi başbakan 150 milyon dolara uçak alabilir bu da kriz yok sanılabilir krizin babası bu ülke de beee!!!

sözde meclisde engelli milletvekili var niye karşı çıkmıyolar anlamıyorum

Üst Alt