Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşları kesilmeye başlandı!

padişah tayyip efendi ne derse o muhalefet vekillerinin sözü geçmez mecliste soru önergesi veriyorlar ama tınlayan kim?'?'?''?'??!?!?!?!

diğer partilerin isteklerini bindebir yürürlüğe sunarlar işine gelmiyor yani akp akrabaların partisi akp'den değilsen işin yaş

bazı arkadaşlar zenginlerin maaşı kesilecek diyorlarlar doğru ama zengin kim sorusunu soralım ve cevabını arayalım cevap onlara göre 119 tl ile bir ay geçinen hekes zengin bu durumda 2022 hayel eden varmı

Hanımlar-beyler... Üç yıldır tedâvi gördüğüm hastalığımın mâhiyetini kavramam uzun sürse de önceki hafta % 40 oran belirten bir rapor aldım.. Eğer mevzuâtı bilseydim bugüne kadar çoktan birşeyler yapmak adına harekete geçmiş olurdum.. Bizzat yaşayarak ve görerek öğrendim prosedürü.. Sağlık sigortası için başvurduğumda özürlü oluşuma göre ayrı bir muamele olmaksızın sıradan bir "genel sağlık sigortası" işlemine tâbi tutuldum.. Sonucun ne olacağını bilmiyorum.. Asıl değinmek istediğim maaş konusuna gelince...

Zâten "sembolik" denecek bir ödeme yapıyorlardı; artık on binlerce engellinin o hakkını da almışlar ellerinden.. Anlaşılan bu.. 119,6 lira diye üzülmeyin; benim kaymakamlığım 120 liraya yuvarlıyor o rakamı.. Dalga geçer gibi, değil mi?? Siteye az önce üye oldum, site haritasına bakacak zamânım olmadı; bilenler yönlendirirse sevinirim.. Benim ilk teklifim sosyâl medyayı aracı kullanarak konuyla ilgili protestoları dile getirmek.. 35 senelik yasayı kullanılmaz hâle getiren o yönetmeliklerin iptâlini isteyeceğiz.. Birey birey başvurulursa sonuç alınamayabilir.. Ama bir imzâ kampanyası başlatılabilir ki bu yolla sonuca ulaşabilmek mümkün.. Örnekleri var.. TC olayını hemen hepimiz biliyoruz; özürlü hakları konusunda da bâzı yaptırımlara zorlanabildi belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşları.. Bu ilk önerim olsun..

SHÇEV'e gidip eylem yapmak çözüm olmayabilir ve durumu buna müsâit olmadığı için katılamayanlar olabilir.. 183'ü arayıp durumla ilgili bilgi almak istediğimde 144'e yönlendirdiler; 144 de sağolsun 24 saat meşgûl tonu veriyor.. E-posta'yla ulaşmaya çalıştığımda tek yaptıkları lâf kalabalığı oldu.. Bildiğiniz şeyleri size yeni bir bilgi gibi tekrar söylüyorlar.. Resmen bizi aptal yerine koyuyorlar yâni özetle.. Var mı bizim haklarımızı toplu olarak savunabilecek bir dernek ya da kuruluş?? Eğer varsa bizler ona vekâlet vereceğiz ve bizim imzâlarımızla yönetmeliklerin iptâli için ilgili kurumlara orası başvuracak.. Ya da bizler bir dilekçenin altına toplayabildiğimiz kadar imzâ toplayıp bu başvuruyu kendi başımıza organize edeceğiz.. Ben bu konuda bir sınır tanımamaktan yanayım.. Eğer ben gibi düşünenler varsa bir şekile bir araya gelip fikir teâtisinde bulunalım ve hangi yolu izleyeceğimizi belirleyelim.. Bâzılarınıza romantik gelebilecek olsa da AİHM'ye kadar gidilebilir.. Yeter ki birlik olmayı becerebilelim..

Biz bir grup insanız bu sorundan dert yanan; ama geniş düşünecek olursak resmî rakamlara göre 600 bin kişiyiz ve bu yönetmelik saçmalığından yaklaşık 500 bin kişi mağdur olacak.. Bu hareketin bencilce olduğunu sakın düşünmeyin.. Kendimizle birlikte pek çok insanın hakkını almasına öncülük etmiş olacağız..

Bilenleriniz beni ilgili forum ya da konulara yönlendirsin; bu konuları orada daha da detaylandıralım.. Herkes önerilerini sunsun ve daha da üstünden zaman geçmeden gerekeni yapalım..

Saygılar bizden...

Kerrar Kardeşim Sorunda Tam Olarak Bu Zaten.. Birlik Olamıyoruz,Örgütlenemiyoruz.. Bu Millet Koyun Geldi Koyun Gidecek Boşuna Kendimizi Yıpratmayalım Bence..

Yaşlı ve engelli 7530 kişi aylığını kaybetti....

Herkese merhabalar v umurım herkes için bayram güzel geçmiştir.
Arkadaşlar,15-10-2013 tarihinde SÖZCÜ gazetesinde yukarıdaki baklık altında 1 haber yayınlandı.Haberi olduğu gibi paylaşıyorum..
KALEM hanımında değerlendirmesini rica ediyorum.
Aile v Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,MHP Mersin Millet Vekili Ali Öz'ün soru önergesini yanıtladı.

''Kanun ile maaş alan yaşlı v özürlülerin maaşlarında 1 artış planlıyor musunuz? '' sorusuna Bakan Şahin ''Aylıkların yükseltilmesi ile ilgili olarak memur maaş katsayısındaki artışlar aynen yaşlı v engelli aylıklarına da yansıtılmaktadır.
Diğer taraftan gösterge rakamları ise merkezi yönetim bütçe kanunundaki cetvelinde belirlenmekte olup bütçe görüşmelerinde değerlendirilecektir''sözleri ile yanıt verdi.
ÖZEL KURUM ENGELİ

Bakan Şahin,25 ocak 2013 tarihli RESMİ GAZETE'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile kamu veya özel kurum v kuruluşlarda iaşe v ibateleri
dahil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların 2022 sayılı kanun'la aylıklarından faydalanamayacağının hüküm altına alındığını belirtti.
Şahin,'' Bu hükme istinaden de söz konusu kişilerin yaşlı v engelli aylıkları kesilmektedir. Kurumsal bakımda olmaları nedaniyle aylığı kesilenlerin sayısı 7530 dur '' açıklamasında bulundu..

Şimdi bur da şu sonuç mu çıkıyor;Yeni çıkarılan YÖNETMELİKLE kamu veya özel kurum v kuruluşlarda sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların aylıkları kesilir...Sadece Aylıkları kesilenler için bu kurumlarda bakımı yapılanların sayıları verilmiş.O zaman 243tl'lik muhtaçlık sınırı bu kurumdaki bakımı yapılanları mı kapsıyor ki? Bu sitede aileleri ile yaşadıkları halde maaşları kesilen arkadaşlar var..O zaman ya Bakan yalan söylüyor yada yeni yönetmelik keyfi uygulanıyor?

Denizmavii
Kardeşim şimdi o sonuç çıkmadı zaten hep o sonuç vardı yönetmelik yasanın uygulamansında kolaylık sağlaması gerekir oysaki ölesine yuvarlak birbirini desteklemeyen madde ve bentler varki.
Bu durum istedikleri anda istenilen noktaya getirilebilir durumlardır.
Düşünün 37 yıl önce bile kullanılmış ve ne denmiş bakmakla mükellef kimsesi yoksa neye dayanmış medeni kanun 364. madde ne diyor devletin yeni aklı o maddeyi kullanarak seni beni mağdur edeceğini biliyor.
364 ( A. Nafaka yükümlüleri Madde 364.- Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.Kardeşlerin nafaka yükümlülükleri, refah içinde bulunmalarına bağlıdır.Eş ile ana ve babanın bakım borçlarına ilişkin hükümler saklıdır.)

Peki bu maddede eneglliyi düşünmeyen aileye yaptırım varmıdır yoktur peki devlet bana ailen bakmak zorunda diyerek aileme engeline bakmassan cezai durum şudur veya ben devlet olarak senin gelirinden şu kadar nafaka keser ve engeline veriririm diye birşey diyemiyorsa ?
Hükümetin yapacağı en uyanıkça hareket aile gelirlerini ortaya getirmek ten geçer ki uygulamaya geçmiş durumdadır engelliye destek veriyoruz görüntüsünü halka yedirmeye ve engelliyi devletin sırtından atarak ailesine yük yapmayı amaçlıyor.

arkadaşlar annem bugun flash tv haberde 6 nokta körler derneğinin dava açtığını ve 2022 ve bakım paralarıyla ilgili mahkemeden olumlu sonuç çıktığını kesilen paraların cezaların geri alınabilir olduğunu söyledi . haberleri bulamadım izlemedğim için ama nettede böyle bir dava bulamadım neden böyle şeyler gizleniyor onuda anlamış değilim.

indigo_girl;

annenizin izlediği haber doğruu..özel v devlet kurumlarında bakımı yapılan ve 2022 aylıkları kesilen yaşlı v engelli vatandaşlara tekrar maaş bağlanacağı, geriye dönükte kesilen aylıklarını alabilecekleri söyleniyor... bu linkten bakabilirsiniz... ilgili haber

Son düzenleme:
Haberi okudum. Demek ki Torba kanunda yapılan bu değişiklik o mahkeme kararı üzerine yapılmış. Mahkeme kararını henüz görmeden bu konu hakkında bir şey diyemem ama bakımavlerinde kalan yaşlı ve engelliler için harçlık verilmesi kanunla hüküm altına alınmış:

"MADDE 24 – 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 11 – Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar hariç olmak kaydıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet kuruluşları ile Darülaceze Müessesesinde ücretsiz bakılan veya bakım ücreti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenerek özel sosyal hizmet kuruluşlarında bakımı sağlanan ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yardım yapılmak suretiyle desteklenen resmî sosyal hizmet kuruluşlarında verilen bakım hizmetinden yararlanıp da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet kuruluşlarınca verilen bakım hizmetinden ücretsiz yararlanmaya ilişkin koşulları haiz olan yaşlılar ile engelli bireylere, her yıl merkezî yönetim bütçe kanunu ile belirlenecek miktar üzerinden hiçbir kesinti yapılmaksızın aylık net harçlık verilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanacak bir yönetmelikle tespit olunur.”

Buna gööre harçlık verilecek yani. 2022 aylığı ödenir mi bu konuda görüş bildirmem için mahkeme kararını görmem lazım. Kararı görmeden bir şey diyemem. sonra rahat bir zamanda kararı arayıp okumaya çalışacağım. Fakat bu Kanun hükmüyle harçlık verileceği için 2022 aylığı ödeyeceklerini sanmıyorum.
Yine de son sözü mahkeme kararını okuduktan sonra soylerim.

indigo girl, artık bakım evlerinde kalan engelli ve yaşlılar 2022 aylığı alamazlar. altı nokta körler derneğinin açtığı dava haberini okudum ve mahkeme kararını da tabi. yönetmelik ilgili hükümlerini dava etmiş dernek. ve mahkeme de yönetmeliğin ilgili hükümlerinin "2022 sayılı kanunda böyle bir hüküm yok" diye yürütmesini durdurmuş.
ama aile bakanlığı da hemen mahkeme kararına karşı tedbir almış. mahkeme kararında denilior ki" bu yönetmelik hükmü kanunda yok". bakanlık da hemen kanunda değişiklik yaparak işi çözdü.
Aile Bakanlığı once, yukarıda bahsettiğim kanun değişikliğinde olduğu gibi bakım evinde kalanlara harçlık vermeyi kararlaştırmış. geçen gun de 2022 sayılı kanun'da değişiklik yaparak harçlık alanların muhtaç kabul edilemeyeceğini hükme baglayarak 2022 aylığı alamazlar demiş.
bu şekilde mahkemenin kararına gore tedbir almışlar.

işte 2022 sayılı kanun'a eklenen yeni değişiklik:http://www.engelliler.biz/forum/202...abul-edilemez-kendilerine-maas-baglanmaz.html

o yüzden bakım evlerinde kalan yaşlılar ve engellilere şartları uygunsa harçlık verilecek ama 2022 aylığı baglanmayacak. mahkeme kararı buna bir şey diyemez. çünkü artık yönetmelik Kanun'a uygun.

arkadaslar bu devlet nasil saclamadi ya bugun engelli maasim kesirdi nedenimi evde 4 kisi yasiyoruz

1 nedeni babam emlikli maasi var 2 ci sebeb abimin arabasi varmis 3 neden tarla varmis annemin uzerinde simdi ben size sorcam

tarla karinmi doluyo hayir 2 ci emelikli maasi ne kadar su anda durumda hadi 1000 tl diyerim bu kisi hem kira vercek hem evin ihtiyaclarina karsilicak sagolsun akp ye bi engellinin 3 5 kurusu vardi onu bile goz koydu sayin basbakanimiz tsk ederiz boyle bi sacma devlet mi var yaziklar olsun turkiye bide oy zamaninda kapimizi gelirsiniz oy diye saden akp degilirim bundan sonra da kapimizi gelirse bile siktiri bassacam bu kadar net

Işte sizler bu zihniyetle akp ye oy verirseniz akp de böyle yapar adamlar sadece köprüyü geçene kadar ayıya dayı dediler bu seçimleride aldılar cumhurbaşkanlığıda aldımı burdan sonra görün siz gerçek yüzlerini.. 3138 kadro alacaklarmış şaka gibi ya 60 bin liseli giriyor 800 ü ne tek kadro var nerede vicdan insaf allah din iman .çaldıkları paralara ne demeli . Suriyelileri alıp maaş icretsiz muayene ilaç veriyor. Size peki ne veriyor muayeneler ücretli ilaçlar ücretli maaş mı verdi onuda geri istiyor ki 3 ayda 3 kuruş.her zaman dedim yine diyorum erdoğanda fethullah gülende amerikanın adamıdır.

tabiki amarikanin adami engellinin 3 5 kurusunu goz koyan adamdan ne beklerseniz ki oglunu yat kat alsin o paralarla sayin baskan sen suriye afganistana yardim ettik diye sow yapcana kendi insanindan parasina cal sonra biz yardim ettik de

az once maç yapıyodu 3de goluvar .yalakalıkta son nokta herkes yayını kesıp maçı verıyodu yuh artıkkkk be.

buarada adres degışıklıgımı yaptın yada başka bışey durup duruken tesbıt etmezler. 2015herkesın gıdecek zaten ..

Değerli üyeler ve engelli kardeşlerim hergün ortalama 7-10 saat internette kalıp 2 dakikasını bu iş ayırmayanlar için gerçekten üzülüyorum, bu maaşla evini geçindiren aileler var daha duyarlı olmaya davet ediyorum sizi, herkes 2-3 kişiyi yönlendirse bu yönetmelik anında durdurulur hak verilmez alınır bizde alacağız biraz daha gayret gösterelim lütfen

bu akp hukumeti anlamadim ne yaptigini ins yarin erdogan cumhur baskani olamaz ins akp den nefret ettigim bisey yok yaziklar olsun akp hukumetine

Üst Alt