Yaşlı ve engelli 7530 kişi aylığını kaybetti....
Herkese merhabalar v umurım herkes için bayram güzel geçmiştir.
Arkadaşlar,15-10-2013 tarihinde SÖZCÜ gazetesinde yukarıdaki baklık altında 1 haber yayınlandı.Haberi olduğu gibi paylaşıyorum..
KALEM hanımında değerlendirmesini rica ediyorum.
Aile v Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,MHP Mersin Millet Vekili Ali Öz'ün soru önergesini yanıtladı.
''Kanun ile maaş alan yaşlı v özürlülerin maaşlarında 1 artış planlıyor musunuz? '' sorusuna Bakan Şahin ''Aylıkların yükseltilmesi ile ilgili olarak memur maaş katsayısındaki artışlar aynen yaşlı v engelli aylıklarına da yansıtılmaktadır.
Diğer taraftan gösterge rakamları ise merkezi yönetim bütçe kanunundaki cetvelinde belirlenmekte olup bütçe görüşmelerinde değerlendirilecektir''sözleri ile yanıt verdi.
ÖZEL KURUM ENGELİ
Bakan Şahin,25 ocak 2013 tarihli RESMİ GAZETE'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile kamu veya özel kurum v kuruluşlarda iaşe v ibateleri
dahil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların 2022 sayılı kanun'la aylıklarından faydalanamayacağının hüküm altına alındığını belirtti.
Şahin,'' Bu hükme istinaden de söz konusu kişilerin yaşlı v engelli aylıkları kesilmektedir. Kurumsal bakımda olmaları nedaniyle aylığı kesilenlerin sayısı 7530 dur '' açıklamasında bulundu..
Şimdi bur da şu sonuç mu çıkıyor;Yeni çıkarılan YÖNETMELİKLE kamu veya özel kurum v kuruluşlarda sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanların aylıkları kesilir...Sadece Aylıkları kesilenler için bu kurumlarda bakımı yapılanların sayıları verilmiş.O zaman 243tl'lik muhtaçlık sınırı bu kurumdaki bakımı yapılanları mı kapsıyor ki? Bu sitede aileleri ile yaşadıkları halde maaşları kesilen arkadaşlar var..O zaman ya Bakan yalan söylüyor yada yeni yönetmelik keyfi uygulanıyor?