Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşlarına zam yapıldı mı?

Arkadaşlar TBMM'ye gönderilen torba tasarı metnini okudum. başbakanın da bahsettiği bu tasarı 30.04.2018 tarihinde TBMM'ye gönderilmiş. şu an plan ve bütçe komisyonunda görüşülüyor.
bu tasarının 14. maddesine göre 2022 sayılı kanun'nun 1. maddesinin 1. fıkrasında geçen gösterge sayısı 2332'den 4387'ye çıkartılmış. 14. maddeyi kopyalayamadım. o yüzden bahsi geçen torba tasarı metnine şuradan ulaşabilirsiniz:http://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0944.pdf

tasarının 14. maddesine göre 2022 sayılı Kanun'nun 1. maddesinin 1. fıkrasında geçen gösterge sayısı yukarıda da dediğim gibi 4387'ye çıkartılmış.
2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi'nin 1. fıkrası 65 yaş üstü yaşlı aylığı ile ilgilidir. bu durumda sadece ve sadece 65 yaş ve üstü olan yaşlılar için ödenen 65 yaş üstü yaşlı aylığı artacak. engellilere zam yok!

2022 sayılı Kanun'un 1. maddesinin 1. fıkrası şu şekildedir:
[SIZE=1]Madde 1 – (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)

Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.[/SIZE]

siyahla renklendirdiğim yerde yazan gösterge sayısı 2332. torba tasarının 14. maddesine göre bu gösterge sayısı 4387 olacak.

bu değişikliğe göre hesap yaptım. 01.01,2018-30.06.2018 tarihinde geçerli olan memur kat sayısı ve 4387 gösterge sayısı ile işlem yaptıgımda 65 yaş üstü yaşlı aylığı için 1 aylık tutar 500,02 TL çıkıyor. (tam miktarı ise: 500,019292 tl)
bu durumda torba tasarı bu haliyle yasalaşırsa 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı alanlar 3 ayda bir 1500,06 TL (tam miktarı 1500,05788 TL) alacaktır. (1 temmuz itibariyle memur katsayısı da değişeceğinden bu miktar daha da artacak.

şimdi özete geçeyim:

1) torba tasarının 14. maddesine göre sadece 65 yaş üstü yaşlılara zam var. (gösterge sayısı 2332, torba tasarıyla 4387'ye arttırıldı)
2) %40-69 engelli aylıkları için bir değişiklik yok, aynen devam. (gösterge sayısı 3502, torba tasarıda değişiklik yapılmadı)
3) %70 ve üstü engelli aylıkları için bir değişiklik yok, aynen devam. (gösterge sayısı 5253, torba tasarıda değişiklik yapılmadı)
4) 18 yaş altı aylığı olarak bilinen engelli yakınları için bir değişiklik yok, aynen devam. (gösterge sayısı 3502, torba tasarıyla değişiklik yapılmadı)
5) 65 yaş üstü 2022 aylığı da dahil olmak üzere 2022 aylığı alanlara ve evde bakım aylığı alanlara ikramiye yok.

bu süreçte medya yalan yanlış birçok haber sürecektir piyasaya. hiçbirine aldanmayın. tasarı ortada. engellilere de zam gelecek diye boşuna medyanın gazına gelmeyin, yanlış haberlerine de kanmayın.

engelli aylıkları için değişiklik yapılmayacak. 1 temmuz itibariyle memur katsayısı enflasyon farkına göre yeniden düzenleneceğinden geçmişteki gibi bir zam olacak. ki biliyorsunuz 6 ayda bir zam oluyor zaten. bunun dışında bir yenilik yok.

bunları bilin ona göre rotanızı çizin. bu saatten sonra engelli aylıklarının gösterge sayılarını degiştirebilir misiniz, bu konuda kamuoyu baskısı oluşturabilir misiniz, sanmıyorum. geçmişte olduğu gibi maalesef haberlerde, gazetelerdeki haberlere kanacak, burada atıp tutacak bir şey yapmayacaksınız. ben de size "engellilere zam yok" diye yazıp duracağım. ve maalesef her zamanki gibi haklı çıkacağım.

dilerim hükümete sözünüz ve gücünüz yeter de engelli aylık göstergelerini de değiştirirsiniz. bu da size kalmış!

Kalem abla hosgeldin abla senin yazdigini gormek bizi sevindirdi

Soyluyoruz kimse inanmıyor teşekürler abla.

Onun için bütün engelliler Meydanlara çıkmalı

Bu engellire yazik degilmi adamlar birden farkla ustumuze cikti zaten aldigimizi kiraya veriyoruz yemin ederim

Gerekli cevabi sandıkta verin yeter .

ha bu arada, %40-69 engelli aylıklarının gösterge sayısı 3502.

65 yaş üstü yaşlıların aldığı 2022 yaşlı aylığının gösterge sayısı ise torba tasarının 14. maddesine göre 4387 olacak. yani 65 yaş üstü yaşlı aylığı alanlar %40-69 engelli aylıklarından daha fazla alacaktır.

eger torba tasarı bu haliyle geçerse, haziran'da 65 yaş üstü yaşlılar 1500,06 TL alacak.

%40-69 engelli aylığı alanlar değişiklik yapılmadığı için haziranda 1197,44 TL aalacak.
18 yaş altı engelli aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakınları da haziranda 1197,44 TL alacak.

%70 ve üstü engelli aylığı alanlar ise yine yasada değişiklik yapılmadığı için haziranda 1796,17 TL alacak.

yorumu sizlere bırakıyorum.

Ocak 8'de MHP'nin verdiği yasa teklifinde bugün oldugu gibi yaslılık aylıklarına yüzde seksenbeş,engelliler içinde yüzde kırk artış öngörülmüştü.CHP ve HDP de bu teklife destek sundukları halde AKP meclis gündeminin yogunlugunu bahane ederek bu teklifin gündemden düşürülmesini sagladı.

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN ile 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanmaktadır..İktidarın yaşlılık maaşı için yaptığı bu yeni düzenlemesi ile yüzde yüzlük bir artış yapılacak.Bu artış ancak gösterge rakamının değiştirilerek yapılmasıyla mümkün.yaşlılık ve engelli maaşları 2022 sayılı kanunla düzenlenmiştir.

Aynı yasanın 2.mddesinde de engelli aylıkları için 3502 ve 5253 göstrge rakamları belirlenmiş.maaşlarda bu gösterge rakamlanın memur aylık katsayısının carpılması ile bulunacak tutarda maaş baglanmaktadır. Maaşlardaki artışlar 1976 dan beri bu sekilde düzenleniyor.teknik olarak bu üç göstergeden birinde yapılacak düzenleme diğerlerini de etkiliyecektir.Ama bu oranlar ne olur bilemiyorum.yaşlılık aylıgına zam yapılması tamamen bir secim yatırımı olarak görünüyor.yaslılara yüzde yüz zam yapan hükümet engelliler için de MHP'nin teklifinde olduğu gibi enaz yüzde kırklık bir zam yapabilir.Bir hukukcu değilim,ama bazı arkadaşların düşündüğü gibi 10 mayıstaki engelliler haftasında bu yönlü başbakandan acıklama gelebilir diye düşünüyorum.Saygılar,selamlar...

65

Slm Kalem abla başbakan acıklamada bulundu babam 65 ması aliyo aylı 500 tl olacak dedı bu bnde özurlu maaşi aliyom 2022 geciyor bnmde artarmı raporum yuzde 51 ve hazıranda alirmıyız bu farkı yardımcı olurmusun

Slm @Kalem abla başbakan acıklamada bulundu babam 65 ması aliyo aylı 500 tl olacak dedı bu bnde özurlu maaşi aliyom 2022 geciyor bnmde artarmı raporum yuzde 51 ve hazıranda alirmıyız bu farkı yardımcı olurmusun

arkadaşlar biraz okuyarak sorularınızın cevabını bulursunuz, defalarca sorulmuş defalarca cevaplanmış sadece yaşlılık maaşı alanlara zam yapıldı ve 500 lira oldu. onun dışında özür durumuna göre maaş alanlarda bir değişiklik yok haliyle fark felan da yok. aynı sayfa da kalem hanımın yazısından bir alıntı
[FONT=sans-serif]
2022 sayılı Kanun'un 1. maddesi'nin 1. fıkrası 65 yaş üstü yaşlı aylığı ile ilgilidir. bu durumda sadece ve sadece 65 yaş ve üstü olan yaşlılar için ödenen 65 yaş üstü yaşlı aylığı artacak. engellilere zam yok![/FONT]
[FONT=sans-serif]

%51 oranlı maaşlara da aylık yaklaşık 10-15 lira arasında zam gelir onun farkını alırsınız[/FONT]

65 yaş maaşına yapılan zam 2022 maaşına neden yapılmadı!?

Az önce bimere mesaj atarak neden aynı kanun içerisinde 2022 sayılı kanun icerisinde yer alan 65 yaş aylığına yüz de yüz zam veriliyor iken gene 2022 ye bağlı olan engelli maaşlarına tek lira zam verilmedi diye sordum bakalim ne cvb verecekler..arkadslar sadece bnm yazmamla olmaz.. herkes yazmalı..hakkımızı aramaliyiz

bayram pirimi

bayramda engeliye pirim varmı netleştimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere bin liralık bayram ikramiyesinin haziran ayının ilk haftasında ödeneceğini bildirdi.

2 yıl öncesine kadar
yaşlı maaşı 1 ,
40<69 maaşı 2 ,
70 üstü maaş 3 idi

bu duruma göre 40<69 3000 tl , 70 üstü 4500 tl olması lazım
görüyorum ki yaşlı maaşı engelli maaşını geçmiş

engelliye sahip çıkılıyor iyi ve hoş ama verilen aylıklar çok yetersiz kalıyor. bu insanların başka bir geliri olsa zaten maaş vermezsiniz.! ekonomiye azda olsa katkı sağlıyoruz yaptiğiımız harcamalarla. lütfen yaptık oldu idare etsinler mantığından çıkalım maaşların iyileşmesi yönünde bir çalışma yapın. bizde altında kalmayız!

bende duydum 2 kat arttırdılar ne kadar doğru bilmiyorum

65

Klem abla dün sydm vakfına gıttım sordum 65 maaşi alanlar maaşları 500 ecıktı bnde 2022 maaşi alıyom bunlarada ozam varmı dedım bizimde 1500 tl olurmu müdür dedı 2022 maaşialanlarında yukselecek doğrumu

rivotril01

engelli maaşlarına 01.01.2018 - 30.06.2018 ve 01.07.2018 - 31.12.2018 dönemlerınde (6ayda 1)olmak üzere yılda 2 kez zam geliyor.miktarı öyle çok bişi değil ortalama %4 yahut %6 oranında.

torba tasarı olarak bilinen 7143 sayılı Kanun dün Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

aynı kanun'un 13. maddesi şöyle der:
"MADDE 13- 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (2.332) ibaresi (4.387) şeklinde değiştirilmiştir."

Yine aynı Kanun'un yürürlük maddesine göre yukarıdaki 13. maddenin yürürlük tarihi 1.06.2018 olarak belirlenmiştir.

13. madde hükmü gereğince, 2022 sayılı kanun'un 1. maddesine göre aylık alan 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı alanlar haziran'da 1500,06 TL alacaklardır.

YÖNETİCİLERE NOT:
sabit başlıktaki şu kısmın üstüne aşagıda kırmızıyla yazdığım yazı eklensin lütfen:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 797,38 TL (1 aylık miktar 265,79 TL) / tam miktarları: 3 aylık= 797,38659 TL, 1 aylık= 265,79553 TL
NOT: 1.6.2018 tarihi itibariyle 65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 1500,06 TL (1 aylık miktar 500,02 TL) olmuştur. Dolayısıyla Haziran'da 3 aylık olarak 1500,06 TL alacaklardır.

Kalem abla

Kalem abla sosyla hizmetten aldigim yardim parasina el koydu zirrat bankasi parayi vermiyor

evet arkadaşlar, sabit sayfa güncellendi. haziran'da alacağınız 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı (1 Hazıran 2018 itibarı ile): 1500,06 TL (1 aylık miktar 500,02 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1197,45 TL (1 aylık miktar 399,15 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1796,17 TL (1 aylık miktar 598, 72 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1197, 45 TL (1 aylık miktar 399,15 TL)
......................
nurlah vakıf müdürü sana yanlış bilgi vermiş. haziran'da alacağınız miktarları yukarıda yazdım. sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı için miktar değişti, diğer aylıklar aynı şekilde alacaksınız.

Yaşli ayliginda artis var engellilere 1.197 .44 engelim %63demekki bizi unuttu devlet e.devletten yazdim cumhurbaskanimiza bakalim belki duzelir

3 temmuzda açıklanacak enflasyon oranina gore zam var.%7 gibi olur tahminimce zam miktarı, aciklanan rakama gore guncel miktarı abla yazar.

Üst Alt