Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve evde bakım aylığı hakkında..?

galata0185

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
kız kardeşim 27 yaşında. son 1 yıla kadar 2022 alıyordu 1 yıl önce kesildi. 2022 ve bakım aylığı için tekrar başvuru yaptı. 2022 başvurumuz kabul edilmedi
bakım aylığı için de bir hafta önce eve geldiler kontrol edip ziraat bankasından hesap açmamızı söylediler.
evimiz iki katlı üst katta ben ve eşim oturuyoruz ben asgari ücretle çalışıyorum. alt katta annem babam kız kardeşim ve erkek kardeşim toplam 4 kişi yaşıyorlar annem şeker , kalp ve tansiyon hastası, hane geliri 1006 tl babamın emekli maaaşı.
forumdan takip ettiğime göre bakım aylığıda ev gelirine dahil dilince 1006+766=1772 tl olduğu için kişi başı gelir 255,22 nin üstünde olduğundan 2022 alamıyoruz.
sormak istediğim annemin bakım aylığı kesinleştiğinde bakıcı olarak eşimi gösterip hane içindeki kişi başına düşen miktarı aşağıya çekip 2022 alabilir mi kız kardeşim.. yada bakım aylığından vazgeçip kız kardeşime sadece 2022 bağlayabilir miyiz
önemli olan kız kardeşimin 2022 ye bağlanıp gelecekte sıkıntı yaşamaması.

teşekkürler.

yalnız çok garip bir duurm var ortada maalesef. evde bakım aylığını her ne kadarbakıcı alsa da bu sosyal yardım kapsamında ele alınıyor. bu şu anlama geliyor: evde bakım aylığı engelli için ödeniyor. bu yüzden eşiniz bakıcı da olsa bakım aylığı engelli için dahil edilir diye düşünüyorum. Kanun gerekçesinde bakım aylığının sosyal yardım kapsamında düşündüklerini soylemeleri üzerine bu mantıgı yurutuyorum mecburen. yoksa inandığım ve kabul ettiğim için değil.
sizin haklı olarak bakıcının parası bu diyerek bu yöntemi düşünmenizi anlıyorum.
isterseniz bunu vakfa ya da il müdürlüğüne sorun.
nasıl uygulayacaklar bilemiorum bunu ama buyuk ihtimalle benim dediğim gibi uygularlar. çünkü evde bakım aylığını sosyal yardım kapsamında ele almışlar. eger istihdam kapsamında ele alsalardı bunu aşabilirdik.
fakat tekrra soyleyim sizin mantıgınız doğru. bu aylık bakım hizmeti karşılıgında ödenen bir ücretse bu gelir bakıcıya ait olmalı ve bakıcı engellinin hanesinde değilseı, evde bakım aylığı hane gelirine dahil edilmemelidir.
vakfa ve il müdürlüğüne sorun bakalım ne diyecekler?

bakım aylığından vazgeçip elbette 2022 aylığına başvurabilirsiniz. fakat neden 2022 aylığını tercih ediyorsunuz? evde bakım aylığı aylık alınıyor ve miktarı daha fazla çünkü.

Üst Alt