Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yeni yönetmelikle alakalı sosyal medya harekatı..?

Arkadaşım bilmiyorum da maaşlarınız kesilmediği sürece böyle aslı astarı olmayan şeylere inanmayın. ZAten ben bir tuhaflık olduğunu hissettim yani daha önceden 200 tl olan maaşımızı 1200 tl ye çıkaran Tayyip pat diye niye kessin, yok böyle birşey, zaten öbür siteye arlkadaş yazdı, sitenin sahibiyle küfürleştiler adamı hemen banladılar birşey söylemesine fırsat vermediler, bazı sahtekarların maaşları kesilecek herhalde başka da ciddiye alınacak bir durum yok, adam da bunu anlatmaya çalıştı ama adamı kovdular, ben birşeyler yazdım benim yazdıklarımı da sildiler, böyle davranmaları da ister istemez bende şüphe uyandırdı, kendim burdan belirtiyorum, AKP maaşımı kesmediği sürece oy vermeye devam edeceğim, araştırmadan etmeden kükreyip sövdüğüme de pişman oldum, o siteye yazan arkadaş diyor ki sahtekarlık yapanlar var, çok zengin olup da bu maaşı alanlar var telaşa kapılanlar da onlar zaten ama yok evinde bir çalışan varsa alamazsın yok giderler çıkarılmadan hesap yapılacak yok bilmem ne bunların aslı astarı yok üç beş zengin sahtekar kendi maaşları kesilecek diye diğerlerini de galeyana getirmeye çalışıyorlar, dikkatli olun diyorum, çok dikkatli olun birileri bizim üzerimizden bir takım oyunlar oynuyor

yarın sydv şubesine gidip bu yönetmeliğin doğru olup olmadığını sormak lazım ben gidemiyorum çünkü gidince beni deli gibi azarlayan memurla dövüşüp başımı belaya sokmak istemem ... hatac senin dediğin gibi inşAllah oy için uydurulmuş oyundur yoksa akp duman olur :) ama ben bu yönetmeliğin uydurma olduğunu sanmıyorum internette orjinal haber sitelerinde hükümetin parasal yönden kesintiler yaptığını gösteren haberler var

maaş olayı güzel umarım kesmezler ama sırf 3 aylık maaş veriyor diyede oy verilmez yanlış bi ton politikaları var bu hukümetin onlarla beraber değerlendirmek lazım ben maaşımı 1000 tl değil 3000 tl yapsa yine oy vermem bu akpye tek sorun sakatlık maaşı değil doğru gitmeyen çok şey var bu ülkede

peki hatac arkadaş 25 ocakta yönetmelikte çıkan kira ödemeden evin rayiç bedelinin 240/1 ayrıca 1 evin varsa ordan kira gelirin yoksa onunda rayiç bedelinin 120/1 gelir olarak hanene eklenecek ben bunu ankara sosyal yardımlar müdürlüğünde bu yönetmeliği hazırlıyan adama sordum ilk yapılan araştırmada maaşınız kesilir dedi bunları kimse kafasından yazmıyorki 25 ocakta çıkan yönetmelikte var ayrıca aynı konuyu fatma şahine ve murta diye bi akpli vekil var onlara sordum mail yoluyla adam yerine koyup cevap bile vermiyorlar twitten okdara fatma şahine rayiç bedelleri hakkında diğer konular hakkında sordum crvap bile vermediler ama inşaallah senin dediğin gibi olur fakat fazla umutlu değilim

peki bizler bu maaşa bağlanırken hane ziyaretleri komşulara sormak varmıydı şimdiki yönetmelikte bunlardan bahsediyor bu resmen 3294 sk anuna giriyor oysaki 3294 skannunda 2022 maaşı alanlar bu 3294 sayılı kanunun haricide diye ibare var kendi çıkardıkları kanunlarla kendileri ter düşüyor sonra burda kalem hanım eğer o bu işi bu kadar ciddiye almışşas ortda çok büyük bi olayın olduğunuda gösteriyor o bayan bu konularda çok bilgili ama inşaallah senin dediğin olurda maaşları kesmezler allah sonumuzu hayretsin

sahte rapor konusuna gelince o raporlarıda verenler doktorlar bizim maaşları inceliyeceklerine o doktorları incelesinler

Hatac kardesım burda kımsenın oy topladıgı flm yok babam emekli gecen sene mart ayında basvurdum agustos ayında maaşim baglancaktı ama raporum fotokopi diye orjinalini istediler sonra sydv devrettıler sımdıde sydv dıyorkı yonetmelik degisti babanla abin evden ikametgahlarını aldırsınlar maaş baglıyalım bunun acıklaması ne soyle bakalım

ne kadar oy kaybedeceğini anlasalar keşke pişman olurda bu saçma yönetmeliği kaldırırlar aksini düşünemiyorum inşallah kaldırırlar

HATAC sen düne kadar bu sitede farkli yazirodun simdi ne oldu kardesim birden 90 derece deistin?
ayrica kalem abla ve diyer bilgili insanlar saten defalarca yeni yönetmeliyi özetlediler sen ne olduda birden deiştin merak ettim
ayrica bu olayin oy toplamakla ne alakasi var kardes surada bir kisi parti progabandasi yapmadi ben gormedim mevzu ciddi tehlikeli bir yoldayiz bunun farkinda olmaniz gerekir
sonra is isten gecebilir benden söylemesi..

hatac esti gürledi hatta kitap yazacam dedi bu konu hakında :D şimdide 180 derece çark etti aman kesselerde maaşımı kurtulsam bile diyor. neyse eleştirmek bana düşmez herkesin hakkında hayırlısı olsun

bugün konuyla ilgili 3 sayfa rapor ve istek yazdım sayın vekilimiz Emine AYNAYA verdim

london keşke o kadar uzatmasaydın okumaya erinirler. kısa ve öz 2 cümle yeterdi. saol yinede

benim aklıma burada şu soru geliyor acaba bu yayınlanan yeni yönetmelik psiklojik bi harekatmı niye diyecek olursanız baksanıza akp maşımı ksesmesse ona oy vermeye devam ederim diyor acaba akp vekilleri şunumu yapacaklar yada yaptılarda bizim haberimiz yok sen engelli bana oy verirsen maaşını kesmem öyle yapsalar bile yarın o kararlarından caymıyacakları ne malum bence bu yönetmelik boşuna hazırlanmadı, piyasaya sundular nabız ölçmek için baksanıza ne tv ler ne gazetelerde bu konuyla alakalı bir tane haber yok şafak paveye ve akp engelli komisyonu üyesi vekile mail yazdım cevap vermediler faceden twitterdan herkes yazıyor ama kimseye cevap verilmiyor burda şunu anlamak lazım 2022 hak olmayıp yardımdır yarın biri çıkar sen bizdensin sen bu yardımı alablirsin der öbürgün başka parti gelir sen bizdensin bu yardımı alabilirsin der, başka bi forumda yeşil kart olayını anlatmıştım daha geçen seneler değilmi suyu olmayan yerlere yardım adı altında çamaşır makineleri gönderilmedimi iytiyacı olana değilde doğal gazlı evle kömür yardımı yapıldığını ve üstünde satılamaz yazan bu kömürlerin daha az paraya kömürcülere satıldığını tv ler göstermedimi hatac arkadaşa ne olmuş onu anlayamadım herkese rezil edecem diyen insan birden döndü neymiş akp maaşını kesmsesse oy vericekmiş sanki kendisine sözleşme yapmışlar yada yapıldı bizim haberimiz yok

tılafsınlı;
Mesela Tübitak bilim kitaplarının yayınlanmasını yasaklamışlar bir de özgür ülken diyorlar bırakın isteyen istediğini düşünsün

walera;
YAni ortada bir provakasyon var gibime geliyor, AKP nin bütün belediyelerinde engelli araçları var bizi evden alıp sınavlara falan götürüyorlar önceden yoktu bunlar, AKP yoğun bir şekilde çalışıyor bunu kimse inkar edemez inkar eden nankördür, ben önce atıp tuttum, çünkü maaşlar kesilecek denilince bir anda sinirlendim, aslında pek umurumda da değil, eğer üç kuruş parayı geri istiyorlarsa bize yakışan gidip kendimizin kestirmesidir ama şimdiye kadar bu adamlar hizmet ediyorlardı, çalışıyorlar bunu kimse inkar edemez, AKP den önce zaten üç ayda 200 tl almıyorlar mıydı engelliler, yani ortada bir oy savaşı var AKP yaptığı hizmetleri kıskananlar var, provakasyon yapıyorlar, bakın ben önce inandım sinirlendim biraz araştırınca işin iç yüzü meydana çıktı. bir milletvekili cevap yazmış muhtaçlık sınırı 420 tldir 119 değildir demiş, peki biz hangisine inanacağız?

turan yılmaz;

Bütün bunlar provakasyon mu değil mi anlamadım ama beni de banladılar mesela öbür siteden AKP nin hizmetlerinden bahsedince sinirlenip kovdular, ben şunu anlamıyorum AKP nin bütün belediyelerinin engelli araçları var engellilere hizmet etmek için almışlar o araçları hemen her ilçede rehabilitasyon merkezi açtılar, 10 yıl önce rehabilitasyon merkezi yoktur ama AKP tek başına mı hayır elbette mecliste diğer partilerle beraber çalşıyorlar ama şimdi pat diye böyle bir yönetmelik çıkıyor karşımıza işin içinde bir tuhaflık var, sahtekarlık yapanları durdurmaya çalışıyorlar bence, zaten milletvekili de demiş işte muhtaçlık sınırı 420 tl demiş

memurlar evine gelince görürsün hatac :) ama inşAllah yanılırımda bunlar hep yalandır yönetmeliğin aslı yokturdur

Yani engelli maaşı alan 1,5 milyon deniliyor ama sydv nin 5000 memuru varmış 5000 memurb 1,5 milyonu nasıl arştıracak

tansel1;

Ya bu yönetmelik ortadaysa peki milletvekilinin yönetmelikten haberi yok mu? Milletvekili diyor ki yok öyle birşey muhtaçlık sınırı da 119 tl diyor, ben ilk başta sinirlendim ama şimdi bir provakasyon ihtimali varmış, eğer keserlerse zaten bu AKP nin sonu olur, 1,5 milyon engelli aileleriyle beraber 10 milyon insanı ilgilendiren bir durum, maaşı almayan engellileri de hesaba katarsak AKP biter gider

hatac ben zaten kimsenin düşüncesine bişey demedim kendi düşüncemi söyledim tek sorun sakatlık maaşı değil sıfr bu yüzden oy vermem.

ülkde böyle dönekler yüzünden bu akp hala iktidar sen üzerine alınma

ama birazda tutarlı yaz be kardeşim

hatac kardeşim acaba hangi millet vekili muhtaçlık sınırı 42o tl demiş ve nerde yazıyor kaynağını verirseniz sevinirim inşaallah dediğin gibidir ama yönetmelikte 119 tl yazıyor ben yukardada yazdım akp millet vekili murtaza beye chp millet velili şafak paveye fatma şahine yazdım hiç biri kaç gün oldu bu soruları sordum cevap vermedi sizin öğrendiğiniz 420 tl muhtaçlık sınırının kaynağını bizede gösterirseniz sevinirim

benim anlamadığım niye diğerlerinin sınırı 2022 maaşının sınırından çok daha yüksek mesela evde bakım maaşı 420 tl vakıf yoksulluk sınırı 240 tl falan bu resmen diktatörlük böyle sosyal yardımlaşma olamaz engellilere ırkçılık yapıyorlar başka bişey değil

destiny07;

Haklısın ırkçılık bile değil daha kötüsü eğer yönetmelik gerçekse bu böyle, 420 tl diyen milletvekili evde bakımla diğerini karıştırdı herhalde, 2022 maaşındaki 119 tl muhtaçlık sınırı utanç verici bir rakam, bu devlet ki Avrupa topluluğuna gireceğini iddia ediyor, zaten gittiğimiz her yerde yeterince aşağılanıyoruz, parasız kalırsak daha çok ezileceğiz bu da gerçek ama ben hala olayın provakasyon olma ihtimali üzerinde duruyorum, bakın AKP ilk başlarda böyle değildi, dahası Tayyip böyle değildi, nasıl ki diğer partilerden AKP ye göç oldu AKP nin de artık onlardan farkı kalmadı, aman AKP böyle CHP gelsin de kurtarsın gibi birşey zaten olmaz diğer partilerden AKP ye gelenlerin AKP yi dejenere ettiklerini düşünüyorum ben, çünkü Tayyip 10 yıldır hesap sormadan verdiği paraları neden şimdi kesmek istesin, yönetimde olan diğer partilerin hiç mi suçu yok bunda, 119 tl muhtaçlık sınırı yazan yönetmelik halen sosyal politikalar bakanlığının sitesinde durmuyor mu, onu ordan kaldırıyorlar mı? Sosyal politikaya bakın ya 119 tl muhtaçlık sınırı, markete gidip iki parça kahvaltılık alıyorsunuz 200 tl gidiyor adamların kahvaltılık fiyatlarından mutfak masraflarından haberleri de yok herhalde, 119 ile gitsinler yaşasınlar bakalım, AKP yi diğer partilerden gelenler bozdular, yani denize düştünüz diye hemen yılana sarılmayın.

Mart maaşlarını kurtarabilsek bari

Mart maaşlarını kurtarsak elimize ne geçecek sanki, eğer bu olay gerçekse kimse birşey yapmayacak mı? Engelli insanlar nasıl yaşayacak sokakta dilencilik mi yapacaklar? Bu olay da sadece AKP yi suçlamak büyük hata ülkeyi yöneten başka partiler de var o mecliste, onların hiç mi suçu yok? 44 yaşındaki adam ben bu yaştan sonra ne yaparım kimden para isterim diye haykırıyor

birkere gelen sene geçen seneleri çok aratıyor geçen senelerde böyle bi derdimizin olacağını kabus olarak görürdük .avrupa böyle adaletsiz ülkeyi asla kabul etmez bu yönetmeliği görseler rekor para cezası yer türkiye çünkü böyle bi kanunu olan bi ülke yok avrupa birliğinde.en çokta zoruma giden şu engellilerin maaşı kesilirken haksız yere evde bakım maaşı alanlar olacak.niye onlara her ödeniyorda engellilere 3 ay sonra dalga geçer gibi para veriyorlar.böyle bi maaş ancak orta çağda olur.böyle gittikçe engelliler dilenir dilendikleri içinde ceza yerler

destiny07;

Amerkida her ay 500 dolar civarı veriliyormuş mesela, dergide okumuştum,bunlar eğer yönetmeliği geri çekmezlerse Avrupa birliğini zor görürler

ist01;

Milletvekiline teşekkür ederiz, bakın gördüğünüz gibi resmen evde bir çalışan ya da emekli babası olan varsa engellinin maaşı kesiliyor, giderler zaten çıkartılmıyor, geçmişte çıkartılırken şimdi maaşı vermemek için bu uygulamaları başlatmışlar, daha önce de dediğim gibi Tayyip Erdoğan'ın bu olaydan haberi olmayabilir, AKP yi diğer partilerden gelenler dejenere ettiler; çünkü Tayyip yıllardır hesap sormadan veriyordu bu paraları neden şimdi böyle bir uygulama başlatsın, üstelik engelli öğretmen alınacağını da belirtti, ben hala başbakanın bu olaydan haberi olmayabilir diye düşünüyorum

bişey degişecegini sanmıyorum engelllilere giydirdiler yönetmenligi

tayyipin haberi olmadan vekilleri bakanları tuvalete bile bitmez sen hala haberi yok diyorsun olmaz olur be

Üst Alt