Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Aralık ayında emekli olmak 2025 Ocak ayında emekli olmaya göre %40 daha fazla maaş demek!?

2024 aralıkta emeklilik dilekçesi vermekle 2025 ocakta vermek arasında bağlanacak emekli aylığının hangi şartlarda ( prim gün sayısı , sigortalılık süresi , prime esas kazanç ) ne kadar fark edeceğini, eğer emekli olunmazsa yada emeklilik dilekçesi veremeyeceğiniz için oluşacak farkı 6-7-8-9-10.. kaç yıl fazladan çalışarak kapatabileceğinizi ( 2024 emekli aylığınıza ulaşabileceğinizi ) başka hiç bir yerde bulamayacağınız detayda okumak isterseniz Prof.Dr. Aydın Başbuğ hocanın Eylül 2024 tarihli kamuya açık şu çalışmasında bulabilirsiniz. Konuyu temmuz başında açmıştım , linç edilmiştim. Ama doğruyu tebliğ etmek her insanın vazifesidir inancı ile konu altında bir kaç kez paylaştığım linki son bir kez tekrar paylaşıyorum.Umarım çok insan bu çalışmayı okur. Bilgisayarınıza yada telefonunuza indirip baştan sona okumanız menfaatinizedir. https://calismahayati.como.tr/yaslilik_ayligi_calisma.pdf

Arkadaşlar kafam çok karışık bir türlü işin içinden çıkamıyorum malum 2024 ile 2025 eneklilik hak etmişler eğer 2025 geçerse emekli maaş da%30 gibi bir düşüş olacak ve bu kayıbın sonraki yıllarda da artabileceği söyleniyor Bu durum kamu çalışanları için son tarih 14 ocak
Ben kamu kurumunda %50 ortabedi engelli olarak çalışıyorum Aralık ayında 20 yıl doldurdum
Sormak istediğim malum engelli yasası degişecek ve engelli emeklilik zorlaşacak sanırım Ben emeklilik dilekçesi verip emekli olsam aradan 2-3 yıl geçse
Ben%50 ortopedi poliseki raporluyım ve sürekli vergi indirimi yazı var
Ama malesef rapor almadan önce normal ehliyet var şimdi ben ehliyet süresi geldiğinde engelli ehliyet alsam benim emekli olsam sıkıntı olurmu sonra bana senin normal ehliyet varmış emeklilik için tekrar rapor al yada emeklilik iptal gibi bir şey olurmu bu yönden çıkmazdayım sadece bu kararı vermek için 2-3 gün kaldı şimdiden teşekkür ederim herkese

@penen, Normal ehliyeti engelli ehliyet ile değiştirmenin, daha sonraki süreçte emeklilik durumunu olumlu yada olumsuz etkilemesi açısından uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur.

Emekli olduktan sonra kişi isterse yeni ehliyette alır, var olan ehliyeti de değiştirir, olabiliyorsa pilotta olur makinistte olur. Yani birbirleri ile bağlantılı olmayan bir konu.

Ehliyet konusundan ziyade, siz bağlanacak maaşın düşük veya yüksek olması durumunu daha detaylı araştırıp ona göre emeklilik kararını vermelisiniz.

Çok teşekkür ederim şu an maaş 33-34 bin TL ama ocak ta bu 37 falan olur diyorlar şu an emekli dilekçesi verirsem 30 bin TL maaş görünüyor bu 2025 yılına geçer se 18-19 bin TL ye ineceği söylüyor lar aktif olarak 20 yılımı tarım bakanlığı bağlı kurumda tamamladım ve 7210 günüm var tazminat olarak da 900 bin TL civarında verilecek sizce emekli olmak mı yoksa iş devam etmek mi mantıklı

@penen,

Ömür boyu emekli maaşının düşük yada yüksek alınması durumu olduğu için, belki bir yönlendirme olur diye yorum yapamıyorum.

Bu sorunuza karşılık joker hakkımı kullanmak istiyorum. Arkadaşlardan fikri önerisi olan varsa cevaplasın.

Daha emekli olmadan emekli aylıkları düşmüş. Aralık 2024 de bağlanacak emekli maaşı 24750 tl idi. Şimdi kontrol ettiğimde baglacanak emekli maaşı 20700 lira gözüküyor. Ocak 2025 zammını eklememiz halinde 28571 tl olması gerekirken 20700 lira gözüküyor yani %38 emekli maaşım düşmüş. Emeği geçenlerin kötürüm ve kör kalması dileği ile saygılar.

2026 yılında emekli olursanız 2025 emekli maaşınız %20 ile %25 arasında, 2027 yılında emekli olursanız 2026 emekli maaşınız %12 ile %16 arasında düşecek. 2027 yılında emekli olan biri 2024 yılında emekli olacak birinden kümülatif olarak %88 daha düşük maaş alacak. Nereden nereye nereden nereye geldi Türkiye Erdoğannnn Erdoğannnn Erdoğannnnn

Bugün açılan e devlet 4 a emekli maaş hesaplama sisteminde maalesef ileride bağlanacak maaşımın düştüğünü gördüm yazıklar olsun aralık 2024 15 bin tl gözükürken bugün baktığımda üstelik 15.75 zam gelmesine rağmen bugün hesaplanan sistemde 12880 tl olarak gördüm gerçekten yazıklar olsun 2005 sigorta girişi 2015 e kadar ful asgari ücret 2015 2024 ful asgari ücretin 2.5 katı bu ay yatan brüt maaş 65 bin 10 yıldan beri böyle hakkımı asla helal etmiyorum üstelik her ay 250 tl artarken şimdi ise başa dönüyoruz böyle olacağını bilseydim eşime sigorta yapardım

@BnymnYldz,
Kardeşim aynı senin gibi düşünüyordum vallahi geçen bağlanacak maaşın ekran resmini aldım ve bu akşam baktığımda yüzde 38 civarı düşmüş emeği geçenlere yazıklar olsun

@BnymnYldz,
4 temmuzda yazar Nergis Şimşek 6 aylık tüik enflasyonuna göre % 40 hesaplamıştı , sonrasında ay-ay tüik enflasyon oranlarına göre güncellemişti. Bende burada Prof.Dr. Aydın Başbuğun 100 küsür sayfalık çalışmasını bir kaç kez paylaşıp , imkanı olanın aralıkta dilekçeyi vermesi gerektiğini yazmıştım. Dalga geçenler , olurmu öyle şey diyenler , işin ciddiyetini anlayınca devlet yasal düzenleme yapar işi düzeltir diyenler hep yanıldı. Şimdi aralık ayında görünen emekli maaşı ile ocak ayında görünen emekli maaşı arasındaki farkı görenler yandım anam diyor , daha durun , tüik enflasyonu düştükçe 2025-2026 vs bu olay devam edecek Aydın hocanın çalışmasını okuyanlar bunu anlar zaten.

İnanmak değil , uzmanları bunları temmuzda yazmaya başlamıştı. bende yazarları paylaşmıştım. gelinen noktada , saçmalık dediğiniz durum gerçek oldu. Şimdi bu gerçeklik 2025 aralık-2026 ocak ve 2026 aralık-2027 ocak içinde geçerli olacak görünüyor.

@feromon,
2026 yılında %20 2027 yılında %12 daha düşecek maaşlar. Hayaldi gerçek oldu yaparss Akp yapar

@sucre_,
2025-2026-2027 yıllık tüik enflasyonuna göre durum oluşacak ama görünen köy klavuz istemez.

Bu ve çıkacak yasa nedeniyle (ki çıktı) 30 Aralık'ta istifa edip emekli oldum. Ocak ayında verilen zam ile birlikte makas iyice açıldı. Ben oldukça tesadüfen öğrendim durumu bu nedenle sona kaldı. Hak etmiş ve bundan edecekler için çok kötü oldu. Yıllar geçtikçe insanlar emekli maaşının artacağını düşünürken arkadaşların belirttiği formül nedeniyle düşürüp duracaklar.

Diyelim ki 40bin maaş alacaktın bu neredeyse 28 e düştü. 2026 da beklenen/atanan oranlar olursa 25-26 diye gidecek. Ama 40 yerinde kalmayacak zamlarla artacak. Çok ciddi hak kaybı insanlar için.

@feromon,
2025 yılı enflasyon maks %23 2026 yılı enflasyonu maks %15 2027 yılı enflasyonu dip yapacak %9 sonra seçim olcak reyis Başkan seçilecek 2028 yılı enlfasyonu %40 2029 yılı enflasyonu %70 2030 yılı enflasyonu %110 2031 yılı enflasyonu %150 2032 yılı enflasyonu %200 2032 sonrası belirsiz ülke yıkılabilir.

Üst Alt