@Reborn, Matematiğiniz o kadar iyi ki maşalahınız var. Örneğin Bağkurlularda 9.000 prim günü ile emekli olma şartı ile 3600 gün emeklilik arasındaki farkı hiç göremiyorsunuz. Yukarıdaki örnekde 3600 ile 6300 farkını göremiyorsunuz. Değişen aylık bağlama oranlarını, yeni emeklilierdeki maaşların düşmesini hiç göremiyorsunuz. İşinize sadece kendinizi ilgilendiren kısmı geliyor onu görüyorsunuz. Süperzeka dedikleri bu olsa gerek.
E size orada haksızlık yapıldı tamam. Burada bu adamlara en başından haksızlık yapılmıyor mu ?
Bunun hakkı verilse, sizin haksızlık dediğiniz kısım yaşanacak mıydı ?
Orada da bu insanlara yapılan haksızlık yine hükümetin politikası değil mi ?
2. kişininde şuan 15,000 TL alabilmesi için hangi primleri yatırması gerekiyor. Lütfen siz hesaplayın. Muhtemelen sizin başınıza sıcaklardan güneş geçmemiş, hücreleriniz henüz ölmemiştir.
Normalde bu cümleleri kurmam. İnsan hata yapabilir, yanlış yazabilir, şüphesiz atladığı görmediği / okumadığı, yazmayı unuttuğu ifadeler olabilir. Ancak sizin seviyenizle cevap vermek gerekirse. Nerenizle okuyup nerenizle anlamak istiyorsanız o şekilde devam edebilirsiniz elbette. Ama bu seviyesizlikle cevap verecekseniz lütfen adımı dahil etmeyin.
Bakın ben ne demişim "Konunun tamamını okumadım ama sanırım atlanılan şeyler var"
niye onlara yapılıyor da bana yapılmıyorun "ötesinde birşey"
Adilliyet bunun gibi noktalarda da bozuluyor.
Bu sefer umarım gözlerinizle okur, sadece kendi çıkarlarınız doğrultundaki yapılan yanlışlar yerine; diğer insanlara yapılan adaletsizliğin etkilerininde onları bu noktaya getirdiğini, oradaki adaletsizlikler düzeldiğinde aslında bunun en başında olmayacağını belki görürsünüz.