Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024'de asgari ücret ne kadar olacak?

17.002 TL hayırlı olsun.
%43 zam + 700 TL refah payı

Eeeee şimdi biz emekliler ne düşünmeye başladı??? 16 milyon emekli insan şimdi en düşük emekli maaş aylığına 7000 TL refah payı isteyecek.

Son düzenleme:
16300 işveren + 700 TL refah payı..
Yüzde olarak hesaplama uyguladım ben..

700 tl asgari ücret e devlet desteği. Yani 17002 tl nin 700 tl si ni devlet verecek.

ADALETE SİTEM

Şaka mı yoksa ciddi mi? Hiç bu korkunç enflasyonda ve korkunçtan da korkunç alım gücü düşüklüğünde yüksek maaşın 2 aydan fazla insanları rahatlattığı görülmüş mü? Geçen sene daha çok zam oldu, çalışanlar bir lokma fazla mı yediler yoksa az mı?

Not edin: yarından tezi yok her şeye büyük zamlar gelecek (ki zaten gerçek enflasyon %100’den dahi fazla. Aksini söyleyen gündelik yaşamına baksın). Büyük bir işten çıkartma dalgası yaşanacak. Seçime kadar 33-35 tl aralığında tutulmaya çalışılacak dolar seçimden sonra 45-50 bandına çıkacak, Temmuz ayında asgari ücret sefalet ücretine düşecek ve hiç bir alım gücü kalmayacak. Sonra birkaç sene ölüm dozu…

OturanBoğa '' Büyük Düşün Türkiye'm Sen 17.000'ne Layıksın... ''

İroni Yaparak Sefalet ücretini açıklamayı kastettim.

17.000 Tl Sefalet Ücretidir.

Halihazırda Bulunduğum şehirde Kiralar ortalama 10.000 Tl İle 16.000 Tl arasında. ( Yeni yıl Hariç )

17.000 Tl Asgari ücret ne Çalışma olgusuna nede Adalete uygun düşmemektedir.

Kanımca En az Asgari Ücret 22.500 Tl'den Aşağıya olmamalıdır.

Emekli Maaşı ise Asgari Ücretin En az %10'unun üzerinde olmak zorundadır.

İçim acıyarak, ironi yapmak istedim ve bu duruma Ülkem Geldiği için çok üzülüyorum.

Benim Alın Teri Döken, Aziz Milletim 17.000 Tl'ye Layık değildir.

Bu sefalet ücretini reva görenler ( Kefen Parası Yapsınlar )

OturanBoğa İroni Yapmak bile insanı hüzne boğuyor Üstadım.

Benden sana Bir Kahve (_)? :D

İçim acıklı olsa da ironi yapmak güzeldi, içimde var olan duyguyu Değerli üyelerimiz ile paylaşmak çok yerinde oldu.

Ben mutluyum en azından ( Bu sefalet ücretini reva görenlere ) Kefen parası yapın diyebildiğim için.

X Te yani Twitter'da yazdım ''Diktatör Bozuntusuna'' - Kefen Parası yap milletin vergisinden aldığın maaş ile dedim ve ekledim ''Kendine % Kaç oranında zam yaptın ve ne kadar maaş alıyorsun diye de soru yönelttim.

Verilen cevap ne mi oldu - Tabi ki Yüzlerce Trol saldırısı.

Ben sormaya söylemeye devam edeceğim.

Arkadaşlar şimdi asgari ücrete yüzde 49 zam yaptılar tamam iyi güzel diyelim.emekliler 7500 TL alıyor.şimdi emekliye yüzde 50 diyelim ki zam yaptılar.kac TL oluyor biliyormusun 11 bin TL bile olmuyor.yani bu nasıl iştir.bir emekli bu şartlarda nasıl geçim sağlayacak anlamış değilim.eskiden emekli çalışandan fazla alıyordu.şimdi ise emekli.resmen öldü demektir.yazik turkiyeme

Sana ne emekliden sen bi engelli olarak kendini düşünmen lazım emekli yine senden çok alıyor

En düşük emekli maaş 11.500 yada 12.000 olacaktır. Ama gerçek şu 16 milyon emekli kabul etmiyor. İsyan olayı gerçekleşebilir..

deasn12

hiç zannetmiyorum müdür bişey olmaz... Isyan falan yani.. Ama maaş max 12 bin olur olursa da sürpriz olur.. bu arada çalışan emeklinin asgari ücreti ne kadar olur hacı ?

Asgari Ücret Tahminimden az arttı en kötü şartlarda 18.500 TL Civarı bir şey bekliyordum enflasyon yükselmez kur sabit kalır ve alım gücü artarsa amenna ama bu enflasyonda 17.000 TL en fazla 3-4 ay dayanır sonrasında yine alım gücü olarak düşer maalesef

Ali_Gs

Kur ile alım gücünün arttığı ne zaman görülmüş ki şimdi sabit dursun ya da artsın. Döviz daha yeni yıl gelmeden uçmaya başladı bile. Altın 1900 den 2000 küsüre çıktı. Yeni yılda daha da artacak. Alım gücüne girmiyorum bile. :) 3-4 ay değil 1 ay ve sonrası bile yetmeyecek. Bekleyip görelim.

HakanEs26

Şöyle bir olay var kanka. Asgari ücret 11402 olduğu dönemde en düşük emekli maaş 7500 ile arasında ortalama 3902 fark vardı. Şimdi 17k oldu asgari ücret arasında yine 4k fark olmak zorunda kalacak ve en düşük emekli maaş 13k olmak zorunda yine. 12k olursa asgari ücret ile arada 5k var olurmu yaaa resmen kazıklama yapar devlet resmen..
Emekli çalışan aylık asgari ücreti ortalama 17.900 olucak.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak.

2024'TE İKİNCİ ZAM OLACAK MI?
Açıklanan asgari ücret rakamı 2024 boyunca geçerli olacak. Asgari ücrete son iki yılda ara zam yapılmıştı. 2024 yılı içinde asgari ücrete yeniden zam yapılması beklenmiyor.

Ali_Gs

İşçi sendikaları zaten biz kabul etmedik mecbur kaldık diyor. zaten devlet yılda 1 kez zam olacak diyor ama mecbur temmuzda yine zam yapacaklar.

deasn12

O makas hep açılıyor bence de 12-12.500 arası bir şey olur oda yerel seçim var diye yoksa 10 bin anca olurdu.

Üst Alt