Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 itibariyle engelli memurların emekli maaşı ne kadar?

Vayanamvay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba yakın zamanda engelli memur olarak emekli olan varmı.Ne kadar maaş bağlandı..7 yıldır memur olarak görev yapmaktayım emekli olmayı düşünüyorum

Memur diye tek bir kademe yokki, mezuniyeti, giriş yılı, kaç senedir çalıştığı, sınıfı, çalıştığı kurum, ek göstergesi, derecesi, bunların hepsine göre maaşlar değişir.
20 binden 80 bine kadar aralığı var. 7 senedir görev yaptığınıza göre aylık bağlama oranlarının düşürüldüğü seneden sonra başlamışsınız.
Tam net olmamakla birlikte 2008 de ABO (aylık bağlama oranları) düşürüldüğü için, muhtemelen çalışırken aldığınız maaşın yarısından biraz daha az bir emekli maaşı bağlanır.
2008 öncesi memur olanlar bu konuda şanslı.

Son düzenleme:
2008 sonrası göreve başlayıp yakın zamanda emekli olmuş biri olarak,
düz bir memur için 16 bin civarı diyebilirim, kendimden biliyorum.

@nimbuz06

ben toplu para malesef alamadım.
4c sonrası 4a sigortalılığı olduğu için kanunen mümkün değilmiş ikramiye ödemesi.

2010 Bağkur. 2018 itibarı ile de memurum Gih. Kademe derece 8 1. SGK hesaplama da 19600 gözüküyor doğrumu

@Vayanamvay,

Çalışanla Emeklilik maaşı arasında neredeyse YARI-YARIYA FARK VAR.
(Seninle benim arasında duran kocaman fark var)

Malesef

@Vayanamvay,

Maalesef yanlış. O bahsettiğiniz rakam 5434 sayılı Kanuna tabi bir memurun alacağı en düşük rakam. Siz 2010 sonrası işe girdiğiniz için 5510 sayılı yasaya tabisiniz. Alacağınız taban maaş 12000 bile olmaz ama yapılan düzenleme ile bugün itibariyle alacağınız 14500 TL.

Üst Alt