Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 Vergi indirimi maaşa ne kadar yansır?

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
37
Bu arada 3.derece vergi indirimi tutarı 2025 yılı için 2400 TL oldu. Maaşa ne kadar yansır?

Buna göre, Gelir Vergisi Kanunu’nun 31’inci maddesinde yer alan engellilik indirimi tutarları, 2025 yılında uygulanmak üzere aşağıdaki gibidir:

• Birinci Derece Engelli İndirimi: 9.900 TL
  • İkinci Derece Engelli İndirimi: 5.700 TL
  • Üçüncü Derece Engelli İndirimi: 2.400 TL

Merhaba,

Diyaliz hastasıyım %90 vergi indirimi alıyorum 2025 maaşlar açıklandı 40 bine yakın oldu maaşım fakat saaktlık indirimi alıcakmıyım.? kaldırıldı diye bişeyler duydum.

Vergi indirim kaldırılmadı sadece emekli olduğunuzda vergi indirim belgeniz geçerli olmayacak ancak maaşınıza yansımaya devam edecek ancak şöyle bir yanlış kanı var engelli olarak çalışıyorsan vergi indirim var ise maaşta hiçbir kesinti olmuyor diye biliyor çoğu insanlar ancak böyle bir şey söz konusu değil ben örnek %47 engelliyim sadece maaşıma yansıyan 70-80 TL'lik bir fark o kadar engelli olmayan kişiler sanıyorlar ki bizden hiç vergi kesilmiyor aslında alakası yok

teşekkürr ederim vergi ile ortalama 43 bin diyor 3 senedir calışıyorum iş yerinde az belki ama ne yapalım

70-80 tl ewet ama benim brütüm 55 bin hesap yapınca engelsiz 39900 tl engelli 1 derece yapınca 42,550 bin cıkıyor kardeş

Son düzenleme:
@kanrevan41,
  • Birinci Derece Engelli İndirimi: 9.900 TL
  • İkinci Derece Engelli İndirimi: 5.700 TL
  • Üçüncü Derece Engelli İndirimi: 2.400 TL. Buradaki rakamlar maaşımıza yansıyan tutarlar değil biliyorsunuz sadece minicik bir rakam maaşlarımıza yansıyor

@kanrevan41,
sakatlık indirimi yok

engelli vergi indirimi var siz birinci derece vergi indirimine sahipsiniz , maaşınız yüksek tutardan yattığı için yararlanıyorsunuz. Asgari ücretliler yararlanamıyor çünkü asgari ücretlerde vergi muafiyeti devam ediyor asgari ücret üzeri maaşlardan vergi dilimine göre kesintiler yapılır

158.000 TL'ye kadar % 15

330.000 TL'nin 158.000 TL'si için 23.700 TL, fazlası % 20

800.000 TL'nin 330.000 TL'si için 58.100 TL (ücret gelirlerinde
1.200.000 TL'nin 330.000 TL'si için 58.100 TL), fazlası % 27

Sizin hesaplamada şöyle 9900*0,15= 1485 tl
9900*0,20 =1980 tl vergi kesilmez maaşınıza yansır.

2.derece benimki yansıya brüt
Sakatlık İndirimi
855.00

@serh@t,
Bak bunu bilmiyordum.

Ben asgari ücret almıyorum. Şu an maaşıma 360 tl yansıyor. Mayıs'ta yüzde 20 dilime giriyorum o zaman 480 tl yansıyacak. kasım da ise yüzde 27 dilime giriyorum o zaman 648 tl mi yansıyacak.

32 bin net alıyorum 3 dereceden 300-400 arası bir şey yansıyor bana

Son düzenleme:
arkadaşlar 3 derece vergi indirimim var önceki işyerlerinde asgari ücretten fazla veriyorlardı yeni girdiğim işte engelli vergi kağıdını muhasebeye verdim ama bana asgari ücret verdiler böyle bir hakları var mı

2025 yılı asgari ücret alan bir kişinin derecelere göre maaşa yansıması ne oluyor bilen varmi

Yukarıdaki konuşmalarda konuyla ilgili bilgi vermişler. okumadan hazıra konmaya çalışıyorsunuz.

@adil12, 2024 rakamları onlar biz 2025 diyoruz ?

Bordro da maaşlar 1 ay geriden geliyor Ocak maaşı alan işçiler henüz bordroda çoğu görünmüyor o yuzden matematiksel olarak asgariden ne oluyor bunu bilen varmi onu soruyoruz

Asgari ücret 23 bin TL alan bir kişi yıllıktan 1 ci 2 ci 3 Cu derece maaşa yansıması ne olur demek istiyorum önümüzdeki ay e-devlet üzerinden brütü göreceğiz maaşa yansımasını bordro da görebiliyoruz baska türlü görülmüyor

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed,

25 Aralık 2021 itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 7349 sayılı kanunla tüm ücretlerin ve maaşların asgari ücrete kadar olan kısmı vergi dışı bırakılmıştır.
Asgari ücret ile çalışmaya devam eden engelli çalışana vergi indirimi uygulanmaz.

Örneğin 3.derece vergi indirimi raporu olan engelli çalışan asgari ücretten 10 bin tl fazla alıyor ve bodro üzerinden tamamı bankaya yatıyor ise ortalama 150 tl yada 200 tl vergi indirimi uygulanır.

slm 44 bin brüt maaşım raporum %42 idi vergi indirim net ne kadar yardımcı olursanız? ötv için raporum %72 oldu sizce şirket söylim mi değer mi vergi dilimi için raporum yükseldi.

@MAVİ1976, yeniden vergi indirimi alıyormuş gibi yeni raporunuzu işveren aracılığıyla vergi dairesine göndereceksiniz ve bu rapor üzerine tekrardan maliye onay verip vergi indirim belgesi alacaksınız şirkete söylemekle kabul etmeyebilir geçerli degil resmi olarak kanıtlamak gerekir

Vergi indiriminden emekli oldum başka bir işyerinde sgdp ödeyerek çalışıyorum 2.derece engelli indirimim var. 30000 tl maaş alıyorum şimdi başvuru yapsam maaşimda kaç tl artış olur yardımcı olabilecek varmı teşekkürler

@celal78,

Öncelikle SGDP ödeyerek değil şirket tarafından ödenerek çalışıyorum olacak. SGDP prim emekli ödemesi toplam olarak %32 kuralı vardır. Şirket %24.5 SGK’ya ödeyerek kalan %7.5 çalışan emekliye öder. Asgari Ücret brüt 26.005,50 ile çalışan emeklilerin işyeri maaşına 1.950,41 SGDP prim ödenmesi yapılır ve net işyeri maaş 23.762.00 olarak ödenir.
Vergi indirimi 2.derece çalışan emeklilerin işyeri maaş 30.000 net alıyor ise ve şirket tarafından maliyeye bildirim yapıldı ise en fazla 300 tl yada 400 tl net maaşına eklenerek ödenir.

Üst Alt