Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 gün pirim ve 76 yaşındaki bir kişi nasıl emekli olur?

Sahill senin yazdığın ödeme miktarında ciddi bir karışıklık var ve hiçbir hesaba uymuyor. özel mesajla telefon numaramı yazdım. istersen e-devlet ekran bilgilerinin resmini verdiğim telefon numarasına gönder.
ben bu hesaba taktım çunku.

% 75 oranlı rapor vakıf kayıtlarına geçtikten sonraki ilk ödeme döneminden sonra artış yapılır (aralık dönem aylığına yansır yani artış). e sen de babanın haziran dönem aylığını aldığından da bahsediyorsun. her türlü yolu denedim yok, olmuyor:)
e-devletteki bilgilere bakmam lazım benim.

Cok emin degilim ama aldi diye biliyorum ablam.Simdi gonderiyorum sana ekran resmini

e-devlet ekran bilgilerine göre baban haziranda 705,63 TL çekmiş. Ama daha sonra vakfa feragat dilekçesi vermişsiniz. Feragat dilekçesi sebebiyle babanın aldığı 65 yaş üstü yaşlı aylığı feshedilmiş.

Ama siz 30 Haziran'da babanın % 75 oranlı raporu ile vakfa 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı için başvurmuşsunuz. Aylık talebiniz de kabul edilmiş. Başvuru tarihi 30 haziran olunca aylık başlık tarihi de haliyle 1 temmuz olmuş.
Şimdi size bu durumda temmuz + agustos için 1132,98 TL + eylül dönem maaşı için de 1699,47 TL ödenmesi gerekiyor.

Ama baban haziran'da 3 aylık 705,63 TL 65 yaş üstü yaşlı aylığını çekmiş. Bu maaşın temmuz + agustos aylarının tutarı 470,42 TL ediyor.
% 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığında temmuz ve agustos için almanız gereken tutar da 1132,98 TL
E baban zaten bu 2 ay için 470,42 TL'yi almış.
Bu durumda bu 2 ay için alması gereken para 1132,98 - 470,42 = 662,56 TL

Böylece size eylül'de temmuz + agustos için 662,56 TL ,Eylül dönem aylığı için de 1699,47 Tl olmak üzere toplam 662,56 + 1699,47 = 2362,03 TL ödenmiş.

Ablam ödemende sıkıntı yok. Yanlışlık yok.

[SIZE=1]NOT: yahu e-devlet ekran görüntülerini görmesem sabaha kadar uyumaz hesap yapmaktan kafayı yerdim. Ben bu hesap yüzünden acaba 65 yaş üstü yaşlı aylıklarını yanlış mı hesapladım diye sil baştan hesap yaptım. Gösterge sayısını kontrol ettim. Memur katsayısı için haziran verilerine tekrar baktım. Yok, hesaplarım doğru, yanlışlık yok. Çıldırıyordum. Ama e-devlet ekran görüntüleri imdadıma yetişti:)[/SIZE]

Ablacim cok ugrastirdim seni hakkini helal et.Hep benim anlatamamam yuzunden boyle oldu ama sonunda cozuldu cok sukur :) simdi benim bi an once su emeklilik islerini halletmem lazim insAllah onu yapabilirsem annemi rahat ettirmis olurum en azindan.

Cevap veren herkese tesekkur ederim hakkinizi helal edin.

Sahill valla ablası e-devlette yazan bilgileri görmesem eksik ödeme var diye neredeyse bimere dilekçe yazdıracaktım sana:)
neyse doğru verilere ulaşınca sorun çözüldü:)

Hep benim anlatamamamdan kaynaklandi :)tekrar tesekkur ederim ablam.hayirli geceler

Üst Alt